Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaké ryby ke krevetkám?

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Jaké ryby ke krevetkám?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Iva000 – Cherry Red - ryby
Nepočítej s tím, že odchováš potomstvo krevet s rybama v jedné nádrži. Rybky Ti to sežerou.Navíc si opravdu myslím, že 12l je dost malý prostor pro oba druhy. Já mám Japoniky s neonkama,pav.očkama a pandičkama. Cherry přežila do dnešního dne jedna + jedna orange.
Jsou citlivé na chem. slož. vody, proto se můžeš dočíst, že malé nádrže jsou nevhodné.
Ale když tu chemii budeš mít pod kontrolou a budeš o ně pravidelně pečovat a mít pro ně dost skrýší, tak by to mohlo fungovat.
Tak držím palečky, ať se jim tam všem líbí. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aforte
Opravdu? Pan Gebauer mi též zatím neodpověděl..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepenka Re: Aforte
Na kterou? malyLibor zatím prý nemá, pan Gebauer na mejl zatím neodpověděl a ve Zlíně na burze prý nebude...
Hornbach. U nás je mají za 23,-Kč. Na to bych se mohl. Radši zajedu na burzu :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepenka Re: Aforte
Taky je zrovna sháním..zatím bezúspěšně...
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Aforte
Zase mě nemusíte brát, tak vážně. :-) Já už jsem si vybral. Budou kardinálky vietnamské. Myslím si, že to tu už můžeme uzavřít palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrChila
Každopádně když krevetárko a na chov krevetek kde chcem aby se rozmnožovali a krásně žili je nejlepší pouze nechat krevetky v samotném akvárku. Krevetky tak netrpí stresem donosí vajíčka. předčasně je neschazují nemusí se nikam schovávat a celkově jim to prospěje je velký rozdíl i v barvě krevetek. Takže doporučuju samostatné krevetkové akvárko a nějaký menší filtr klidně i bublifuk to je fuk svůj účel splní. Rozdílné chování krevetek lze poznat i když je jenom jeden druh než 2 pokud jsem měl red cherry a red crystal dohromady rozmnožovali se jenom red cherry. Po oddělení se red crystal obalili vajíčky a následně mám jejich potomky.
 Reagovat na tento příspěvek 6  - petulinakk Re: radim
Radime, ja nenapsala ani slovo o tom které rybky doporučuju a které ne, ale Aforte se vyslovne ptal na to, jestli jeho predvybrane druhy nebudou pozirat mlade krevetky (tady bych prece jen doporučila - cist puvodni dotaz), a na to jsem také odpovidala.

To, zda si rybka nezobne, je něco uplne jineho nez to, jestli je ke krevetkam vhodna ne?

Ivaha to popsala moc hezky, a ja uz v tomhle tématu asi nemam co dodat.
Kazdopadne at se dari ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 18  - Burik Re: radim
no jo,to by se muselo zamnkout a smazat většina témat zde na webu s jednou universální odpovědí
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radim
chvíli jsem si to tu pročítal a omílá se tady roky jedno a to samé donekonečna...nikdo si ty předešlé příspěvky nečte a padají tu stále stejné dotazy se stejnýma rybama...sem tam výjímky :-O např. o těch razborách tady toho jsou mraky tone
dobře smazané asi ne, ale už kolikrát mě napadlo sem prostě odpovědět na některé nekonečně stejné dotazy at si tam dotyčný dá rybu co se jí nevejde kreveta do držky ne? pivo
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 12  - ivaha Re: Aforte
Máš to hezky osázený, ale zarostlý ještě ne :-) Ale až to zaroste, výraznější problém bys s plánovanýma rybkama mít neměl.

radim: tohle vlákno určitě smysl má, ačkoliv si už nemyslím, že existuje rybka, která by si NIKDY nezobla, pokud by k tomu dostala příležitost (mimo např. otíků...). Jsou ryby vhodnější, míň vhodný a naprosto nevhodný a to se tady dost důkladně probíralo.
To, že pokud se někdo chce zaměřit prioritně na krevetky, tak by je bylo ideální chovat úplně samostatně, je neoddiskutovatelný. Ale za určitých podmínek se s rybama budou mít dobře a pěkně se množit :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - radim
no napsala jste to tam přesně potlesk že ryba si zobne prostě takové krmení, co se jí vejde do tlamky. Není to náhodou univerzální odpověd na zdejší téma? a to by mohlo být smazáno? stydim
jinak teda jestli už nedoporučujete ani ryby rodu Boraras, tak v tom případě se ke krevetám nehodí asi nic co...?
Super. Akva mám vcelku zarostlé, takže bych se asi neměl být větších úbytků :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulinakk Re: predator3313
Jde mi o to, aby si chudák nekoupil skvrnoocasé, a pak nebyl smutný že mu krevetky nepřibývají hmm

Protože otázka Aforteho zněla "Takže ani jedna rybka z těchto třech nebude požírat mladé krevetky?" a ty jsi napsal že skvrnoocasé můžeš doporučit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulinakk Re: predator3313
predator3313 napsal: zatím jsem neviděl že by snědla nějákou krevetku

No nezlob se na mne, ale to, že jsi to neviděl znamená, že se to neděje?

Já taky nikdy neviděla rybku si zobnout krevetku, a přece po tom, co jsem akvárko dost drasticky protrhala, se přírůstek krevet výrazně snížil...

Spousta lidí tady má třeba helenky, ubývají jim ostatní šneci, a přesto neviděli nikdy helenku žrát :-)
znamená to potom, že je helena vhodná k bezproblémovému soužití s jinými druhy šneků?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 Re: Aforte
Skvrnoocasé můžu doporučit, zatím jsem neviděl že by snědla nějákou krevetku, a dokonce ani žádný pokus o to palec
 Reagovat na tento příspěvek 12  - ivaha Re: petulinakk
Přidávám se k Tobě. Ještě před pár měsíci bych dala ruku do ohně za Neoheterandria elegans. Všechno klapalo, dokud bylo v nádrži hodně rozrostlých a bujných rostlin. Pak pod špatnými LED pásky rostlinstvo dost sešlo a já našla jen několik málo odrostlejších krevetek. Takže dneska říkám, že krevetky k malým rybkám ano, ale pouze pokud budou mít dostatek úkrytů. Paradoxně v jiný nádrži, kde s krevetkami byly neonky, tetry císařský, black molly i betta, tak tam se krevetky množily a přibývaly dál - měly se kam schovat.
 Reagovat na tento příspěvek 20  - petulinakk Re: Aforte
Můj názor (ne každý má stejný) je ten, že v podstatě každá rybka si zobne úplně čerstvé malinkaté krevetky - vezmi to logicky - zobne si prostě takové krmení, co se jí vejde do tlamky.
Když nemá problém s jiným živým krmením, proč by měla dělat výjimku s krevetkami pokud jsou o přibližně stejné velikosti?

Takové pidikrevetky se ale většinou schovávají (pokud mají kde), a na výlety vyrážejí čím jsou starší, tím směleji, takže pokud jim poskytneš dostatek úkrytů, ztráty můžou být minimální, ale asi ti nikdo nezaručí, že budou nulové.
Jen podotýkám že jsem měla z vyjmenovaných rybek jen tetry ohnivé, a opravdu si netroufnu tvrdit, že by si naprosto čerstvě narozenou krevetku nezobly.
Takže ani jedna rybka z těchto třech nebude požírat mladé krevetky?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: Aforte
tetry ohnivý určitě taky.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Annabell Re: Aforte
Kardinalku nebo razborky
Zdravím,

jakou rybku vybrat k sakurám, yellow, palmata green? Mám na výběr: kardinálka vietnamská, tetra ohnivá, razbora skvrnoocasá. Bojím se, aby rybky nepožíraly mladé krevetky. Já jsem pro kardinálku, co vy?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: Ciffik
S galaxkama s tebou taky souhlasím. Lidi si moc neuvědomují, že dánia jsou dobří a hbití plavci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: predator3313
No, tak to jsou B.maculatus jak dělané... seženeš je v Ostravě na burze od Poláků (ale dovezou ti je jen na objednávku), stojí okolo 15 kaček a mají rády malá akvárka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 Re: malyLibor
No Razboru skvrnoocasou mám v tom prvním,takže jinou a ono taky záleží co schrastím, jelikož hlavní tam budou ti ráčci takže do ryb nechci vrážet moc peněz
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Ciffik Re: predator3313
v tomhle souhlas s Liborem...tak samo galaxky. Lidi to dneska rvou do 20-30l miníček. Když to vidím naskakuje mi žilka. Pěkný malý rybky, co však velmi rááááády plavou...
Sám je mám (galaxky) v 54l 60cm délka a cítím, že by snesly klidně daleko víc.
Borarasky.... skoro kterékoliv.... nebo spíš úplně jedno kterékoliv, rybky jsou to hejnové, krásné a mají rády malá akvárka. Já osobně lobuju za B.maculatus :-)
:-O až tak jo, hm škoda...tak to nvm co tam dám :-D
Nemyslím, že je to šťastná volba. Vietnamky jsou maličké, ale rády plavou, doporučuju pro ně akva o délce nejméně 80cm.
Myslíš že by šly Tanichthys micagemmae do 45l k miniráčkům? mohly by ne? Kutím co bych si pořídil do noveho akva.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - malyLibor Re: soc
Sumatranky (parmičky čtyřpruhé)si podle mne dají i ty japoniky. Sice jsem to nezkoušel, ale sumatranky jsem dlouhá léta choval a vím, co dokážou sežrat. I neonky jsou aktivní lovci, ale budou požírat jen malé krevetky, dospělých si nevšímají. Pěkné hejnové rybky ke krevetkám jsou B.brigittae, B.maculatus, B.merah, B.uropthalmoides a moc pěkné jsou i moje oblíbené Tanichthys micagemmae. Ty navíc mají rády i chladnější vodu 19-24°C, což je ideální teplota i pro crystalky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - soc Re: drahoczek
Razboru klinoskvrnnou tam mam taky. Mam pocit, ze si krevetek moc nevsima, aspon ja jsem nic takoveho nezpozoroval. Mozna bude zrat malicke krevetky, ale kdo to ma v tom rosti hledat? :-) Ale rozhodne mi to prijde jako lepsi volba, nez ty parmicky.
 Reagovat na tento příspěvek 6  - Ciffik – neonky
neonky mladé krevetky rozhodně baští, galaxky jsem ještě neviděl
 Reagovat na tento příspěvek 0  - drahoczek
No ty Parmičky dám určitě pryč. Poradí někdo nějakou pěknou hejnovou rybku ke krevetkám? Máte u krevet někdo Razboru klínoskvrnnou?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - soc Re: drahoczek
Tech parmicek bych se hodne bal. Mam u krevet parmicky petipruhe, ktere jsou brany jako klidne a plache (na rozdil od tech ctyrpruhych). Nicmene i ty dokazou po krevetkach vystartovat, mozna jen ze zvedavosti, ale i tak....
 Reagovat na tento příspěvek 3  - predator3313 Re: drahoczek
Mě i neonky pojídaly mladé krevetky když na ně natrefily, v tak velkém akvarku by to ale asi bylo celkem ojedinělé
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: drahoczek
Neonek mam 30 (uvažuji o dalších 10 kouscích) s krevetkama a není problém. S razborkama taky nebude problém. Na parmičky čtyřpruhé bych ale už byl docela opatrný
 Reagovat na tento příspěvek 0  - drahoczek
Zdravím, mám akva 200l celkem osázeno ( eleocharisi, micranthemum m., hemianthus c. Cuba atd. + nějaký ten mech). Chci do akva dát pár krevetek Caridina Japonica a crystalky asi tak 20-30. Rybky mám razboru galaxy ty budou snad s krevetkama v pohodě ale pak mám pár neonek obec. ale taky Parmičku čtyřpruhou ty asi dát určitě pryč že?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: obusek1
a podiv se třeba po nějakých palmatách :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VVV Re: Kryštof
Počkám půl roku a oka pochcípaj sami (mám je už přes rok a to jejich množení mě vážně nebaví). Potom z poho bude čistě jen krevetkaárium. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: obusek1
a co takhle zainvestovat pořídit si třeba sakury a oddělat oka, pořídit spousty mechu, a budes z nich mít velkou radost :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VVV Re: Yirka
OK. Děkuju
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: obusek1
Dokáží vedle sebe existovat....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VVV Re: Yirka
Díky, takže myslíš, že dospělé krevetky budou s očkama vycházet v pohodě?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: obusek1
Dát je můžeš, množit se-přibývat ti však nebudou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VVV
Můžu dát krevetky červené var. Red cherry do 30l akvária, ve kterém jsou čtyři samice pavího očka? Díky Vojta

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 Re: Kalona
Z mého pohledu to neni nic moc výběr rybek ke krevetkám, molly dělají dost binec, a zbytek se zase drží u dna :-) . Nicméně pokud chceš malé krevetky, určo budou vhodné obyč cherry, do žádných větších akcí bych se nepouštěl, pokud bude dost hustě zarostlé akvarko a nebude tam tech ryb nějak hodně, myslím že v tak velkem akvarku by to mohlo jít v pohodě.
A jak už psal DrChila, já bych si do takoveho akvarka určo pořídil 2-3 Molucké, protože je to fakt nekonečná zábava je pozorovat s těma vějířkama, ale u molucké (stejně jako u Račí) je pro zormnožování zapotřebí braktické vody, takže by se ti nemnožili
palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrChila Re: Kalona
všechny ale musíš počítat se ztrátama a nebo například stím že se ti nebudou množit.. z těch menších druhů... nebo maluckou nebo račí ty jejich přítomnost přežijou. ale jak se rozmnožujou nevím tak zas moc poradit nemůžu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kalona – Krevetky.
Jaké krevetky mohu dát do akva 125 litrů společně s ancíkama, corydorákama a Black Mollama? :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Javiki – Kamarád má
krevetárium s tím, že ryby ne.., prý kretetky požerou. Jak jsem slyšela, tak předávám

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 40 41

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 40341x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5233-jake-ryby-ke-krevetkam?od=620