Jaké ryby ke krevetkám?
1 11.03.2010 18:34 Pepan – Re - Semex
Zkuste to udělat jako já. Měl jsem v nádrži s živorodkami krevetky a jakmile jsem objevil samičku krevetky s vajíčky, odlovil jsem ji do porodního akvárka. Po vysypání mladých šla zpátky do společné nádrže. Tahle jsem si během relativně krátké doby nahospodařil větší množství mladých a pak už nebylo nutné odlovovat samice. Je totiž velký rozdíl, pokud máte v nádrži 3-4 dospělé samice a nebo padesát. Při tomto počtu dospělých krevetek už něco přežít musí.
ja chci vidět, pozorovat krevetky, ne abych je někde hledal jak se třesou strachy....
taky si myslím, ale při dobrých schovkách by jich pár mělo přežít
ať je to Paví očko normální či King cobra, je to pořád jenda a ta samá Živorodka duhová....
Velké krevetce moc neublíží, ale malé krevetky slouží jako potrava.
Asi to budu muset vyskoušet snad se snesou
Myslím že v případě pavých ok s bát nemusíš. Ale tady ti nikdo nějaké dogmatické informace neřekne. Chce to vzít pár kusů a vyzkoušet. Sám mám krevetky ve dvou okrasných nádržích s terčovcema. V jedné nádrži si krevetek až na vyjímky nikdy nevšímá. V druhé, na ně útočí jak neonky, tak tetry, tak i terčovci. Ale u pavých ok bych se asi nebál.
Chtěl bych se zeptat jestli můžu dát ke krevetkám ryby Paví oko - King cobra.Hledal jsem je na internetu ale nemůžu o nich nic najít.
0 11.03.2010 10:37 Bob Sezere dospela mrenka nadherna krevetky?
Starší reakce
V každém případě bych to radši otestovala na pár kouscích palmat nebo cherryn a až podle reakce rybiček bych kdyžtak přidala další krevetky.
To Opall: I terčíci umí s krevetkama zatočit
, stejně jako např. skaláry.
1 08.02.2010 11:18 opall ja mam v aqa krevety-Neocaridina denticulata, guramy perletove,neonky cervene a prisavnika o mesiac k nim pribudne 8 ks discusov a podla skusenosti inych discusarov tiez nemaju s krevetkami problem. Nazivaju si uplne v pohode. Krevetky sa prechadzaju po aqa a neboja sa tychto ryb. Takze takato zostava naziva v mieri
Chcela by som este parik cichlidky Ramirezovej. len neviem nakolko sa budu s krevetkami znasat - predsa len cichlida versus krevetka-....mam obavy... ak ked na druhej strane aj discus patri medzi cichlidy. ma niekto skusenost aj s touto kombinaciou?
Ono dost záleží na tom, jak je akva zarostlé. Já mám krevetky ve 300l s mřenkou nádhernou, ancíkem a chvilku tam byla i labea červenoploutvá a v pohodě. Krevetky se i v pohodě množí.
Starší reakce
0 03.02.2010 17:49 Lada2 [11] rybicky.net/forum/12960… atd?? nechci hledat dal.
Pokazude ti napisi vsichni stejnou odpoved a pokazde zalozis novej dotaz
)Jestli se nudis bez si treba uklidit pokojicek nebo neco podobneho
((
muzu se zeptat ja?? Kolikrat se jeste zeptas na tu samou vec??
Potvrzuju. Ale po čase si na to co zbyde zvyknou a už je nežerou. Ale odchovat takhle malé je bez šance.
I když zázraky se dějí, nám se ve 200l společenském, kde je kromě dalšího 5 bet a 20 neonek z ničeho nic objevili asi půlcentimetroví pancéřníčci panda.
0 03.02.2010 15:45 gupka [2] - Chovám tři thorakáty, jednoho peřovce a dva Trnovce Egemanovy Starší reakce
Krevetky jsou vítaná změna v jídelničku bojovnic.....
Už to tu bylo tolikrát, toto a podobné témata.....
Klidně dávejte krevetky ke všemu, klidně....
alespoň budu mít dobrý kšeft .... zatím krevetky mám... bojovnice taky
ale pokud z těch tvorečků chcete mít delší radost - víc jak 5 minut, tak chovejte krevetky jen s rybkama né většíma jak jsou krevetky samotné. Jsou i vyjímky.
.. a nedejte na radý že pokud bude mít dostatek skrýší - že je to OK....
Krevetky si pořizujete proto, aby jste se na ně mohli dívat, pozorovat je, a né tlemit do akvárka a hledat kam se schovali....
0 10.01.2010 13:26 čichavec27 – Re: Jakubqo814
no skaláry to mají jako delikatesu.odkud jsi?(možná bycj si nějakého vzal
)
a stou bojovnicí to máš v pohodě já chovám bojovnice s krevetkami uplně normálně.
0 10.01.2010 13:06 Jakubqo814 tak to urubim ale ja mam v akva skalare a newem komu ich dam
0 10.01.2010 12:44 křupka – Re: Jakubqo814
No já si myslím že je sní,měla jsem 2 krevetky se závojnatkama a ta jedna umřela a poslední tam vydržela měsíc a pak jí snědli.Ve zverimexu mi tvrdili že jim závojnatky nic neudělají a ono ejhle ale z Betou zkušenost nemám tak jí tam kup dvě a pak uvidíš.
0 10.01.2010 12:40 čichavec27 – Re: Jakubqo814
ked ho budeš dobre krmit tak nie.
Starší reakce
Vše nej i tobě.
Jeden příspěvek už v atlase mám
Jde o to, že zdejší atlas krevetek je chaotický. Nekteré druhy jsou uvedeny i vícekrát. Fotky neodpovídají skutečnosti.
I kdybych chtěl, tak to nejsem schopný dát do pořádku.
Hmm, asi mam nejaky nebojacny krevety. Ted sedim v praci vedle moji nadrze "576l - pracovni relax" a vidim cca 50 krevetek ruzne po celym akva, dokonce v klidu plavajici mezi rybickama.
1 05.01.2010 15:50 navik [908] - Sumci Semtex napsal: Já když jsem si zdejší atlas otevřel v mém iPhonu, tak jsem zjistil, že je lepší jej už neotvírat. Raději je lepší chodit pro informace kde jsou zkušennosti mnohonásobně větší než tady u nás....
Ahoj Zdeňku, vše nejlepší v letočním roce. Já myslím, že by bylo lepší zdejší atlas dle svých vědomostí poupravit a mylné info uvést na pravou míru, než jej jen zkritizovat a neotvírat
- tolik času to nezabere. Jinak lepší nebude...
A co se týká informace v předchozím příspěvku o vhodnosti krevetek k potěru mohu jen upřesnit K ROZPLAVANÉMU většímu potěru, vykulený potěr před rozplaváním dokážou krevetky pěkně rychle zdecimovat
.
Já když jsem si zdejší atlas otevřel v mém iPhonu, tak jsem zjistil, že je lepší jej už neotvírat.
Raději je lepší chodit pro informace kde jsou zkušennosti mnohonásobně větší než tady u nás. Proto raději čerpám informace z Německa, Japonska nebo ze států.
0 05.01.2010 15:26 harpunar – Co napsal Semtex,pod to se podepisuji!!
Krevetky ve společnosti větších rybek budou sice přežívat také,některá mláďata dorostou,ale budou v permanentním stresu někde zalezlé a budete mít kumšt je pozorovat při přirozeném chování.
Hodne dela mnozstvi skrysi. Mam krevetky v akva i s cichavci, i s mecovkama, i endlerkama, i ramirezkama a vsude se mnozi a jsou jich v akva stovky. Staci pro ne mit proste dostatecne velke utociste.
protože když jsem endlerky kupoval, tak jsem si v iPhonu otevřel zdejší atlas, kde se píše, že jsou vhodné ke krevetkám.
0 04.01.2010 08:06 harpunar – Taky je otázka jaké krevetky!
Obyčejné Red cherry,základní formu mám ve společnosti Endlerek a panceřníků.Pozoruji že i Endlerky si občas smlsnou na malé krevetce i když jsou to vcelku mírumilovné rybičky.Ovšem vzácnější a hlavně dražší druhy,jako Red crystaly,Blue Tiger,yelow,red Sakury,atd. bych dal raději buď samostatně a nebo s malými krunýřovci.Já chovám všechny ostatní ve společnosti Otocinclusů a bez problémů.Tihle mini krunýřovci si krevetek vůbec nevšímají.Dát krevetky k čichavcům,tetrám a nedejbože cichlidkám je pro ně ortel smrti.Dříve-či později!!!
žaby a krevetky? snad jako krmení....
nejdřív se, prosím, podívej tady do atlasu na rybky, které už máš. a přečti si, co potřebují, ano?
Pořídit si je tam můžeš, ale nepočítej, že budeš mít nějaké mladé.
Klidně je tam dej, budou skvělé spestření jídelníčku
čaute moje akva je 25l, je tam 2x fantom červený 4 neonky 3 paví oka rád bych si někde koupil krevetky myslíte že je to dobrý nápad ?
0 03.01.2010 15:47 Skorica Tak to uprav.
No já si taky říkal, že se mi Cherryny spolu s Endlerkama nějak nemnoží. Tady je vidět, jak se člověk dostane k šikovné informaci. Dík. Neměl by někdo upravit kartu Endlerek v oblasti soužití s krevatkami a požírání vlastního potomstva ?
Mohu potvrdit to, že Endlerky, i když to místní atlas popírá, požírají své malé potomstvo. Velice pěkně jsou Endlerky nově popsány zde:
www.akvarista.cz/… ...Setkali jste se u těhle "malých a roztomilých" rybek s podobným chováním?...
Ano. Taky jsem si všiml, že se tyhle rybky snažily nosnicím sebrat vajíčka.
Starší reakce
0 09.12.2009 12:51 epto – krevetky a neonky v 120-ke
Nazdar.
Ja mam krevetky (take obycajne hnede - neviem presny nazov) v skvarku spolu s 28 neonkami.
Trochu machu pri dne, koren (pozri moje Akva2.0) a krevetkam sa dari.
Smejdia po dne jedna radost a to tam mam este 6x ancitrus z toho 2x poriadne kusy
.
Poniektore si veselo plavaju pomedzi neonky. Tie sa kuknu zblizka a nechaju na pokoji.
Akurad ked odkalujem dno tak "zopar" malickych vzdy vcucnem a tak ich potom pol hodinu lovim vo vedre.
Ked som ich prvykrat lial naspet tak to bola riadna nahanacka. Co som si vsimol tak dve stihli neonky schmatnut, ostatne stihli ujst.
Az som neveril ze take male jak spendlikova hlavicka vie tak rychlo utekat
Povodne som zacinal so siedmimi krevetkami a teraz ich je okolo 20 velkych a netrufam si odhadnut kolko malych (30-40). Takze sa im evidentne dari.
Přidat reakci
1 ...... [35] ...... 40 41
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 40132x