Jaké ryby ke krevetkám?
-1 29.12.2011 23:39 Nobody – Re: sefca
sefca napsal: No to jo,ale ty parmičky můžu mít v akva(30l)jen dvě,kdežto těch razbor nebo neonek bych tam musel dát víc.Aby zase nebylo přerybněno.
Pokud máte filtr(stačí bublifuk),tak se nemusíte až tak moc bát přerybnění i v těch 30l.Klidně s krevetkami dát i např. 10-15 neónek obecných.
Problém může nastat u teploty.Ta je dost nízká(noční).Pořídit topítko.Vhodná teplota je 22-24.
Samozřejmně se dá - postupně je zvykat i na nižší teplotu.
neonky budou chudáci viděl sem u nich i paví očka..
no 4 neonky bych nedával, pro tyhle rybky je dobrý být v hejnu, spíš bych pořídil 6 kousků razborky espeho nebo ještě menší razbory
Tak to je pravda, no. Ale co takové menší druhy razborek těch by mohlo být více i v takové menší nádrži.
No parmičky jsou ryby, co vše ochutnávají a ďobou do všeho. Tenhle druh by ale možná šel, nevím nemám s tím zkušenost. Nejlepší spolubydlící krevetek jsou neonky, razborky, dánia, kardinálky atd.
Starší reakce
Když ke krevetkám, tak Boraras, nebo galaxky (Danio margaritatus).
Třeba takové Heterandria formosa dospělým neublíží, ale samice likvidují mladé krevety. Stejně tak některé jiné ryby.
Ahoj, přesně tak...
Betty s krevetkama nejsou zrovna nejlepší kombinace (i když je možné, že si bojovnice krevet nebude všímat)...dávat do 30l k bojovnici molly taky neni zrovna nejlepší(chtělo by to větší akvárium) a dvě samičky mi taky připadá docela hodně...Nejsem si jistý, jestli by soužití samce a dvou samic v tak "velkém" akváriu dělalo dobrotu...
Zdravím, promiňte mou lenost, ale celé fórum se mi vážně prohledávat nechce
Chtěl bych si založit krevetkárko.. A včera se mi doma objevila nádherná betta, kterou bohužel nemůžu dát do stávajího akvárka, aby se napozabíjeli
Mám tedy otázku.. Mohu šoupnout krevetky do 30l k té bojovnici? Zřejmě jí tam dám i jinou rybí společnost.. třeba dvě samičky, bo Molly.. To mi taky poradíte? Díky!
Edit: Tak právě čtu, od Semtexe.. :/ Špatné zkušenosti s bojovnicema a molly si rády zobnou..
Starší reakce
Vetšinou se krevetky chovají v menších nádržích, kde mít vícero druhů ryb moc nejde a ani nevyniknou.
Nenáročné rybky, psal jsem níže, jsou např. Halančíci, Formosky, ale i Oryziasové.
..tyhle rybky jsou v pohodě. Ale jsou docela náchylné na kvalitu vody. Někdy až moc plaché a lépe se jim daří v jednodruhohém akvárku v patřičném hejnu. Možná má někdo jiné zkušenosti
Ano, je to hodně o povaze, ale je třeba s tím počítat, že ne vždy se soužití povede.
Teď je samec Bojovnice v pohodě, ale co když jej později vyměníme z jakéhokoli důvodu za jiného, to můžeme mít po krevetkách do pár minut.
Je lepší aby jiní začínající chovatelé o možné komplikaci věděli.
A myslím že tohle k tmatu stačí a můžeme psát o jiných rybách vhodných ke krevetkám.
To sice jsou, ale myslím si, že je to i o povaze ryby.. Babiččiny betty si na krevetách pochutnávaly, ale můj samec si jich nevšímá
. Větší starosti mu dělá zrcátko a dva malí krunýřovci
Betky jsou přeci jen trochu dravci..to se nedá nic dělat
Přesně takhle dopadla jedna Sakura, když jsem je dal k beťákovi.. Dneska už spolu naštěstí vycházijou
v minulosti som mal možnost ako Betty dokážu dokonale loviť či už krevetky alebo poter rýb..pomaly sa priblížia k obeti, bezhybne ju sledujú a zrazu v stotine sekundy BOOm a už je obeť v tlame predátora
O tom, že spolu betty a krevetky nevycházijou už jsem slyšel.. U mě tahle kombinace funguje a navíc mám i mladé Sakury
. Jinak mně s nima v pohodě vycházijou Corydoras pygmaeus - Pancéřníček malý a Ancistrus multispinnis - Krunýřovec mnohotrný
jo může být...ty malý vykulence můžou slupnout i tihle
0 26.11.2011 20:05 nula nevím, jestli je to skutečnost nebo prostě výsledek špatného zraku a krajní podezřívavosti, ale zdálo se mi, že jsem viděla samičku formosky jak pojídá maličkou red cherry. (těch větších si ale nevšímají určitě)
Ancíci jsou v pohodě, ty je aktivně pronásledovat nebudou.
Něco jiného bude, až sebou prudce mrskne, to krevety nemusí rozchodit.
mam s nima dva ancíky ... krevetky jim lezou po hlavvě a oni jsou v klidu
Souhlasím s Chemem, že to nebude tak jednoduché...jediná jistota jsou asi otíci a razborky...každá nádrž je prostě jiná a teoreticky můžou být krevetky s většinou ryb...Chem psal o terčovcích, já znám skaláry s krevetkama, mám bojovnice s krevetkama...obávám se, že ta tabulka by byla tak moc nejednoznačná, že by byla k ničemu a stejně by se tu budou lidé ptali dál na stejné věci...Taky si představte, jak by ta tabulka musela být veliká...
Například moje zkušenost s tetrama (krvavýma) je taková, že jsem k nim přihodil větší blue pearl, připlavalo hejno teter a hned se vrhly na krevetky(dával jsem je do akvária na jiném místě, než kde jsem krmil tetry)...
Bylo by fajn k případné tabulce přidat třeba právě konkrétní zkušenosti s různými kombinacemi, třeba jak uvádí dole soubi.
Taky musím podotknout že my šli vybírat ryby s přibližnou představou, ale finální výběr jsme stejně ještě konzultovali na místě. Naprosto jasno i bez konzultace jsem měla jen o otících
A za mně ještě k tématu - všechny naše ryby (otíci, sekavci, drobnoústky trpasličí a tetry ohnivé) byly v akva už nějakou chvílí před krevetkami, po přidání krevetek si je zvědavě prohlížely, hlavně drobnoústky, ale útok jsem nezaznamenala žádný. Podotýkám že se jednalo o krevetky od 1.5 cm výš. Mladé v tomto zmiňovaném akva zatím nemám.
Ve druhém akva krevetky a boraras maculatus také bez problémů, a to i s malými krevetkami.
Souhlasím, když jsem já vybírala rybky, už jsem věděla že k nim časem přibydou krevetky, ale jako začátečník jsem neměla ani přibližnou představu jaká ryba může být vhodná, i třeba s výhradami.
A pomohly mi i reakce typu "ano, u mně to jde, mám to v akva tak a tak" nebo "ne, u mě to s tou samou rybkou nejde, mám to tak a tak". Protože jsem si řekla TREBA: "AHA, šance tam je, ale dřív by tam asi musely být krevety a to u mně nepůjde, takže radši jiná rybka"... atd...
Pokud člověk chce, tak porovnává u koho to za jakých podmínek jde nebo nejde a udělá si obrázek sám.
Pokud je člověk líný porovnávat, skončí to stejně špatně, i kdyby to dostal naservírované pod nos.
písal som "vhodnosťou"..ciže aby nebolo jednoznačne ano alebo nie..skôr orientačne odporúčané..s prípadnou poznámkou, len ako pomôcka a nie presný návod
to je pravda...neonky se chovají nepředvídatelně..inu jsou to přece jen tetry. Mám ověřeno že neonka napadá krevetky hlavne při nasazování krevet do akva. Většinou jim ukousmou nějaké nožky a ony pojdou. Ale taky mi říkal kamarád že dal neonky do akva kde krevetky už měl a byby v pohodě. Občas slupnuly nějaký čerstvě vykulený ale jinak prý v pohodě...
Zajímavý nápad, leč bohužel nerealizovatelný. Znám lidi (a jistě nejsem sám), co mají krevety s terčovcema a znám lidi, kterým neonky pojedly za večer chovná hejnka kreveťulí. Každé akvárium je jedinečný ekosystém a nejde jednoznačně stanovit nějakou, alespoň rámcově přesnou hranici. Pokud by taková tabulka vznikla, byla by potom značně zavádějící. Případně by v ní bylo příliš mnoho druhů rybek, se kterými je to nejednoznačné.
skúsenejší chovatelia by tu mohli nahodiť nejakú jednoduchú, prehľadnú tabuľku s názvami rýb a ich "vhodnosťou" ku krevetkám. Určite by to potešilo.
Zda by přežily nevím, ale myslím že i kdyby ano tak by platilo to co už dole k podobné osádce napsal deCORF.OBRAEN - že ty co by přežily by asi stejně nebyly moc vidět... a paní by si jich tedy moc neužila.
Mno, to jsi mě trochu blbě pochopil. Spíše jsem se ptal, jestli ke stávající osádce můžu dát krevety a pokud ano, co se stane. Na to jsi mi odpověděl ty a seic hned. Druhá otázka je aktuální složení a počet ryb v akva, což není vhodné a vím o tom, ale to viz odpověď katterinecče a sem to zrovna moc nepatří ikdyž poznámka to je dobrá.
no on si tam chce dať ryby ktoré su v spolužití s krevetkami, taktiež sa pýtal aké ryby môžu ist ku krevetkám
tak zatím nepřemyšlej nad další osádkou a jestli chceš krevetky tak si dam dej ryby se kterými si nebudou vadit
Jo, to je mi jasné, ale pokud otec donesl nějaký další ryby nově koupený, tak jsem ho měl poslat do pr****? Chce si zařizovat sám akvárko, tak některé ryby k němu přesunu. Takže některé chyby napravím.
Co tak se zamyslet nad současnou osádkou, rozmyslet se nad vhodnějšími počty ryb a těmi pro které to akvárko není velikostně příliš vhodné. Při pohledu na hlavní fotku mi to příjde trochu jak rybí polívka. Ono skoro 50 ryb ve sto litrech není zrovna málo
To si taky myslím. Navíc bych je tam musel vypustit až úplně u těch kamenů aby se stihly co nejrychleji schovat. Mohlo by se stát, že by cestou ke dnu posloužily jako krmení... Ale zase bych něco rád do akvárka přidal. Rád bych aj nějaké ryby, ale těch je až až a krevety by se tam jako čističi uživily. Ale nechci s něma krmit. Asi si vymyslím něco jiného
- zadna velka "zívačka" to pro krevety nebude, moc si od toho neslibuj
- ja vzal premnozene Palmaty a Red Cherry a dal je k mecovkam do stareho AQ
rybicky.net/nadrze/11195
- pro me osobne prekvapeni a dukaz o odolnosti krevetek
- vice se dari Palmatam, dokonce se i mnozi
- stare samice se promenaduji po AQ bez ohledu na vecne hladovou bandu mecovek, jinak jsou zalezle za kostkou molitanu, pripadne sedi nahore s perfektnim vyhledem na cele AQ
myslím, že tie ktoré by prežili tak by boli stejne ukryté
Zdravím. Nějak mě opadl původní smůtek z neúspěchu s krevetkama a začínám si opět pohrávat s myšlenkou, že bych jich pár koupil a dal do velkého akvárka
rybicky.net/nadrze/13126 Nejspíš by to byly opět Red Cherry. Ale nejsem si zrovna moc jistý, zda současná osádka by pro ně jako společnost byla vhodná, spíše si myslím že NE. Tak bych chtěl vědět co si myslí ostatní. Za největší žrouty krevetek bych považoval pancéřníčky kropenaté s jejich souměrnýmy ústy a hrdlem jako splavem a dále mečovky. Zbytek rybí osádky jsou malé ryby jako neonky, kardinálky, tetry královské a křivorpuhé. Co se týče úkrytů, tak mezi lávovýma kamenama jich je požehnaně. Rády se tam schovávají mladé rybky pavích oček co mam v akvárku. Na druhou stranu, pokud by se mi krevety uchytily a při troše stěstí aj začaly množit, tak dokud by nebyla "lávová hora" přeplněná tak bych je možná ani neviděl a ty co by se dostaly ven by nejspíš posloužily jako krmení. Otázka zní, má cenu je tam dávat?
myslel som to objektívne ,
ono to není jen o tom jestli je to živorodá nebo jikernatá ryba, závojnatky jsou ještě větší "čuňata" a živorodý nejsou, stejně tak třeba některý cihlidy, určitě bych těch případů ryb co víc kazí vodu bylo víc
aha tak si to myslel, že čo sa týka ich metabolizmu, v podstate živorodé ryby majú detrit viac zatažujúci než ikernaté ryby
Že mají nedokonalé trávení a produkují více organického odpadu než Razborky
.
PepaV napsal: <a href="http://rybicky.net/atlasryb/zivorodka_wingeova" target="_blank" rel="nofollow">http://rybicky.net/atlasryb/zivorodka_wingeova</a> , ale jsou to čuňata.
ako to myslíš?
Na Svitavy už jsem poslal kolegovi tip.
mailto:chovenka@seznam.cz
Ano ja myslím jakákoliv ktera nesezere krevetky.
Jakákoliv ryba to být nemúže, musí to být taková, co ti nesežere krevetky
. Ještě mne napadly tak 3 samečci od
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_wingeova , ale jsou to čuňata. V Blansku nebo Svitavách by je mohli mít.
Přidat reakci
1 ...... [21] ...... 40 41
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 40132x