Jaké ryby ke krevetkám?
Jedna mečovka mi čeká. Asi ze zahrady donesu hranaté malé akvárko, nachystám a umístím ji tam. Nebo ji nechat v nádrži a přežije co přežije? Toť otázka. Když přežije, tak jeden dva kousky, když odlovím, budu toho mít jak sladkýho zelí a starosti kam s tím. Ale třeba nějakou akčku k dobru. O tom snížení taky uvažuju, ale když už jsem je koupil, tak je nechci prodávat, rád bych je nechal u mě dožít. Problém je, že se mi líbí všechny druhy co mám. Ale mečovky u mě hrají prim. Ale s krevetama asi moc kamarádit nebudou.
no snizil bych pocet druhu... pockej az se to namnozej ty zivorodky.....
Jak to tady pročítám, tak asi můžu zapomenout, že moje red cherry a red crystal dám jednoho krásného dne do velké nádrže mezi 6 mečovek, 2 pancéřníčky kropenaté, 10 neonek, 6 kardinálek, 5 teter královských a 6 křivopruhých, 5 pavích ok, 3 parmičky čtyřpruhé a 2 ancistrusy (snad jsem na nic nezapoměl). Pokud z nich teda nebudu chtít udělat krmení.
0 07.09.2011 12:29 harpunar – Je to možná extrém,ale
s cichlidkama Nanacara aurocephalus(trio) mám i Caridina japonica a v pohodě.Jsou to malé cichlidy a větší krevetky(cca.5cm)a nádrž je 140l a docela dobře osázená.Dalšími společníky jsou Sturisomy 3ks a 12 pancéřníčků.Nanacary krevetky nějakou dobu očumovaly,ale to bylo asi vše-agresivita žádná.Jinak ovšem doporučuji,aby jste krevetky viděli neexperimentovat a pokud chcete dát něco ke krevetkám,tak max.panceřníčky,otocinclusy,maličké druhy živorodek a nebo borarasky a jim podobné rybky!
já psala o modrých neonkách a ne o modrých tetrách. Modré tetry jsou hodně živé a rozhodně větší, to už ti nezařučuju že si jich nebudou všímat.
0 06.09.2011 22:34 Fugee Zdravím, chová někdo gavůnky diamantové s krevetkami (cherry, palamaty)? Plánuji 84l akvárium, a chtěl jsem tam dát právě ty gavůnky.
ještě třeba razbora Hengelova a Espeho, taky modrá neonka, tetra ohnivá, menší pancéřníčci, krunýřovci jednopruzí, živorodka Endlerova. Krevetky mohou být s různými druhy ale někdy nemáš jistotu jak se zachovají, některé ryby je můžou sezobnout hned (protože je berou jako potravu, když je možnost je lepší dát první krevetky a pak mladé rybky a třeba si na ně zvyknou), jiné třeba jen občas sezobnou maličkou krevetku ale větší nechají napokoji. Já chovám krevetky s těmito drobnými razborkami a modrými neonkami a nepostřehla jsem ani žádné útoky. Samozřejmě jsou dobré úkryty (třeba chomáč jávského mechu) kam se schovají svlečené a malé krevetky
Ma tam chodily pravidelne kdyz jsem je mel v 9l.Jen s poterem.Ale bylo to malinky a moc moznosti nemely.Ale dnes jsem je predelal i s malejma do gupkaria a nevypadaly nejak vystrasene.Upúlne v klidku si plavaly mezi dospelejma a to tam byly tak 30min.Uvidim co zitra jak na to budou.
Mě tu radili Razborku bornejskou, Razborku trpasličí,Razborku thajskou, Razborku galaxy...já nevim, je jich spousta...
Kamarád má s krevetkama taky Razboru klínoskvrnnou...určitě je tady najdeš v atlasu...
Ty Razborky jsou nějaký konkrétní druh?
Já teda krevetky na kouli viděl zatím snad dvakrát a to je mam jak krevety tak kouli měsíc pohormadě
Tak ja dnes dal cherryny k pancernicku a anciku a spousty gupkam.Jo a poter Black molly nepocitam.Jak jsem je tam dal tak uplne v klidu si jich nikdo nevsimal ale uvidim zitra co se stane.Jen jsaem jim jeste pridal trochu mechu a kouli a hned byly na ni
Jo, tak to nevim...
Tady nejvíc lidi raděj Razborky, ty jsou asi docela vyzkoušený...já zkoušim Oryzias woworae od Semtexe (zatím jsou malé, pár dnů staré)...A kdybych neměl je, tak bych asi zkusil Neonky...
Já jsem to v červnu vyzkoušel...k Tetrám krvavým a Parmičkám čtyřpruhým jsem vypustil 15 krevetek...ke konci července jsem celé akvárium vypouštěl a rozebíral...krevetky tam v té době byly už jen 3...ale za celou dobu, co byly v akváriu, jsem je neviděl (asi byly v rostlinkách nebo mezi kamenama)...
Pokud budeš mít v nádrži parmičky, rozluč se s krevetkami.
6 kusů je minimum, jsou to hejnové ryby, v přírodě žijí třeba po tisících. V tak málo kusech můžou mít taky jiné chování, některé mohou být i agresivní
moc ryb druhů, vyber si tak jeden nebo dva. To pravidlo bych až tak vážně nebrala, vždycky je lepší míň a taky to chce používat hlavu (hledět i na minimální velikosti nádrží pro určitý druh, to jestli má být v hejnu, taky stav akvárka, kvalita filtrace, rostliny).
Když si vybereš menší rybky, tak tam budou mít víc místa, bude moct být větší hejno a taky bude větší šance že ti nesezobnou krevetku
no ale ted koukám že to asi na sekavce bude malé... škoda :(
děkuji, akva je 126l celkový objem, tak nevím kolik to dá čistý objem, čestvě založené a zatím jen osázené a filtrujem... Zatím jsou jistí jen dva ancíci a časem ty krevetky, chtěla jsem nějaké malé tetry a ted mě zaujaly i halančíci, škoda že žijí tak krátce, no a sekavci mě zaujali moc
když jsem viděla na videu jednoho z místních akvaristů na diskuzi, jak dokážou lítat po akva, tak jsem dostala strach jestli by ty krevety prostě nechtě neumlátili
nee, sekavci jsou v pohodě
většina malých ryb si občas zobne mládě krevetky.
samozřejmě si musíš dát pozor na vhodnost ryb do velikosti nádrže, počty kusů v hejnu atd. adt...
A co krevetky a sekavci? Vyčetla jsem z diskuzí že by sekavci měli krevetky nechávat na pokoji, ale pokud jsou aktivní hlavně v noci a šmejdí po akva, jak to krevety snášej, neruší to je i ostatní ryby?
Otík je Otík, Latinsky, česky Krunířovec...
v atlase si to už najdeš sám....
Ancík je Ancík, Latinsky, česky je krunířovec, v podstatě to zahrnuje celí rod, ale říká se tak jen tady těm obyč, nebo různým barevným formám od něj odvozeným....
No jo, jsem blbej
)) Ale trošku mě zmátli o pár postů výše s tím Otíkem
je to to iste, len vmedziach- ancistrus je jeden z mnoha druhov krunýřovcov
Dobrý den, bude halančík gardnerův likvidovat krevetky? malé druhy vějířovek (třeba bezploutvá)? Děkuji
Starší reakce
Rádo se stalo...
Hezký den, mělo by to být v pořádku...
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jestli se snese razbora klínoskvrná s krevetkou red cherry. Má někdo nějakou zkušenost či radu?
Děkuji
a co lorikárie?
ti otíci narozdíl od ancíků žerou jen řasy a do kytek se nepouští vůbec, je jim líp když je jich víc kusů, tolik nenarostou a nemusíš se bát že by se ti nekontrolovatelně množili (což se u obyč. ancíka stává často, když máš pár), ani navzájem nejsou agresivní jak ancíci. Kdyby ses pro ně rozhodl
0 31.08.2011 10:49 Fugee jakékoli parmičky nebo tetry, menší druhy jsou lepší, jinak můžou občas sezobnout malou ktevetku. I třeba živorodky (platy, gupky, endlerky) ale první dva druhy je taky někdy sezobávaj, ale kamoška je má s těmi platami a žádnej problém s nimi nemá.
Já k nim mám modré neonky, razborky trpasličí a skvrnoocasé, otíky a nikdy jsem si ani nevšimla že by se o ně nějak zajímaly
ahoj
ja jsem mel s krevetkama mensi druhy ryb (betty, ruzne tetry a parmicky, krunyrovce, pancernicky, razbory, atd..)
..a myslim, ze uz tady takovy tema nekde je
Ahoj, mám akvárko s 90L vody, filtrace biomolitanem a čerpací hlavou, na dně štěrk 2-3mm, velký kořen fingerwood a chtěl bych tam nasadit malé krevetky, pár japonik a filtrující krevetky. Tedy žádné bojovné a masožravé. Jaké rybičky doporučujete?
Starší reakce
ještě je možnost že bych jela o půlnoci sama vlakem do brna, ale v nejlepším případě bych zaspala a skončila na druhým konci slovenska
Přidat reakci
1 ...... [24] ...... 40 41
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 40132x