Jaké ryby ke krevetkám?
Myslis ze budou tak rychle s krevetama hotovy?
A ty se divíš? Kámoš je asi velke "profík"
Ramirezy do tvých rukou - ani vomylem, dopadly by jako kámošovo krevety. Přestaň pořád spekulovat, dej si do pořádku co máš, až to bude fungovat, pak teprve přidávej
Hochu, hochu, ty špatně skončíš.
Kamos si poridil ctverzubce ke 20 krevetkam a pres noc bylo po nich
tak sem od toho upustil a premyslim nad ramirezkama, moc se v nich nevyznam, ale s tema modryma to pry de, pisou ze sou spolecensky
i tady sou nejaky zminky o snasenlivosti
koupil sem 60l tak tam dam 20 dospelcu neoc. Yellow s par mladochama a desitkama krevetatek naceste, za tyden pridam ramirezky a uvidim, prinejhorsim krevetky pudou zas do 30l
Krevetky Neocaridiny "cherry" mám v akva s Kardinálkami vietnamskými a jde to. Krevetky se množí. Ale nádrž je dost zarostlá, takže by to možná dali i s nějakými jinými rybami. Ale krevetky se producírují běžně na volných místech a dokonce se trochu postrkují s rybkami i o žrádlo.
0 15.02.2016 21:02 Pedrostreet Zdravím tak aj ja sa podelím o moje skúsenosti so spolužitím rybiek a krevetiek. Krevetkám sa venujem asi cca 3 roky dnes už chovám niekoľko druhov popri tom chovám aj živorodky a to gupky, molinézie, elegansky, kardinálky, dánia, prísavníky, pancierničky. Ako príklad si vezmem moje 200l akva, ktoré funguje asi pol roka mám v nom asi 40-50 rybiek a to hlavne gupky a kardinálky 3 molly a pár prísavníkov a tiež krevetky red cherry pred necelým 2 týždňami som bol predávať krevetky na burze s tohto akvária som vychytal 200ks kreviet a ako sa tu na to pozerám nie je problém chytiť ďalších 100ks. S tohto akva vylovím cca 100 krevetiek mesačne čo ich dávam na inzerát. Môj názor krevety sa rybkami chovať dajú ak je akva zarastene a majú sa kde schovať a ak sú to ryby spoločenské a zdržujú sa prevažne v strednej a hornej časti akvaria. Najlepšie je to s mladými rybkami ktoré si na krevety zvyknú a neskôr ich nechajú napokoji. Je zas pravda že odchov kreviet bude v rôznom rozsahu redukovaný s prihliadnutím na ich malú veľkosť, ale stačí len sledovať samičky ktoré nosia a dať ich osobitne do 5-10l akvarka, mladé keď dorastú cca 0,5cm púšťam do 200l k ostatným, taký je môj postup. Tým si zabezpečím stabilný odchov kreviet. Ak to porovnám s mojov 300l tak tam som dal na skúšku 10ks cherry su tam molynezie a gupky akvarko nie je ani s polovice zarastené akurat valisneria, eregria a neaké kryptocoriny keďže ho využívam skôr na to aby mi tam rybky dorástli, staré krevetky si rybky nevšímali ale odchov je prirodzený vôbec do neho nezasahujem to akvarko funguje asi 4-5 mesiacov a teraz je tam dospelých kreviet 30 -50ks ak vezmem že neaké som v takom akva nezachytil. Teda niekoľko krevetiek sa aj tak dožije dospelosti a množia sa ďalej preto si myslím, že pri správnych podmienkach sa dajú chovať v spoločenskom akvarku aj rybkami.
Dost záleží na tom jakou máš vodu, obecně bych začátečníkovi poradila začít spíše s nějakou neocaridinou a ne začínat s caridinami. Pancéřníčci nevadí, ty tetry ti je dost solidně vymlátí (zvláště krvavky), se šnekama no problem
Každá ryba, které se hejde kreveta do pusy, je potenciální lovec, ale dají se krevety v zarostlých nádržích úspěšně chovat téměř většinou hejnovek, ale počítej s tím, že se budou pomalu množit (jestli vůbec), budou se hodně schovávst a také budou ve stresu i přes dostatek úkrytů.
Starší reakce
Tím pádem by to chtělo v tom atlasu opravit
Ty navrhované živorodky bych nedával. Jednak budou stále zobat čerstvě narozené krevetky a taky nepatří k nejčistotnějším.
Z vlastní zkušenosti bych volil třeba levné a pěkné a přitom nenáročné řešení s nenáročnou razborou skvrnoocasou. Hejno 20 ks ti udělá radost.
dobrý den,mohl byste mi někdo doporučit nějaké rybky ke krevetám zařidil jsem si nanoakvarium cca 20l chtěl jsem mit v něm krevetky a nějaké ty rybky
dík za odpověď
Starší reakce
Taky přispěji svou troškou do mlýna:
12 litrů - s Neoheterandria elegans krevetky prospívaly (bohužel 12 l je na samici elegensky opravdu málo - neměla žádné mladé, pak se o dovolené ve 38°C zasekl filtr, exitus)
12 litrů - Endlerky pořád něco zobou, včetně mláďat. Po jednom sestřihu koberce bahničky dospělá samice sezobla 2cm krevetku. Následující scéna připomínala National Geographic s antilopou a smečkou lvic. Taky to mohlo být brněnskou kohútkovicou (nefiltrovanou, leč odstátou) a Endlerky jen "uklidily" mršinu.
Dospělých Cherrin si ani 5cm samice Endlerky nevšímá.
25 litrů - Razbora skvrnoocasá naprosto bez problémů, Tetra ohnivá jakbysmet.
Uvidím, jak se snesou Endlerky, Betta a krevetky ve 45 litrech (od teter ohnivých a pancéřníčků trpasličích bych žádný lov nečekal). Část krevet poputuje do 12ky spolu s razborkama (místo Endlerek).
Takže: Neoheterandria, Boraras, Hyphessobrycon amandae OK, Poecilia Wingei - risk, do 20 l spíše nevhodná.
Starší reakce
Nešlo. Bylo by dobré poslouchat co ti radí Jirka. To že línej beťák, který je dobře krmený, vezme sem tam jednu, nepovažuj za bernou minci... Mečovka je nenažranec a sežere vše, co se jí do papuly vejde. Bude je lovit, dokud je nepochytá všechny. Stejně tak mollyna...
Edit: jeden čas se mi dařilo s krevetama a cpal jsem je do všech akvárií kde to šlo. Začali mě štvát, ale nikdy je všechny nevychytáš. Tak na to používám black molly. 54l akvo vyčistí důkladně 4 black molly za týden. Vyzkoušeno...
Jeden za osumnáct a druhej bez dvou za dvacet.
Tak o 5%
.
A byly by k nim gold molly lepší?
Edit: Šlo by to takto: mečovky, nějaké neonky, ancistrus a cherry krevetky? A jestli ano, tak v jakém množství, děkuji
Mečovky ti je budou systematicky likvidovat.
Mám krevety v AQ i s Bettama
Asi to není fajn rozhodnutí ale množí se a ztratí se jedna za tři měsíce maximálně. Pokud budou mít hodně schovek tak to dle mého není problém, případné se stanou pouze drahým krmivem pro ryby.
0 31.10.2015 21:49 Ondřej Polách – Krevetky pro mé 112L akvárium
Dobrý den, prosil bych o radu. Dnes jsem si zařídil 112l akvárium a mám v úmyslu tam mít mečovky, ancistruse, neonky a nějaké ty krevetky. Ale nevím co, v jakém množství a jestli tato kombinace osádky je vůbec možná. Děkuji za jakoukoliv radu a připomínku
Starší reakce
Chovám s krevetkami red cherry: razbory klínoskvrné, neonky červené a jednu bettu a vše je bez problému - krevetky (dospělí jedinci) plavou přímo mezi rybkami a nedochází k žádným útokům - samozřejmě si nedělám iluze že by občas nějaká neslupla mládě od krevetky, ale mám dost zarostlé akvarium, takže se mi krevety množí bez problémů (začal jsem na 10 krevetkách - ted už jich mám tak 50-60).
Starší reakce
0 12.09.2015 20:37 Mat – krevety
Ahoj lidí.
Mam dotaz.Můžou být spolu s krevetkama
Dánio pruhované a Razbora klínoskvrnná?
Díky za odpovědi
Starší reakce
Je sice pravda, že moji Otíci se přisávají na cokoli ( i na jiné ryby nebo dokonce na moji ruku
), ale s krycím sklem nebo plastovým krytem to není problém ( jinak souhlasím s tím, že pro krevetky je nejlepší samostatná nádrž ).
Otíci a pancéřníčci krevetkám sice asi fyzicky nic neudělají, ale rozhodně je budou plašit. A vyplašená krevetka vyskočí pět centimetrů nad hladinu ...
A taky malí paceřníčci, jenže ti zas nejsou vhodní do úplně malých akvárek.
A nezapomeň na Otíky
. Ti jsou taky naprosto bezpeční.
A sličenkama
myslím, že soužití krevetek bez výrazných ztrát lze snad jen s tetrama ohnivýma, galaxkama, a mikrorazborkama ...
Ja mam s krevetkama Razborky trpaslićí a naprostá pohoda .
V podstatě mám pocit, že toto téma je zbytečné
Vždy je odpověď stejná POŽEROU
hmmm, tak se uvidí. Je pravdou, že je tam mám chvíli a nejspíš jsem to nestačil vypozorovat. No případně půjdou do velkého akvárka. No já byl ujištěn na burze, že není problém, že je nežerou. No zkrátka jsem asi někomu naletěl
Tomason napsal: No moje enlerky Tiger s krevetama se zatím zdá, že celkem vycházejí. Jsou tam krátce, tak se teprve uvidí, jestli se objeví malé krevetky na jídelníčku či nikoliv.
tak zrovna endlerky patřili v mých akva vždy k zabijákům č.1 (pokud se tedy bavíme o prťatech)
No moje enlerky Tiger s krevetama se zatím zdá, že celkem vycházejí. Jsou tam krátce, tak se teprve uvidí, jestli se objeví malé krevetky na jídelníčku či nikoliv.
jojo, už jsem postřeh, že mi po krevetkách šla i galaxka.
3 14.05.2015 08:24 Ciffik [761] - Rostliny já už dávno tyhle pokusy o ,,soužití" vzdal...
vlastně už věřím tak maximálně otíkům
, když krevetky, tak do samostatné nádrže
Krevetky je určitě nepožerou.
Obráceně to už bude horší....
Problém je ve dvou věcech:
a) mladá krevetka je mrňavá. Fakt mrňavá. Všimnout si, že ji něco sežralo je možná nemožné, na hranici mizivé náhody.
b) každé akvárium je jiné. Lze si představit tak zarostlé, že by přežily snad i u dravců ... Jak moc se ovšem budou množit je fakt ve hvězdách.
c) viděl jsem čerstvé mládě krevetky, měl jsem dost problém ho na tom listu vůbec zaznamenat, pokud se nehýbalo. A snažila se ho sežrat rasborka (boraras merah)! Sice se jí to asi nepovedlo, ale jistý si tím tedy nejsem. V každém případě jsem si představoval, že budu mít krevetek víc, než mám.
Základní pravidlo je, že vejde-li se rybě něco do huby a hýbe se to, bude se snažit to spolknout. A pak tedy záleží na poměru množství jednotlivých živočichů, zda se krevetky zvládnou množit rychleji, než je zvládnou ty ostatní sežrat. Ono to tak funguje i v přírodě, ale tam je o dost víc prostoru a o dost víc kusů.
Řekl bych, že pancéřníčci a možná sekernatky budou hrát tichou neutrální stranu. Zbytek je tvůj úhlavní nepřítel.
Můžu se na něco také zeptat? Rovnou jsi položila dotaz a čekáš vypracování elaborátu, nebo sis nejdříve přečetla to, co se tu řeší na desítkách stránek?
Nemusí sníst všechny ( alespoň ne najednou ), jde o to, že u všech těchto ryb musíš počítat s tím, že si občas zobnou.
Jakto, ze snedi vsechny krevetky??
Dají si všechny.
0 13.05.2015 20:25 21evynka – dotaz
Chci se zeptat, kdyz mam krevetky red cherry spolu s pavíma očkama, ancitrusama, neonkama a black mollou, nesezere mi nejaka z rybicek nejakou krevetku?
Starší reakce
Super, takže dneska či zítra půjdou ven
To bude zase doba, než je chytím.
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 40 41
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 40132x