Jaké ryby ke krevetkám?
6 kusů je minimum, jsou to hejnové ryby, v přírodě žijí třeba po tisících. V tak málo kusech můžou mít taky jiné chování, některé mohou být i agresivní
moc ryb druhů, vyber si tak jeden nebo dva. To pravidlo bych až tak vážně nebrala, vždycky je lepší míň a taky to chce používat hlavu (hledět i na minimální velikosti nádrží pro určitý druh, to jestli má být v hejnu, taky stav akvárka, kvalita filtrace, rostliny).
Když si vybereš menší rybky, tak tam budou mít víc místa, bude moct být větší hejno a taky bude větší šance že ti nesezobnou krevetku
no ale ted koukám že to asi na sekavce bude malé... škoda :(
děkuji, akva je 126l celkový objem, tak nevím kolik to dá čistý objem, čestvě založené a zatím jen osázené a filtrujem... Zatím jsou jistí jen dva ancíci a časem ty krevetky, chtěla jsem nějaké malé tetry a ted mě zaujaly i halančíci, škoda že žijí tak krátce, no a sekavci mě zaujali moc

když jsem viděla na videu jednoho z místních akvaristů na diskuzi, jak dokážou lítat po akva, tak jsem dostala strach jestli by ty krevety prostě nechtě neumlátili

nee, sekavci jsou v pohodě

většina malých ryb si občas zobne mládě krevetky.
samozřejmě si musíš dát pozor na vhodnost ryb do velikosti nádrže, počty kusů v hejnu atd. adt...
A co krevetky a sekavci? Vyčetla jsem z diskuzí že by sekavci měli krevetky nechávat na pokoji, ale pokud jsou aktivní hlavně v noci a šmejdí po akva, jak to krevety snášej, neruší to je i ostatní ryby?
Otík je Otík, Latinsky, česky Krunířovec...
v atlase si to už najdeš sám....
Ancík je Ancík, Latinsky, česky je krunířovec, v podstatě to zahrnuje celí rod, ale říká se tak jen tady těm obyč, nebo různým barevným formám od něj odvozeným....
No jo, jsem blbej

)) Ale trošku mě zmátli o pár postů výše s tím Otíkem

je to to iste, len vmedziach- ancistrus je jeden z mnoha druhov krunýřovcov

Dobrý den, bude halančík gardnerův likvidovat krevetky? malé druhy vějířovek (třeba bezploutvá)? Děkuji
Starší reakce
Rádo se stalo...

Hezký den, mělo by to být v pořádku...

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jestli se snese razbora klínoskvrná s krevetkou red cherry. Má někdo nějakou zkušenost či radu?
Děkuji
a co lorikárie?

ti otíci narozdíl od ancíků žerou jen řasy a do kytek se nepouští vůbec, je jim líp když je jich víc kusů, tolik nenarostou a nemusíš se bát že by se ti nekontrolovatelně množili (což se u obyč. ancíka stává často, když máš pár), ani navzájem nejsou agresivní jak ancíci. Kdyby ses pro ně rozhodl

0 31.08.2011 10:49 Fugee jakékoli parmičky nebo tetry, menší druhy jsou lepší, jinak můžou občas sezobnout malou ktevetku. I třeba živorodky (platy, gupky, endlerky) ale první dva druhy je taky někdy sezobávaj, ale kamoška je má s těmi platami a žádnej problém s nimi nemá.
Já k nim mám modré neonky, razborky trpasličí a skvrnoocasé, otíky a nikdy jsem si ani nevšimla že by se o ně nějak zajímaly
ahoj
ja jsem mel s krevetkama mensi druhy ryb (betty, ruzne tetry a parmicky, krunyrovce, pancernicky, razbory, atd..)
..a myslim, ze uz tady takovy tema nekde je

Ahoj, mám akvárko s 90L vody, filtrace biomolitanem a čerpací hlavou, na dně štěrk 2-3mm, velký kořen fingerwood a chtěl bych tam nasadit malé krevetky, pár japonik a filtrující krevetky. Tedy žádné bojovné a masožravé. Jaké rybičky doporučujete?
Starší reakce
ještě je možnost že bych jela o půlnoci sama vlakem do brna, ale v nejlepším případě bych zaspala a skončila na druhým konci slovenska
to jo, ale já budu v praze tak po dvou letech a nevypadá to že bych tam zas někdy jela, spíš tak po památkách

Moucha napsal: kazdej pritahne prebytky kytek...
Chtěl jsi říct "Václav přitáhne přebytky kytek"?

DD
nix se nedeje, 3trojky se konaj mesic co mesic.... staci sledovat forum, cca tejden pred se objevi vlakno s prihlaenim (jen pro formu jestli zamluvit jeden nebo dva salonky)
to já budu zrovna 4 dny v praze, ale jak na potvoru ten ten co je sraz odjíždím

hele tam se probere vsecko... kazdej pritahne prebytky kytek... u pivka se keca o cemkoliv, skvela nalada.....
huz se schazime nejakej ten patek...
rybicky.net/clanky/326-setkani-akvaristu-v-praze
nejblizsi 3trojky jsou tedka 17.8. a bejva to od 19:30 do 22:00 (to ta hospoda zavira)
opravdu to stoji za to!!!
To už je skoro jak korporace vs mala soukroma firma
Je teda třeba vhodné chovat rasborky samotné? Nebo má smysl vyměnit filtr za ten jakýsi bublifuk a pak pořizovat krevety?
Okolo akvária jsem se dívala, donutila sem přítele i posunout skříně, a žádné uschlé krevety. Kryyt mám, je to trochu vidět v prezentaci, ale samozřejmě po kabelu se šplhat asi dá
S řasama jsem před dovolenou problémy neměla, dokonce to přisuzuji i trochu nedostatku krevet, protože nespracovávají tolik odpadu po rybách a rozhodili mi to. Dneska o prostříhám, protrhám, snad naměřím seženu-li testy a pak budu panikařit
Mladý ti stoprocentně sežral filtr. Čerstvě vylíhnutí krevetka je veliká asi jen jeden milimetr. Ten filtr co máš je nevhodný.
Taky tu asi nepadl dotaz na to zda máš přikryté akvárium. Pokud má voda nevyhovující parametry anebo se krevetám nelíbí podmínky v akvárku tak mohou vylézt ven a pak ti uschnou někde vedle akva.
Co se týče těch řas tak tam na velikosti akva fakt nezáleží a je to všude stejný. Přečti si o rovnováze světlo x živiny.
Tím že větší akva je stabilnější ekosystém který unese větší zátěž jsem myslel například to, že když nebudeš měnit vodu tak tak velký akva se s tim popasuje delší dobu (než ti stoupnou hodnoty NO3 na toxickou úroveň), zatímco malé bude celkem rychlý proces... Stejně tak hnojení a podobné přídavky do malého akva mají větší dopad než do velkého.... zkrátka více vody pojme více neplechy

To záleží, kde ten sraz je. Občas chodim na sraz na Pankrác, ale buď v neděli nejsem doma nebo to zrovna není. Srazy v týdnu někdy třeba kolem osmé večer?
Pokec by se asi hodil, chci si začít zařizovat akvárko a nějaké rady a doporučení na obchody/sklenáře/tipy na výrobu..internet je mocný, ale času málo. řešíte třeba někdy nosnost nábytku a její propočty?
Kytek mám až přspříliš, dokonce si schraňuju už nějaký pátek jávský mech ve skleničce s tím, že ho někomu dám

Jak se staáte o květiny ve skleničce? stačí dolévat vodu?
Bublifuk mi přišel složitý na nákup/realizaci, všichni o něm mluví, jak si pak koupím kostku, jak si koupit nějakou hlavu ( já už hlavu mám, sice víc hlav víc ví, ale...kam bych to pak dala?)
Měď tam nemám, to bych tam neměla šneky.
nemas tam nekde neco co obsahuje med (Cu)?
a nechce se ti zajit ke 3trojkam (pravidelny akvasraz)? tam by jsme to probraly, krevetky prirodni formu ti muzu dat, pripadne i nejaky kytky, s vlaknitou rasou taky bojuju... ve vetsi akva zmizla, v trpasliku se mrcha drzi, ale budu ho presouvat do 20L takze projde totalni prestavbou
bezobratli maji jine krevni barvivo nez rybky... proto jsou o neco odolnejsi
jinak prazska voda ma posledni dobou docela dost NO3 (nekde kolem 35mg/l), nepremejslela jsi nad bublifukem?
filtr cistis spravne
Techniku jsem nikdy nezkoumala, ale prostě vyndám ty kusy molitanu ( akvamolitanu, prosím nehysterčit), a ve vodě z akvária( kterou si naberu do nerez misky z akvária a pak vyleju pryč) je párkrát vyždímám a vrátím zpátky.
S filtrem mám občas problém, špatně se rozjíždí s tou rozstřikovací rampou, takže mu chvíli trvá než začne fungovat po čištění, ale to bude ztěží ono. Změřím NO2 a No3 dnes nebo zítra, s tím, že jsem měnila vodu minulý týden ( i s praním filtru) a dám vědět
a nejsou různý druhy ryb na NO2 náchylné jinak?
jak peres ten filtr.... bezobratli jsou o neco odolnejsi na NO2 nez ryby....
cherryny mají radši studenější, klidně kolem 20ti, ale zas nevím jak by to prospívalo razborkám. Ale to ten problém nejspíš nebude.
A filtr pereš ve vodě z akvárka?
Možná by to chtělo měnít větší množství vody. Já měním klidně i půlku a žádný úhyny ze šoku nemám, jsou opravdu dost odolné. Jen voda musí mít podobnou teplotu (to spíš kvůli rybkám).
Jednou mi klesla teplota přez noc v akvárku na 15 stupňů a přežily to jak krevetky tak razbory skvrnoocasé. Chovala jsem je přez zimu v cca 18ti stupních a v pohodě se množily. Takže ta teplota je nejspíš moc neohrozí
Jednou týdně se snažím a tak 1/4 možná 1/5, to odkalování je trochu nuda tou malou hadičkou. a pak pomalu dolévám odstátou vodu, abych se vyhla šokům. Filtr čistím jednou za 3 týdny properu tu náplň a hlavně, hlavně tu rozstřikovací rampu, zanáší se mi šněky
teplota je 25 stupňů a nevím, jestli umřely postupně, během 3 týdnů sem si všimla, že ta kreveta co vidím mi přijde pořád ta samá ( dost naivní, vypadají všechny stejně). Alespoň že ty rybičky žijou - ale nebudu řikat hop, teď byly týden o hladu, musím je postupně vykrmit
kolik měníš vody a jak často?
přírodní jsou odolnější, ale i red cherry jsou podle mě dost nenáročné, chtělo by to zjistit v čem je problém
Mohly být starší už od prodejce, nebo třeba teplota může snižovat věk kterého se dožijí.
U red cherry je ta výhoda že se normálné dost množí a tak taková populace může žít několik let. Jestli jim neco vadilo v množení tak jen postupně umíraly
Našla jsem jednu polodospělejší, která musela být důsledkem množení, a jednoho prcka, ale o žádném "hojném" množení není vůbec řeč. vzhledem k poslednímu kusu red cherry mám koupit třeba přírodní variantu teďka?
Asi to bude vše jasnější, až si pořídim ten test a zjistím NO3 a NO2
a nemnožily se ti? red cherry se obvykle hojně množí
Od dubna. Snad to nemohlo být stářím, sice všechny zakoupeny u jednoho obchodníka, ale dožívají se dvou let, ne? Děkuji
Přidat reakci
1 ...... 40 41
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 40214x