Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (gupka) - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Paví očko (gupka) - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Jája Re: andrea94
Podle mě buď čichavci nebo neonky. Ten druhý sameček to asi nebude. Nebo jestli je vystresovaný a schovává se, tak se mohl potrhat sám.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Drea94
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte, neviem či to môžem napísať sem alebo by som mala niekde inde, nenašla som vhodnejšie vlákno. Vymenila som v akvaristike asi pred týždňom sumčeka za dvoch samčekov gupky a dala som ich k neonkam, guramám a prísavníkovi. Pred 3 dňami som si myslela že gupka zomrela ale po 20 minutach hľadania som ho našla ako sa schováva. Dnes ráno som ho ešte videla v rohu akvária a teraz večer už som musela zakročil pretože som ho našla takéhoto dotrhaného... Môže mu ubližovať ten druhý samček? Alebo prísavník (je už dosť veľký asi 9-10cm)? Neviem čo s ním dala som ho zatiaľ do veľkého akvária čo mám v prezentácii a je tam teraz viacmenej na samotke a schováva sa. Neviete ktorá z tých rýb by naňho mohla byť agresívna? Prípadne keď prežije a dám ich všetkých do väčšieho budú mu ubližovať znova aj veď budú mať viac miesta? :-(

Reagovat na tento příspěvek 3  - R Guppy Re: Adriatic13
Určitě to možné je. Sice se ochudíš o to nejhezčí - což jsou podle mě okamžiky, kdy se samečci předvádějí samičkám, a vůbec, celé to fungování hejna je úžasné sledovat. A vyvrcholením všeho (asi je jedno, jestli je řeč o gupkách, nebo skalárách)je odchov mláďat, vidět jak rostou, barví se...
Otázka přemnožení, starostí s odbytem přebytků a podobně, je určitě na místě. Dobře, že si to uvědomuješ. Každému to nemusí vyhovovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Adriatic13 – gupky - čisto samčí akvárko?
Ahojte,
myslíte, že je možné chovať v akvárku (80 l) iba samčekov gupiek (napr. 4-5 ks)? Nemám totiž kapacitu na to, aby sa vo väčšom množstve rozmnožovali. Dakujem
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Amatértom Re: Guppy
Měl jsem hlavně strašný strach o samičku, už včera lapala po dechu, dalo jí to dost zabrat, víc v ní nebylo, než tyhle dvojčata. Škoda, že nejsou životaschopná.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Guppy Re: Amatértom
To se mi ještě nestalo, a zvláštní, že dokonce hned dvoje dvojčata.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Amatértom – Srostlá dvojčata
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - Amatértom Re: Prašan
Aha, teď jsem zkoušel ty kopřivy, ale moc se k tomu nemají
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: Amatértom
Ono nemám na mysli listy.Dostať kúpiť v obchode mrazený pretlak.Rozmrazíš a podávaš rybám.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Amatértom Re: Prašan
Taky ho nějak vaříš?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: Amatértom
Špenát je fajn.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - achyles73 Re: Amatértom
Nejlepší kopřiva, s tím mám asi nejlepší zkušenosti.
Vrcholky kopřiv vařím asi deset minut ve vroucí, mírně osolené vodě..... můžou se po tom utlouct a nejraději mají ten stonek, víc než list. Proto to vařím asi těch 10 minut..
Minimálně ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Icestar Re: Amatértom
Salát nevím, ale oďobávají mi s gustem spařenou kopřivu pro krevety
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Amatértom – salát
Ahoj, četl jsem v jedné moudré knížce, že gupkám lze podávat salát. Praktikuje to někdo? případně jaký se volí postup při servírování?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka
 Reagovat na tento příspěvek 3  - -
 Reagovat na tento příspěvek 11  - JirkaŠčobák – Stanislav Materna ...
Fotka k příspěvku ... z Košic vyfotil dunajské gupky, které ode mě dostal na jaře. Závidím mu světlo, které v akváriu má (trubice, které má, se používají v grafických studiích kvůli věrnému zobrazení barev). Fotku zveřejňuju s jeho souhlasem.

Reagovat na tento příspěvek 4  - Jarden SkRe: LilaLola
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KrálíkRe: LilaLola
Ano, můžeš a dá se odkalovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LilaLola – guppy
Můžu gupkám dát jako dno Platinum Soil ? dá se pak normálně odkalovat ?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 4  - JirkaŠčobák
Napsal jsem článek Příběh dunajských gupek:
scobak.blog.sme.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Smetany Re: Prašan
Důvod proč se do vody přidává kyslík (voda se provzdušňuje) je z důvodu oxidace železa případně manganu. Nicméně to probíhá podobně jako když vzduchujeme v akváriu to znamená že množství kyslíku nemůže překročit nebezpečnou mez. Ještě mě napadá že některé úpravny vody používají k desinfekci ozón a ten může množství kyslíku zvedat ale není to úplně běžné.
To Ivka: máš nějakou představu o parametrech vstupní vody? Já bych asi tipoval že za to může změna pH zkus změřit pH vody v akváriu před výměnou a pH vody kterou tam pak doplníš pokud ten rozdíl bude velký bude to příčina.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - IvkaRe: _ucx_
Ja jimam mam odstatou cely den. Tak to bude problem jinde.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - _ucx_ Re: Ivka
Nechat tu vodu tak dvě tři hodiny odstát v nějaké nádobě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - IvkaRe: Prašan
A kdyby byl problém v prekyslicene vode tak co mam delat? Tzn. Ze ma stejny problém cele město?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DavFM Re: Prašan
pH v řadu se zvedá hydroxidem
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: _ucx_
Pusť si kohútikom mäkkú a kyslú vodu.Vo vodovode sa upravuje,dáva čiastočne hore pH (voda ak je moc mäkká sa zámerne mineralizuje) a voda sa okrem toho i okysličuje.Neviem presne čím upravujú pH(tým som nemyslel v predchádzajúcom príspevku,že sa pH upravuje okysličovaním Václave ale i tak dík za to rozdávanie palčekov - proste som rýchlo písal a tak dáko napísal menšiu blbosť).Ale myslím si,že v princípe ide o to čo som napísal v nasledújcom príspevku.Voda sa okysličí vo vodovode zrejme preto aby sa z vody odbúralo čo najviac CO2.Ale určite je tu niekto kto pracuje v úpravni vody a rád nám to napíše.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - _ucx_ Re: Prašan
Ach jo. Pointou mé předchozí odpovědi bylo, že silně okysličená voda v řadu nepředstavuje standardní, ale havarijní situaci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: _ucx_
Hovorím o nadbytku kyslíka(voľné radikály).Ryba vzhľadom na nerozpustený kyslík na žiabroch a vo vode nemôže normálne dostať toľko kyslíka čo potrebuje.S tým je úzko spojený stres a množstvo laktátu v tele ryby,kyselina tvoriaca ióny vodíka.Toto znižuje pH tkanív a energiu dodávanú do buniek v tele.Vylúčenie laktátu z tela trvá i 4 až 12 hodín.Toto všetko úzko súvisí s čpavkom a osmotickým šokom.Množstvo mikrobubliniek na žiabroch ,očiach,tele spôsobujú traumu a plynovú embóliu.Ne jednej strane životodárny kyslík a na tej opačnej smrť.Poškodenie žiabier a plynová embólia negatívne ovplyvňujú zdravie rýb a prežívateľnosť, obmedzujú výmenu plynov pri dýchaní a vedú k hypoxii, zadržiavaniu CO2 a respiračnej acidóze. Bližšie k tomuto si môžte pozrieť tu:
cichlidworld.eu/…
Čistý kyslík je účinné oxidovadlo. Mikroskopické bublinky obsahujúce čistý kyslík sa môžu prichytiť na lístky žiabier, vysušujú ich, dráždia, oxidujú a spôsobujú chemické popálenie jemného epiteliálneho tkaniva. Ak voda vyzerá mliečne zakalená s množstvom miniatúrnych bublín, ktoré sa prilepujú na skrely a žiabre alebo na vnútorné steny nádoby, je potrebné tieto podmienky považovať za potenciálne toxické a všeobecne nezdravé pre ryby. Ak je pôsobenie plynu v tomto stave dlhšie trvajúce a parciálny tlak kyslíka sa pohybuje okolo 1 atmosféry (namiesto 0,2 atm., ako je vo vzduchu), šanca prežitia pre ryby klesá.
_ucx_ : chemequations.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - _ucx_ Re: Prašan
Co myslíš, že způsobuje korozi trubek? Nebo jinak, co je to koroze? Koroze je 4Fe + 3O2 + 6H2O → 4Fe(OH)3

To znamená, že se na ní hlavně podílí kyslík, rozpuštěný v té vodě. Ve vodě bez kyslíku (například v otopném systému, odkud časem vyprchá) se žádná koroze už nekoná. Čili neexistuje lepší způsob, jak zničit kovové trubky, než do nich cpát silně prokysličenou vodu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Skoro důchodce Re: vaclav
Pokud by byl problém s dýcháním tak by se podle mého zdržovaly u hladiny, hledejme chybu jinde. Možná prudce vyletá voda?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Ivka
Zaregistruj se a udělej si prezentaci akvária. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - IvkaRe: Prašan
Clor to neni voda odstata den.prilis okyslicena voda? To presne nevim co si mam pod tim predstavit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: Ivka
Chlór? Alebo dalšia možnosť príliš okysličená vodovodná voda.Rybky zrejme majú problémy s dýchaním po takejto výmene.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - IvkaRe: ManuChavez
Plus,minus stupen,ve stejnem pokoji ,v aq netopim.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ManuChavez Re: Ivka
A měníš to za vodu podobné teploty?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - IvkaRe: vaclav
Ahoj
Predem dekuji za konverzaci
Mam ph v aq asi7,5 voda z vodovodu asi ,,7 +- (ubniversal test za 200kc).
Menim za tyden pres 20l ,odkaluji ,mam pocit ze po doliti treba 5l je to v poho ale cim vic vody tak rybky zacinaji byt divne.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Ivka
To je hodně špatně. Jak často měníš vodu a kolik. Víš jaké PH je v akváriu a jaké má ta doplňovaná voda? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivka – Ryby u dna
Ahojte mam dotaz.
Mam aq 80L a v nem pres 20 pavich ok ,pri vymene vody mi trictvrte gupek lezi u dna hodinu,dve,pak zase normal. Zajimala by me pricina ,co delam spatne .
Dekuji za rady,nazory. Iva
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - -
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: Prašan
To je dobře. Já měl jinou zkušenost. Paví očka jsou takovej ,,plevel,,. Strašně rychle se množí. Jedno oplodnění stačí na několik vrhů. A celkem dost potěru. Ale jsou to jedny z nejkrásnějších akvarijních rybiček.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: vaclav
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Vrátim sa ešte k tej mojej ,,zatracovanej,, samičke.Písal som 1-2 mesiace, no táto to dala keď pozerám na dátum pridania videa za 3 dni.Prikladám fotky.Nemôžem zaručiť,že je to práve ona,ale mám ich len šesť a všetky sú opäť krásne gulaté. ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Icestar Re: Prašan
Nádherná holka!
Tiež mám niektoré už od 2002 roku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Prašan
Já si držím linii od roku 2001 ale takovéhle ryby jsem nikdy neměl. :-)
Vyzkoušejte
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Václave ty ak chceš,tak rybky vyhadzuj.Ja ti ale zaručujem,že takáto rybka nie je na odpis a cca za mesiac dva je zase pri plnej sile.Rybky na fotkách som si s rovnako prepadnutým bruškom doniesol v polovici mája z burzy.Od super chovateľa,takže som nepochyboval o tom,že sú po pôrodoch.Sám môžeš vidieť na fotkách aké tie starenky sú od tej doby u mňa.Nie všetko treba hádzať do jedného vreca a hneď to zvaliť na parazity,črevné problémy a likvidáciu rybky. Tie čo si pravdepodobne spláchol si mohol ešte niekoľko rokov v pohode chovať. ;-) pivo Veľkosť a početnosť vrhu je závislá na mnoho faktoroch.Práve preto ak tieto faktory nepoznáš a rybkám nezabezpečíš,tak rodia pomenej.Neber to dáko kriticky,teba ako chovateľa si vážim.Ale takéto ploché brucho je u nadpočetného vrhu pri gupkách normálne.

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Prašan
Ani po porodu příliš nezhubnou a ani náhodou tak jako ta na videu ale svůj názor na to už jsem ti napsal. :-)
Hej aj moje niektoré,mám ti ich odfotiť? Mám aj viac ročné ako sa udáva tu v atlase.No tie tvoje na fotkách sú stále kotné a tá moja pustila minimálne 30-40 naraz.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R vaclav Re: Prašan
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Takhle vypadají moje důchodkyně. :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 39

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 33664x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/208-pavi-ocko-gupka-chov?od=51