Paví očko (gupka) - chov
0 17.02.2010 21:34 MarcusKaktus – Pavi ocka + krevetky
Mohou být spolu v 12 litrovem mini akvariu ? diky za radu Jedna se o krevetky Red Cherry
Starší reakce
Už nemám... Dneska jsem zastřihovala akva a všechny přemnožené rostliny skončili venku v kompostu. Bylo jich fakt hodně (cca 2 plný kýble - mám 5 akvárek
) a nemam jinou možnost jak se jich zbavit.Někdy je daruju kámoškám...
samičky moc nepomáhají, silnější bude mít pořád tendence odhánět druhého (aspoň u mě to tak bylo). taky dej pozor, ať nemám za chvilku plné akvárko rybiček
Vždy když si čtu články tak je lepší mýt více samic než samců.Ale může být aj každému jedna
(A nemáš nějaké přemnožené rostliny ?Sháním??)Díky
A bude stačit pro každého jedna samička?
Ahoj taky si myslím že potebujou samičky!
Mám 15 l. akvárko a v něm dva samečky Pavího očka (jen samečky protože jsem je dostala od kamarádky ale chystám se dokoupit samičku/y) a prvních 14 dní byli v pohodě... vůbec si sebe nevšímali, ale dneska se začali škádlit. Když se v akva "potkají" tak oba roztáhnou naplno ploutve a začnou se tak jako výstražně třást a vrtět. Pak dojde na pronásledování a takhle se honí a škádlí přibližně půl hodiny a když se škádlí hodně tak přestanou až se jeden druhému ztratí z dohledu mezi rostlinami. Pomůže tomu samička? Odvrátí jejich pozornost od sebe? Nikdy si neublížili.. jen se prostě (bez boje) provokují... Odděleně je dát nemůžu protože v ostatních akváriích mám větší ryby a ty by si na nich s chutí smlsli... Ale myslím že oba se domnívají že ten druhý je samička a tak se snaží jeden na druhého zapůsobit
Starší reakce
Vím, o čem Lama píše, (taky už jsem nějakéto paví oko choval), ale ona skvrnka (tečka) se neobjeví v několika dnech, ale týdnech. Tak ať tu někoho nemystifikujeme.
Takže souhlasíte se mnou, že - jak jsem napsal - u několikadenních pavích ok pohlaví rozeznat nejde.
O to mi šlo. Děkuji.
P.očko v této velikosti cca měsíc.
Neptám se stejně jako Pavol na velikost, ale na stáří rybek.
Pavol:
"Cauko chcem sa opztat ako sa da roylisit pohlavie u pavich ociek este ked su male niekolkodnove."
Rozlišíte pohlaví u několikadenních mláďat? Pokud ano, v kolika dnech?
Od velikosti 1-1.5cm.Ještě než se začnou vybarvovat.Samička má u řitního otvoru černou skvrnu.
Ta paví oka poznáte od kolika dní stáří?
Živorodky dělam přez 25let a u p.oček to poznám u xif a plat je to problém.
No díval jsem se na ty moje mladé ale nic nevidím
všechny jsou stejné
Centimetr od narození ? To snad ne. Tak 5-6 milimetrů.
hm a nejlépe rovnou z pěti samic ze šestihlavého hejnka
a ještě lepší je to u mečovek, pořád samička samička a najednou buch a je to sameček
někdo psal už nevím v jaké diskuzi, že se dají poznat tak po 2-3 měsících i když nejsou vybarvení a to tak, že samečci už mají pohlavní orgán místo ploutve (nevím jak se to přesně píše, takže radši tak) a samičky mají ploutvičky furt, ale já to stejně nikdy neštudoval a počkal si až na vybarvení
0 09.01.2010 20:54 klubicko – Re: lama
No ve velikosti cca 1cm se mi uz narodili a fakt jsou vsechny stejne a skvrnku nema ani jedna.
0 09.01.2010 20:53 klubicko – Re: Miras
No, prave u takoveho poctu co mam bych to uz musela poznat
. A skvrnka brezosti? No to fakt teda nevim
tak nějak koukám na malé a taky nic nevidím
Ve velikosti cca 1cm se to dá poznat
0 09.01.2010 20:46 klubicko – Re: lama
Tak to teda fakt nejak nevidim
Dají se poznat už od malinka.Samička už má u řitní ploutvičky černý flíček jako by skvrnu březosti.Sameček to nemá.
0 09.01.2010 19:13 Pavol – Pavie očko
cauko chcem sa opztat ako sa da roylisit pohlavie u pavich ociek este ked su male niekolkodnove
Starší reakce
0 04.10.2009 21:06 Dann3k – Re: avast
chemii nedavam krmím je normalnimi rozdrcenýma vločkama :( někdy jsem zahledl že se rybka hupa z boku na bok :(
Čím je krmíš?? Neni u nich něco podezdřelého před smrtí (těžko se to píše i vyslovuje..), nemají nějaké výrůstky na těle?? To vše může napomoci a ještě více by pomohla fotka (i kdyžý tak smutná, ale pomohla by, klidně toho nafoť víc (krmení, co tam dáváš za chemii atd.))
0 04.10.2009 20:39 Dann3k – Re: Miras
umiraji omg mam je v samostatnem aq !
a umírají nebo ti je žerou ostatní ryby
0 04.10.2009 20:30 Dann3k – Gupky-Paviho očka
Jak odchovat male gupky pavi oka aby neumiraly ? nemate někdo nějake skušenosti ?
Diky
Mě rostou a rostou a pak z ničeho nic přestanou žrát, zhubnou až na tužku a pak chcípnou... To samý se děje s dospělejma když si nějaký přinesu (už sem to zkoušel asi 6x, z různých zdrojů).
Ale jestli máš nějaký vlastní, tak bych si vzal tak 6 samiček a 2 kluky?
0 02.10.2009 14:53 JuraS – Re: metal
booože a co jsem napsal ? že když zvednu kryt tak gupky zalezou do rostlin a terčovci se v klidu jdou podívat, že je i do ruky můžu vzít...už mě napadlo vytrhat kytky, koupit tu největší síť co seženu a prostě pokusit se vybrat všechno živočišstvo a to v kýblech vyselektovat...
gp.ma pravdu samicky sa budu min 2.mesiace kotit bes samcou.sperma od samcou im vydrzi na 2.vrhi.a mozno aj viac.musis vychytat samice.
Co máš za vodu?Oni chtějí trošku tvrdší,nebo ti je něco žere.Jestli nějaké chceš a jsi z Prahy tak mi mejlni.
Proč to moříš v kyblu?Dej to na inzerci,i když marisy mi taky nikdo nechce
0 02.10.2009 09:48 GP – Re: JuraS
ten kybl, to uz neni moc hezky.... jinak samicky nepotrebuji ke kazdemu vrhu samecka...
0 02.10.2009 07:23 JuraS – Re: metal
O skaláře jsem taky uvažoval ale bojím se aby si nevybrala míň pohyblivě a barevně zajímavější krevetky..
kdyby někdo dokázal vybrat síťkou jen smce z hejna..ale..nechci rozpoutávat dokazovací diskuzi ale osobně se mi stalo, že ze 3 samiček gupky se za pár dní stal samec..a nepotřeboval k tomu kliniku v holandsku...
hf : a to se divím..gupka je nezmar co vydrží i v mydlinkové vodě..je jí šumafuk teplota i tvdrost a ph taky neřeší..aspoň ty moje..prý přes noc už jsou přízemní mrazíky..o víkendu sem hodím foto z mého balkonního kýblového domova přebytečných kytek, šneků i gupek..a uvidíme jak ampulárie, marisy a gupky v tý kose v 40 lt kýblu přežívají...
daj tam na 1 den skalara a je po vtakoch-gupkach.
Co já bych za to dal. Mě furt postupně chcípou a chcípou. Všechny ostatní ryby drží jen ty gupky ne.. :(
pestuj samce nebo jen samice... jestli krevetky neplavou k hladine, tak tam umisti nasavaci trubku filtru. oni se neske nasaji a ty je akorad vyberes a das do jineho akva. me pekne pojidaji mecovky skalary...
Přidat reakci
1 ...... [30] ...... 39
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 33508x