Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kačulinka
Děkuji, mam jich jen 4 asi jsem si toho všimla pozde, budu se snazit
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: kačulinka
Já jsem Ti odkaz na tyhle vlákna nedával proto, aby jsi do každýho psala svůj dotaz, ale tu odpověď si vyhledala, protože zde je uvedena bezpočetkrát. Neber to nějak zle, ale mělo by to patřit k základnímu postupu při získávání informací na tomto fóru. Prostě nejdříve hledat a potom se ptát. ;-) K Tvému dotazu. Pokud jich chceš odchovat co nejvíce, tak to bude nejúčinnější bez přítomnosti rodičů. Několikrát denně krmit a pravidelně měnit vodu a odkalovat dno, prostě udržovat danou nádrž v čistotě. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kačulinka
Ahoj prosím vás právě se mě vylíhli paví očka a chci se zeptat zda li je mam nechat u rodicu a nebo je oddělit aby je nesnědli?? a jak se mam o ně starat o ty malé??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: kačulinka
rybicky.net/forum/1728
rybicky.net/forum/208
Edit: Prosím správce o sloučení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kačulinka – paví očka
Ahoj prosím vás právě se mě vylíhli paví očka a chci se zeptat zda li je mam nechat u rodicu a nebo je oddělit aby je nesnědli?? a jak se mam o ně starat o ty malé?? ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tutuna – Ivoš a yenya
Moc děkuji za vaše názory :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tutunaRe: Ivoš a yenya
Moc vám děkuji za rady :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomasP – Pavi ocko :)
Fotka k příspěvku bry vecer chtel jsem se zeptat je mozne ze u samecku paviho ocka mizi cerny flicek u ocasku ?? mam takove dva a nvm zda to neni na skodu jinak vypadaj pekne zdrave

Reagovat na tento příspěvek 1  - Ivoš Re: tutuna
Hele, to neřeš, ona si to odrodí až přijde její čas a že by v ní zatvrdli prckové, tak toho se opravdu bát nemusíš :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - yenyaRe: tutuna
Tak jí nech v akváriu, nic se jí nestane. Jen bude méně malých. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tutuna – dotaz
Ahojky, chtěla bych se poradit, koupila jsem paví očka a dvě byly "v tom" jedna vrhla už za dva dny a u ta druhá už tam je dní 5 a nic, vím že to záleží na tom jak dlouho je v tom, ale příjde mi jí líto že se v té sklenici před porodem asi stresuje...navíc jsem slyšela o tom že to v ní může "zatvrdnout" a vůbec neporodí...?!nešlo by to z ní nějak vyhnat a urychlit to (třeba teplotou)?Jedu na dovču tak by se mi dost ulevilo, ale samozřejmě je nechci trápit..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sprachys
tak je to necelý 2 měsíce a jeden ze 3 prcků se začíná vybarvovat na samce, jinak gonopodium u něj rozpoznám už déle než týden...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aanonym – paví očka
tak jsem měl v nádrži odlovené 2 samičky gravidní... cca po třech týdnech už to opravdu byly sudy...porodnička se jim nelíbila a tak jsem neměl tu trpělivost je nechávat trápit tam...pustil jsem jednu k malým ancitrusům...jiné ryby tam nemám... začala druhý den pomalu vypouštět jikry(mláďata)...druhou jsem měl ještě v porodničce...zmapováno mám 13-15 kousků :-) ...hodně jich proháněla a tak jsem ji radši honem dal zpět do velkého 250L akvárka...tu druhou taky, protože mám akvárko 12 litrů a rybky bych později nerad splachoval...takže jsem spokojený z přírůstku:-)))
 Reagovat na tento příspěvek 0  - EiFFeL
ještě vydrž
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sprachys
zdravím, za jak dlouho se vybarvují mláďata endlerek po narození? nebo kdy se dá rozeznat pohlaví?... už mám 3 mladé asi měsíc a pořád pohlaví nerozeznám a barvy se neobjevují.. :-(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - LiborSprysl Re: BDL
Tahle tečka není tou správnou skvrnou, která by měla indikovat blížící se porod...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BDL – Březost?
Fotka k příspěvku Zdravím,
nedavno jsme koupili silver molly. A jedna se mi zdá nějaká větší mohutnější. Mohla by mít mladé? Z jedné strany má vidět černou tečku, ale z druhé ne. Na fotce to neni tak zřejmé v realu je to znatelnější. Dík za reakce!

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Kocajs
Obden 1/3.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kocajs – Samička
Jak často bych měl tu vodit měnit?
Měnit, měnit a zase měnit vodu společně s udržováním dna v čistotě a přežití bude možné.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kocajs
Dobře díky, a přežije samička a pak potěr bez filtru?Je to 12 litrovka to je moje poslední otázka.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Hanzy Re: Kocajs
Vajicko bych uplne pustil z hlavy...
Třeba tetramin, na ten vaječnej žloutek bych v tomto případě nepoužíval, to je spíš k použití pro vykulenej potěr z jiker, než pro živorodky, jetřeba s ním provat obezřetně, neb to velmi kazí vodu a předávkování může mít neblahý následky. To krmení je dobrý provádět několikrát denně v měnších dávkách a nezapomínat na pravidelnou hygienu nádrže a častěji měnit vodu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kocajs – gupka
A jaké vločkové? A to vejce můžu teda taky? Díky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivoš Re: Kocajs
Například jakýmkoli vločkovým krmením najemno rozemnutým mezi prsty.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kocajs
Zdravím, mám takovej dotaz samička bude brzo rodit a tak sem jí odlovil do 12 litrovky pak až se mladý narodí odlovím, ale menší dotaz čím krmit mladý? Četl sem že nastrouhaný vajíčko natrvdo, nebo čím ještě aby dobře rostli?Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vstrom Re: prasan
Asi deset jsem jich odlovil a mrtvou rybku dal želvám
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: Losky
Aj pri pôrode môžu nastať komplikácie.Samica ak nie je v dobrej kondícii,prípadne je stará môže dopadnúť aj takto.No čo už.Určite sa ti ich ešte namnoží kopec.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vstrom Re: prasan
Už je mrtvá
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: Losky
Asi ešte neskončila.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vstrom
Ahoj, mám těhotnou gupku a porodila už asi deset malých. Pořád je nafouklá a dnes už polehává u hladiny a má jakoby lehce krvavé bříško. Co to je? Že by se nějak ucpala a nemůže rodit a praská? Díky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: ludviko
RNDr. Roman Slaboch - Akvárium zal. 1899www.akvarium.cz/1899/pages/members/chovy/slaboch/slaboch.htmArchiv - Podobné
Dali jste tomu veřejně +1. Zpět
Poecilia obscura (Trinidad; Trinidad a Tobago, 2009; leg. Schartl). Poecilia ... Micropoecilia parae (Le Mahury; Francouzská Guyana, 2007; leg. Vlado Fábry) ...
Tropical Fish Hobbyist - April 2010www.tfhdigital.com/tfh/201004?pg=77Archiv - Přeložit tuto stránku
Dali jste tomu veřejně +1. Zpět
MICROPOECILIA OBSCURA. This small guppy (males about ¾ inch and females about 1¼ inch) was just described in 2009 from eastern Trinidad, though it ...

Nebavíme...Máte pravdu, asi se fakt nevešla, ale THF to vidí jinak...tak si myslím že je pravda na mé straně i když anglicky prakticky neumím...nebo zase ne? smich V systematice micropoecilií opravdu není, tak snad to zvedne Roman a rozřeší to...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smigl486Re: romant
dik
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: smigl486
Měsíce roli nehrají, daleko důležitější je nesežratelná velikost té omladiny, což bude záviset na rybách chovaných ve společenským akváriu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - spajk17 Re: smigl486
přečti si předchozí reakce...už to tu bylo mnohokrát řečeno
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smigl486
PO kolkych mesiacoch od narodenia mozem dat pavi ocka do spolocneho akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ludviko Re: LiborSprysl
Tak mám takový dojem, že se tu každý bavíme o jiné rybě (nebo máme každý jiný "internet")já mluvím o poecilia obscura, která je i v místním atlase (rybicky.net/atlasryb/zivorodka_podivna), naproti tomu ve vámi odkazovaném názvosloví obscura samozřejmě vůbec není, protože bylo sepisováno v době jejího popisu a tak se tam "nevešla". Takže se na mě nezlobte, ale jako koníčkář Vám profíkovi v tomto ohledu prostě důvěřovat nemohu.
ludviko napsal: No nevím, jak biolib (www.biolib.cz/…) tak přítel google (2770 výsledků ku 1)jsou spíš na mé straně. Nemluvě o doktoru Slabochovi, kterému bych v tomto ohledu asi důvěřoval nejvíc. Ale nechci se tu s Vámi dohadovat (akvaristiku dělám jenjako koníček a zatím jenpár let), šlo mi jen o dokompletování příbuzných druhů ke křížení.

Důvěřujte si komu chcete...to není o dohadování, to je o přesnosti smich Koníčkáři názvosloví a jeho změny nijak pečlivě nesledují, to je známé. Pokud byste nepátral ve velmi často chybných internetových odkazech a otevřel si názovosloví právě zmiňovaného dr. Slabocha, zjistil byste, že důvěřovat můžete i mně smich Koneckonců i místní atlas se neplete...http://www.aquatab.net/download/poeciliidae.pdf
No nevím, jak biolib (www.biolib.cz/…) tak přítel google (2770 výsledků ku 1)jsou spíš na mé straně. Nemluvě o doktoru Slabochovi, kterému bych v tomto ohledu asi důvěřoval nejvíc. Ale nechci se tu s Vámi dohadovat (akvaristiku dělám jenjako koníček a zatím jenpár let), šlo mi jen o dokompletování příbuzných druhů ke křížení.
potlesk Jsem je počítal, jenže to není P.obscura, ale M.obscura (a o micopoecilích v mém příspěvku zmínka je) a neplave tu jen tento druh, ale např i parae. Takže je třeba trochu oprášit názvosloví a nic vám nebude chybět smich ahoj
Vyzkoušejte
Pokud chcete započítávat i p. wingei, nesmíte zapomenout i na p. obscura. Už tu v čechát také plavou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - půlpy Re: LiborSprysl
mně tedy byly prodány jako paví očka, ale jestli to jsou kříženci nebo Endlerky opravdu nevím. příští víkend je u nas v LB fauna burza, pokud budou,tak chci přikoupit další , ale tentokráte i se samičkama. :-( jsem nedočkaavej a nechci čekat až na mladý co teď tam proháněj chlapáci samičky co mám od jiných gupek ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: půlpy
Já mám modré endlerky...opravdu endlerky...tak jako jsou červení scarleti, ale jsou světlejší, nejsou tak výrazné
nevím jak to říct, ale jsou modří, při foto bez blesku stejné, ale s bleskem se na fotech objevuje jejich "původní kresba" ;-) nebo spíše rysy kresby Endlerek ahoj
půlpy napsal: promiň já to zase tak nerozlišuju, před dvěma nebo třema měsícema jsem si pořídil dva samečky gubek, že se mi hrozně líbili, byli do modra a měli vykreslený dvojmečík, že to je kříženec s Endlérkou jsem poznal až po foto s bleskem, a nejsou to očka? - dle mého jsou ;-) P.S.: neber je až tak odborně, aspoň já nejsem žádný biolog, ale jen člověk co má v garsonieře 4 aqwa a pár porodniček
No pakliže jsi to poznal až po foto s bleskem, tak to už jseš velký machr. To by jen tak někdo nepoznal smich
promiň já to zase tak nerozlišuju, před dvěma nebo třema měsícema jsem si pořídil dva samečky gubek, že se mi hrozně líbili, byli do modra a měli vykreslený dvojmečík, že to je kříženec s Endlérkou jsem poznal až po foto s bleskem, a nejsou to očka? - dle mého jsou ;-) P.S.: neber je až tak odborně, aspoň já nejsem žádný biolog, ale jen člověk co má v garsonieře 4 aqwa a pár porodniček
Záleží na tom, co budeme mezi paví očka počítat. Pak těch druhů tolik není. P.reticulatus je jeden druh s několika lokálními formami. Protože se s oky dobře kříží a vypadá velmi podobně, asi bych ji mezi ně přibral, jako blízce příbuzné - P.wingei. No a pak už jsou jen Micropoecilie - šest druhů vím, možná jich je víc, některé vypadají velmi podobně jako divoká oka, a mohli bychom s "pavími očky" skončit. Vyšlechtěných "velkých"ok je skutečně nepřeberné množství a to už se několik let šlechtí též P.wingei, takže se dá předpokládat podobný vývoj.
Nevím, to je tak "z první" co mám v hlavě, možná něco přisypou "páni doktoři" přes rybičky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - půlpy Re: Losky
druhů nevím, ale forem hrozně moc - dá se říct neomezeně hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vstrom Re: půlpy
a to je tolik druhů?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - půlpy Re: Losky
u pavích oček nikdy nevíš smich to bys je musel mít od mala několik generací odděleně a jen je záměrně připouštět pak možná budeš mít nějakou jakousi jistotu ahoj

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156427x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728-pavi-ocko-gupka-rozmnozovani?od=1932