Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
Všimla jsem si, že ta z té první fotky pořád tak polehává u dna nebo je někde ukrytá. Neměla bych ji teda odlovit raději už teď?
tipnul bych si +/- den obě
A obě ty rybky nebo zatim jen jednu? (na předchozi straně je ještě jedna fotka)
možná tak den dva, max tři bych ji nechal ještě v akvárku a pak přelovil do porodničky. Už to asi bude za chvíli
To víš, každý má tu "svoji" oblast a dohromady se tady dozvíš vše. Za pár měsíců budeš schopna poradit i ty, dalším gupkařům

OK, ja ji za par dni zas vyblejsku modelku. A díky všem, že tak ochotně a rychle reagujete. Tyhle stránky jsou nejlepší co jsem našla

Tuhle, co jsi vyfotila, tam dej až uvidíš zřetelně tmavou skvrnu a fakt "zhranatí". Těch čtrnáct dnů bych jí fakt dal. Chce to pozorovat a radši hlídat, třeba to neodhadnu tak přesně. A když to nevyjde, budou další a to už si těch 28 dní pohlídáš sama od začátku. Když budeš potřebovat, dej sem ještě fotku, zkusíme ti poradit

Je mi to jasné, díky

Projeď tohle vlákno, je to tady popsáno nespočetkrát. Bude to chtít trošku cviku, ale velmi rychle se naučíš rozpoznávat onen vhodný moment, kdy už.

Děkuju

Aha, no já jsem se lekla, že všechny najednou porodily a já nestihla nic udělat pro jejich záchranu. Samozřejmě jsem si hned sedla k akvárku a čučela, jestli neuvidim někde prťouse

Nikde nic nebylo, a tak jsem myslela, že se stali pochoutkou pro ostatní

Jak tedy poznám, že jí mám odlovit, že už bude během chvilky rodit? Mám jen jednu malou porodničku a tv té ji nechci zbytečně věznit.
Těžko to takhle posoudit. Na tu minulou fotku jsem ti psal tak tři týdny, tohle je jiná samice a čtrnáct dní bych jí dal skoro na 100%. Ty samice musí být takové jako "krabice" a hlavně v oblasti řitního otvoru (ta tmavá skvrna), jsou vidět i ty malé rybky (těsně před porodem), když se pozorně díváš. Mám samice (starší), které jsou absolutně tlusté a mají ke stovce mladých. Když jsou mladší, tak "hranatí" trošku méně, ale i tak jsou takové dost plné, nafouklé. A i při tom porodu je to také různé, některé rodí "na etapy", některá to dá během chvilky všechno. Pozoruj je a sama uvidíš, že poznáš, kdy to bude

. Mnoho zdaru

To že se změnila barva těch ryb, to bych přičítal právě tomu odkalování a tomu, že byly ve stresu a jakmile se daly do pohody, tak je již to těhotenství zase viditelnější. Bude to ještě nějakej čas trvat, než se mladý narodí.

Jak je teda ale možný, že ty břich měly úplně růžový?? A během okamžiku zase tokovýhle jako je na fotce

Můj názor : Jsou, ale ještě to bude chvilku trvat - porod.

Děkuji, jdu to zčíhnout

No nebo tu odchovnu. Ale dnes jsem byl v akvaristice a nabídl jsem jim paví oka "všehochuť", řekli mi, že berou co přinesu. Tak já jako "gupkař", bych dal pryč skaláry

Porodničku mám, ale asi budu muset pořídit odchvničku

Díky
Pokud chcete, aby mladé rybičky přežily, vylovte samici a nechte ji porodit v jiné nádrži. Mladé dejte do velého akvária až dorostou do nesežratelné velikosti. Nebo se to dá řešit nějakou závěsnou porodničkou-odchovničkou. O chlazení akvária a různých vychytaných větrácích se tady ve fóru píše.

0
[20] - Živorodky 19.06.12 12:26 Maky29 No tak ted nevim co delat

Ale asi je fakt, že kdybych se skalárů zbavila, tak za chvilku nebudu vědět, co s těma očkama

A hlavně jsou to pěkné rybky. Akvárko mám nové asi tak měsíc a půl, tak musím ještě dokoupit nějaké rostlinky, protože jich tam moc není a k tomu mi je ještě začali okusovat (potvůrky).
Poradíte mi ještě co s tou teplotou vody? Dnes se zase ochladilo, a tak to klesa na 26. Nemůže jim to kolísání teploty ublížit?
Jinak vám všem děkuji za reakce.
Skaláre si na mladých určite pochutia. Ja keď som ich choval, tak keď black molly rodila skalár prišiel k nej a čo z nej vypadlo hneď zožral, malé nemali čas sa niekde ukryť. Ale aspoň sa ti Gupky nepremnožia.
Skalár ti to bude papat, nic nezbyde. Já bych potřeboval pár skalárů půjčit, nebo ti tak 300 pavích juniorů můžu dát

Potvrzuji, skaláry se při lovných výpravách na paví oka dovedou pěkně sešikovat do nějakého kompaktního útvaru a znemšovat manévrovací prostor a posléze si pochutnat. Prostě týmová práce co slaví úspěch.

Skalára patří mezi "inteligentní cichlidy". Viděl jsem onehdá jich pět v jednom šiku "natláčet" mladá pávčata do kouta a tam je zobat...

Záleží na mnoha okolnostech. Když máš skaláry a čichavce, tak předpokládám, že máš minimálně 150ku. Pokud je tam hodně hustých rostlin, tak pravděpodobně pár kousků může přežít. Moc šancí jim ale nedávám. Kvůli živorodkám bych se skalár a čichavců nezbavoval. Založ si prezentaci a bude možno radit fundovaněji.

omlouvám se, ale psala jsem to na mobilu a ten není tak přehledný jako PC, tak jsem si myslela, že se to předtím nezobrazilo a tak jsem to zkusila ještě jednou
Jinak díky za odpověd

Ahoj, mám březí rybky (gupky) a v těchto teplých dnech se voda v akvárku z nějakých 24-26 stupňů oteplila na 28 (snad to stoupat už nebude). Nemůže to rybkám ublížit? A je Možnost vodu nějak ochlazovat? Jsem začátečník a na první mrňouse se těším a doufám, že mi nějací přežijou a nebudou všichni sežraní
A ještě k tomu žrání malých rybek - skaláři a čichavci jsou asi určitě největší hrozbou pro ty malé, co? Budou mít alespoň nějakou možnost přežít třeba ukryté v rostlinkách, nebo je lepší se těch čichavců a skalárů zbavit?
Díky za odpovědi

Ta má času dost, 2 týdny určitě, ale spíše skoro 3 týdny.
Dotaz stačí v jednom vláknu ne

Ahoj, dokážete někdo odhadnout, kdy asi tak porodí tato rybička. Pro jistotu jsem ji odchytila do porodničky, ale nerada bych ji tam držela zbytečně. Černou tečku březosti mají asi další čtyři samičky, ale nemají zatím tak velká bříška jako tahle. Těch černých bříšek jsem si všimla asi tak před 2 nebo 3 týdny. Ale před měsícem jsme zařídili nové akvárko, tak jsme je možná už ,,těhotné,, koupili, ale nevěnovala jsem tomu pozornost, tak nevím zda už těhotné byli či ne.
A ještě by jsem se chtěla zeptat z jakého důvodu může být v porodničce jen jedna rybka?
Díky za odpovědí

Jo díky, ten článek už jsem četl

Zjistil jsem, že tři samičky ze čtyř mají u řitního otvoru černý flíček. Ale mladé určitě nemají, čím to? A jak bezpečně poznám, že to na ni přišlo. Respektive, kdy už je čas ji přelovit..
Sice mnozí mají dojem, že to není pravda, ale zkuste si přečíst článek Mohou se paví očka přemnožit...bude vám ten mechanizmus o dost jasnější. Všechny živorodky rodí především s ohledem na podmínky v nichž žijí a nelze se řídit nějakými časovými údaji, neb nic není na den přesné...(To je zkratka pokud číst nechcete

)Endlerka je také paví očko.
Jojo, to je mi jasné že to není na povel

jen jsem myslel jestli je to návazné, nebo to v ní prostě může být libovolně dlouho a třeba po třech týdnech od posledního porodu se to v ní nějak oplodní a pak až se začnou plůdky v samičce vyvíjet (omlouvám se za hloupost mého dotazu, ale vůbec nevím, jak tyhle záležitosti fungují a s živ. endlerovou nemám vůbec žádné zkušenosti). děkuji
Trochu záleží na náladě rodičky...jaké má žrádlo, jakou teplotu, jakou vodu...

Dobře, tak jestli to chápu správně, jestli březost trvá 25 dní tak třeba za 50 dní od oplodnění by měl být druhý vrh jo? nebo je tam ještě nějaká mezera?
MichalK napsal: Dobrý den, chci se zeptat, živorodka endlerova taky vydrží oplodněná na několik vrhů jako paví očko? děkuji
ano
Dobrý den, chci se zeptat, živorodka endlerova taky vydrží oplodněná na několik vrhů jako paví očko? děkuji
To doufám..

paví očka se ti ešte rozmnoží hodnekrat...je to takovej plevel

A já zrovna myslel, že spíš samec..
Skôr samice.Samce majú plnú hlavu párenia.Ale nie všetky samice mladé požierajú.
Kdo žere mladé víc? Samec, samička či nastejno? Děkuji..
To vůbec nevadí, jsou to rybky velmi plodný a na příště už budeš třeba lépe připravená.

Edit:
rybicky.net/forum/5458
Přidat reakci
1 ...... 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156427x