Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ancistrus - rozmnožování, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 16 Přejít na další stránku   1  
Ancistrus - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.02.2015 18:39 Muž TRULY [164]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku AHOJTE, tak pridávam aj fotku. Pre zaujímavosť je na fotke vidno aj kokos na ktorý som akva silikonom nalepil plochý kamen aby kokos držal u dna. Chcem sa spýtať jednu vec ako píšem hore na fotke č.3 su nove ikry a na č.4 ikry spred 2 mesiacov. Je nomrálne že su o tolko menšie? Závisý velkosť od počtu? Napr. ak ma 30 tak su trošku vačšie ako ked ich ma 80? Dakujem vopred.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2015 16:56 Muž TRULY [164]
Takze po nastaveni optimalnych podmienok pre mnozenie :) Ccakam dalsie prirastky :)

Potom ako som videl ze samica a samec vyhladavaju ine miesta ako bridlicovu jaskynu (co bolo povodne mkesto vyteru) tak som kupil kokos. Spravil do neho vchod vo velkosti tela antika priamo iba na prechod. Skoro na odrenie chrbta :-D Samec po dvoch dnoch zacal ukryt okupovat a po asi tyzdni tam na noc zacapa chodit aj samica. Samec pocas dna bezne vyliezol ale posledne dni nie tak som to skontroloval a samozrejme su tam ikry :). Chcem podotknut este jednu vec a to je to ze som krmivo pre antikov zamerne hadzal na noc priamo do miesta pred ukryt. Vchod do ukrytu bol natoceny smerom na zadnu stranu akvarka.

Zaujima ma vsak jedna vec. Je tam kdhadom okolo 50 ikier. Lenze ikry su akoby mensie ako tie predtym. Co moze mat vplyv na velkost ikier? Zdaju sa mi mensie o minimalne 1/3 oproti vrhu spred 2mesiacov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 16:08 Muž bluejack [5] Re: radim
aha tak predavacky asi vela toho nevedia teda :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 14:38 radim Re: bluejack
jestli to bylo opravdu něco takového (Peckoltia), tak se neskříží ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 14:35 Muž bluejack [5] Re: romant
okej dakujem tak teda upravujem

"aha no tu fotku asi nebudem vediet dat ale malo to bude hrubsie pasy na sebe a miesane so svetlejsim alebo tensie pasiky :-D..a dake oznacenie L-a asi cislo L-202 sa mi zda ze tam bolo nasiel som fotku nieco taketo bolo len v mensom :-D"


www.aqua-szene.de/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2015 18:49 - Re: bluejack
A určite to boli prísavníky? U nich som sa z názvom mapové ešte nestretol.A ak to tak v predajni označili,tak zrejme zle resp.ide o totálne zmršeného - hlava nehlava kríženého.
Rád by som videl foto toho mapového ancíka. smich
Ešte je tu možnosť,že za 20€ to nie je ancík ale dáke L-ko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2015 17:08 Muž bluejack [5] – Ancistrus - odchov
Zdravim ja som nahodne odchoval prisavnikou nevedel som preco nevichadza samec a pred vcerom visli malicky nieje ich vela max 15-18 ale este je tam ...mna by zaujimalo v akvaristike predvaju prisavnikou 4cm velke s nazvom mapove ale za 20 euro jeden taky malicky kus predavacka vravela ze je to pre chovatelou tak ci je to take vynimocne ?? ked sa skrizia s normalnim co bude ? zaujimalo by ma to dikes za odpoved :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2015 17:40 KlisnickaEli Re: prasan
momentalni stav akvárka co se tyče anciku je dospěli velký pár a přibližně 40 malejch mynulí měsíc sem se s odrostlejma pipla a měla jsem na prodej 80 kousku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2015 10:54 - Re: KlisnickaEli
Polovička,to je? Predpokladám,že viac ako 50ks.Lebo práve to je cca polovička znášky dospelej dobre živenej samičky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2015 10:14 KlisnickaEli Re: prasan
no z vitěru mi jic doroste a přeste velikost 4 cm zhruba tak polovička ja je nemam na zaměřený chov ale spíš jako společníka rybiček
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2015 06:56 - Re: KlisnickaEli
Zaujmala by ma jediná vec,koľko mlade ti prežije a prerastie 3-4cm.
Namnožia a vytrú sa bars kde a bars komu.No frajer je ten čo to aj dokáže odchovať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2015 23:57 KlisnickaEli – oni se množi a ani nevím jak
Ahojky toto téma je dost obsáhle jak jsem se rozhodla přidat svou trošičku ja jsem začínala s običenm párem v men 250 kovem společnm akva dno mam spíš jak horky potok takovy menši větši kamnky a takovej les z jedny stonkovky a než jsem se nadala tak jsem tam během měsíce od toho páru měla asi 40 malých a oni se stále množí snad víc než myši :-) jinak nemaj ani nějake specialni podmínky ma tam jen bublajcí pískovcovou skalku kde ořádají pravydelný sjezdy na řasu jinak mam v akva 24 stupinku a množejse a rosou jak šileny puvodní pár mi noc co noc převnovává celí dno ad je kamínek sebevětší takže muj skromný názor není asi ikterak odborny ale moje skuenost je asi takova že mit nepřehlednou rostlinku 24 stupnu jim bohatě stači a ani nemarodi a žadna přehnána peče vím že asi věčina skušeějších s tim bude proti ale myslím že co akvarista to nazor
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2015 22:27 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: TRULY
Áno, moji majú tiež také.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2015 22:26 Muž TRULY [164]
Caute. Je normalne ak ma maly antik o velkosti2-2.5cm zo spodu strieborne brusko? Leskle ako alobal? Strieborne? MoNo sa pytam hovadinu ale tak len pre istotu. Maju strieborne bruska a tie nazratejsie ich maju take zvlastne. Dufam ze je to normalne.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2014 19:36 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: prasan
Vďaka za názory (aj Romanovi a ďalším). Mne je jasné, že by bolo lepšie meniť vodu i denne. Písal som, že mi to trvá asi hodinu, ale to bol odhad. Dnes som robil zase kompletnú údržbu (všetko von, "povysávať") a som si to stopol - keď odrátam prestávku, čo ma už boleli kolená, tak to trvalo 2 hodiny! Ale to preto, že som v kýbloch objavil zase čerstvo vyliahnuté malé krevetky a ja ich proste nedokážem vyliať, tak som zhruba hodinu len tie lovil z kýblov späť. O 3 dni len vytiahnem vodu cez sitko (žiaľ, ním detrit neprejde) - toľko času na ďalšiu úplnú údržbu proste nemám, som pracujúci človek.

Začiatočníkovi by som tento prístup tiež neodporúčal, ale ja mám to celé akvárko neplánované, bolo už dávno schované v pivnici (spolu s ďalšími), ale okolnosti ma primäli vrátiť ho...

Ale už bolo dosť môjho akvárka, môžeme to uzavrieť ;-) Aj tak už vážne uvažujem, že ten výkonný "chovný pár" ancíkov niekomu predám (alebo kamarátom darujem), lebo je s tým kopa roboty a nezabral ani môj nápad, že ikry nebudem prekladať a nechám v hlavnom akvárku, kde ich požerú ryby - premáva sa mi tam ďalších pár desiatok najmladších, takže bude ďalšia zábava...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2014 19:04 radim Re: Makysek
5cm? nechci strašit, ale budu... nezdá se být v pořádku
"infekční vodnatelnost"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2014 17:09 Muž TRULY [164] Re: Makysek
myslím že ta tvoja je uplne v poriadku a bruška má pekné, ak máš samca a dobre podmienky, nevidím v tom problem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2014 16:47 Makysek – Ancistrus
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak tohle je ona
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2014 16:24 - Re: romant
Jasné,výmena vody musí byť. ano ;-)
To by mala byť samozrejmosť každého a hlavne začínajúceho chovateľa.Ako píšeš,práve mladý začínajúci chovateľ si ozaj často možno neuvedomuje kopec súvislostí.
Zervan to v tom akvárečku vie.Aby sme to dali do poriadku,bolo by treba spomenúť pár vecí.V tak malom objeme to nie je ideálne.Ak to človek ozaj nevie,tak si zarába na problém.Treba dbať na tie výmeny vody a mať funkčnú(nie len mechanickú ale aj biologickú) filtráciu.Chovateľ pri tom kŕmení musí sám vidieť,či to rybám postačuje.Hlavne nech majú plné brušká a to ostatné časom príde.
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2014 16:14 Makysek – ancistrus
Ahoj potřebovala bych poradit v kolika měsících a v jaké zhruba velikosti samice může vyvrhnout jikry?
Mám samici ancistruse žlutého a je ze spodu tmavá a já nevím co ji je? :-(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2014 15:57 R Muž romant [27981] Re: prasan
Ani já nejsem a ani jsem nikdy nebyl velkochovatel. Lecos jsem odchoval, hodně se pohybuju mezi lidma, kteří taky lecos mají a vídám ryby v různých podmínkách a prostě na ty výměny vody kladu důraz vždycky. ;-) Osobně jsem se vložil proto, že bych byl nerad aby to zde vyznělo, jako že je to, tak jak má kolega zervan v richtiku, což si myslím že není a to bude platit zvláště pro méně votlučený chovatele. Ano, dá se ledacos, musí se tomu dát o kapku jinek přístup a mlže se zadařit, ale tady je velmi často hledán ten nejjednodužší způsob(zřejmě doba) a hodně často čitatelé podléhají kouzlu internetového zjednodušení(chápejme v rovině obecné) a to co se napíše, to se prostě už neověřuje, nedovozují souvislosti a potom se množí dotazy, jak to že mě to tak v tý obdobný litráži s podobným množstvím ryb nejde a tomu co to psal na tom internetu se to tak daří. Asi ve svých příspěvcích jsem ovlivňován svojí funkcí jež zde na fóru vykonávám, takže všem těm, kterým se to nelíbí, co naděláte, je to tak. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.12.2014 15:13 - Re: romant
No celé to tu vyznieva akoby tá ryba už nemala vyrásť.Ja tvrdím,že vyrastie akurát o dosť pomalšie.Ak mení pravidelne vodu a funguje mu filtrácia,tak nehrozia ani dusíkaté látky - ktoré by mohli spôsobovať zakrpatenie rýb.
Mne filtrácia funguje ,,luxusne,, a niekedy ak nestíham tak vodu nevymením 2-3 týždne a nič sa nedeje.Ryby aj napriek tomu rastú rýchlo a bezproblémovo sa množia.Kŕmim ako som písal raz-dva krát za deň,hlavne sú lepšie krmivá (osobná skúsenosť) menšieho charakteru aby sa dostalo pre každého.Večšie tablety začne okupovať niekoľko XL rýb a tak bránia poriadne nažrať sa súrodencom.
Iné je veľkochov a iné je domáci chov.Iné je mať akvárko zo substrátom ako máme doma a iné zas obhospodarovať niekoľko holo nádrží bez čohokoľvek.Iné je chovať si to tak povediac v kľude a iné búchať to do troch mesiacov k predaju do zverocentra.
Záleží od prístupu chovateľa,aká ta ryba bude.I keď bude kŕmená len raz denne i tak to môže byť uctihodná ryba schopná vyhrať i akva súťaž.Nepotrebujem mať dospelú rybu do pol roka(čo do veľkosti).Mne stačí,že tá ryba vyrastie na maximum za rok či rok a pol.I táto ryba sa bude tešiť dobrému zdraviu a v pohode sa množiť.A aj keď bude ešte raz -kŕmená len denne/ bude dávať zdravé a silné potomstvo.
Skôr som názoru,že rýchlovýkrm do zverocentier produkuje síce veľké množstvá ale často i slabé jedince,ktoré by pri pomalšom domácom chove normálne neprežili.
Všetci čo majú moje,,domáce ancíky,, majú zdravé a silné kusy - za čo sa rád i zaručím.Narozdiel od hlášok kedy si ancíky kúpili v predaji a polovica im pomaličky časom vyhynie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.12.2014 14:25 R Muž romant [27981] Re: zervan
Přečetl jsem si tu vaší diskusi a musím říct, že věren své pověsti, nemohu jinak, než doporučit, stejně tak jako moji poředchůdci, tu denní výměnu vody a uvidíš, že ryby pojedou, dáli se to tak říci, jinak než za současného stavu. Když jich je tolik v takovém objemu, tak to už ani tím nejšpicovějším krmením nedoženeš, to je právě ta cesta k vytváření oněch nedorostů(půjčil jsem si od Libora). Platí to obecně, že na začátku, v prvních dnech, měsících, je to o krmení a hlavně o vodě a tím co nenaměříš se nenech zmást. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.12.2014 10:35 Muž TRULY [164] Re: zervan
Co sa týka mojho skromneho názoru, ako lajka a chovatela pred 20 rokmi, tak čo sa týka toho krmenia máš podla mna pravdu. TIež som si všimol že ak zakrmiš menej, tak sa k tomu dostanu vždy len tí silnejší a slabší utru hubu. Tiež krmim len raz denne a cca večer aby po spotrebovani som mohol do hodinky, dvoch odsat dno aby im to tam nekyslo celu noc alebo celý den, príde mi to efektívnejšie.
Co sa týka dorastania rýb, to je jasne, že v menšom akva ryby nedorastu rýchlo a do normálnej velkosti, ale určite si nemyslím že sa zakrpatia. Ak sa preložia do vačšieho akva tak porasstu ale pojde to pomaly.
Pestrosť stravy je ako vravíš generovana už výrobcom samotneho krmiva ktorý to na krabičku napísal hadam 1000 krat. Takže si nemyslím že krmiť 2,3 krmivami je zlá vec, ale skor luxus pre ryby :)
Cital som aj príspevky ohladom velkosti tvojho akva a som názoru, že pre antikov je zjavne doležitejsia dnova polocha ako hruby objem celeho akva, kde od polovice hore, je pre nich akva v podstate zbytočne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2014 09:22 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: prasan
prasan napsal: Zase ak kŕmime len raz denne,tak tá strava musí byť fakt pestrá a výživná.Vtedy nehrozí,že tie ryby budú oslabené a náchylné na ochorenia či inú pliagu.
Čo znamená pestrá a výživná strava? Nepatrím k ľuďom, čo šetria každý cent a nemám problém kúpiť aj niekoľkokrát drahšie krmivo, pokiaľ si myslím, že je lepšie. Nesnažia sa už samotní výrobcovia vyrobiť pestré a výživné krmivo? Napr. mi také pripadajú byť tablety Tetra Pleco Tablets. Ale keď som ich porovnával s JBL Novo Pleco a lacnejšími Vitakraft Premium Plant Chips - nielen vyzerali, ale aj chutili trochu inak. Takže kŕmim bežne dvoma z týchto troch tabletových krmív + Sera Shrimps Natural. Okrem toho im dávam kolieska varenej mrkvy (je tam síce celý deň, ale postupne zmizne), občas i banán (ten sa mi moc nepozdáva, veď je sladký a to sa mi nezdá, preto len zriedka). V poslednej dobe im dávam žiabronôžku, ale tí moji ancíkovia žiadne poskakovanie a lovenie nevedia, takže sa len prisajú a keď sa objaví žiabronôžka vedľa, nejako ju dokážu "vdýchnuť" (to som odpozoroval), prípadne možno keď už padne na dno, tak potom zjedia, neviem, ale po pár hodinách tam už nevidím žiadnu. Grindal im ani nedávam, lebo to nemá žiaden úspech, nechcú vôbec. Rôzne vločkové krmivá (používam hlavne TetraPro Energy) tiež nemajú úspech, potešia akurát krevetky. Proste jednoznačne najlepšie reagujú na tie tablety, nad ostatným skôr "ohŕňajú nos".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2014 09:09 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Yirka
Yirka napsal: Myslíš, že odchovávat něco na podvyživení a jiných omezeních je OK? Snahu zakrňovat ryby tímto způsobem je špatný. Zkus si to představit u jiných tvorů..... No moment, moment - toto je trochu od veci. Vari trpia moji ancíkovia podvyživením, keď sa počas kŕmenia váľajú v krmive a keď sa potom prilepia na sklo, zamýšľam sa, či im to veľké brucho nemôže prasknúť? :-) Ja som reagoval na Radminovu poznámku "Podle mě ty ryby svým přístupem brzdíš a dáváš jim v životé horší šanci narůst do pěkné velikosti." V čom by mal ten môj prístup brzdiť rast? Práveže som zistil, že keď som im prv dával málo krmiva viackrát denne, vždy to zožrali tí najväčší, trošku menší sa k tomu moc nedostali (nehovoriac o malých krevetkách, na ktoré musím tiež myslieť), takže sa rozdiely začali zväčšovať. Takto sa mi zdá situácia vyrovnanejšia, aspoň takým globálnym pohľadom, nedávam ich na váhu a nemeriam pre presné štatistiky. Každopádne sa týmto mojim prístupom vždy ujde aj krevetkám. Kým sú ancíkovia maličký, dospelé krevetky nemajú problém a krmivo si odtiahnu aj s malým ancíkom, ale malé pár-milimetrové krevetky nemajú moc šancu.

Som si to skúsil predstaviť u iných tvorov a zaujímavé, že prví mi napadli ľudia a nejaká podivná americká relácia (neviem ako sa to volalo, to som len náhodne zazrel raz na návšteve), kde ukazovali totálne prežratých ľudí, ktorí sa už nevedeli ani hýbať, mi z toho bolo zle. Divné, že mi prvé na myseľ neprišli africké deti. Myslím si, že väčšina ľudí rybky skôr prekrmuje ako podvyživuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.12.2014 15:55 - Re: Yirka
Tak tragicky by som to ja nevidel.Každá ryba dorastie ,aj tá najmenšia! Aby zakrpatela tak by sa pod to musela podpísať i genetika konkrétneho jedinca.Akurát,že tá manšia rybka bude dorastať pri silnejšej konkurencii a menšom dostatku potravy oveľa pomalšie.Ale do veľkosti druhu dorastie.Mal som niekoľko ancákov čo boli naozaj špunti a po niekoľko ročnom chove u mňa sú to dnes majestátne kusy a zdobia akvárium.
Iné je ak to konkrétny chovateľ chce množiť na predaj a tá ryba doslova musí mať predajnú veľkosť čo najskôr.
Zase ak kŕmime len raz denne,tak tá strava musí byť fakt pestrá a výživná.Vtedy nehrozí,že tie ryby budú oslabené a náchylné na ochorenia či inú pliagu.
Ak mám moc práce ,tak niekedy tiež stíham kŕmiť len raz,max.dva krát za deň a nevidím v tom problém.Ancákov mám plné akváriá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   12.12.2014 15:40 Muž Yirka [9118] Re: zervan
Myslíš, že odchovávat něco na podvyživení a jiných omezeních je OK? Snahu zakrňovat ryby tímto způsobem je špatný. Zkus si to představit u jiných tvorů.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2014 15:08 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: radim
radim napsal: neříkej mi, že výměna vody ti zabere nějak moc času!
Ako som opisoval, poriadna výmena je komplikovanejšia s tým odkladaním, kľačiac / ležiac na zemi to trvá asi hodinu. Čisto len vodu vymením rýchlo, ale keď neodsajem neporiadok, nemá to taký efekt.

Podle mě ty ryby svým přístupem brzdíš a dáváš jim v životé horší šanci narůst do pěkné velikosti.
Naozaj sa takto dá dosiahnuť, že rybky narastú málo? Pretože ja by som rád mal prísavníčkov (ale i iné rybky), ktorí narastú povedzme len na 5 cm a dosť, kľudne by som si za takto vyšľachtené "mini" varianty aj priplatil :) V mojom hlavnom akváriu (hrubý objem 80 l) sú tie dva veľké buldozéry tak trochu na obtiaž, preto uvažujem aj o tom, že ich odpredám a prikúpim malých otíkov. Lenže k ancíkom mám citový vzťah, chováme ich minimálne štvrť storočia, bez nich si akvárko ani neviem predstaviť :-D

Sám píšeš, že se ti nedaří držet dusičnany na uzdě...
Tým myslím to, že to nie je stav, kde by dusičnany samovoľne klesali, ako som zvyknutý z klasických väčších akvárií (tam ich pridávam v hnojive). Ale do 50 mg/l sa mi ich držať darí. Je to tak veľa?

O silném osvětlení odchovny ancáků si taky myslim svoje...na co?
To je jednoduché - ak tam bude dostatok rastlín a dostatok svetla, dusičnany nebudú rásť, ale klesať. S pôvodným slabým svetlom mi tam nič okrem Anubiasov nerastie, dokonca i Egeriu densa musím dotovať z iného akvária. Už teraz po týždni svietenia vidím rozdiel - Egeria sa rozrastá, aj pokusné rastliny v "kvetináči" začali rásť (napr. Vallisneria, Marsilea a dokonca i Rotala vypustila nové listy, ale tá tam asi dlho nevydrží). Je to pokus s pestovaním v tvrdej vode (cca 20°dGH). V podstate tam mám tie rastliny, ktoré sú nadbytočné a inak by som ich vyhodil. Všetko v tomto akvárku je rezervné alebo nadbytočné. Ako stvorené na experimentovanie, nie? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   12.12.2014 09:38 radim Re: zervan
Proč nemít zavázané oči, když se
nebude na co dívat?;-)
Poupravím k pochopení "chtít odchovat tolik ryb"
neříkej mi, že výměna vody ti zabere nějak moc času! V tvém případě
kýbl...otázka 10min. Podle mě ty ryby svým přístupem brzdíš a dáváš jim v životé horší
šanci narůst do pěkné velikosti.
Sám píšeš, že se ti nedaří držet dusičnany na uzdě... O silném
osvětlení odchovny ancáků si taky myslim svoje...na co?
Krmení potěru jednou denně, sice vydatně, taky není ideální. Ale to jsou
jen mé dopolední kydy na tel. z nudy v práci;-) Hodně zdaru v odchovech
a pokusech...o tom to přece je:-)
Heh...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2014 08:47 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: radim
Heh, to je ako chodiť so zaviazanými očami a to nie je môj štýl. Mňa celkom zaujíma, ako moc sa prejaví výrazné zosilnenie svetla na spotrebu živín, takže merať budem. Podobne som sledoval, či naozaj má nejakú výhodu lepší filtračný materiál (a áno, má). Denne meniť nemôžem, toľko času nemám (opisoval som dôvody, prečo je to komplikovanejšie). Súčasný režim vyhovuje a vďaka meraniam to nie je len domnienka (i keď by sa to dalo usúdiť aj z toho, že nie sú žiadne úhyny, rastú dobre a množia sa tam aj krevetky, takto to mám podložené konkrétnymi údajmi). Kŕmim poriadne, kvalitnými krmivami a dostatočnom množstve, tu nemám moc čo zlepšovať.

Nie, nechcem toľko rýb, preto si ich nenechávam - proste sa toľko vyliahlo bez toho, aby som tomu nejako pomáhal, tak sa o ne starám, to je všetko. Kým mám pre ne odbyt, tak ich nebudem predsa vylievať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   12.12.2014 07:25 radim Re: zervan
Vykašli se na měření. Měň každý den vodu, ryby pořádně krm a popřemýšlej o větší nádrži, ať to má s tím odchovem smysl, když chceš tolik ryb. To je to oč tu běží...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2014 06:37 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: LiborSprysl
S prvou časťou súhlasím - čistí sa blbo, ale to preto, že je veľmi nízko. Čistím ju tak, že si nachystám dva veľké (široké 20 l) kýble, do jedného odložím všetky kamene s Anubiasmi a "kvetináče" s Anubiasmi (oveľa viac ako na fotke, vtedy som mal veľkú časť v inom akváriu), do druhého veľký koreň a ostatné rastliny. Tým získam holé akvárium a môžem odsávať pomocou zvonu, takže odsajem všetok neporiadok. Žiaľ, často aj s malými krevetkami, to je asi najväčšia prekážka (potom zabijem veľa času ich záchranou, vyliať ich nechcem). Takúto dôkladnú očistu preto robím len raz týždenne a tá druhá výmena je len obyčajná bez vyťahovania všetkého von. Práve pre to blbé čistenie nemením častejšie trochu, ale radšej menej často maximum.

Rýchlosť rastu sa mi zdá porovnateľná s tým, čo tu udávajú iní. Nekŕmim tak, ako sa bežne odporúča (málo a častejšie), ale veľa naraz raz za deň (typicky 3 tablety + zopár malých granuliek), aby sa ušlo všetkým. A aj sa ujde - prvú štvrťhodinu si doslova behajú po hlavách v súťaži, kto sa dostane k tablete, ale potom sa to ukľudní, tí s plnými bruškami sa rozlezú a kŕmia sa menej šikovní a krevetky, do pár hodín nezostane ani stopa. Okrem toho nepravidelne im dávam kolieska varenej mrkvy a žiabronôžku (od nedávna). Počas dňa ohlodávajú koreň - som presvedčený, že ten má veľký význam pre nich.

Inak 30 l sa javí ako maličké, ale ono má plochu dna prekvapivo veľkú (dĺžka 75 cm), lebo je extra nízke (a preto viac menších filtrov, inak by bol problém s prúdením).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2014 03:02 Muž LiborSprysl [9015] Re: zervan
Já teda občas dovedu našlapat nádrže, ale vodu měním denně, a to dost o mnoho podstatněji ve srovnání s vámi. Ale do třiceti litrů dát 110 ancistrusů, to mne nenapadlo nikdy. A to jich ve stopadesátce mám i 400. Ze dvou důvodů - tak malá nádrž se nutně musí blbě čistit a ryby v ní rostou pomalu a blbě, takže z nich budou posléze nedorosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2014 23:53 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: zervan
zervan napsal: Ide o toto akvárium: rybicky.net/nadrze/21667 - mám tam uvedené presné rozmery a tiež mám v profile (ak sa nemýlim, tak verejne dostupné) údaje z meraní. Pardon, tak v tomto akváriu nemám merania, píšem si len vo svojej evidencii - ale ak by to niekoho veľmi zaujímalo, môžem pridať. Meriam len dusitany (bežne pred výmenou vody 0 - 0,1 mg/l) a dusičnany (tých je žiaľ viac, pred výmenou vody bežne asi 50 mg/l). Ostatné nemá význam, keďže v ňom nepestujem nejaké náročné rastliny a ani nehnojím. Raz som však zo zvedavosti zmeral fosforečnany a bolo ich tiež oveľa viac ako tam, kde nimi hnojím :) Asi sú tie ancíkovské krmivá bohaté na fosfor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2014 23:36 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: zervan
zervan napsal: Samec u mňa býva nervózny až moc a vždy mi začne bagrovať a ničiť, kopa rastlín končí vyplávaných. Preto sa mi zdá lepšie presunúť ho tiež, ak je to možné, prípadne mu ponechať aspoň ten kokos. Teraz som ho pokusne nechal aj s malými v hlavnom akváriu (asi 2 týždne od nakladenia ikier). Stále stráži vchod do kokosu, ešte som ani raz nevidel nejakého drobca vykuknúť. Rozhodol som sa ponechať ich osudu, ...
Tak už v noci tatko asi pustil drobcov do sveta, lebo som ich ráno našiel rozlezených po celom akváriu. Majú asi 1 cm. A čo ma prekvapilo - rybky si ich nevšímajú, aspoň zatiaľ. Myslel som, že ich požerú alebo budú loviť. Ale asi 20 som presunul do malého akvária k malým týždňovým tetrám čiernym (viac tam nemôžem dávať, to je maličká 12 l nádrž).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   11.12.2014 23:32 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: LiborSprysl
LiborSprysl napsal: smich no ne Jak vidno, na Slovensku roste nový H.Ch.Andersen mezi akvaristy...30 litrů - 110 ancistrusů, z toho 55 má hnedle tři centimetry (protože si myslím, že i na Slovensku jsou na prodej alespoň v trojce) a voda se mění dvakrát do týdne...No to mi hlava nebere

Vôbec som nepochopil tento príspevok :-O Ide o toto akvárium: rybicky.net/nadrze/21667 - mám tam uvedené presné rozmery a tiež mám v profile (ak sa nemýlim, tak verejne dostupné) údaje z meraní. Bežne tam mám 3 menšie filtre, ale momentálne je jeden dočasne v malom akvárku (tam mám malé rybky) - zvládajú nitrifikáciu bez problémov, ale dusičnany sa hromadia, preto musím meniť nie bežnú 1/3, ale až 80% vody. Totiž bolo tam slabé svetlo a hoci je tam niekoľko desiatok Anubiasov, tie toho veľa neodčerpajú a v tom šere tam ani Egeria densa nejako moc nerastie, proste nemá kto minúť toľko dusičnanov. Asi pred týždňom mi konečne dorazil reflektor, tak som dal dočasne extra silné svetlo, že čo to spraví - Egeria ožila, uvidíme časom. Tento týždeň som bol dosť zaneprázdnený, tak som ešte ani nemeral a ani nemenil vodu, zajtra zmeriam a vymením. Áno, je tam asi 50 ks už cca 3 cm (tých už pôjdem odniesť preč) a asi 60 ks mladších menších. Okrem toho niekoľko desiatok Red Cherry, tých tam bolo pôvodne 10, ale sa nejako namnožili.

Ak mi niekto neverí - nech sa páči, pozývam na návštevu ;-) Alebo mám spraviť nejaké detailnejšie fotky? To akvárko je takmer na zemi (spodné v 3-poschodovom akvaristickom stojane), tak sa dosť zle fotí (musím ležať na zemi), ale obetujem sa, ak ma o to niekto požiada (inak netrpím potrebou niekomu niečo dokazovať, takže bez požiadania to nespravím) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   09.12.2014 03:52 Muž LiborSprysl [9015] Re: zervan
zervan napsal: Rozhodol som sa ponechať ich osudu, lebo ďalších malých nemám kam dať, už teraz mám v rozplávačke (čistý objem 30 l) značne prerybnené (cca 110 malých) a vodu tam musím meniť 2× týždenne. Na druhej strane, skoršia polovica z nich je už pomaly aj vhodná na predaj, tak ak dožijú najnovší, môžem presunúť potom.
smich no ne Jak vidno, na Slovensku roste nový H.Ch.Andersen mezi akvaristy...30 litrů - 110 ancistrusů, z toho 55 má hnedle tři centimetry (protože si myslím, že i na Slovensku jsou na prodej alespoň v trojce) a voda se mění dvakrát do týdne...No to mi hlava nebere
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2014 08:55 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: TRULY
Samec u mňa býva nervózny až moc a vždy mi začne bagrovať a ničiť, kopa rastlín končí vyplávaných. Preto sa mi zdá lepšie presunúť ho tiež, ak je to možné, prípadne mu ponechať aspoň ten kokos. Teraz som ho pokusne nechal aj s malými v hlavnom akváriu (asi 2 týždne od nakladenia ikier). Stále stráži vchod do kokosu, ešte som ani raz nevidel nejakého drobca vykuknúť. Rozhodol som sa ponechať ich osudu, lebo ďalších malých nemám kam dať, už teraz mám v rozplávačke (čistý objem 30 l) značne prerybnené (cca 110 malých) a vodu tam musím meniť 2× týždenne. Na druhej strane, skoršia polovica z nich je už pomaly aj vhodná na predaj, tak ak dožijú najnovší, môžem presunúť potom.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2014 21:13 Muž TRULY [164] Re: LiborSprysl
SAMCA tam mať určite nebudem, spravím to čo som spravil aj teraz a fungovalo to, a to znamena, že male s vačkami prelovím do durheho akva a pridám kyslík a pravidelná výmena vody. Samec možno bude nervozny par dni ale prejde ho to ako ho to prešlo aj teraz. Ale beriem to že možu teraz poškodiť male (ked budu) lozením po nich.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.12.2014 16:15 Muž LiborSprysl [9015] Re: Urtman
Než mladí "ztvrdnou", udělá vše pro to, aby je hájil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2014 11:59 JoKa Re: LiborSprysl
A ještě mě napadla jedna věc. Když je tam nechá a nebude přelovovat, tak tam bude mít samce... Pustí je tam samec vůbec? Nebo jsou tak malí, že kolem něj proklouznou??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2014 10:22 JoKa Re: LiborSprysl
Právě že čtu, on se ale Truly občas ptá dost všeobecně a musím číst i mezi řádky, aby dostal odpověď, kterou chce... Naštěstí v jeho případě už to umím... :-D
Ptal se, jestli je sežerou a budou brát jako živou potravu. Na to je odpověď ne, nesežerou a nebudou je brát jako potravu...
To že jim můžou poškodit váčky jsem nevěděl, díky za rozšíření obzorů (člověk se pořád učí). A pokud to nebude v masivní míře, tak několik jedinců se dá přežít, alespoň já bych ho přežil, než řešit stěhování tam a zpátky, obzvláště pokud má jen 12l vytíračku na celý vrh...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2014 04:17 Muž LiborSprysl [9015] Re: Urtman
No já nevím jestli čtete na co odpovídáte...
Třítýdenní mláďata jsou již hotové rybičky. Která už žerou všechno a mají funkční přísavku. Budou-li v rámci shánění potravy oblézat čerstvý potěr (zažil jsem, dělají to), zmaří ho. Ne cíleně, ne všechen. Protože i ten se již běžně pohybuje. Ale několik jedinců to neustojí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2014 17:30 JoKa Re: LiborSprysl
Ale zmařit dorost se žloutkovým vakem dovedou celkem snadno oblézáním po něm. Ta mláďata jsou ještě velmi měkounká...
Ani ne tři týdny staří prckové? Kor když jich je všehovšudy 15? Jaké takový počet může napáchat škody na novém vrhu??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2014 16:56 Muž LiborSprysl [9015] Re: Urtman
Urtman napsal: Dospělci možná, ti tvoji prckové rozhodně ne...
Ale zmařit dorost se žloutkovým vakem dovedou celkem snadno oblézáním po něm. Ta mláďata jsou ještě velmi měkounká...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2014 18:12 JoKa Re: TRULY
Dospělci možná, ti tvoji prckové rozhodně ne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2014 18:07 Muž TRULY [164] Re: Urtman
nebudu ich brať ako živu potravu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2014 18:03 JoKa Re: TRULY
Nesežerou, neměj strach...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2014 16:58 Muž TRULY [164]
čAUTE, TAK TAťka už ohána mamču :-D takže asi budu další malí antíci. Zaujíma ma však jedna vec, že ak dám malých antíkov so žltkovým vakom k 6 týždnovým malým antikom, zožeru ich? Nebudu ich brať ako potravu? Alebo radšej ich dať do 12l a počkať kým sa rozplavu?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [16] ...... 82

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116129x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1479-ancistrus-rozmnozovani-odchov?od=751