Ancistrus - rozmnožování, odchov
Samec má vousy na tlamce, najdi si třeba v atlase ryb, nebo koukni tady na mého samce.
rybicky.net/nadrz/1567/18.jpg Jiank když se ancistrusi třít chtějí, vytřou se, pokud ne, nikdo a nic je nedonutí. Jikry se neodebírají, při rozumné teplotě 23-25C stačí pátý den vyndat dutinu s jikramma i samcem a dát do elementky a vzduchovat. Samec "vykouše" potěr z jiker, bez něj často část rybek ze středu hroznu uhyne.
0 09.04.2009 13:43 Kisssi – ancíci
ahojky nevíte někdo jak u ancíků rozeznám pohlaví? mám 2 ale nevim co je co. dik
mě se ancistrusi třeli pod kamenem, pravidelně. Jen si trochu upravil okolí, aby měl víc místa a lepší přístupa bylo...
takže si myslím...když se chtějí třít, tak se třít budou a je jedno jestli naležato a nebo na stojato
.Spíš bych to řešila jak se mi to líp vejde do akva, abych mohla i pozorovat
Ancitrucy třeme nejlépe tak, že o sebe. Ancistrusy tak, jak je psáno níže.
přesně jak píše Ivulik
samec odhání samici aby jí dokázal jak dobrý bude při hlídání jiker
jakmile bude samice připravená naklást jikry, tak jí tam vpustí a vytřou se
0 06.04.2009 21:48 luboss86 Ivulik1 hmmm zaujímavá teória teda to by som fakt nepovedal ale tak je to dosť logické no a vodu som už znížil asi o 3-4 stupne tak som zvedavý že ako to dopadne
Otta a inač tebe super nápad stým sitkom a keď sú tie ikry samé bez samca nezačnú v tom sitku plesnivieť ??
1 06.04.2009 21:29 Ivulik1 – Re: luboss86
Nekde jsem cetla, ze samec odhani samici, aby ji dokazal, ze umi uhlidat jikry. Zajimavy pohled na vec, ale asi to tak bude. Zkus snizit teplotu vody o 2 stupne, melo by to vyprovokovat vyter
0 06.04.2009 21:20 Otta Vydrž,moc tam nehrab,věřim že do týdne tam bude oranžový hrozen.Já ten hrozen hodil do cedníku který se vznáší na hladině/ovinul jsem ho hadicí kterou jsem spojil vodotěsně kolíkem.Mrkni na tuto adresu.http://rybicky.net/forum/1479?od=26
0 06.04.2009 21:06 luboss86 nie nie čosi tu trúbku som im tam dal len dnes teda predtým tam bola jedna ktorú čistil ale mala malý priemer len 3cm teraz som im dal z priemerom 5cm a je vo zvislej polohe asi tak 75 stupňovom uhle kdesi som to tu čítal že takto im to vyhovuje tak neviem uvidíme
nepřešvihla,trochu trpělivosti,jsou na nejlepší cestě
0 06.04.2009 20:18 luboss86 – Trenie ancitrucov
Caute chalani počujte potreboval by som poradiť ohľadom ancitrusov mam samca a samicu asi tak 11cm samca som pozháňal len nedávno a asi po 2 týždňoch som spozoroval že samica je akosi tučnejšia lenže nevidí sa mi to lebo sa veľmi neznášajú ako že dosť sa bijú o novodurovú trúbku aj keď samec ju čisti ale aj tak potom nechce samicu vpustiť do vnútra neviem prečo??? A ešte jedna otázočka ako dlho samica drží v sebe ikry kým sa nevytrie ?? Žeči to neprešvihla
Starší reakce
No nvm já koupil 4 kousky mladý a vyklubala se z toho jen 1 samička...
poslední dva dny mi samec tráví většinu času v kořenu
znamená to, že čistí dutinu a chystá se na vytření? je to možný ikdyž žádná ze 4 samiček není viditelně zaplněná?
jsou to ještě mlaďoši, takže případný první výtěr
myslíte, že mohu někdy v dohledný době očekávat jikry?
já jsem si koupil 6 ancíku ( mladejch cca 2 cm ) a mám 5 samic a 1 samce, takže samcu se asi moc "nerodí", protože jinak by to byla hodně velká náhoda
už by to bylo vidět, pravděpodovně máš samice
těla ? nebo i s ploutvema ?
1 20.03.2009 10:47 suchysvatonovice – Re: BC/.Killer
Mně se začali ancíci třít,když dosáhli nějakých 6 cm.Dej jim čas a prostředí a oni do toho praští.
Ja sem mela 25ti litrovy akvarko dala sem jim tam kvetinas a udelala par skal u kamenu a do 14ti dnu se mi vytreli a ted uz mam krasnejch 10malejch anciku....
Při kolika cm se cca tře ancistrus ?
Stačí vyrobit jednoducha a účinou vytíračku. Vemeš se nějakou rouru nahoře vyřízneš otvor,jednu stranu zalepíš izolepou a druhou zacpeš např. filtračním molitanem... gumičkama to připevníš k dlaždičce a vložíš do akva... když sumce budeš krmit brambory výsledek by se měl brzi dostavit tak mnoho štěstí. Na fotce je tato rourka vidět (sice nic moc ale jako inspirace postačí
Daj tam novodurovú trubku ako som ti písal. Mám to vyskúšané. Ale nie priesvitnú. Môže byť taká čo je na vodovode odpad.
0 19.03.2009 16:38 vozuch a mohu například uřiznout z kus lahve a dat ji tam??
0 19.03.2009 15:52 vozuch ok děkuju všem a myslíte tedy že když tam dam třeba kokosovy orech žena to hupnou?:-¨)
Koukni se tady na atlas nebo i nekam jinam mas tam vsechno napsany
0 19.03.2009 14:20 vozuch ok a jak poznam že samice ma v sobě jikry??díky
Starší reakce
No a samce mam odlovit kdy????A jak se mam o ty maly anciky pak starat mam jim davat nejakou extra potravu aby neumreli?
Pokud už sameček někde v dutině "sedí na jikrách"
tak už samičku nepotřebuje.
Za jak dlouho mám odlovit samičku?
Přidat reakci
1 ...... [73] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116172x