Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ancistrus - rozmnožování, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 28 Přejít na další stránku   1  
Ancistrus - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2013 23:40 -
Fotka k příspěvku Prvé maličké vyliahnuté. :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.09.2013 00:09 -
Fotka k příspěvku Dnes som prišiel z práce a čo nenájdem 3 takéto kôpky.LDA16 mali žúrku. :-D
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 12:17 - Re: Urtman
Nie všetci ho majú radi,ale mne osobne značne pomohol LiborSprysl.(ďakujem)A ďalšia vec: odkedy používam TDS merač,viem si vodu pre výter ancíkov doslova urobiť na počkanie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 07:30 JoKa Re: prasan
Neměl jsem špatný den, ale to co jsem popisoval, mi prostě vadilo. Už se mi to tady stalo několikrát. Vždycky jsem začal slovy: já osobně to dělám takhle a takhle, nikdy nepíšu nejlepší je, nebo musí být a stejně se vždycky najdou rejpalové co píšou, že jsem blázen když tohle dělám... Myslel jsem, že fórum je nejen o dobrých radách, ale i o osobních zkušenostech... Potom se člověk opravdu bojí sem cokoli napsat. Je to pryč, smažme to a jedem dál...
PS.: co znamená to OT?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   07.09.2013 21:02 JoKa Re: prasan
OK, kdybych se dočetl takovou radu předtím, tak bych si své názory (zkušenosti-přesně to co zabralo u mě) nechal pro sebe... Tohle mě na tomto fóru fascinuje: někdo se na něco zeptá a žádná odezva. Někdo se smiluje a napíše: hele, já to dělám takhle a okamžitě se strhne vlna negace a názorů, že takhle je to strašně špatně... Jako kdyby čekali jak supi, aby ukázali hele, tenhle tomu nerozumí, rozumím tomu já, udělej to takhle, ale na prvotní dotaz nikdo nereaguje... Netvrdím, že jsem odborník, jsem laik, ale mám doma v 3+1 kubík vody a kromě neonek a pardálů se mi tře všechno co doma mám... Tak vy profíci reagujte předtím, než se vyjádří člověk jako já, co má radost z každé maličké rybičky, co se mu doma objeví... Už mě tohle fakt štve, docílíte pánové akorát toho, že nikdo jiný přispívat nebude, budete na to sami a jsem zvědav, jestli na tomto fóru budete sedět non-stop... Znovu se ptm, řekl jsem něco, co by mohlo uškodit?!?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   07.09.2013 15:07 - Re: Urtman
Ancistrus sa trie s príchodom dažďov.K treniu ho vyprovokuje naopak znížená teplota.Miesto rašeliny postačí do nádrže dať zopár šištíc jelše alebo dáke lístie,konáre.Dosiahneme vlastne rovnaký efekt ako pri rašeline.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2013 15:04 JoKa Re: prasan
Neříkám, že pomáhá vždy, nebo že to musí být... Dávám vplén své osobní zkušenosti. Dlouho mu žádný "odborník" neodepsal, neporadil, tak jsem psal já. Když přečteš celé vlákno zjistíš, že ostatní podmínky by měl mít dobré a ptal se, co může udělat ještě....
Napsal jsem snad nějakou kravinu, nebo něco, čím by jím uškodil, že jsem okamžitě opravován?!?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2013 14:59 - Re: Urtman
Urtman napsal:Pokud bys je chtěl jo pophnat, tak je možno zvýšit o 2 stupně teplotu (postupně a pomalu), ale max na 27
Nepodstatné,neučinné.

Urtman napsal:filtrovat rašelinou, což funguje jako afrodiziakum
Toto pomáha,ale tiež nemusí byť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2013 13:04 JoKa Re: Drtikol
Pokud i v akva máš nějakou trubku, nebo kokos, kde se případně vytřou, tak nezbývá než čekat. Pokud bys je chtěl jo pophnat, tak je možno zvýšit o 2 stupně teplotu (postupně a pomalu), ale max na 27 a filtrovat rašelinou, což funguje jako afrodiziakum. Já bych to ale v tvém případě nedělal, když si nejsi jistý, jestli jsou dospělý a nechal to na přírodě...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2013 08:56 Drtikol Re: Kryštof
Jasná věc.... no mám za to, že se u mě maj jak prasata v žitě.... co prostoru, kvalitní stravy a lásky se jim dostává, to ani neni možný....
No a vodu maj taky fajn.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2013 08:28 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: Drtikol
od prvního roku až po rok a půl, ale všechno záleží na podmínkách, pokud nebudou mít dobré podmínky, tak je neodchováš ani za 5 let X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2013 08:26 Drtikol – Kdy začít s pohlavním stykem?
Dobrý den, mám v akvárku už asi 3/4 roku páreček ancistrů. A ukázalo se, že je to chlapec a děvče. Do budoucna bych je plánoval odchovat. Zajímá mě v jakém věku už jsou schopni se třít. (jistě to tu už je někde zmíněné, ale je tu asi miliarda příspěvků)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2013 13:07 Žena markiz [33] Re: Urtman
maji. A cichavci jsou jeste malicci :-) tak jsem klidna, dekuji palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2013 13:06 JoKa Re: markiz
Pokud maji opravdu centimetr, tak z cichavcu mit strach nemusis.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2013 12:42 Žena markiz [33] Re: prasan
diky, takze se v sobotu do nich pustim - s vodou pocitam, mam nechanou rezervu. A dam jim jeste sanci krapet povyrust, aby je cichavci vsecky neposnidali :)
Dekuju jeste jednou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2013 11:46 - Re: markiz
Preloviť ich môžeš i teraz.Ideálne ale i s vodou z nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2013 10:54 Žena markiz [33] – Miniancici
zdravim :-) jsem se jen chtela zeptat na optimalni velikost ancistrusich prcku k odloveni/prestehovani, mam v planu prekopat akva ve kterem ted vegeti (coz s nimi nejde, abych je kdyz uz nic jineho aspon omylem nezasypala), ale maji neco pres centimetr - rozplavali se asi pred 14 dny.
Dik za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2013 09:30 lelizi – Ancík
Já mladé krmil spařeným salátem :-D hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2013 19:37 JoKa Re: vendy
Pokud teprve teď vyrašili fousky, tak je to další důkaz, že teprve dospívají (pokud jsou se samičkou stejně staří). Všeobecně je dobré, pro drtivou většinu ryb, jednou týdně nekrmit vůbec. Vyzobají zbytky a tím vyčistí akva a zároveň je to donutí zobnout si řas a tak podobně, což ke zdraví potřebují, ale když jsou krmeny pořád, tak na to prdí... Ať se daří a až je vytřeš, dej vědět. Ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2013 18:48 Žena vendy [27] - CichlidyRe: Urtman
Dobře zkusím méně krmit kmen mají dva a na zemi mají 2 děravé kokosy mám tam ještě jednu samici a samce ti jsou v pořádku a samci vyrašily ostny na čumáku.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2013 12:53 JoKa Re: LiborSprysl
Jasne, pokud ma naprosto idealni podminky, tak roste rychleji, jako u Vas v akva na odchov uzpusobenem. V beznem akva vetsinou tak rychle nedospeji. Nechci se hadat, ja se tim nezivim, jako Vy, pouze pisu sve zkusenosti. Anciky vytiram vcelku stabilne, ale az tak u rok starych kusu. Podle te fotky, bych si jeste ani nevsadil ze je to holka, jak je mlada. Ale urcite se vsadim, ze tahle samice driv jak za pul roku neodchova... Ps.: shanim krunyrovce leopardiho. Nevite kde by se dal sehnat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.08.2013 05:39 Muž LiborSprysl [9015] Re: Urtman
Urtman napsal: ...že jí není víc, než osm měsíců. Většina ancistrusů dospívá v roce a půl, občas už v roce, ale to jsou vyjímky.

V případě Ancistrus sp. bych asi přišel na buben, kdyby tomu tak opravdu bylo... :-P Tak dlouhé dospívání možná tyto ryby prožívají v nádržích, kde jsou pouhým doplňkem obsádky, případně někdy zvány čističi, a proto nekvalitně krmeny. "Značkoví" ancistrusi, prosím, to by tak mohlo být. Ale první mladé u "obyčejných" ancistrusů, i když z nebohatých výtěrů, mám od ryb starých devět, deset měsíců. V těch +- osmnácti měsících ode mne odcházejí jako XL, aby kupující z nich ještě nějakou radost měl...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2013 00:16 -
Dnes sa mi vyliahli Goldíky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   27.08.2013 23:20 JoKa Re: vendy
Ahoj Vendy. Rozhodně to vajíčka nebudou. Píšeš, že ji máš od června a přinesla sis ji malinkou a vyhublou. Podle toho předpokládám, že jí není víc, než osm měsíců. Většina ancistrusů dospívá v roce a půl, občas už v roce, ale to jsou vyjímky. Takže na vajíčka si musíš ještě aspoň půl roku počkat, když všechno dobře půjde... Spíš se přikláním k Liborovi, že je začervená. Pár dní jí nedávej tu tabletku navíc a ostatní ryby v akva krm jen suchým, ne mraženým, ať jí donutíš chvíli žrát co má. Kořen má?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   27.08.2013 22:18 Muž LiborSprysl [9015] Re: vendy
vendy napsala: Nažraná není je to před čištěním a už je taková asi dva týdny mám ji ccak od června a donesla jsem si ji malinkou a vyhublou

Tak to také může být pěkně začervená... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 22:14 Žena vendy [27] - CichlidyRe: DrChila
Je pravda že jim na zem házím o tabletku víc :-) skaláry jim to kradou i konga! tak jsem chtěla předejít hladověním a taky to byly vychrtle žabky když jsem je přinesla
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 21:52 Muž DrChila [243] Re: vendy
no každopádně bychto se schodl na tím že se v tvém akvariu nemá asi špatně. né vždy znamená velký břicho potomstvo. samička může mít takovídle panděro delší dobu než najdu místo a podmínky pro vytvoření potomstva... já mám samičku vrámci monožstí hubenou a vždy 50 jiker vytlačí:)
mám teda ancistruse obyč sp.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 21:46 Žena vendy [27] - CichlidyRe: radim
Nažraná není je to před čištěním a už je taková asi dva týdny mám ji ccak od června a donesla jsem si ji malinkou a vyhublou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.08.2013 21:24 radim
a nebo je nažraná podle toho hovniska :-P možné to je...jak je velká a přibližně stará?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 21:16 Žena vendy [27] - Cichlidy – ancík
Fotka k příspěvku Ahoj mám samičku závojovou, ale je strašně mlaďounká myslíte že má v bříšku vajíčka???díky ahoj
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   24.08.2013 22:39 -
Nie všetky druhy,žijú v nižšie položených tokoch kde sa už do vody po dažďoch vyluhuje kopec látok.Netreba zabúdať,že niektoré majú ako biotop horné časti.Okrem dreva či skál vlastne v tomto toku ,,nič,, nie je.Pri rýchlosti akou tieto menšie horné toky tečú sa toho do vody toľko nevyluhuje.Voda má do 100 ppm.Pri rašelinovom výluhu sa raz dva môže človek dostať cez 1000 ppm.Ancíkom takáto hodnota nevadí,no pri iných druhoch si treba poriadne naštudovať podmienky chovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.08.2013 16:23 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: LiborSprysl
tam nejde tak o rašelinu, ale spiš o látky, které obsahuje, a pod vím, tak třisloviny ve dřevě jsou si dost podobným i v rašelině ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2013 16:00 Muž LiborSprysl [9015] Re: Aforte
No hoši já bych tda s rašelinou u krunýřovců zrovna moc neprasečil... smich ne že bych chytal inspiraci z nicku... ;-) Dřevo ano v míře hojné, ale rašelina? No za mne ne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2013 15:53 Muž Aforte [533] - Rostliny
A platí rašelinový výluh i pro krunýřovce řádu Otocinclus? Např.: krunýřovec jednopruhý apod. ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2013 15:47 - Re: Zab01
Pre ancíky áno ,no také hypancistrusy napr.?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2013 13:53 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetkyRe: malvinator
Tak rašelinový výluh se přidává do akvárií často, je to prospěšné i pro jiné ryby a stojí pár korun. Myslím, že doporučená dávka bohatě stačí, aspoň teda těm mojim ancistrusum vyhovuje, včera se vytřeli znova a to se samičkou, kterou tam mám tak 3 týdny X-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 22:41 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: malvinator
jak chces, do hlavní to dej taky, ale šetři at to nepřeženes, a záleží kolik chces aby ti jich přežilo :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 22:06 Muž malvinator [0]
A můžu to nalejt do hlavní nádrže kde jsou všechny ryby, nebo mám ancistruse odlovit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 21:40 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: malvinator
pravda to je a pravda je taková že do vody se dostanou takové látky, myslím třísloviny, které pro všechny ryby pusobí jako afrodiziakum
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 18:45 Muž malvinator [0]
Ahoj, někde jsem četl, že když dáte Aquatropic (rašelinový výluh), dvojnásobnou dávku... Tak, že máte větší možnost na výtěr ancistrusů.. Co je na tom pravdy? díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2013 16:40 Muž DrChila [243] Re: Kryštof
No mě se množej a taky nevim co snima:-D měl sem 50ks a v tý mý 91L odchovně a jestli jich tam je tak 6 tak to je možná moc.. mi je pomlátili sekavci. jak lítaj jak splašený
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   27.07.2013 16:04 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetkyRe: malvinator
Myslím, že než ancík vyroste, bude dost času se pořádně rozmyslet co s nima, stejně je nikdo nedonutí se množit, ale ani zakázat jim to nejde X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2013 16:04 -
Mne sa množia i pri rakoch.Ak majú dobré podmienky tak im dáka tá iná osádka nezabráni. :-) Jasné,nedožije sa toľko kusov dospelosti ako pri cielenom odchove.Tie čo však dorastú, sú tie naj. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2013 15:36 Muž malvinator [0]
Někteří lidi mají ve společné nádrži i pět sumců
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.07.2013 13:28 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: DrChila
Nejlepší by bylo v takovémto akváriu se o nic nepokoušet, a kdyby náhodou přibylo třeba jen 5 ancíků, co pak s nima?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2013 09:11 Muž DrChila [243] Re: Kryštof
no stoprocentně by se mu líp rozmnožovali v samostatný nádrži pokud se nechce zabavit nynějších ryb..ale člověk taky musí počítat stím že se mu jich narodí tak 15 a že těch 15 ancistrusů chce trošku víc místa na vývin takže nejlíp v takovejch 3 cm prodat pryč někam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2013 20:58 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: Hansel
Jinak plně souhlasím ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2013 20:58 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: Hansel
Jo až teď jsem si to přečetl pořádně a uvědomil o čem je řeč, mě to automaticky naskočilo,
Jednu dobu jsem ve své 96ce, také míval 40 ryb, ale je těžko aby se udržela rovnováha, ale pokud chce rozmnožit ancíky, tak já bych s nima rozjel solo nádrž s bublifukem, třeba takových 50-60l, v tom se dá vitírat z běžných ryb skoro všechno ;) ale to už jsem odběhl od tématu X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2013 20:04 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: Kryštof
Není řeč o udávání ancíků ale ostatních ryb ;-) Já bych to stáhnul minimálně o ty černé fantomy a tetry křivopruhé. Ty si myslím vezmou téměř všude a stejně nejsou v ideálních počtech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2013 19:41 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: DrChila
Všude neberou, a navíc jelikož je ancík dlouhověká ryba, tak klidně v akvaristikách objednáváji i na pul roku ;-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [28] ...... 82

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116129x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1479-ancistrus-rozmnozovani-odchov?od=1351