Ancistrus - rozmnožování, odchov
0 11.12.2012 21:01 ladis Cus lidi nemate tu nekdo par samicek ancaka
Starší reakce
Mám taky společné akvárko (mečovky, neonky, parmičky pětipruhé, krevety, zebřička) a ancistrusi mi nakladli jikry už 3x. Mladí ancistrusi mi sice ještě ani jednou nepřežili více jak 4 týdny
, ale to bylo z jiných důvodů než že by je jedly ostatní ryby. Udělal jsem nějaké chyby, ale to ted není podstatné. Pokud máš dost skrýší a rostlin tak bych se nebál o jejich přežití z tohodle hlediska. Držím palce
Starší reakce
0 15.10.2012 15:07 Maja – ancistrus odchov
Tak to vypadá, že není ani jeden. Jikry zmizely a malý sumečci nikde.
Starší reakce
Tak někdo má někdo nemá
. Já jsem byl rád když jsem je udal a další bych nechtěl. Joo kdyby se mi podařilo vytřít L213 tak bych mluvil jinak ale nějak se jim mrchám nechce a nevím jak je přesvědčit
. Takže radu klidně uvítám
Tak to opravdu můj cíl nebyl...já mám celkem o odbyt postaráno dobře...
Aspoň nemusíš na víkend krmit, a řešit kam s ancákama příroda se postará
Ešte som ich nemal,tak neviem ako sa preťahujú.
A to ani dokonce v nádrži s členitým kořenem...kde všude se perlovky protáhnou, to jsem zíral...
No jó,no jó.
S perlovkama teda nepřežijí ani dvoucentimetroví...ani kus...
Prežijú dokonca aj pri rakoch.(Niektoré)
Mě jich pár přežilo i s dospělýma mečovkama. Jak píše Yirka, jestli nemáš velké ambice, nech jak jsou.
Pokud nemáš velké chovatelské choutky, klidně je tam nechej. Nějaký přežije na 100%. A možná jich bude i více než se ti bude líbit.
0 09.10.2012 13:50 Maja – ancistrus odchov
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda má někdo zkušenost s odchovem ancistruse v akváriu s jinými rybami (v mém případě 6 terčovců, cca 40 neonek, 3 parmičky, atd.)? Včera jsem si všimla že se samec stará o jikry, které jsou schováné v kořenu. Nevím jestli se je mám pokusit vylovit do nějaké porodničky nebo jiného akvária nebo je tam mám nechat.??
Děkuji za rady.
Starší reakce
0 25.09.2012 15:25 toni TAK UZ JSEM NA TO DOSLA......Ancici nechtely zrat protoze jim byla zima!....zapla jsem topitko a mam tam ted 25-26 stupnu...ancicci se prohaneji jak divi
)))
Starší reakce
Ono je lepší je krmit až po zhasnutí a pozorovat, je to celkem sranda když se tlučou o žrádlo
jo a na to jsem dosla az vcera!!....byly jsme neocekavane vcera dyl pryc a ja jsem je musela krmit az v devet vecer coz kratce predtim zhasla zarivka a oni papkaly jak divy!!!.....ahhh...tak uz vim no
Bude někde zalezený. Jinak já krmím ancíky v noci tak je možné že právě proto ti přes den nechcou moc žrát
ja ti nevim...dneska tam poprve nebyl celej den....chipsy neberou,mela jsem jeste trochu JBL-NOVO GRANOMIX tak jsem tam trochu dala a to jim jelo.....no uvidime jak....
Spíš bych to viděl na to že si hlídá svůj úkryt
Nebo ony na něj.
Bude záležet na podmínkách v daný nádrži, na stáří daných ryb, jejich dospělosti, prostě čím víc chceš, tím míň to jde. Pokud to jsou ryby despělý, tak bych je zkusil stimulovat třeba častějšíma výměnama vody a samozřejmě že dobrý a vhodný papáníčko může bejt taky spouštěčem třecí aktivity.
0 16.09.2012 12:49 káně zdravím . mam samce ancíka , kterej je zalezlej v kamení a nemá se k žádný ze 3 samic . to si na ně musí zvyknout ?
ok tak to se poohlednu jake a jak.....
Jo bude to v pohodě. Jinak s tím množením to nebude zas tak horké. A když už by se to namnožilo tak to někomu potom udáš nebo se vajíček zbavíš. Jinak sám mám v 250L akva solidní rybí polévku stačí přidat maggi.
myslis?ale vsechny druhy se prece mnozi...aby to pak nebyl-prostorovej-problem....?
Myslím si že by to přežil i v těch 54 Litrech
ten druhy je pekny.....vsude pisou ale min.je 60L akvarka..moje je 54..60x30.....hmmmm
no ja jeste nevim...pristi tyden bych mela dostat mollynky od kamaradky ale premyslim za s tim jeste pockam a kouknu radeji jake druhy Ancistrusu jsou.....ja jeste neznam vsechny nazvy ale ten zavojnaty a bily.....jsou krasny!
Jinak plánuješ nějaké jiné ancíky než obyčejné?
tak to mas vlastne pravdu
....diky!
Vůbec nic se neděje rybky si na to zvyknou a pak jim to přijde normální. To je tak i v lidském životě něco děláš poprvé děláš to podruhé potřetí a po 4 už ti to přijde jako běžná věc
S tou vodou jsem nakažený od tebe
. Když dojde na problém vytáhnu hadici a měním vodu tím nic nezkazím.
A rybky mi přijdou po výměně čilejší
Ale možná je to jen dojem
Hi hi hi hi...tak to jsi napsal presne...to clovek muze primo sledovat-do tamicky a hned je to druhou stranou venku venku
)))).....
ale jinak-muzu jich moc vysresovat kdyz jim po ctyrech dnech v MEM akvarku vymenim cast vody?..delam to ted kazdy tyden..odkylit a zaroven novou vodu pak...
Tak to se čte hodně dobře.
Znáš to, já častokráte obviněný agent vodáren, když čte takovouhle věc, tak to je fajn.
JJ je to zrádné jak řikáš, proto odkaluji každý týden a to pořádně do hloubky
. A 2x týdné měním část vody. Tím neuškodím
No, ta barva dna může bejt pěkně zrádná, může to svádět k podceňování údržby a to se nemusí vyplatit.
Nj držkolezci
oni žerou a druhým koncem to jde hned ven. U nich je to úplně běžné jsou to hrozní srá..
. Není nad hnědý šŤerk na tom to není vůbec vidět
Tóó jóó, bordeláři to oni jsou zdatní.
Když je příjem, musí být výdej...
Krupiiii napsal: Zdravim,jsem začátečník a viděl jsem na fotkách že se jim dává třeba kolečko okurky,musí se nějak předem upravit?Nebo stačí opláchnout a dát ji tam?Nebo čim ještě se může krmit?
Děkuju
S kolečkem okurky je ideální pesto Genovese...
pro lidi...ancistrusům je to fuk. Ze zeleného si zvyknou na ledacos, ale bez masa spokojení nejsou....
Takže se to někomu také stalo? Já nevím jestli tak odpočívá nebo proč to dělá, ale dělá to už dlouho tak to nic vážného asi nebude, to by už skapal.
Pár tisícovek, pěkná smečka
Přidat reakci
1 ...... [39] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116172x