Ancistrus - rozmnožování, odchov
Rodiče z toho asi žádný stres nemají. Stejně s nimi děti společnou domácnost nesdílí
Když to tu máš již 3x napsané a ptáš se pořád dokola na to samé, tak se nediv
Někdy prostě není takové řešení, na které čekáš...
Děkuju za užitečnou radu k věci. Určitě mi to pomůže a taky mnoha dalším.
Můžeš taťku zkusit přemluvit
Takže rodiče od násilného odebrání potomků nijak neuchráníme? Pokud teda nejsou v samostatném nebo chovném akva.
takže přelovit pár před třením nešlo
To by ti ani moc nepomohlo, ancíci se musejí vytřít, když oni chtějí a
kde chtějí. To nejsou tetry
Takže buďto je mít dlouhodobě v chovném akvárku nebo odlovovat potěr jak psal třeba Yirka nebo odebrat jikry než se prckové vykulí.
Díky moc, ta kachlička je super nápad.
Vytřeli se mi ve společném. Samozřejmě jsem to zjistil až po aktu, takže přelovit pár před třením nešlo.
Nechat u skalár a možná ještě horších mečovek je nechci, je mi jich jednoduše líto.
Jeden prcek už začal cestovat po akva, tak jsem celou jeskyni i se štěrkem (jeskyně nemá totiž dno) zabalil do síťky s gumičkou (od porodničky)a vylovil. Utekli mi asi dva.
Samec z toho byl ale dost rozhozenej a po vrácení pořád hlídá prázdnou jeskyni bez malých. Kdyby opustil mladé před rozplváním, neměl by to trauma. Škoda, že to tak nedělají.
Nevím, kde se ti vytřeli. Ale vhodná varianta je opravdu odlovit i se samcem v době rozplavávání a samce vrátit. Když jsem je třel ve společném, dělal jsem to tak, že jsem hned po nalepení jiker do kokosáku tento podložil dlaždičkou a později pak bez problémů celé podebral do síťky a samce vrátil zpět. Většinou utekli jen tak 3-4.
A nechat je tam kde jsou by nešlo? Nebo jich chceš nechat co nejvíc a proto přelovuješ? Že mám mladé od ancíka jsem zjistil v úterý odpoledne když už mi začali prckové plavat po nádrži, tak je tam nechám a snad jich přežije co nejvíc. Přelovovat je mezi lávovejma kamenama kde se schovávaj je téměř nemožné, tak je nechám osudu. Jak se ale budu snažit o cílený odchov, tak je dám mimo už před třením
Díky za odpověď. Moc mě to ale netěší, protože se to bude blbě přelovovat. Jedině se samcem.
Ahoj,
chci se zeptat, jak se krunýřovci rozplavávají.
Začnou plavat a časem všichni utečou z jeskyně, kterou chrání samec a ten potom jen přestane hlídat, když nebude mít co?
Nebo samec prostě přestane hlídat a mladí až potom postupně opouštějí úkryt?
Díky moc
nebude to spíš tím,že jsi neměnil těch deset dní vodu?a zvlášť tím,když krmíš zeleninou...malí ancíci jsou podle mě hodně choulostiví...spíš bych měnila vodu častěji..
je lepší alespoň jeden kýbl mít úplně stranou a ten používat jen a jen na akvárka...
Nevím jak ty, ale vždy když si beru kýbl (taky z prádelny od pračky), tak nikdy nevím co tam bylo, tak ho vždy vypláchnu a aspoň rukou vytřu abych z něj dostal bordel co se tam usadil. Ale být to tím práškem, tak bych řekl, že to odnesou i jiné ryby než jenom šneci a ancíci. Ale asi taky záleží jak velké množství to bylo. Každopádně ten kýbl vždy vypláchni.
praveze nedavam, nevím je to zvlastni
No mě se jednou stalo, že když jsem úplně malí krmil okurkou, že mi pochcípli, ale tím to asi nebude. Jinak jako docela pěkná škála krmení co jim dáváš. Nedáváš do vody nějakou chemii?
tak krmim je tabletama, okurkem a jinou zeleninou, a majou i dost rasy
No tyhle potvůrky jsou známý tím, že okusují pavím očkům ploutve a i jiným rybám závojovité ploutve, tak se už pouští i do ancíků, jinak proč by o teda okusovali, kdyby nebyli agresivní? A parametry to nebude, kdyby se zkazila voda tak by chcípli všichni. Jinak nepřidával jsi do vody nějakou chemii?
Pokud tomu samcovi pokousali ty výrůstky tak jsou ty parmičky dost agresivní, jaký jsi to přidal druh? A jinak už víš příčinu proč ti ty ostatní pochcípali?
Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli když už se jednou ancistrus vytře se tŘe každý měsíc když se zachovají stejné podmínky, daj jsem do akva kořen a všichni kromě jednoho malého ancíka a dvou velkých ancíků pochcípaly (nic jiného než ancistrusi tam nebylo) teď jsem tam přidal parmičky a oni okousaly samcovi ty hmatové výrůstky i když jich tam bylo 10 je možné, že se kvůli tomu přestali třít? Děkuji za odpovědi
Starší reakce
já si nějak nemohl vzpomenout na přesné znění
Přesnější než "spotřebují zbytek jikry" je - stráví žloutkový váček a pak se rozplavou.Začít s krmením.
Krmit je nemusis,nějaky ten den jim po vykuleni se trva než spotřebuji zbytek jikry a jak se rozplavou tak bych nekrmil vločkama,ale spíše temi potápejícími se kolecky se spirulou a to jeste velmi stridme,používám od Hikari algae wafers pro maly anciky,dal jak povyrostou tak okurku,salat,spenat.....Na fotce jsou jiz rozplavani,tehdy muzes zacit krmit
To záleží na tom, jaké máš akva a jaké osazenstvo v něm.
Pokud máš dost zarostlé akva a né moc žravé ryby, tak by ti v tom pár ancíků přežít mohlo (i když mě i s mečovkama a mollama přežily 4 ze 13).
Jestli chceš odchovat celou snůšku, pak je možnost je přendat. Ovšem pokud máš vhodné náhradní akva... pak ti ale zase přibydou starosti s krmením. V zaběhlém akva si malí ancíci vždycky něco najdou...
Pátý den po výtěru při teplotě do 25C, přendat jikry i se samce do samostatné nádrže.
0 15.11.2011 19:54 sumpi – .....
chtel bych se zeptat mam par starejch ancistrusu a ted sem si všiml že samec hlídá jikri myslíte že ten kámen s jikrama a samcem mam dát do jiného akvárka
Starší reakce
Nevím no, zatím se mi vytřeli 3x a upláchlo jich jen pár. Jednou jsem je přendal do samostatného akva a byli všichni schovaný
Takže je to asi individuální.
Záleží na tom, jak moc je to vitální výtěr, některé výtěry zdrhnou s ještě měkkým krunýřkem zcela běžně. Zvláště pokud jsou mladí se samcem v nádrži samotní, jako to dělám já. O absenci nebezpečí asi ví už i takhle malý potěr. Se domnívám...
To se asi stává, že semtam nějakej upláchne, ale půlka je dost
Všichni ne jen půlka a něco se nevylíhlo. Jinak samce s nima nechám. Až uvidím že nemá zájem půjde pryč
Po vykulení by ještě pěkných pár dní měli ancistrusci být pod dozorem samečka
Akorát že se samcovi rozutekli po akváriu
Jen jsem dopsal včera příspěcek tak cca za hoďku byli vykulení
No u mě se vykulili až za týden při teplotě 25°C, ale i déle.
Máš nižší teplotu, tak to bude trvat déle
Kdybys měl třeba 25°C, tak už by byli venku
Jo sám si myslím že to zvládnou jen se mi nějak nezdálo že by se kulily po 3-5 dnech.
Buď v klidu, může to trvat i o několik dní déle. Však oni se vykulí. Je toho tady na to téma na román.
Starší reakce
Aha, tak o jo. Já že sem viděl tu 250ku ještě prázdnou...
Vytřeli se mi v 250ce hned druhý den po přendání. Jinak přítelkyňě z toho má vánoce
. Ale já spíš řeším co s nima. Dneska ho chci předělat do dalšího akva ať má klid od ostatních. Odpustím z 250 vodu do toho druhého a přendám ho i s kořenem.
Přidat reakci
1 ...... [49] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116172x