Ancistrus - rozmnožování, odchov
Ty mečovky jich pár možná sežerou, ale nemuseli by všechny.
Zvláštní. Můj samec je asi starostlivý otec a vždycky trvá cca měsíc než vyleze ven s mladejma. Všude se uvádí 14 dní....
0 11.09.2011 18:10 anulovat jo nam tam živorodky a neonky
0 11.09.2011 18:05 anulovat jak dlouho jim ot takhle bude trvat
0 11.09.2011 17:42 anulovat přibližně 27 stupnu
no potom až skončí se svým třením, samici úplně vyžene a bude se o to starat sám, dokud mladý nevyrostou, jakou tam máš teplotu?
0 11.09.2011 17:36 anulovat No von ten sumec předntim jí porat vyhanel ale ted nic .
tak to už mají na čase, mě se vytírají ve 4cm délce
0 11.09.2011 17:25 anulovat Jo tak to je skvěly ale voni sou velci asi 8 cm a mam je rok . díky za odpověd
Ahoj za jak dlouho se asi tak samička ancistruse SP. zaplní jikrama? a může mít něco jako menstruace?
ve starym akvárku které měla přítelkyně už dávno a měnila vodu kolikrát třeba 1x za měsíc dost ryb přiměla ke tření právě ta výměna vody. Po měsíci byla v 60tce pomalu půlka odpařená a vypadalo to zoufale. Pak najednou čistá čerstvá voda a ancíci a pacéřníci se začali třít...
mě teď teplota kolísá podle počasí. Pokud není vedro tak mám 25 stupňů, pokud je pařák tak až 29. Vytírají se mi pořád jak na běžícím páse. Jeden samec, dvě samice, hodně tvrdá voda, pH kolem 7mi. Řekl bych že záleží především na tom zda je samec při chuti a pokud ano tak je k podmínkám tolerantní, ale nevím, nejsem chovatel a s jinými páry nemám zkušenost...
těžko říct. Záleží jakou máš v nádrži teplotu a jaká je optimální teplota pro jejich odchov... detaily najdeš tady v katalogu ryb.
pořídit nějakou hezkou samičku? Často pomůže změnit parametry vody. Například výměna větší části vody po delší době neúdržby a změna teploty. Ale nevím jen střílím od boku podle svých zkušeností a netvrdím že to tak platí vždy a všude. Mám samce kterej je permanentně zalezlej a hlídá potěr. Vidět je zhruba jednou za měsíc tak týden a s ním vyplave spusta mladejch...
Ten muj to taky někdy dělá, akorát mě tím mate
Možné to je, uvidíš časem
Ahoj můj ancistus samec je neustále zalezlej v keramickym kořenu je v akva se samicí ale v tom kořenu jikry nejsou koukal jsem tam koupil jsem je včera ale je to úplnej blázen ten kořen furt čistí ani z něho nevyleze
to se jako připravuje na tření nebo co?
Starší reakce
Ancistrus není ortodoxní býložravý přežvýkavec...proto jsem psal o kvalitní pestré stravě. Chce také maso...a to vypláchnutí studenou vodou...
No mi se třeli ve 25°C, krmím je tabletama a okurkou. Když měl samec možnost vybudovat si skrýš tak den po kompletním založení vytíračky byli vytření a mladých bylo vždy okolo 80ks.
Zlatí jsou trochu "specifičtí"...povětšinou se třou opravdu když chtějí...chce to dobrou, pestrou stravu a pravidelnou výměnu vody.Ovšem stimul je především voda studená, to je jako v obodobí dešťů....klidně kolem 18 stupňů...
Zdravím, existuje něco co by mi stimulovalo chovný pár zlatých ancíků ke tření? Před rokem se třeli každé dva týdny a neměl jsem to ani kam dávat a teď vůbec nic. U jiných ryb se to řeší výměnou vody a zvýšením teploty, ale to u ancíků bude platit spíš jen ta výměna čerstvé vody.
Starší reakce
snažím se novodur trubka i kokos .
Předpokládám že už to trvá nějaký týden, jinak by nemělo cenu to řešit. Pokud ano, tak určitě nebude problémem voda, ale spíš změna prostředí. Proto, aby sameček "přemluvil" samičku k nakladení jiker potřebuje dobrou a vhodnou skrýš, kde je bezpečně dokáže uchránit. Jinak se na něj samička vykašle.
spíš si jen musí zvyknout na nové prostředí. Jak je to dlouho?
0 09.07.2011 08:25 bemi – dotaz
zdravím chtěl bych se zeptat,dostal jsem páreček Ancistrusů kteří spolu vyváděli mladé. na cestě domů nám praskla sklenice a musel jsem napustit vodu s vodovodu . od té doby se přestali vyvádět mladé. je možné jim to ublížilo ?
mě se ještě netřeli, ale co jsem tu pochytila, tak nestarajícího otce bych tam vůbec nedávala
kdyžtak se poohlídni po síťové porodničce. není drahá a nadělala mi spoustu služeb i co se jiker týká.
ne ne bylo by to v ložnici, je to docela světlá místnost. ok děkuji moc za informaci ;) a ještě dotaz mam k těm vajíčkům dát i samce nebo tam můžou být sami, myslím že asi to nemá moc smysl ho tam dávat kdy se o ně stejně nestará ne?
světlo nepotřebují, pokud není přímo ve tmě
a nedalo by se nad ně dát sítka velikosti zavarovaci sklenice, ta sít by nebyla volná, byla by napnutá, menší akvárium mám. asi 3Ol ale nemám na něj světlo....
Starší reakce
Myslím, že to je přesně naopak. Víš co všechno žije v porostech řas, pod kameny? Podívej se do nějakého potoku co všechno tam objevíš.
0 26.06.2011 17:23 JagerMaister ahojte mám v akváriu pár ancitrusa gold samicu a obyč. samca mno už 2x sa vytreli a samec mladé nedochoval vytreli sa do dutiny v koreni samec dutinu stráži veľmi ostro ale mladé ešte nedochoval, dokonca aj teraz ju stráži hoci som do dutiny dal hadičku a žiadne mladé som neodsál ... mohol ich požrať on ?
Starší reakce
v přírodě toho masa asi moc nenajdou, tak bych jim to zelený úplně neupírala
Ale aď si klidně pošmáknou
Jsem velmi rád, že toto konststování zde zaznělo.
Mám s nima naprosto stejnou zkušenost, když si můžou vybrat, tak upřednostňují masitou potravu.
Přesněji, oni to vegetariáni nejsou prakticky vůbec. Jen z hladu jdou po zeleném, vždy dají přednost patentkám, mrtvé rybě...
Přidat reakci
1 ...... [52] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116172x