Přihlásit se RYBICKY.NET »

Výběr ryb do nového akvária

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Výběr ryb do nového akvária
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomáš – malé neonky
zdravím, mám šest neonek červených velkých 3 cm, chtěl bych si pořídit black molly a ta by měla asi 6 cm, myslíte že si ji můžu koupit?, nebude požírat neonky?...díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Assassin
V akvariu mam v vyse jmenovanych vse, krome pancernicku. Jinak to jsou Cichlidky Macmasterovi a s bettama i ancikama se snasi dobre. Nijak na sebe neutoci, ani kdyz se bojovnice vytrou. Bettak je u jiker a ostatni rybky mu tam "nelezou".
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radim – Re: AssAssin
z vlastní zkusenosti vim, ze v takovem akva pár ancistrusu prospívá dobře jen je problém kdyz se vytřou a zaplavení akva mladýma:-O co myslýš konkretně těma cichlidkama? ty by se s betou nemuseli snést a beťák by to mohl škaradě odnést hlavně při tření cichlid...obn je to takový "ňouma" co si nenechá vše líbit a rve se...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka – Re: Koldy
já si do čtyřstovky dala 10 pancíků zelených a je jich tam až až, v hejnu plavali jen zezačátku a těď se jim moc nechce. Nedovedu si představit že bych je měla v menším akvárku (ale to asi jen proto že nemám ráda moc rybek v akvárku), ale možná by byl fajn corydoras pygmaeus, je menší a plave prý v hejnu po celé nádrži, ne zas tak po dně jako jiní pancíci
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Koldy – Re: Semtex
Tak to máš pravdu.Tak místo těch ancíků tam můžeš dát třeba více pancíků(aspon budou tvořit větší hejno). :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex – Re: Koldy
Když Ancík vyroste na 15 cm tak mu to bude malé.
Co místo nich Otocinclusi? Nebo jen ty pancíky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Koldy
To já bych vynechal bojovnice bál bych se že ty cichlidky jim okoušou ploutve.Ancíky bych nechal,ukrytů mají dost tak co.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrC
Já bych vynechal Bojovnice a místo nich dal hejno neonek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bexi
bud cichlidky nebo bojovnice,ancíky bych vynechal určitě
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: AssAssin
Vynechal bych ty ancíky nebo jen jednoho a buď ty pancíky jen s párem malých cichlidek nebo bojovnic obojí bych nedával X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Assassin – Pancéřníčci malý x Cichlidky x Bojovnice x Ancistrus
Chci se zeptat, zda může být ve společenské nádrži 8 pancéřníčků malých s párem cichlidek, párem bojovnic a tremi anciky. Akva mam 60l 60x30x35cm. Ostatne vse je v prezentaci.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer
Raději počkej... proč ho stresovat tím, že ho na tři týdny nacpeš do 120ti litrového akvárka k ostatním rybám? Počkej si na velký ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sandra1221 – Re: Sewer
mé akva má 120 litru ale porizuji 960 litrovku kde budu mít dva krunýrovci sitovany tak kdyz uz tak at je tam víc druhú.toto akva budu mít jeste 3 týdny tak se ptám jestli mi vydrží :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer – Re: sandra1221
To už je ryba do větších akvárií. Atlas uvádí minimálně 200 litrů, ale já bych mu vzheldem k jeho velikosti dopřál raději i víc. Jaké máš akvárko Sandro?

EDIT: Proč jsi svůj příspěvek smazala? :-D
EDIT2: Tak abych ostatním vysvětlil tento příspěvek - někdo se tu ptal na Sumíčka Indického, ale pak svůj příspěvek smazal smich

Kdyžtak je to tady - rybicky.net/atlasryb/hledat/../sumicek_indicky
Líbáčci jsou vskutku super, počkej, až uvidíš, jak otvíraj hubu :)

Neonky bohužel nechovám, ale míň jak 10 kousků určitě ne, spíš k těm dvaceti, ale to už pak asi budeš muset opatrně volit ryby, které dáš k nim ;-)

S neonkami už ti musí poradit někdo jiný ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kristina14 – Re: Jirka88
dekuji vám ten čichavec líbající je vážne krásná rybka popremýšlím možná by sem si koupila 2 kusy :-) a samozrejmne nejaký acintrus. a kolik ks neonek by sem tam mohla mít?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka88
Myslim, že jsem ty základní rady pěkně shrnuli :)
Já když jsem zakládal nějaké nové akvárium, tak mi bylo líto, že se tam není na co koukat, tak jsem tam z nedočkavosti pro radost dal jednu ampulárii (v atlasu je jako měchýřovka východní)...prostě takovej velikej šnek :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Sewer
...a po tom, co bude akvárium asi tak týden napuštěné a nebudou žádné problémy (zákal apod.) můžeš začít přidávat první ryby, ale opravdu nepospíchej. Dej třeba jen 2 nějaké živorodky (zmiňované molly by třeba byli vhodné, ale můžeš si vybrat jakékoliv jiné), za další týden třeba přidej dalších pár. Čím více to budeš protahovat, tím lépe se akvárium zaběhne a nebudou s ním pak žádné problémy.

Proč radím nejdříve přidat živorodky? Všeobecně tak nějak platí, že živorodky vyprodukují více "odpadu" a akvárium se lépe a rychleji zaběhne = ve filtru (a nejen tam) se vytvoří velmi důležité bakterie, které rozkládají odpadní látky, zbavují vodu toxických látek a celkově jsou pro chod akvária nezbytné.

Již po napuštění a osázení rostlinami se k akváriu chovej, jako by v něm byli ryby = topení, osvětlení.
Jo byl si výřečnější :-D ale je fakt, že na takovouhle nádrž existuje snad 1000 variant co se týká složení ryb...správně se Sewer zmínil, aby si s tim nikam nepospíchala...nejprve pořiď kvalitní dno, které nešumí když na něj kápneš ocet - nakup ho dost aby ho bylo asi 5cm v nádrži...pak nakup taky hodně rychle rostoucích rostlin, aby se ti akvárko rychle zaběhlo ;-) rybí osádku bych řešil až úplně na konec :-)
Jirka byl rychlejší, ale já výřečnější :)
No to máš pěknou 100 litrovku, s tím už se dá něco dělat ano

Je velká spousta možností. Projdi si atlas na zdejších stránkách, u každé ryby tak máš napsáno, jak velkou nádrž potřebuje, v jakém množství by se ani měla chovat a jak se snáší s jinýmo rybami.

Já bych třeba navrhnul páreček (nebo klidně 4 kusy, ale to pak raději 1 samce a 3 samice) nějakých čichavců (já třeba chovám zlaté, modré a ještě budeme kupovat líbající) a k nim nějaké živorodky (třeba black molly).
Nebo nějaké cichlidky (já chovám s čichavci ramirezky) ... kakadu třeba :-)

Nezapomeň na dostatečné množství úkrytů a rostlin a s rybami nespěchat. Hezky ho nechat zaběhnout a ryby přidávat postupně ;-)
Tak akvárko máš celkem veliký takže si tam můžeš dát skoro co chceš ;-) nějaký živorodky, krunýřovce, labyrintky...je toho fakt hodně, projdi atlas ryb tady na stránkách...u každý máš uvedenou nejmenší možnou nádrž pro chov :-) inspiraci najdeš v nádržích uživatelů taky tady na stránkách...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kristina14 – osazenství
ahoj. dostala sem na narozeniny akvárijní komplet (80x30x40) a chtela bych se poradit jaké rybky si do nej muzu dat? co by v akva krasne vyniklo a jakou nejvjetsi rybku si tam muzu poridit? hop dekuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xenotoca – jaké ryby do akvárka a kolik kusú
Pro Fredyho. Takové akvárium je velmi vhodné pro drobné živorodky Heterandria formosa,Poeciliopsis prolifica nebo Poecilia wingei. :-)
Jsi nejvíce omezen těmi 15ti centimetry na šířku. Měl by jsi volit raději "větší" množství menších rybek než pár větších - aby se ti tam ta ryba otočila ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fredy
Díky všem za názory, mrknu do atlasu a něco vymyslím ;-)
Roby napsal: Někteří halančíci pochází ze skoro vysichajících louží.

Tenhle názor si laskavě vytluč z hlavy. Jenom proto, že je Halančík schopen tento extrémní případ přežít, nemůžeme o něm říkat, že pochází "ze skoro vysichajících louží". To je naprostá kravina hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roby – Re: Fredy
Zdravím, s ohledem na rozměr akva bych souhlasil s Pepanem. Někteří halančíci pochází ze skoro vysichajících louží. Rozměr 100x15x25 by podle mně mohl menším druhům vyhovovat. Koukni se do atlasů, projdi info na netu, určitě z toho můžeš udělat pěkné akva. Držím palce.
Akvárko je sice metr dlouhé, ale není nijak zvlášť vysoké a šířka 15 cm je opravdu hodně málo. Co se labyrintek týče, tak by to mohlo sloužit maximálně jako odchovna pro Betty (jako má Semtex), ale pro chov labyrintek nedoporučuju. Jsou to přecijen větší a rychlejší ryby (čichavci třeba). Myslím, že by to vypadalo parádně s nějakými živorodkami (paví očka, endlerky, ...) a krevetkami.
Možná by tam mohli vypadat dobře neonky, ty potřebují už trochu větší nádrž, ale proto že jsou malé a tvoje akvárko je metr dlouhé, mohlo by jim možná vyhovovat. Ovšem jen mě to tak napadá, nechovám neonky, tak to neber jako radu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex – Re: Fredy
nebo krevetky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan – Re: provokater
Drobné živorodky, halančíky, minirazborky, je to jenom na Vaší fantazii.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - provokater – Re: Fredy
Labyrintky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fredy
Zdravím, dostalo se mi do rukou krásné akvárko rozměrů délka 100 šířka 15 a výška 25. Chtěl bych se zeptat co se dá do takovéhoto akvária pořídit. Díky za rady.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - voko – Re: Dominika
A to se divíš ? Dávat tam ryby po týdnu????!!!!!! no :-O Vůbec bych se nedivilm, kdyby tam do zítřka plavalo více rybek bříškem nahoru. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dominika – Neonka neplave... :(
Ahoj všichni, jsem akvarista začátečník a mám v 54l akva 8 neonek a 4 páví očka, akvarko je týden zabehnuté a včera jsem tam dala rybičky. Všechno bylo v pořádku, akorát dnes se jedna neonka jaksi jen tak nechala unášet proudem i briskem nahoru, tak jsem ji radsi vybrala, zatím žije, ale mám o ni celkem obavy, žádné zvláštní znaky na ní nevidím. Dělá mi starost další neonka, která se taky nechává unášet proudem a jakoby se nechá bouchat o dno :-( :-( :-( Vůbec nevím, co by jim mohlo být... Snažila jsem se akva přizpůsobit jejim potřebám, ale asi se mi to nepovedlo.. Nebo že bych si něco s nima do nového akva dovezla??? tone tone Please help...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Danila – Re: Tole
Myslím, že vám tam velmi silně přebývá sumeček žraločí a závojnatky..... ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tole
no jak se to veme zbavil sem se sumečka mřenky a tý tetry
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull – Re: Tole
Já nevím ale máš tam dvě odpovědi a zeptáš se na to samé...
Mám tam 3 závojnatky, 4 mečovky, 5 pavích oček, 4 neonky, 2 dania pruhovaná, 1 krunýřovec, 2 panceřníček kropenatý, 4 black molly. Jak mám ryby rozdělit do dvou akvárek, které jsou 33l a 130l aby se snášely a nežraly se?
 Reagovat na tento příspěvek 6  - Kristýna – Re: Tole
Asi takhle moc neporadím, jak rozdělit osádku, protože podle mě rozdělit ji tak, aby Vám zůstaly všechny rybky je nemožné. Závojnatka potřebuje jedna 50l vody, je to prasátko. Sumeček žraločí je ryba v dospělosti dosti velká. Živorodky jsou čuňátka. Dania a Tetry (včetně Neonek) jsou hejnové rybky. Na mřenku je podle atlasu akvárium malé.
Je lepší nejdříve myslet a pak kupovat. Sama jsem na to přišla při kupování raků mramoráků (zdevastovali celé akvárium).
Doporučuji si odásku přemyslet a postupně darovat přebývající rybky. Rozhodně bych dala pryč závojnatky. Pokud se rozhodnete nechat si v akváriu hejnové rybky, dokoupit jim hejno alespoň o 10ks.

Hodně štěstí s přemýšlením osádky ahoj K.

PS: Byla jsem předběhnuta :-)
 Reagovat na tento příspěvek 7  - Deathbull – Re: Tole
Závojnatky, sumečka a mřenku odnést do akvaristiky a vyměnit za více kusů tetry královské, dánií a neonek. Nebo nejlépe jen hejno jednoho. A zbytku se zbavit, je lepší mít jen jeden druh hejnové ryby, zato ve větším množství. Pro závojnatky je akva malé, stejně jako pro sumečka a mřenku...k tomu jeden kus..to taky není ideální. Dokoupit 1-2 další krunýřovce, očka přemístit do malého akva. (těm to vadit nebude). Takže treba xify, molly, kropenáči, krunýřovci a hejno tetry kralovské a v malém udělat ráj očkům.
Ahoj potřebovala bych poradit mám ve velkém 130l akvárku takový ,,rybí guláš´´. Mám tam 3 závojnatky, 4 mečovky, 1 sumeček žraločí, 1 tetru královskou, 5 pavích oček, 4 neonky, 2 dania pruhovaná, 1 krunýřovec, 2 panceřníček kropenatý, 1 mřenka pákystánská, 4 black molly. Pak mám ještě jedno malé 33l akvárko. Jak mám ryby rozdělit do těchto dvou akvárek, aby se snášely a nežraly se?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - showt – Re: Sanka
Pokud je to stále aktuální a máš tam 2 cihlidky a 3 krunýřovce,myslím,že by se to možná dalo.Pokud máš pareček cihlidek,může být problém,kdyby měli období tření,to bývají agresivní vůči ostatním rybkám...Pokud bys chtěl tetry,tak spíš tetru krvavou ta je mírumilovná(aspoň ty moje)a taky si nenechaj nic libit.S razborcema zkušenost nemám,ale zdají se mi drobní na společnost cihlidek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sanka – Kolik ryb do 54l?
Ahoj,chci se poradit,jestli můžu do mého akvária přidat ještě nějaké ryby,nebo už to mám radší nechat?Přemýšlel jsem o nějaké tetře,nebo razborce,třeba hejno cca 5 ks..Děkuji za odpověď

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika – Re: Machino
Je to celkom možné, že tá mrenka ich týra.Oni sú také potvorky. Prikláňam sa tiež k tomu, že je tam príliš "husto" a snaží sa obhájiť svoje teritórium. Ale pri tom množstve s jej to nedarí, tak odháňa všetko, čo sa mihne okolo nej. No a obete sú v strese a hynú. Ešte by ma zaujímalo, či vidíš na obetiech nejaké fyzické zmeny. Či sú dokúsané, bez farby, nafúknuté atď. Dobrý nápad ju na chvíľu izolovať. Uvidíš, či sa atmosféra ukľudní.A prečo je ona sama? Ostatných máš po viac kusov a táto je sama.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mamina
ja mam take mrenku pakistanskou a žadne rybky my nenapada ba naopak mi nadrž vyčistila od šneku,,ten libajici čichavec ten musi pryč dorusta vetsich rozmeru to by byl v 60litru chudak,,rybky ti mužou chcipat špatnou vodou,špatnou udržbou,adt..tak to je opravdu těžke poradit,, palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Machino – Re: Romy
Tak jí vím o všech rybkách co mám to co potřebuju jen toho líbajícího sem trochu pdocenil ;-) tak já až budu mít čas snad dnes večír jsem dám popis své nádrže a uvidím zda-li někdo bude reagovat co stím mám dělat ;) ale jinak díky za radu ;) zkusím dát mřenku někam do izolace a uvidí se zda budou pořád hojně umírat sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy
Jak už psal PaDa,pro mřenku je to absolutně nevyhovující nádrž.Na rozdíl od něj si však myslím,že jako každá mřenka je to teritoriální ryba,a pokud si díky nedostatku prostoru nárokuje celou tu loužičku,tak je nanejvýš pravděpodobné,že ostatní ryby ubíjí.
Dále mi není jasná cichlidka líbající,znám rybu čichavec líbající,jiné líbající už nejsou.;-)
Doporučil bych zjistit si jaké ryby vůbec máš,a nastudovat jejich nároky na prostor,kvalitu vody a letoru,pak se nemusíš zabývat podobnými otázkami.S tím úzce souvisí chování vody,úprava a její měření.
Další věcí je to,jak a čím filtruješ,jak často měníš vodu,jak a čím krmíš,jaká je teplota vody a jaké jsou parametry vody,zda je nádrž zarostlá,či nikoliv,a jak,kdy byla založena.............
Trochu se rozepiš a věř,že se k jádru dobereme...nicmémě si stále myslím,že na svědomí to má právě pakistánka...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa
Machino napsal: Akvárko je barevné,krásné a všechno,ale je to tu jak v krematoriu, obden vytahuji zpoza filtru mrtvé rybky a vážně už si s tím nevím rady!!Je možné že mi to tu likviduje ta mřenka?
Že je akvárko barevné, to vážně moc nevypovídá o tom, jaké v něm panují podmínky. Co třeba zkusit zde prezentaci?
Jinak jedna mřenka v šedesátce je chudák odsouzený k neveselému dožívání... Ale příčinu vychcípávání ostatních rybek bych viděl jinde...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 41

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 25465x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9958-vyber-ryb-do-noveho-akvaria?od=973