Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Výběr ryb do nového akvária

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 40 Přejít na další stránku   1  
Výběr ryb do nového akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2007 10:14 Anonym – juraj
Nebuď troškař a běž do toho:
z.about.com/…

palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2007 09:51 Muž zikyc [79] - Sumci
Sumeček americkej je podobnej Pangasovi??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2007 09:06 jirkaHu
Potom bych doporučil sumečka amerického, je hodně podobný žraločímu, ale nedorůstá těch obřích rozměrů.... :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2007 22:52 Fajmi
Dobre, koupím někde malé oblázky a to co tam je zasypu oblázkama. Snad to bude vypadat dobře. Mám v této chvíli nějak upravit vodu? Mám pocit, že pozadí a kamínky začínají chytat řasu tedy zelenat. Po dvou dnech co je tam voda. Nic jsem do ní zatím nedával. Je potřeba tam něco dát pro kytky nabo na řasu? Mám tam něco přidat před vložením rybek? Říkali mě čím méně chemie tím lépe, ale ta zelená tak rychle mě znervozňuje. S těma kakadu a boreli tedy pockam. Jak dlouho?? Zatím tam tedy dám Ty Skaláry, Neonky, Pancéřníčky, ancistrusy, Mřenky nádherné proti šnekům a Parmičku černopruhou proti řase štětinkové :-). Pak přidám ty apistogramamy a uvidime. Souhlas??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2007 22:37 Anonym
skus motylovca africkeho , nevysera ako zralok ale predpokladam ze ta zaujme

rybicky.net/atlasryb/motylkovec_a
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2007 22:03 juraj
hmmm a nejake ine neexistuju...som si az neskor vsimol ze to az take obri mozu byt....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2007 22:02 Petr – žraloci
Dobrý večer,
pro fakt husté ryby je nutné mít skutečně husté akvárium. Já mám 2 panagasiuse v 350 l akváriu a budu je muset dát pryč, je jim malé!!!! Akva mám rohové delta, 95x95 cm délka odvěsen,výška 50cm. Za 9 měsíců mě povyrostli o cca 5 cm a ted mají 25 cm.
V akvárium šířky 20!!!!!cm by se jistě cítili skvěle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2007 21:49 juraj – cena
a kolko asi taka rybicka stoji? akvarko mam priblizne... SxDxV 20x130x50
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2007 15:57 jirkaHu
Těma apistogramama jsem myslel kakadu, nebo agazzizi... myslel jsem, že bych s nima počkal, až se ti upraví biotop v akváriu... PH,.... :-)
Osvědčily se mi v akv. malé oblázky/asi 1 cm/ klidně nasypat na štěrk...
Moc dobře se odsává dno zvonem.... :-) :-)
Ten substrát bych určitě nedával!!
Já mám udělané jakoby květináčky, ty jsou oblepené kamínky, v těch je rašilina, a do ní jsem zasadil
kytky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2007 14:46 Fajmi
Tak to jsem rad. Ty Sterbai jsou moc pěkný klidně je vemu,ale proč ne ty cichlidky jestli tim apistogram jsi myslel je? Ty se mě právě moc líbí, určitě bych je nechtěl nahrazovat pancéřníčkama. Mám nějak specijelně upravovat vodu než tam dám rybky nebo už teď?? Rybky chci pořídit tak za 14 dní. Ještě chci přidat písek, je ho tam nějak málo a nevím jestli kamínky nebo ještě ten substrát. On,ale plave a nevímjak to bude vypadat když jej přisypu. Kde se v Praze dají sehnat vhodné kameny, víte někdo??? Děkuji Michal
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2007 07:25 jirkaHu
Jaks to popsal je to dobrá volba, možná místo apistogram 5 pancéřníčků - třeba Sterbai :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2007 15:07 tonik666
Ten substrát je dobrý nejen kvůli kytkám, ale i kvůli řasám. Např. na stránkách dennerle uvádějí tenkou vrstvu substrátu jako příčinu jejich růstu, a to protože detrit nemá kam zapadat a kde mineralizovat.
Mám vysokoploutvé, jsou fajn a nejsou moc agresivní, jen se blbě rozeznává pohlavíu mladých. Pak Apisto.agassizii jsou agresivnější, kakadu mi ještě nedorostly.

Papouškové jsou divní, takoví deformovaní. Komunikují všechny ryby, hlavně když chtějí nažrat:-) To se shluknou a je jedno, jestli jsou to cichlidky nebo tetry...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2007 13:54 fajmi
hmm, dekuji za info. Tak už se to pomalu rýsuje. Od Terčovců upouštím. Vidím to na nějaké cichlidky (kakadu,boreliho, vysokoploutvá)nějaké ancistrusy. Pak pár středních skalárů, neonky (prý když se dají se skaláry najednou tak by to mělo být ok) a možná něco k hladině. Možná bych k tomu vzal ty 2 papoušky,ale nevím jestli v tomto složení už by to nebyl problém. Tak jak to vidíte??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2007 09:10 jirkaHu
Ahoj! Myslím, že začínat s terčovci je opravdu s velkou pravděpodobností odsouzeno k nezdaru... :-(
Jestli můžu radit? Začni hodně pomalu. Ancistrus, třeba ta akara a vyčkej. Pak přidej hejno neonek - pokud nebudou umírat, tak máš vodu v pohodě.. Když začínáš, tak chvilku /asi měsíc/ trvá než se "chytne" filtr... Do té doby musíš opatrně s krmením. Můžeš to utychlit, že do filtru dáš násadu "hodných" bakterií/koupíš v akvaristice/. Skaláři jsou nádherní, ale jsou to přenašeči nemocí - sami jimi moc netrpí, ale kombinace skalár + terčovec je naprosto vražedná/ tím myslím i do akv. kde byli dřív skaláři dát terčovce. Terčovci vyžadují teplotu nad 25°C - tím u větších nádrží roste výrazně spotřeba elektřiny.... zvlášť pokud se vyskytnou problémy a je nutné začít teplotu zvyšovat...
:-) :-) :-) :-) :-) :-)
Dost strašení - každý si tím musí projít....
Co se týče Papoušků, mám, a nemám problém s tím, že by ryli,..... :) :)
Je to naprosto bezproblémová ryba, netrpí nemocemi, ....
Je ale pravda, že jsem měl vždy jen 2 ks v akv.....
Pozor - rychle roste!
Hodně úspěchů!!!!!!!
potlesk potlesk potlesk potlesk potlesk potlesk potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2007 00:01 Anonym
Zas si ríkám, že by byla škoda kdybych to nezvládl a nějaké ryby a obzvlášť takové jako jsou Terčovci kvůli tomu odešli. To zas nechci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2007 23:58 Fajmi
Nechci nějak spec. pěstovat kytky,ale určitě je tam chci mít. Jo mám dodat radši ten substrát a nebo ty kameny??? Dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2007 23:56 Anonym
Obávám se, že to dojem není, také mám totiž ten pocit, že je tam toho málo. Asi ještě zítra koupím pytel, ale nevím jak se to teď zachová ho tam přisypat. Kde je nejlepší z těch zmíněných webů si pak akvarku také zadat?? Máte pravdu tyhle ryby mohu dodat až bude problém a třeba nebude. To by bylo fajn. Takže myslíte že bych mohl Terčovce zkusit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2007 23:38 tonik666
Ono je možné, že vám třeba štětka neporoste, tak není nutná parmička černopruhá. Mřenka nádherná taky není nutná, když nemáte šneky. Když si dáte pozor, tak si je nezavlečete.
Nevýhoda terčovců je nutná vyšší teplota, náchylnost na nemoci a pod. ALe někomu se daří i s kytkami a někomu i když je úplný amatér, takže i pokus je možný.
Pokud chcete pěstovat kytky, tak je osazeno málo a taky ancistrus některe druhy poškozuje. Zkuste omrknout nádrže místních akvaristů a vyhlédout si co se vám líbí a optat se konktrétních lidí, co a jak s chováním ryb, problémy a pod...dlaší nádrže jsou na akvarko.cz a akvarista.cz

Připadá mi, že máte tenkou vrstvu substrátu, je to jen dojem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2007 23:15 Fajmi
Proč vadí každému hrad, ten se dá vyndat kdykoliv, ale je tam hlavně kvůli naší malé které se moc líbí. Filtrace ja za pozadím a dole ve skříňce Fluval 304. Nějaké sumečky ancistrus na řasy chci určitě a pak si prý mám pořídit Mřenku nádhernou na šneky a parmičku černopruhou proti štětinkové řase. Ale co dál, původně jsem myslel tak 4-6 terčovců a 20 - 30 neonek červených. Ale terčovce mě rozmlouvají tak něco jiného dominantního a krásného :-P Nebo Skaláry a něco???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2007 22:53 Muž wladys [291] - Cichlidy
Hrad bych dal pryč,ale to už si přeber sám...ty na to budeš koukat...k osazenstvu asi toto.pokud chceš aby ti tam prosperovaly kytky,tak bych se zaměřil na menší cichlidy,Akary hnědé,akarky zelené...Apistogrammy(těch je spousta druhů) k tomu nějaké hejno teter a na dno tak 6-8 pancéřníčků...na řasy tak 10kousků otíků...toť můj názor... X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2007 22:16 Fajmi
Fotka k příspěvku Dnes jsem úspěšně naaranžoval mé akvárium a vypadá to super potlesk (také jsem s tím strávil celý den. Teď už jen vybrat nějaké ty rybičky. Mám na to tak 14 dní, kdy bych je tam chtěl dát. Problém je že z atlasu nepoznám jak se rybky chovají a v akvaristyce je rada vetšinou zaujatá a kolikrát nepravdivá. Ostatně papoušky mě původně poradili v akvaristice. Ty jsou opravdu nevhodné? Je fakt, že zasadit kytky byla opravdu práce a moc tam nedrží. Nerad bych je našel plavat coze .
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2007 09:35 Žena sharon [126]
Jestli chceš cichlidy, můžeš si pořídit třeba akary hnědé, ktré rostliny neničí a můžeš k nim přidat i jiné, mírnější ryby, třeba hejno větších teter a nějaké malé cichlidky(kakadu, akarky zelené ap.) navíc jsou nenáročné a pokud mají v akvárku klid, odchovají v pohodě i mladé. Z agresivnějších cichlid by snad do takového akvárka připadali v úvahu i kančíci salvini, kteří neryjou a rostliny neničí a jsou barevně velmi krásní, problém je k nim přidat další ryby, snad trnovci a nějací krunýřovci..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2007 01:41 Fajmi – Jaké ryby do 220l akvária? Poradíte?
Zdravím všechny akvaristy. Jsem začínající akvarista a právě jsem si pořídil nové akvárium 100x50x50 mírně vypouklé. Nevím ovšem jaké rybky si pořídit, protože ty o kterých jsem uvažoval asi nejsou nejvhodnější. Nevím,ale vyčetl jsem to z ruzných diskuzí. Chtěl jsem původně Cichlidy papouščí, ale prý když se třou tak mě rozryjí celé akvárko a zničí kytky. Pak mě známý může sehnat Terčovce od chovatele. To bych mohl asi max 4 jak jsem pochopil, ale nevím jestli to zvladnu když jejich chov je tak náročný jak všude píší. Také se mě líbí afrika, další cichlidy, tlamovci, ale prý když se třou tak tak mě také celé akvárko rozryjou. Nechci malinké rybičky, spíš neco tak kolem 10cm a víc a aby byli hezké. Líbí se mě na Papouškách jak jsou živé a přátelské a komunikují s majitelem když jsou na něj již zvyklé. Můžete mě nějakou sestavu doporučit? Moc děkuji Michal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2007 23:26 jirkaHu
Perfektní je sumeček siamský - pangasius sutchi. Je to na pohled žralok jak vyšitý, foto je v maxi nákržích - můjMix... Jen pozor, potřebuje velkou nádrž!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2007 19:48 Muž Hugo [8] - Cichlidy – ...
a jak velke mas akvarko?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2007 18:30 juraj – žraločie
Chcem vzmenit rybky co mam teraz v akvariu za nejake fakt husteee rybky... chcel by som nieake take co sa svojim zovnajskom podobaju na zraloky... neviete o nejakych takych druhoch? dakujeeeeem

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2007 21:13 Žena katunka [158]
To máme z ruky krapet dost :-D , kdybys měl někdy cestu a zájem tak se klidně ozvi... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2007 21:01 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumci
Já jsem z Prahy, to máme krapet z ruky ;-)
Jde mi hlavně o ty ancistruse, ale díky za nabídku :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2007 20:56 Žena katunka [158]
PaDa odkud jsi...bych ti jednu samičku thorakátí i darovala (nebo vyměnila za rostlinky)...mám strach, aby se tam poskládaly až vyrostou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2007 20:39 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumci
pro Katunku:
tak to máš kliku, mně vyrostli dva chlapáci thorakáti a dva ancistrusáci a k nim vždycky jedna samice. Už jsem zkoušel měnit, ale zatím nesměnil...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2007 19:44 paulinn – to Maky
jak jsem psala, mám parmičky i s čichavcema a bez problémů - akorát bych je pořídila jako poslední(ty parmičky). ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2007 19:44 Žena katunka [158]
PaDa...no vidíš...mě ani nenapadlo rozlišovat mezi velkými a malými druhy pancéřníčků. ;-) Shodou okolností mám tedy ideální sestavu...mám thorakáty...jednoho samce na dvě samičky (při nákupu pohlaví samozřejmě poznat nešlo, ale naštěstí se to teď tak vyvrbilo :-P ), tak doufám, že z toho časem třeba něco bude ;-) . Děkuju za odpověď
A ještě k problematice...mám parmičky se závojnatkama (jenom dočasně) a po počátečním pošťuchování jsou v pohodě (parmiček mám jen sedm), nikdy závojnatkám doopravdy neublížily, jen je občas proženou, ale aspoň mají pomeranče nějakou rozcvičku :-D . Čichvace jsem měla taky, ale ti to nerozchodili...ovšem těžko říct, jestli kvůli parmičkám anebo mým začátečnickým omylům ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2007 19:01 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumci
pro Katunku:
Musíš rozlišovat velké a malé pancéřníčky. Velcí (hoplosternum, dianema...) se rozmnožují v párech, samci jsou k sobě zvláště v menším akvárku agresivní. Samec staví pěnové hnízdo, které brání. Platí u nich podobně jako u ancistrusů, že když máš třeba dva samce a jednu samici, tak se samci spíš nahánějí mezi sebou a k samici se moc nemají.
Malí (corydoras...), tak tam to platí, jak jsi napsala, je potřeba více samců na jednu samici, aby se oplodnily všechny jikry. Hnízda nestaví, vajíčka lepí na podklad.
Tři dianémy jsem doporučoval proto, že zadavatelka tématu uvažovala o 3-4 kusech, takže 3 mi přijdou na takové akvárko až dost, hlavně thorakáti jsou živí ažaž ;-)
Více a lepších informací si v případě zájmu přečti na:
www.catfish.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2007 13:51 Vitekm
Moc moc Vám všem děkuju!!!! A ještě jeden dotaz, co když k tomu osazenstvu přidám ještě třeba 2 čichavce ??? To už budu asi moc odvážná, co!?
Už jsme zasadili rostlinky, tak už vybíráme. O víkendu už budu dávat fotky akva alespoň bez rybiček :-))
Ještě jednou díky!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2007 08:05 paulinn – parmičky
s parmičkama čtyřpruhýma a mechovýma mám obdobnou DOBROU zkušenost, prostě je potřeba jich mít 8 a více kusů, aby se věnovaly sami sobě. NIKDY mi do nikoho nekously, i když jsem měla i skaláry a dodnes mám čichavce.Honěj a rvou se mezi sebou a moc jim to v akvárku sluší palec. Ale myslím, že důležitá věc je také pořídit si je jako poslední, budou víc okukovat nové prostředí, než nahánět novější obyvatele ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2007 08:00 Muž [] – ***
Místo parmiček čtyřpruhých doporučuji parmičky pětipruhé. Jsou stejně pěkné (ne-li hezčí), mám je ve stejně velkém akvárku spolu s čichavcema perleťovýma a je to naprostá pohoda. Většinu času se těch 8 drží v hejnu a je to krásná podívaná. :-)
9 plat je strašně moc, spolu s mečovkami nebo Black Mollami se jednak hodně přemnoží a hlavně hodně baští, tudíž vylučují... No prostě moc detritu a vynucení častější údržby. My máme jen 5 Black Moll (z toho pouze jednu samičku) a nevíme co s mladýma. ;-) ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2007 18:08 Žena katunka [158] – PaDa
Zajímalo by mě, odkud jsi čerpal informaci o ideálním poměru pohlaví u pancéřníčků? Já mám dojem, že jsem vždy slyšela, že by mělo být více samců...tak jen pro doplnění informací... ;-) . Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2007 17:39 kuba
Kdosi mi kdysi říkal,že když máš větší počet parmiček 4pruhých(tak kolem 10),že ostatním rybkám nepůsobí žádné potíže.I když parmička 4pruhý X skalára......nevim,nevim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2007 12:56 Vitekm
Moc děkuju, ty parmičky čtyřpruhý se mi fakt líběj, tak je asi fakt zvolím - prostě to risknu :-))
A ty pancéřníčky vezmu tedy 3, naopak budu ráda, mám strach, abych neměla přerybněno :-( Ještě jednou díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2007 12:22 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumci
Já mám hejno parmiček čtyřpruhých s čichavcema perleťovýma naprosto v pohodě, a to mají čichavci daleko jemnější hmatadla než skaláří ploutvičky. Myslím, že se nebezpečnost parmiček hodně přeceňuje, když mají dobré podmínky, jsou v pohodě (kdo není? ;-)
Naopak, na ty plánované živorodky se nějaký likvidátor potěru bude hodit :-)
Z pancéřníčků bych volil spíš tu dianému, nejlépe 3 ks (2 samice a 1 samec, to ale stejně u mladých netrefíte ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2007 11:07 Vitekm – obsádka a tvrdost vody
Ahoj všichni, prosím o radu, zakládám nové akvárko - 240l - rozměry 120 x 50 x 40 - plánovaná obsádka je : 4 skaláry, 3 - 4 pancéřníčky (vousatý nebo skvrnitý), 2 ancistrusy, cca 7 x dánio pruhované, 4 x parmička siamská, 9 x plata pestrá, 4 x black molly nebo mečovka zelená a chtěla jsem 8 x parmičku čtyřpruhou, ale to asi nerisknu po tom, co jsem četla. Pak jsem přemýšlela o 10 neonkách, ale to je také riziko. Mohly byste mi prosím poradit ještě nějaký druh, který by se k ostatním hodil a plaval spíše nahoře?? Nebo byste riskli ty neonky, parmičky? A ještě prosím, jakou byste doporučili tvrdost a teplotu vody? Myslela jsem tvrdost 15 a teplotu 25. Ještě jednou dík.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2007 12:16 Anonym
A u tech zivorodek radsi vic samic nez samcu, samci by pak mohli byt agresivni :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2007 12:15 Anonym
No, u danii jsi nejsem jistej, ale u pancernikcu, by to melo byt aspon 4 ryby, jsou hejnovi a pokud je chces i rozmnozit, tak jsem cetl, ze je lepsi dva samci na jednu samicku :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2007 11:51 Alabastr – ještě
Ještě mám jeden dotaz. Jaké je u zmíněných druhů (danio pruhované,panceřniček drobný/skvrnitý atd.) vhodné složení skupinky samci/samice?Třeba už vim že u těch cichlidek nemá být víc než 1 samec, u čichavců je vhodné mít 1 páreček atd...Platí podobná pravidla i u osatních druhů,nebo je to u nich jedno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2007 02:34 rowdy – prý postupně
Doporučuje se postupně. Asi bych začal těma živorodkama, a čichavce až nakonec do pořádně zaběhlého akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2007 21:38 Alabastr – najednou?
A je vhodný začít osazovat rybama postupně,nebo můžu najednou? Jaké by bylo lepší dát do nádrže nejdřív a jaké případně později?
Všem děkuji za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2007 17:23 rowdy – všechny
Tyhle ryby k sobě pasují všechny (akorát ty cichlidy nevím, s těma nemám žádné zkušenosti). Vždycky jsem se raději věnoval živorodkám a čichavcům. Osobně bych vypustil danio. Rody Xiphophorus jsou vhodné k pancéřníčkům a čichavcům Colisa, některým tetrám které tolerují zásaditější tvrdší vodu (zrovna ten Hyphessobrycon), nebo živorodkám Poecilia. Jestli chceš barevné akvárko (bez ohledu na biotop),a ryby kterým vyhovuje stejné prostředí - 6 plat, 6 pancéřníčků, 4 čichavec zakrslý, nebo medový. Ovšem doporučuju vymyslet jak se těch živorodek pak budeš zbavovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2007 16:39 smajlik – složení
Moje čerstvá zkušenost s cichlidkama kakadu - nedávej dva smce.Jedoho samečka a dvě nebo tři samičky.Předevčírem se samci servali,jeden dopadl dost bledě a vítěz,pravděpodobně povzbuzen výhrou,začal velmi nevybíravým způsobem obtěžovat ostatní ryby.Musel jsem ho přendat do separe :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2007 15:37 Alabastr – složení ryb ve spol.akv.
Chystám se znovuzačít s akvaristikou,nejsem uplný začátečník,pár akvárií jsem již měl,ale nyní jsem měl několik let přestávku.Nyni se chystám pořídit menší akvárium(nádrž už mám, je to 54 l,cca. 60x30x30) a předběžně jsem si vytipoval rybičky které bych tam chtěl.
Hodilo by se mi poradit a) jetli se spolu snesou (snad jsem vybíral relativně klidné a tolerantní druhy), b)kolik kusů od každé(a taky celkem) bych měl chtít (s ohledem na to jestli se cítí lépe v hejnu, či v páru, nebo se například nesnese více samečků pohromadě apod..), c) jakékoliv rady a postřehy tykající se těchto druhů.
Takže vybrané druhy jsou:
Danio pruhované
Mečovka zelená
Tetra citrónová
Pancéřníček drobný
Pancéřníček skvrnitý
Plata měsíční

později případně:
Cichlidka papouščí(kakadu)
Čichavec zakrslý

Netrvám na všech dohromady,jde o malé akvárium.Prosím o radu.

Moc Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.01.2007 19:07 Rybička – ježek
souhlasím s tebou,také jsem si pořizovala akva,abych pozorovala spíš ryby než jenom rostliny

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [40] 41

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 25220x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9958-vyber-ryb-do-noveho-akvaria?od=1951