Po dvou týdnech (a kousku) jsem zasadila krásně zakořeněné kytky.
Ahoj Tamarko, já si šlahoun vždycky navedu do předem připraveného květináče se substrátem a tam novou rostlinu nechám zakořenit. Pohledám jestli mám nějakou fotku a když tak ji potom dodám. 

Tak jsem tu zase s dalšími novinkami a pokusy s Mercedesem. Nevím, jestli je to opravdu tím teplem a sušším vzduchem v místnosti během topné sezóny (asi ano), ale rostliny na šlahounu jsou zakrslé a nekoření. A protože matečná rostlina, která je na tom docela dobře, vyhnala další (třetí) šlahoun, ten první jsem ustřihla a obě malé rostlinky jsem položila na hladinu vázy, co je vedle. Na druhém šlahounu jsem nové (dvě) mladé rostliny nechala a jen jsem ho zafixovala tak, aby rostlina na špičce ležela taky ve vodě, druhá kytka na šlahounu má holt smůlu, protože nedosáhne. Nic se jí nestane, bude v zásobě pro další pokus, kdyby tenhle nevyšel a ty ponořené třeba uhnily. Uvidím, jestli bude nějaká změna a částečně ponořené kytky kořeny vyženou. Kéž by.
Chce vysokou vzdušnou vlhkost, ale je odolná proti sešlapu od zvířat. Roste i relativně rychle a drží pěkný tvar.

A jsem tu opět s Mercedesem... 
4 další emerzní rostlinky echinodoru ozelot budou za chvíli připravené do truhlíku a potom jedna pinka.

1. Na jaře odstěhována z akvária (kde již rostla emerzně) ven do kalfasu s vodou.
Tak jsem vás, chlapci, zkombinoval - do substrátu pro vodní rostliny jsem píchnul 5 cm stonek Ludwigie palustris a zalil vodou tak, že čouhal sotva milimetr. Po třech dnech už leze. Květináč mám zakrytý potravinovou folií... 
Chtělo by to větší květináče a více místa, ale obávám se, že mě manželka vyhodí už do garáže a tam je na rostlinky zima.
Lilaeopsis na okne (kupovaný ako Ratajov L. novaezellandae). Taktiež s nástupom topnej sezóny pozorujem trochu zmeny k horšiemu, prírastky sú pomerne vzácne (kdežto cez leto sa mi nádobka 2 krát naplnila a časť rastlín dal do akvárií)

rybicky.net/atlasrostlin/rotala_rotundifoliaZpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 46541x