Není nutné z toho dělat takovou vědu. Přesné složení hnojiva je možná důležité při submerzním pěstování. Při emerzu dávej cca polovinu doporučené dávky, která je uváděna na obalu. Já používám "plod a květ", ale se "startem" také nepochybíš, bude však více zelené hmoty.Obecně platí u echináčů stejná zásada jako při truhlíkových květinách: při rozjezdu /nárustu zelené hmoty/ start, ve fázi nástupu do kvetení a dál plod a květ.
Vhodné rastliny (izbové) sú Spathiphyllum, Asplenium nidus, Šachor rozložitý, Fitónia verschaffeltova, Spathiphyllum- Lopatkovec, Pilea cadierei , najviac sa mi páči Calathea rufibarb. Proste je ich dosť. Treba však rátať s tým, že koreňová sústava sa neuspokojí so spomínanými kelímkami. Časom korene prerastú a bujnejú. Rovnako ako i samotné rastliny, tak ako to mám v kanclu pri okne. Už sú nad "rámec" 
Možná budu mít příležitost mít ještě jedno akva a chci něco míň tradičního.
Kristalonem také neublížíš, echinodory si doslova "chrochtají" i po zálivce vodou, kterou stáhneš při odkalování z akvária. Možností je řada, chce to nebát se a zkoušet. 

Ja pouzivam osmocote,zelatinove tobolky kupis v lekarni a naplnis.popripade len tak volne do dna rozsipat pred sadenim.
rybka ahoj. pači sa mi to veľmi ako to máš spravene a tuším to takto vyskúšam aj ja. ja mám všetko v kvetinačkoch alebo v nadobach ako vyžšie na obrazku, no keď rastlinky vyrastaju pekne z vody ako u teba na videu, tak to vizera super...
dovolím si připomenout, že nám pomalu začíná období vhodné k dalším pokusům s emerzním pěstováním akvarijních rostlin.
Tak chladu sa báť nemusíš absolútne. Prezentoval som už tu v tomto vlákne, že echinodor mi v rybníčku dobre znášal teploty tesne nad nulou. Viď. podľa opadaných listov (neskorá jeseň) Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 46524x