Přihlásit se RYBICKY.NET »

Emerzní pěstování rostlin

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny  

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Emerzní pěstování rostlin
 Reagovat na tento příspěvek 0  - skypi Re: Javasen
Přijde nato :-) Mně vyrostl "Mercedes" v nádrži 40 cm určitě a to kořeny nepočítám.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Javasen – Velikost emerzního echinodoru
Zdravím, chtěl bych se zeptat jsou velikosti emerznich echinodorů stejné jako subemerzních? V atlase píší u mercedesu že emerzní forma je velmi malá jen 30 cm což mi úpně malé nepřijde. Chtěl bych zkusit pěstovat emerzně leoparda, ale přide mi dost málej alespoň podle akvarijní formy v atlase.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 15  - R afc1886
Fotka k příspěvku Letošní echináče.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 26  - dudak – Bucephalandry v emerzu
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 24  - Prase
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak po dlouhý době du zase s kůží na trh, něco málo z mýho kryptoemerzboxu a zátiší s echináčema :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 13  - R afc1886
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Další ozelot má šlahoun.

Starší reakce

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: ajajak
Není to nic těžkého, někde tady v tomto tématu jsem to už vícekrát popisoval.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ajajak Re: afc1886
Takhle nějak to zkusím i já. Snad se zadaří. Echinodorus nikdo nechce pro jeho obrovský vzrůst.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 9  - Kaspik16 – Rostliny
Fotka k příspěvku Nechci si dělat reklamu, ani nejsem nějaký velkopestitel, spíš se tak bavím... Vše hydroponie, emerz...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 11  - R afc1886
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Mám doma dost echinodoru ozelot, tak zkouším různé pokusy. Tady mám dva malé ozeloty uložené na stejném místě, ale jeden má v květináči tyčinky Root Sticks www.rostlinna-akvaria.cz/…. Rozdíl je patrný ve vybarvení.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - R afc1886
Fotka k příspěvku Začalo se topit, tak je třeba zajistit větší vlhkost.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 19  - tramtra – Echinodorus 'Mercedes'
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Už jsou na stolku dva. ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 20  - R afc1886
Fotka k příspěvku Stačilo abych tu pár dnů nebyl a mokřanka si žila svůj život.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 15  - R afc1886
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Mokřanka mnohosemenná a nějak se mi k ní dostala kryptokoryna. Ozeloti si jedou svojí samostatnou kapitolu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - jarovo Re: afc1886
V paludáriu mám špecifické podmienky - vlhkosť nad 85%, 5x denne rosenie a rastliny zasadené do hydrophonického substrátu. Váčšina rastlín z akvária prežije prechod bez problémov, no našli sa aj také, čo to nezvládli.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: jarovo
Díky za info. Taky jsem koukal u tebe pro rady a inspiraci. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jarovo Re: afc1886
Zo začiatku to chce buď rosiť, alebo vyššiu vlhkosť. Keď prehodí listy, tak je to už bez problémov ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 7  - R afc1886
Fotka k příspěvku Můj první pokus o přechod bulvovky.
rybicky.net/atlasrostlin/bolbitis_heudelotii

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - kus Re: jakaf
Lobelia šarlatová. Ta co tu je v mini, tak tady je v maxi. Lobelia cardinalis.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jakaf Re: kus
Copak je ta kráska zač?
 Reagovat na tento příspěvek 6  - kus
Fotka k příspěvku To já zkusím na podzim obrácený postup. Z tyhle emerzní krásky udělat vodní.

Reagovat na tento příspěvek 12  - tramtra – Echinodorus 'Mercedes' & Echinodorus cordifolius 'Mini'
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Mercedes trochu zdivočel a Srdcovka tak nějak přežívá. :-)

Reagovat na tento příspěvek 23  - R afc1886
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Echinodorus ozelot

Reagovat na tento příspěvek 1  - Papik Re: tramtra
Vršky se někdy trochu opírají o žaluzie, hlavně, když potřebuje zalít. Okno je východní, ale hned po pěti metrech je další patrový dům, který dost stíní.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tramtra Re: Papik
Dobře se staráš palec , první, co mě trklo do očí, že na takovou výšku nepotřebuje oporu, roste pěkně vzpříma a nepřevrací úzký květináč. U jezírka by jí to moc slušelo. :-) Okno je na jih?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Papik Re: tramtra
Překvapilo mě, že i v květináči dosáhla stejné výšky, jako kdyby byla zasázená někde na zahradě u jezírka. Sice letos dostala vyšší květináč, novou hlínu a zalévám vodou z akvárka, ale i tak.
Budu jí muset brzo přendat z parapetu na topení, protože zatím pořád roste. A jde opravdu o bahničku, zalévám 1-2x denně, protože když vyschne hlína, tak stonky okamžitě lehají.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tramtra Re: Papik
Ta je úžasná. palec ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 27  - Papik – Lobelia cardinalis 'mini'
Fotka k příspěvku Lobelia cardinalis 'mini' roste druhým rokem emerzně. Letos jsem jí přesazoval do vyššího květináče. Právě začíná kvést, nejvyšší stonek měří 125 cm.

Reagovat na tento příspěvek 2  - tramtra Re: afc1886
Ustřihnu ti šlahoun se šlahounem. ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek 1  - MARTIN HORÁK – Kořínky už mají, tak snad to poroste.
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: tramtra
No budu si ho muset objednat přes internet, tady u nás ho nikde nemají.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tramtra Re: afc1886
:-) Divím se, že ho už dávno nemáš. Já to teď dost flákám, občas mi kytky přeschnou, tak jsou teď takové oškubané. stydim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jakaf Re: Silviebaris
Díky,jak přijdou ty 2 echináče,tak to zkusím.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SilviebarisRe: jakaf
Ano,já je měla v klasický pokojový,ale je substrát i pro vodní rostliny,a vždy jsem rostlinu vytáhla z akvária a zasadila..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jakaf Re: Silviebaris
Do normální na pokojovky?Zkusmo jsem si u rataje dnes objednal 2 echináče,počítám,že přijde emerz.Mám ve špajzu volné 5 litrů okurkovky,tak bych je dal do nich a přes to igelit,to by asi šlo,ne?

Reagovat na tento příspěvek 11  - SilviebarisRe: jakaf
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zasadit do hlíny,a zalít vodou,ze začatku je dobré to přikrýt igelitem a rosit..

Reagovat na tento příspěvek 0  - jakaf Re: tramtra
Nazdar,v čem se ty emerzy pěstujou?Napadlo mě nečekat na změnu v emerz,ale objednat na netu rostlinu - počítám,že dojde emerz.
 Reagovat na tento příspěvek 11  - tramtra
Fotka k příspěvku Začíná se to cyklit... Šlahouní rostlina na šlahounu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 20  - R afc1886
Fotka k příspěvku Ozelot

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - jakaf Re: afc1886
Hned zejtra vyrabuju kus písku z pískoviště a z akvárka 1 echináč,co je teprv 10 dní v akvárku a většina listů je ještě napůl emerz.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R afc1886 Re: jakaf
Kryptokoryna flamingo. Já nějak ty časy nehlídám, až to příjde tak to příjde.
Pěkný,to v lahvi je Kryptoška,nebo Echináč?Udělám to nějak podobně.Jak dlouho trvalo,než rostl čistej emerz?Mě napadlo to urychlit a objednat si u rataje echináč,počítám že bude minimálně napůl emerzní.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R afc1886 Re: jakaf
Dík moc za radu,hned jsem našel využití pro jednu 5 litrů okurkovku,udělám to v ní,navíc je nahoře zůžená a na hrdlo dám folii do které pak budu dělat dírky a tím rostlinu zvykat na sušší vzduch.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R afc1886 Re: jakaf
17.10.2020 jsem to tady psal.
Tady máš citaci - Nejdůležitější je pro rostlinky přechod ze submerzu do emerzu, aby to nebyl pro ně až tak velký šok. Já používám substrát pro vodní rostliny a trochu ho doplním liaporem. Rostlinku přesadím do malého akvária a substrát mám celý zalitý vodou. Potom musím zajistit velkou vlhkost a to docílím tak, že každý den rostlinku rosím rozprašovačem (ze začátku klidně vícekrát) a celé akvárium přikryji průhlednou potravinářskou fólií. Potom celé akvárium postavím buď k oknu, nebo mu dopřeji trochu světla od lampičky. Po nějaké době začnu pomaličku snižovat vlhkost v akváriu tím, že buď udělám do fólie malé dírky, nebo udělám malou mezeru kudy bude proudit vzduch. Tímto začínám rostlinku zvykat na normální pobyt v květináči, kde mu stejně ze začátku dopřávám každodenní rosení. Ještě doplním, že rostlinky zalévám vždy vodou odpuštěnou z akvária, aby byla voda pokojové teploty. Když jsem zaléval studenou vodou z vodovodu, tak mě některé rostlinky potrestaly.
Jde je normálně vyndat z akvária a zasadit do květináče,nebo to musí bejt zasazenej už emerz?
 Reagovat na tento příspěvek 10  - R afc1886
Fotka k příspěvku Před rekonstrukcí jsem odložil malé akvárium, kde zůstala jen trochu hlíny. Už jsem samozřejmě zapomněl co jsem tam předtím měl, tak jsem ho dal na parapet a občas zalil. A ejhle tam mokřanka mnohosemenná.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 18  - R afc1886
Fotka k příspěvku Další ozeloti připraveni k novým majitelům.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 7  - tramtra – Echinodorus 'Mercedes'
Fotka k příspěvku A ještě jedna poznámka na okraj...každý další šlahoun má o nějaký ten 'květní uzel' víc. (teď je jich už šest) Je vidět, že rostlina sílí, budu ji muset přesadit do většího květináče.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 33

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 46541x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9920-emerzni-pestovani-rostlin?od=14