Emerzní pěstování rostlin
Zajdi do nejbližší prodejny akvaristiky a domluv se s nimi, rostliny majitelé často berou raději než rybky. (Zvláště v tomto ročním období)
0 06.12.2009 18:47 lorsson – Re: kortezhugo
No tak je mi líto to celý vyhodit
...nedas si povedat co?
...ale mozno sa ti zapaci emersne pestovanie ako mne...
0 06.12.2009 16:22 lorsson – Re: Johan
Tak za zkoušku nic nedám, že? Jíl nakopu na pozemku, tam ho je
...v tom paludarku...nemal si problem s plesnami? -predsa len drevo org.material pri vlhkosti plesen lahko chyti...?
...ee ona doslova zivori ako emers...ja som to skusal....
Pro emerzní pěstování není vhodná. Ale jinak substrát s velkou částí jílu, přidat nějaký organický materiál, třeba kus dřeva a přidat i trošku zeminy. Voda by měla být plus mínus ve stejné výšce jako substrát. (potřeba krycí sklo, kvůli vysoké vlhkosti)
...to ta nepotesim to je Cr.affinis - a nerastie emers...co som aj skusal vypusti len male listky a tie doslova zivoria a to este potrebujes 100perc. vlhkost...
...tak ze to ani neskusaj...-nema to zmysel...
1 06.12.2009 12:15 lorsson Zdarec lidi, chtěl jsem se zeptat, jak dlouho cca trvá přeměna z submerzní formy na emerzní? Mám plný kýbl kryptošek, už mi terorizovaly akvárko
ale je mi líto je vyhazovat, tak uvažuju o tom si je hezky pěstovat na suchu... Takže klasický návod, jak je zde uvedený, květináčky do menšího akva a ponořit je do pár cm vody. Za jak dlouho můžu čekat, že nahodí nové lístečky a já je budu moci zasadit přímo do akva do nějakého vhodného substrátu, místo do květináčků?
Starší reakce
Mají tužší listy a stonky...Za jak dlouho poroste záleží na tom,jaké máš v akva podmínky.V dobrých podmínkách už některé rostliny mají za týden pár nových submerzních cm.
...ja si zopar kusov pestujem emers ale skvor zo zabavi...a presne Echinodory, Hygrophily, Rotaly...
pozri foto...
0 10.10.2009 23:12 Usine – Re: ///David///
Jednoduší bude si je koupit a máš je hned emerzní.
0 10.10.2009 23:10 Bexi nebo olámeš echináčku všechny listy a necháš jenom ty malé,vyrůstající, co jsou ve středu,aby rostlina dala co nejvíce úsilí na vytváření emerzních listů a zasadíš ho do květináče(je to ale bahenní tak potřebuje stálou vlhkost) Hygrophily se mi v květináčích pěstovat nedařilo,ale dobře rostli ven z akvária
Mělo by to jít v nějaké nádobě, kde se jim bude postupně snižovat hladina vody, třeba i jenom odparem. Rostlina zjistí, že už nemá tolik místa k životu a začne se cpát nad hladinu.
2 10.10.2009 22:58 ///David/// – Jak množit rostliny na Emerzní?
Ahoj. Chtěl bych se zeptat, jak z rostlin submerzních tedy z akvária, bych mohl rozmnožovat na rostliny emerzní? např. Echinodory, Hygrophily, Rotaly atd...? Díky ahoj
Starší reakce
jj sorry ja len pre istotu
Ty jsi vážně línej, cokoliv si najít že jo ?
Nebo alespoň použít mozek. Když je emerzně pěstují v pěstírnách, tak je vysoce pravděpodobný, že do akvária zpátky půjdou. Jinak by jim to emerzní pěstování bylo k ničemu.
a ked vypestujem echinodorus emerzne tak potom ho mozem dat naspet do akvarka???
Starší reakce
0 14.03.2009 21:09 Usine – Re: anitka
já si vezmu nějakou rostlinu, zasadím její část do substrátu a květináč ponořím do 3/4 do vody.. není to težký
0 14.03.2009 16:22 anitka Jak rostliny mnozit
0 14.03.2009 16:16 Usine – Re: vak
Ne že by rostli o moc rychleji, ale podstatně více kvetou a jsou i větší.
0 14.03.2009 13:12 Vak. – Re: vhisky
Emerzne rastie rýchlejšie ako submerzne?
0 14.03.2009 12:51 Vak. Prosím vás,aký mám dať substrát pre anubias pestovaný emerzne?
0 14.03.2009 12:45 Metz Cus,pěstuju emerzně Hygrophilu polyspermu a nevadí jí že je na jihu a praží do ní slunko?dik
Starší reakce
0 26.02.2009 17:46 Jealoussy – Re: Franky
0 26.02.2009 15:29 Franky – Re: Franky
Ještě jeden dotaz. Takže stačí mít to v kvetinácí třeba s kamínkama a jen často zalévat nebo to musí mít kořínky neustale pod vodou. Do hlíny se to dávat asi nema nebo ano?
Starší reakce
Mraku, mas to pekny... ta sumatranka ma zajimave maly listy, ale da se poznat
. Nooo budu se k tobe muset zastavit
tam je toho povícero
Microsorium, lilaeopsis, hemianthus, c.potenderifolia a jeden echináček, ale ten je pořád stejnej
neroste ale zatím ani neodchází. (několik měsíců)
maraku že to nejsou jen kryptošky ale i echinodory
cryptosky?to sa ti tak rozmnozili?
Taky přidám trošku do mlýna. Na fotce jsou moje emerzky. (nepočítám ty co mám na parapetu)
zkus hádat co tu roste
Starší reakce
cital,je tam pisane len o cryptocorynach,díky
PS:cryptosky a higrohila su zasadene
,budem davat info ci sa im dari
0 15.02.2009 17:21 Jealoussy – Re: zaciatocnik
Proc by nesel? Uz si cetl ten clanek? V podstate jde pestovat kazda rostlina, ktera neni vylozene submerzni. Jak si myslis, ze to delaji v pestirnach? A z toho nasledne je spousta dotazu, co se me deje s listi echinacu?
a akože to mam robiť s anubiasom......akože pestovať ho emerzne
to je přímo nutnost, aby tam byly
jo, přesně tak. a nezapomeň kryptokoryně ostříhat všechny listy krom nejmladšího. hodně zdaru
já si myslim, že když přímo do tý zeminy naleješ vodu, tak z toho bude bahýnko
a kryptošky možná nebudou moct kořenit. já asi chápu, čeho chceš docílit, ale podle mě je to nepraktické, udělat si z akvárka něco jako paludárium hned. fakt, být tebou, tak je rozsázím do kořenáčů. není to tak hezké, to určitě. ale tu variantu, kterou jsi popisoval bych si možná nechala "až napotom", až rostliny plně přejdou na souš, protože pak se sníží i jejich nároky na míru zamokření a třeba je bude stačit jenom rosit a hodně zalívat jako masožravky ve skleněné kouli.
Přidat reakci
1 ...... ...... [31] 32 33
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 46117x