Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ancistrus - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 9 Přejít na další stránku   1  
Ancistrus - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.01.2015 23:27 Muž zanek [2] Re: Dusicka
ale bude to pro něj to nejkrásnější léto co kdy zažil :) pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.01.2015 00:41 - Re: marcony
Samec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2015 00:35 marcony – Samec x Samice
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, podařilo se mi jednoho blýsknout, když vylezl ven. A teď otázka, je to samec či samice?

 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2015 17:53 Muž TRULY [164] Re: Urtman
tak to chápem a aj to mám v pláne, na tých čo mam terz odber mám = známy, kolegovi v práci atd.. takže ich v pohode rozdám resp. predám. Ale zle nepíšeš viem čo máš na mysli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.01.2015 17:49 JoKa Re: TRULY
A přesně proto, než se začnu vůbec zabývat nějakým odchovem, zaběhnu do akvaristiky, otevřu ústa a zeptám se, zda-li ode mě vůbec někdy nějaké ryby odeberou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2015 17:39 Muž TRULY [164] Re: zervan
TAK ono lepšie za iný tovar ako píšeš ako mať prázdnu ruku a hladne krky v akva :) OT
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2015 16:26 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: TRULY
Hm, no tu u nás majú ancíkov všade v obchodoch, ale i tak sa mi podarilo dohodnúť odber. Nie je to žiaden zárobok, ale aspoň čosi na kompenzáciu investovaného času, energie a krmiva. Predajcovia sa boja brať od neznámych, lebo je riziko zavlečenia nejakých chorôb. A tiež neradi vydávajú hotovosť, skôr je to taký výmenný obchod za iný tovar.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2015 16:18 Muž TRULY [164] Re: zervan
Tak zatial som nadseni z mnozenia ale casom urcite pride problem ako u teba. Smutne je akurat to ze ak pridem do obchodu a chcem si pozriet nejakeho prisavnika tak nikde ich nemaju alebo maju max do 5ks. Tak nechapem preco. je problem s odberom mladych od sukromnych ludi -chovatelov hobby.


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2015 13:30 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: TRULY
Asi si samica obzerá hniezdo. Treba ju pozorovať - ak má bruško a zrazu jej zmizne, tak nakládla ikry. U mňa to bolo príliš často, tak riešim opačný problém - ako tomu zabrániť. Samca držím mimo, iné mi nič nenapadlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2015 12:48 Muž TRULY [164] Re: zervan
TAK NA moje sklamanie tam ikry nie su pozeral som tam teraz, samec nalepený :) Ale zrejme je to dobrý signál, že si kokos vybral ako utočisko a je tam vkuse :) Zujím ma jedna vec, či dokáže smec nahnať samicu aj to skryše s malým otvorom, teda s otvorom akurat vstup pre telo prisanvika.
Samice sice na noc stále mizne pod kokosom, len musim zistiť ktorým, lebo som dal dve kusy. Mýslíte že ju vie nahnať do takeho otvoru? Cez den si pekne oddychuje na listoch a v noci šup dnu :-D Kto vie čo tam robia hhh potlesk ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2015 12:39 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: TRULY
Ja som do kokosa bežne nakúkal, niekedy som ho v ňom aj preniesol, inokedy som ho z neho zase vyháňal pri presune kokosu s malými (to sa mi ale moc neosvedčilo, lebo samec potom bagroval dno, kde bol pôvodne kokos) a vždy sa tam vrátil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2015 11:33 Muž TRULY [164]
čaute. Pred nedávnom som dal do akv kokos, (foto pridam večer) a po omrknuti sa do neho asi po 3 dnoch noc usidluju prísvaníci. Teda cez den je samička na rastlinke na liste, a v noci je v kokose. Samec už 3 den stráži vchod do kokosa a neplave nikde po akva, pričom predtým mal svoje oblubene miesto pri filtry resp. ohrievači. Male som mal asi pred 2 mesiacmi tk rozmýšlam či nema antik znova ikry.
Teda môžem alebo nemôžem to nejako zistiť? Ak nadvihnem kokos a zkontrolujem ho, nevyplaším samca natoľko, že kokos bude brať v buducnosti ako nebezpečný? Alebo jednoducho sa tam vrati a po 2,3 dnoch bude pre neho zase TOP SKRYSA? Do kokosa nevidno absolutne preto sa pýtam či s nim môžem teraz manipulovať. (možno je to len planý poplach)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2015 22:48 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: prasan
Rado áno, za predpokladu, že nemáš viac druhov filtrov, kde potom jeden z nich slúži na mech. filtráciu, ako to mám ja - veď si to videl. Keď som svojho času menil molitan, tak mi NO2 nenarástlo ani o prd. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2015 21:22 - Re: zervan
Egeria toho vie stiahnuť vcelku dosť a pri spomalenom prietoku (použitím filtračnej vaty) účinnejšie fungujú nitrifikačné baktérie.Filter má slúžiť predsa na filtrovanie a nie len ako naháňač vody a lapač hrubého kalu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2015 19:41 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: prasan
Nechcem provokovať, ale myslím, že to stojí za zmienku... Schválne som skúsil dlhšie nemeniť vodu v tom mojom extra prerybnenom odsúdeniahodnom akvárku. Je to už 8 dní od poslednej výmeny vody a nameral som 0,05 mg/l dusitanov a cca 12 mg/l dusičnanov. Dusitany ma nijako neprekvapili, nitrifikácia funguje už dlho parádne, ale dusičnany vcelku hej, predtým sa šplhali vyššie. Pred tými 8 dňami som síce cca tretinu filtrácie zamenil z molitánu na JBL Micromec, ale pochybujem, že by mohla nabehnúť tak rýchlo denitrifikácia, ktorú sľubuje. Ale všimol som si tiež, že sa dosť znížil prietok filtrom - vata, čo som musel dať okolo Micromec (aby filter nenasal najmenšie krevetky), je dosť hustá, možno to má nejaký súvis. Alebo to stíha tá Egeria densa, rozrástla sa. Podľa mňa to potvrdzuje, čo i prasan napísal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.01.2015 15:51 -
V prírode takmer 80% tráviaceho traktu ancíkov tvorí detrit.Ja toho detritu mám v akvárkach až až,okrem toho kŕmim a ryby sa mi veselo množia.Ancíky nie sú tak citlivé ako iné L-sumce.Majú radi rovnomerné stále podmienky i keď výmena vody im robieva radosť a ochotnejšie sa tak trú.Osobne nemením ani tretinu vody,no pri tej mini výmene samozrejme nezabúdam odkaliť steny filtra a čiastočne dno.
Akvaristika je práve preto zaujmavá,že každému funguje niečo iné a tak trocha inak.Tiež sa striktne nedržím vžitých postupov.(občas si myslím a neraz sa to i potvrdilo,že sú často zavádzajúce)
Je dôležité si nájsť tie správne informácie,neveriť všetkému a občas si niečo i na vlastnej chybe skúsiť.I keď hovorieva sa,že len hlupák sa učí na vlastnej chybe.Rozumný človek sa učí na chybách toho druhého. :-) ;-)
No ešte nakoniec,tie moje akváriá sú podstatne objemnejšie.V tej mini 30 to chce fakt častejšie výmeny vody a kvalitnú filtráciu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2015 11:46 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: MonterMonty
Áno, ancíkovia vedia narobiť veľmi hrozivo vyzerajúci neporiadok. Keby som dal len na dojmy, tak by som povedal, že voda musí byť toxická. Všimol som si, že väčšina účastníkov tohoto fóra pohŕda testami a riadi sa svojim odhadom, ktorý považujú za neomylný. V tejto situácii je to dosť mätúce, pretože vizuálny bordel v akváriu nekoreluje s obsahom škodlivín. Zdôvodňujem si to nedokonalým trávením - proste ich trus, to je prevažne granulovaná "odšťavená" (alebo skôr čiastočne odvyživená) potrava alebo granulovaný ohlodaný koreň (i podľa farby trusu možno vidieť, čo zjedli). Pri častej údržbe (odsávaní toho neporiadku) ani nie je možné, aby sa z toho stihlo vytvoriť nebezpečné množstvo škodlivín. Naproti tomu priezračne čistá voda čistotných rybiek, ktorá nebola dlhú dobu menená, môže mať niekoľkonásobne vyššie hodnoty škodlivín. Áno, experimentujem a nebojím sa búrať zažité mýty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2015 10:55 marcony
Jednalo by se samozřejmě jen o akvárium na vytření...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2015 08:59 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: zervan
Jednou jsem provizorně do takového objemu dospělé ancáky dal , za půl dne z toho udělali kůlničku na bordel - víckrát už bych to neudělal a už vůbec bych to nikomu neschvaloval no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.01.2015 08:57 radim Re: zervan
Řekl bych, že to akvárium je už trochu extrém. Mít v 30 litrech 90 anc. různé velikosti a považovat to za ukázkový odchov.
Jak sám uvádíš experimentuješ :-P
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2015 08:00 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: LiborSprysl
Môžete nesúhlasiť - toto je diskusné fórum a každý má právo napísať svoj názor, ja si za svojím stojím. No nie je správne vytrhávať tvrdenie z kontextu, k nemu som pridal i nutné podmienky, v skratke: samozrejme tie špeciálne proporcie, dobrá filtrácia, veľa rastlín, silné svetlo pre ne, častá výmena vody, 50 malých ancíkov (teda nie kumulácia viacerých znášok). Funguje to nielenže s nulovým úhynom, ale i s bežnou rýchlosťou rastu a bez nebezpečných hodnôt dusitanov a dusičnanov.

Ono tých 32 l nie je tak málo ako sa zdá - je to ako keby sa zo 100 l akvária odrežú preč vrchné 2/3, kam ancíkovia aj tak nechodia, vyzerá to takto: rybicky.net/fotogalerie.php… (je tam vidno cca 2-3 cm ancíkov a je ich tam cca 90 ks)

EDIT: Ešte mi napadlo, že sme mohli rozdielne pochopiť, čo vlastne chce dotyčný záujemca o odchov. Na jednej strane tvrdím, že odchov je možný za vyššie opísaných podmienok, na strane druhej tvrdím, že 2 ancíkovia sú viac ako dosť v mojom hlavnom akváriu (hrubý objem cca 85 l, čistý cca 61 l). Pretože v ňom predpokladám bežnú údržbu. A je tiež rozdiel, či sa chovný párik len dá na vytretie dočasne do odchovne alebo tam bude trvalo (predpokladám 1. variant).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.01.2015 04:04 Muž LiborSprysl [9015] Re: zervan
zervan napsal: Tých 32 l nie je veľa, ak ide o bežné proporcie. Ale pokiaľ ide o veľmi nízke akvárium, bude to OK
coze Na chov jednoho páru ancistrusů a ještě jejich mladých? no No to si děláte prču kolego...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 23:25 marcony Re: zervan
Děkuji za rady, nakonec tam tedy substrát dám + přendám rostliny z hlavního akvária, mám jich tam více, než bych chtěl. Zítra začnu zařizovat akvárium tak sem můžu dát průběžný report. Jen tak mimochodem, po jaké době, co akvárium napustím vodou, tam mohu dát připravené ancíky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 22:51 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: marcony
Tých 32 l nie je veľa, ak ide o bežné proporcie. Ale pokiaľ ide o veľmi nízke akvárium, bude to OK (ako mám v prezentácii rozplávačka). Síce sa bez problémov budú množiť aj v akváriu bez dna, podľa mňa je lepšie mať aj nejaký substrát, nech môže samec bagrovať a budovať. Čo sa filtra týka - ak sa bavíme o takom dlhom nízkom akváriu, lepšie sa mi osvedčili 2 menšie filtre, pretože je tam sťažené prúdenie (predpokladám aj nejaký poriadny koreň). Dobré je mať buď naddimenzovaný filter (a ak bude aj rozstrekovacia rampa, dva treba nebude) alebo aspoň poriadny filtračný materiál - takých 50 malých ancíkov narobí riadny humus. Mne sa veľmi osvedčil Eheim Substrat Pro, ktorý aj v menšom objeme parádne premieňa amoniak a dusitany na dusičnany (pôvodne som mal molitán a výmena spôsobila jednoznačné zlepšenie).

Lenže tie dusičnany sa tam budú hromadiť, takže buď tam bude musieť byť veľmi veľa rýchlorastúcich rastlín a silné svetlo alebo proste treba často meniť vodu. Ja tam mám vcelku dosť rastlín (na fotke to moc nevidno, vľavo za filtrom je riadne klbo Egeria densa, zľava svietim silným svetlom), ale i tak musím meniť aspoň 2× do týždňa 3/4 vody, keď chcem zachovať pohodové podmienky.

Ale odporúčam to ešte premyslieť - o bežných ancíkov nie je až taký záujem, odchová ich hocikto, takže drobci sa začnú hromadiť a čo s nimi? Prvý výter je samozrejme radosť, ale keď každý mesiac - dva pribudne nová päťdesiatka malých, to už nie je sranda a tak som sa rozhodol samca a samicu držať oddelene alebo ich niekomu darovať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 22:33 marcony
Akvárium již mám (32 litrů). Nenašel jsem zde, jestli je dobré nechat čisté dno bez ničeho nebo přidat nějaký štěrk/písek. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2015 19:50 marcony
Zdravím, jsem zde nový. Chtěl bych se pokusit o odchov techto rybek. Chtel bych zacit komplet na novo. To znamená, že bych chtěl sehnat nějaké přiměřeně velké akvárium, kolik litrů je tak ideální pro rozmnožení? Jaký filtr je ideální a bude potřeba nějaké např. písčité dno? Skrýše v podobě kokosu nebo kořenů jsou samozřejmostí. Děkuji za odpověď. :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2015 10:41 - Re: Plecos
Ak nezabudnem a najdem si čas.Od augusta som sa v práci nezastavil.Mne redká rastú a množia sa zatiaľ úplne v pohode.Redko je selekt LDA16 predávanej ako redblack a tieto sú na dĺžku trocha kratšie ako bežné sp.Ak v tom niekto zas neprimiešal obyčajného.Už som zažil i ,,odborníkov,, čo domiešali obyčajného s redblackom.Potom to tak aj v predajniach človek nájde ako neidentifikovateľné niečo.
PS:tie závoj to nie sú.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2015 08:43 Muž Plecos [322] Re: prasan
Zdravím, šlo by hodit foto té linie? Díky :-)
Koukl jsem do prezentace a ti závojáci to asi nejsou? Jinak krásní superredi. Tak barevné mám taky, ale zle mi rostou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2015 07:05 Muž Aquasky [35]
tje přesně to že Sp. je kříženec několika druhů "hezčích" nebo spíš barevně atraktivnějších ancíků :) zajímavé by bylo udělat si pokus a začít křížit některého z našich hezčích sp třeba s L183 ze kterého by teor. měl mít také geny, myslím že s toho vznikne mnohem zajímavější populace než byly moji vyblití hnědo-goldi :) a byl by i prodejnější, jo je pravda že někteří chovatelé to mixují tak extrémně že už to není směs 3 ale několika různých forem a druhů :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2015 23:55 Muž Legioix [574] Re: Aquasky
Aquasky napsal: mě se jednou vytřel ancík sp. takový hodně hezký měl i v dospělosti pěkné bílé tečky a bílý lem na ocase což u tehle potvurek nejni moc časté.

Mám taky dvě samice , ale samec k tomu chybí. Ten lem mají z obou stran a hafo bílejch teček. Vyfotím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2015 23:35 - Re: Aquasky
Mám niekoľko línií od rôznych chovateľov,ale len tá moja pôvodná už ani neviem odkiaľ bola, je pekná tmavá skoro čierna s mini bodkami a niektoré majú i spomenutý pruh na chvoste.Všetko ostatné je proste hnedý ancík s fliačikmi.Chvála Bohu som tie moje nikdy s inou líniou nemixoval.Je tomu preto tak,lebo len málo kto selektuje pekné ancíky a kopec chovateľov to mixuje hlava nehlava pre peniažky. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2015 14:21 Muž Aquasky [35] Re: LukasHH
mě se jednou vytřel ancík sp. takový hodně hezký měl i v dospělosti pěkné bílé tečky a bílý lem na ocase což u tehle potvurek nejni moc časté. A vytřel se mi potvora s ancistrus gold kterého jsem tam dal na pár dní když sem předělával jeho nádrž, zvláštní bylo že si vybral jeho a ne svoje černý ancíky, kteří se mi za pár dní také vytřeli, ale to co z nich vzniklo bylo takové světlé místama tmavé, žádné bílé tečky ani lem na ocásku prostě to byla nějaké pouliční rasa...vořech :) jinak rybičky se měli k světu a byly zdravé jen ta barva byla děsná, takže ano jde to ale raději se tomu vyhnout :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2015 06:19 R Muž romant [27982] Re: LukasHH
Pokud to dno nebude ostrý, tak by to s těma pandama šlo, ale bez ancáků, je to něco za něco a pandy budou lepším řešením, můžeš(musíš) si jich dovolit daleko více, než těch ancáků. Je zde faktor teploty, kterou máš jistě spíš nad 25 st. a to bude trošku zkracovat život pandám, zdy by se lépe hodilo posílit ty dva panc. skvrnitý na nějakou solidní partičku(6-8kousků). Odpovědět na otázku stran odkalování je velmi těžké, je to odvislé od zatížení nádrže, kvality filtrace, množství rostlin a našlo by se jistě i dalších argumentů, obecně se nic nezkazí když jednou za 14 dní polechtáš dno odkalovačem. Ono se časem sám naučíš rozeznat jak toho bordýlku je a frekvenci si tomuto upravíš. Nicméně zde jsme již OT.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2015 00:06 Muž LukasHH [3] Re: romant
Není, jen jsem chtěl náhradu za ty dva uhynulé. Navíc mám šílené dilema, ještě se mi strašně líbí pancéřníček panda:-/!

P.S.Jak často je podle Tebe tedy vhodné odkalovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2015 17:19 R Muž romant [27982] Re: LukasHH
Já bych je tam už nedával, jeden držkolezec už tam je a to akvo není nafukovací, dno je nic moc na odkalování a oni opravdu docela nadělají a jak to bude do dna zapadávat a ty to z toho dna nebudeš schopen efektivně dostávat, bude časem problém. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   14.01.2015 17:15 Muž LiborSprysl [9015] Re: MonterMonty
MonterMonty napsal: vytřou , pokud si budou "vonět" , potomci budou půl na půl cca ....
ne To vůbec není pravidlo. Ve výtěru nemusí být ani jeden bílý!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2015 15:04 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: LukasHH
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny
Už tohle je kříženec kříženců Tato ryba je výsledek postupného neúmyslného křížení 3 přírodních druhů: krunýřovec mnohoostný + krunýřovec skvrnitý + krunýřovec modrý (přívěskatý) proto se označuje jako ancistrus sp :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2015 13:19 Muž LukasHH [3] Re: prasan
Proč? Spíše ze zvědavosti než že to tak přímo plánuji. Ale chtěl bych do nádrže pořídit gold i obyč, tak jak to spolu potom mají:-). Oddělené ložnice jim tam pak budovat nebudu:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2015 12:55 - Re: LukasHH
Nedoporučujem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2015 12:12 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: LukasHH
vytřou , pokud si budou "vonět" , potomci budou půl na půl cca ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2015 11:39 Muž LukasHH [3]
Zajímá mě, když si do akva pořídím například tyto dva druhy:
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_gold
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny
Jestli se spolu vytřou? Nebo jen gold s gold atd? Nebo jsou ještě jiné varianty ancíků co se s tím obyčejným sp dokáží vytřít?

Díky za info

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2015 11:51 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: TRULY
Kokos mávam zakliesnený, takže neviem posúdiť, no dospelý prísavník má dosť sily na to, aby nadvihol celý kokos.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2015 11:36 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: TRULY
Můj ancík s kokosem trochu cestuje, ale protože je v rohu akvária za kořenem, tak má jen omezené možnosti. Ještě nikdy ho nepřevrátil, ale nadhazuje ho značně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2015 10:23 Muž TRULY [164] Re: zervan
jasne vdaka. Nevies ako s kokosom? nevyvratia ho na bok ak ho neprilozim?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2015 22:06 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: TRULY
Môjmu produktívnemu páru sa potomstvo liahlo (+/- pár dní, niekedy som zistil neskôr): 21.6., potom boli presunutí, 6.9., 18.10., 28.11., 5.1. Prvý raz ich bolo len asi 30, potom bývalo asi 50-60, poslední ešte neviem počet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.01.2015 20:47 R Muž romant [27982] Re: lemarc
Dno je potřeba sem tam udržovat. To "sem tam" je zvoleno záměrně, neb každý má jinak postavenou osádku, tedy znečišťovatele a tak jednomu stačí odkalovat jednou za měsíc a druhýmu je i to týdenní odkalení málo, ty máš zdatný producenty odpadu, tkže se nestyď odkalovačem zajet pěkně hluboko do profilu dna a co se týká té filtrace, jako jedno z univerzálních řešení se nabízí čerpací hlava kostka biomolitanu. Ty tu hlavu máš, ale nemáš pod ní dostatečněj osídlovací prostor pto nitrifikační bakterie, takže když se povede nabastlit kostka na tu stávající hlavu, klidně a nebo komplet nový, třeba www.akva-tera.cz/… a ktomu kostku 10x10x20 cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2015 20:45 Muž TRULY [164]
ludia chcel by som sa este spýtať, či treba nejako priložiť, či ho antici ak budu podnim neposunu alebo nedvíhnu, Može sa to stať? Aby mi ho cez noc nepreniesli na druhu stranu akva alebo nevyvrátili či?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2015 20:39 lemarc Re: romant
Vidim ze tam staci dat trosku kaminku a ne jak ja takove množství.To velke je cca80L
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2015 20:36 R Muž romant [27982] Re: lemarc
Jak je to akvo velký? Tipuju to na nějakejch 50 litrů.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [9] ...... 65

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50740x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/84-ancistrus-sp-chov?od=401