Hlučnost filtrů
1 19.11.2009 21:16 Libor123 – Re: Kahan
Ahojky.
Přidám svůj postřech. Mám 2 akva a to 360 litrů a 480 litrů. Na obě mám dva filtry Fluvaly 405. Za sebe říkám maximální spokojenost. Vrčí asi tak jako když sepne lednička, takže neruší.
na tu čerpací hlavu to jen nasadíš zespod.
1 19.11.2009 19:58 H2O Prosím vás o radu, chci si dát do 160l akva bio molitan je lepší ho napojit na čerpací hlaVU(A jak) četla jsem že je to tišší než vzduch. motůrek
Starší reakce
no zjevně zlevnili. koukal jsem na ten zoohit.cz v září a bylo to tam tak o litr dražší než to nabízejí ted (ten Eheim 2073) tuším že za něj chtěli cca 4700.
Vím že jak jsme diskutovali možnej nákup v UK a jinde tak ten českej zoohit byl docela drahej ve srovnání s jinejma pobočkama.
Máš pravdu, čísla jsou dobře, desetinnou čárku jsem nezvládl. Omlouvám se.
40Kc za kWh? Nebo do tech 350-ti rocne za 1W navic zapocitavas i fixni platby v plne vysi? je to rocne necelych 9kWh ....
1 05.11.2009 11:36 Jukub – Re: smik
Spočítat spotřebu el. en. není problém. Ohledně tohoto parametru mám jasno, ale co provoz a údržba?
Není nad ozkoušení v praxi.
Když se dívám na české weby a obchody mají na filtrech neslušný rabat
. Máte někdo tip, kde kupovat za slušné ceny? Zoohit.cz?
1 05.11.2009 09:53 smik – Re: filipsi
Přesně tak souhlasím. Kdo má dvoutarifovou sazbu D45d tak je ještě zhruba na polovině. Pro mě osobně by ta ušetřená 50-100 koruna ročně za 3W rozdílu neměla rozhodující vliv na výběr filtru.
Nemate tam nejak hooodne drahou KWh? To mi nejak nevychazi ani pri pomysleni na vikend sazby rekr. objektu .... 35Kc by myslim byl lepsi nastrel, ne?
Dobrá informace, připojím další - 1watt rozdílu dělá cca 350,- CZK ročně.
Eheim 2071 má 12W a JBL e900 má 15W.
Ovšem srovnatelný filtr pro JBL e900 je Eheim 2073 se spotřebou 16W
Oba dva filtry určitě mohou být dobré, u Eheimu jsem přesvědčen že bude dobrý dlouhodobě. Na tvém místě bych se zajímal o spotřebu u JBL, kterou jsem nikdy nevyčetl. Vezmeš-li si že filtr je zapojen 24 hod/den a 365 dníúrok, je každý watt znát.
Oba jsou tiché a kvalitní. Eheim je prestižnější značka specializující se na filtry s dlouholetou zkušeností. Záleží kolik chceš investovat. Používám oba a nemůžu si ani na jednu značku stěžovat. Oba mají keramickou osičku a keramické lůžko rotoru, takže mají dlouhou životnost a nízké opotřebení znamená téměř neslyšitelný chod.
1 05.11.2009 08:33 Jukub – Hlučnost vnějších filtrů JBL x Eheim
Ahoj,
uvažuji o koupi vnějšího filtru do společenského akvária 120L. Rozhoduji se mezi: Eheim professionel 3 2071
www.zoohit.cz/…
a JBL Cristal Profi e900.
www.zoohit.cz/…
Akvárium je v pokoji kde spím, jsem citlivý na hluk. Nikde jsem se žádné oficiální hodnoty nenašel.
Jaké máte s výše jmenovanými filtry zkušenosti ohledně hluku, provozu, údržby a případného servisu? Dík za názory.
Starší reakce
Eheim ecco pro 200 (2034) po troch mesiacoch stále úplne nehlučný(nič nepočuť-mám ho mimo skrinky),pri priškrtení stále úplne tíchý. Že je spustený poznám iba priložením ruky naň(jemné chvenie),alebo pohybom hladiny v akva. Doporučujem každému záujemcovi o filter pre akva do 200L. U mňa v 112 L akva.
Starší reakce
Hluk z filtra je ovela mensi ako ma vacsina ryb vo prirode. Predstav si potok. Ako ta voda huci po kamenoch. Zaroven sa okyslicuje. Ten hluk vody sa neda porovnat s filtrom
0 11.08.2009 22:12 doktorZhor – Re: ČUPR
super, díky za vyčerpávající odpoved
filtr mám připevněný na sklo přísavkama, takže by to mělo být v pohodě... tam spíš jde o to, že vrčí a to vrčení se přenáší do vody... a vzduchovat musím, rostlin tam tolik nemám ,abych nemusel okysličovat...
Děláš dobře - filtr by se neměl vypínat nikdy, aby byl zajištěn řádný nitrifikační proces v akváriu. Ve filtru totiž žijí a rozmnožují se užitečné bakterie. Výjimkou je krátké přerušení filtrace při snížené hladině vody při odkalování apod. S hlukem čerpadla si starosti nedělej, nemyslím si, že by tento monotónní hluk akvarijním rybám nějak vážně škodil. Horší jsou pro ně nejrůznější nečekané rázy, klepání na sklo akvária a prudké rozsvícení ze tmy, při kterém mohou některé druhy ryb dostat až šok. Nevím, jaký vnitřní filtr používáš, ale u některých se hluk přenáší vibracemí na sklo akvária. Tomu můžeš zabránit připevněním pomocí vhodných gumových přísavek, případně pokud je filtr "přitažený" k bočnímu sklu plastovým šroubem se svorkou, vlož mezi tyto kus pryže (např. z duše na kolo) a svorku dotáhni opatrně tak, aby nevznikaly tyto hlučné vibrace. Co se týče okysličování vody v noci, zde je okysličování potřebnější více jak ve dne, neboť v noci je kyslík spotřebován rostlinami, které produkují CO2. Zde je otázkou, zda je vzduchování vůbec potřebné, neboť neznám velikost Tvé nádrže, počet ryb a rozsah osázení rostlinami.
0 11.08.2009 00:21 doktorZhor – Re: kortezhugo
takže hluk teda škodí rybičkám? nebo jak? jako filtr je nový, nechci si hned kupovat další... a navíc mám akvárko 120 litrů a to bych si musel koupit leda venkovní.... navíc mi hučí i světlo, to taky asi není dobře, vid?
"potažmo není okysličování vody i přes noc na škodu?"-ee neskodi...
...ked "hlučí" - treba zohnat nieco tichsie...
...staci trochu "prebehnut" forum...
0 10.08.2009 23:13 doktorZhor – Vadí hlučnost filtru rybám?
Ahoj všem, podle zde popsaných rad nevypínám vnitřní filtr nikdy. Ale dost hlučí, navíc mám na něj připojený i vzduchování a to hlučí taky... nevadí to hlučení rybičkám, potažmo není okysličování vody i přes noc na škodu? Díky za vaše postřehy
Starší reakce
Ja mam EHEIM profesional III jede krasne potichu a jediny kdy dela hluk (a to velky) je kdyz se do nej dostane vzduch a to je pri cisteni. Vzdy jsem ztoho desne nesvuj, ale vypozoroval jsem ze nema cenu mu nijak pomahat proste to chce cas az ty bublinky zneho odejdou. Zkousel jsem uz ruzne pumpovani(pro III ma pumpicku) zaplavovani pred sestavenim a vzdy je to to sami jak mile tam je vzduch tak dela kraval. U toho miho to trva tak 4-6 hod nez prestane. Vetsinou to je videt jak zneho ty bublinky vychazeji. Ted je nejakej pricpanej a sotva zneho tece voda a tak ho o vikendu budu cistit uvidime jak dlouho bude delat bugr tentokrat.
neni v nim jenom přebytečnej vzduch?
1 08.06.2009 14:08 petulevrtule Ještě jsem zapoměla napsta typ filtru
vnější filtr - Eheim 2213
1 08.06.2009 13:17 petulevrtule – Proč najednou tak hučí???
Celou dobu byl tichý jako myška a najednou začal být hlučnější a hlučnější, tudíž jsme si říkali, že je asi na čase vyčistit...Už jsme ho několikrát čistili a vše probíhalo v pořádku. Dnes jsem ho tedy opět vyčistlila - asi po 3 měsících a po zapojení hučí jak hleikoptéra v dálce...V prezentaci nádrže nahraju video, nevíte čím by to mohlo být???
Starší reakce
tak.Právě jsem dokončila kompletní vyčistění hadic,filtr jsem už neotvírala a pak filtr znovu zapnula.Hurááá,filtr je zase tichý jako před tím.Tak se mi moc ulevilo.
naklánět ze strany na stranu chvíli půjde vzduch a pak přrstane
Jak se dá odvzdušnit?chytám se každého stébla...
no,je pravda,že se nepovažuju za moc technického člověka...filtr jsem vždycky měla vnitřní,tento jsem kupovala od akvaristy,tak ani návod jsem neměla.Tak to mě fakt nenapadlo..
Takhle jsem ho vypínala jen párkrát a hned z té zástrčky vyndala.Takže jsem ho nejspíš zničila?
No ono zastavit oba kohouty (rozumím přítok i odtok) při běžícím filtru je nerozum a jenom trochu technicky uvažující člověk nazná že to filtru určitě nepomáhá a nějak tu nelibost dát najevo musí. Než zkolabuje tak asi vydává nějaké pazvuky.
Ahoj, nemáš přicpanou přívodní hadici. Tento problém jsem měl taky, špatně nasával.
Po vyčištění nasávacího koše zase super. Podotýkám že do filtru jsem nelezl.
Pokud jsi do něj už vlezla, nejspíš ho budeš mít také zavzdušněný.
Dobrý den,mám problém se svým filtrem Eheim professional 2222.Mám ho ve 136 l akvárku.Zpočátku byl uplně nehlučný,ale poslední dobou vrčí.Celý jsem ho rozebrala a vyčistila,ale nezměnilo se to.Nejvíc je to slyšet,když zastavím oba kohouty a filtr zůstane zapnutý v el. zástrčce.Poradí mi prosím někdo?díky
Starší reakce
Pokud to jednou teče, tak to těžko nějak upravíš. Spíš doufej, že na vadný kus nenarazíš. Mě se to povedlo. Tedy nenarazit. Zatím šlape bez potíží. Dávej ale pozor při čištění na manipulaci s jednotlivými díly. Použitý plast není zrovna extra kvalita a nesnese hrubší zacházení. Jinak to celkem ujde. Tedy pokud trváš na Tetře Ex.
těsnost už se nějak upraví
Tetratec-Ano hlučnosť v podstate žiadna,ale...ostatné veci,hlavne tesnosť...to je kus od kusu.
Jak říkám, Tetra tec je mi z těchto možností nejsympatičtější kvůli ceně i kvůli dost velkému objemu... a jestli říkáš že je hlučnost ok, tak do něj asi půjdu.
Mám Tetra tec 1200 a hlučnost je minimální, běží asi 3roky je velice účinný/spokojenost/
Potřebuji filtr do 150l akva a přemýšlím o jednom z těhle 3 filtrů. Tetra tec EX 700 - za rozumnou cenu a včetně náplní (podle info je mi nejsympatičtější). Eheim 2234 Ecco comfort - kvalitní, ale menší filtrační objem. Eheim 2211 - slušná cena i kvalita. Ale co mě zajímá nejvíc je hlučnost. Používám totiž zatím Eheim liberty a jelikož mám akva v místnosti kde spím, tak mě dost ruší a půjde pryč. Tak prosím ty, co mají s některým z těchto 3 filtrů zkušenost, o názor ohledně hlučnosti.
Starší reakce
1 21.04.2009 07:15 fap – Re: Yirka
zdravím ,tak jsem koupil vrtulku včetně osičky a gumovejch čepiček, ted je slišet jen když kněmu dám ucho,takže to pomohlo,doufám že při každem čištění nebudu kupovat vrtulku
. Radek
Nemáte někdo zkušenost s filtrem Elite Jet Flo 50? Přijde mi že docela hlučí,nevíte jak to zeslabit?
Zhruba týden mám spuštěný Eheim eco 2236 ...
Je slyšet pouze, pokud otevřu skříň pod akva, jen tak jemně vrní.
Já mam dva a ani jeden neni slyšet
Tebe nechápu, pokud bych měl doma motorek který dělá kravál tak ho okamžitě vrátím nebo vyměním
Já vycházím z osobní zkušenosti, v životě bych nedoporučil cokoliv s čím nemam osobní zkušenost.Pokud ty máš s ním špatnou skušenost a nic si s tím nedělal(reklamace atd.)dobře ti tak
Pry blbosti
No a já mám zase jeden a ten hlučný je, už jsem si tady na fóru a na podobných vláknech všiml paru stížností na tyto motorky, tak z toho mimo jiné vycházím
Jestliže nebyl hlučný před demontáží, doporučuji ještě jednou rozdělat a co nejpečlivěji složit znovu. Je pravděpodobné že se vloudila chybička... A také třeba chvíli počkat až se trochu zanese a vyplní se různé vůle. Pokud to nepomůže je přemýšlení o výměně rotačních prvků nebo uložení namístě.
Přidat reakci
1 ...... [21] ...... 26 27
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 49173x