Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prasklé sklo a jeho lepení

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Prasklé sklo a jeho lepení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2008 21:01 Muž Yirka [9259] – Re: DoctorT
Naleju trochu černého humoru. Buď rád že máš parkety a ne plovoucí podlahu.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2008 20:56 DoctorT – Re: Štěpán
Šak píšu že mě z toho hrabe, máme parkety a prasklejch 63l mi připadlo minimálně že je to kubík a půl vody. Krom toho prasklo v noci a přišli jsme na to až ráno.
Akva máme hlavně kvůli malé dcerce a vysvětlujte jí pak kde má neonky a kam šli rybičky :-(
Proto se bojim, bojim všeho.
Z venku do těch lepených spojů můžu strčit kousek nehet a toho už se taky bojim, zda je to normální. Prostě mám to akva pod drobnohledem. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2008 20:50 Štěpán
DoctorT napsal: .... či co!!!!! ... NEJDE VYTLAČIT !!! Mám panikařit... Já bych panikařil. Můžeš třeba vyskočit z okna a pak budeš mít asi jiný starosti ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2008 20:49 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy
1)2-3mm neni problém:-)
2)sama zmizne určitě:-)
X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2008 20:46 DoctorT – Prasklé akva - prosím poraďte
Fotka k příspěvku Dobrý večer všem,
před cca 3mi nedělemi mi prasklo mé akva co mám tady na profilu, dnes zakládám nové - ten samý objem a asi už mi hrabe a mám schýzu, ale hledám všude netěsnosti, bojím se "blbostí" tak se obracím na Vás zkušené, aby jste mě uklidnily, nebo vyvolaly paniku.
Za prvé : koupil jsem si akva podložku - tu jsem předtím neměl, ale na každé straně mi akva cca 2-3mm přečuhuje. Nemůže to nějak prasknout či co!!!!!
Za druhé : v jednom z rohů se mi utvořila taková zajímavá bublinka ( viiz. foto ) a NEJDE VYTLAČIT !!! Mám panikařit, nebo to tam může být.

Vím jsem asi blázen ne ale pokud mi někdo neodpoví, pak dnes neusnu.
Díky za pochopení a rady. Tom ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2008 12:06 matesss
8mm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2008 22:16 Muž spooky [11] - Asie – Re: Ivca
Dal by som jednoznačne 8 mm a máš pokoj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2008 19:34 Muž Tonys [16] – Re: RAP
To je 160litrů pokud se nemýlím? u 8mm je to mislim 10kč za litr když to seženš dobře. U 6mm je to 8kč za litr. Zvaž rozdíli cen Jestli ti těch 400,- za risk stojí. Ber také v potaz že 8mm bude odolnější vůči nárazům. Co se týče krytu... souhalsím s většinou kup si elektrický předřadník patice a máš to za pár kaček. Jen bacha na použití lamina. Tam je docela problém s úpravou stran. Takže bych použil normální dřevo a odolný lak. ;-) Muj názor
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2008 18:15 RAP – Re: Polux
Něco jiného je mít takové akva v rybárně a něco jiného v obýváku. Klonil bych k těm 8mm. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2008 20:09 Muž tweety1 [4]
Taky si myslim, že by mělo 6mm stačit, myslim že i ve stejných rozměrej i se stejnou tloušťkou skla se akvárka normálně prodávají... K tomu krytu, radši si ho udělej sama (nebo s někým) ty kupovaný plastouvý sou na.... Vetšinou v nich je nedostatečné osvětlení (bohužel se tam ani nijak zvlášť šikovně nedá přidat trubice, a když jo, tak se to pak kroutí...) i manipulace s plastovým krytem není nic pohodlného (možná ty dražší sou řešeny líp než ty levnější) přečti si nějaký návody na netu a opravdu zvol vlastní výrobu, budeš spokojenější...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2008 18:50 Polux
6mm pouzit muzes kdyz na to nebudes nic pokladat uplne v pohode ja uz jsem ti odepisoval na jinejch strankach a nakej borec ti to tam pise taky dokonce i s rozmerama ze to ma a v pohode
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2008 17:59 Muž Yirka [9259] – Re: Ivca
1/ Se 6mm bych to při tom objemu neriskoval, šel bych do 8mm.
2/ Když už ušetříš tím, že nekoupíš komplet, ale samostatné AQ, pouvažuj o krytu vlastní výroby, příjde tě maximálně na polovic co kupovaný.
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2008 17:54 Ivca – sklo
Dobrý den.
Mám 2 dotazy:
1) Stačí na akvárium o rozměrech 100x40x40 tloušťka skla 6mm? A nebo je to málo?
2) Když si koupím zvlášť akvárium, a zvlášť kryt, je třeba ten kryt nějak přidělat na akvárko, a nebo se prostě jenom nasadí....
Předem děkuji za odpověď

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2008 18:50 Muž poltergeist [3]
mě akvárko shodil pes, sice v něm naštěstí nebyly rybičky ale jedna stěna total failed, vzal jsem skalpel a vyříz jsem to, žiletkou jsem pak odstranil zbývající silikon, teď jen lenost musí dovolit to opravit :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2008 18:25 RAP – Re: forepa
Záleží na tloušťce skla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2008 13:01 forepa
Já nemyslím matematiku...Já myslím výpočet ceny...;)Zhruba...A vypočítat m2 obdelníku 96 a 60 zas tak těžké není...;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2008 12:25 Muž spooky [11] - Asie – Re: Ploutev
Veľmi pekné kryty(drevenné) majú tu: www.zekia.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2008 12:05 Muž MiHl [55] - Cichlidy – Re: forepa
to je tak těžká matika? neznám druhý rozměr, ale odhadem to bude tak 650-700,- za to sklo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2008 10:32 RAP – Re: juro127
Dá se použít i struna
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2008 09:58 forepa
Ojé....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2008 09:43 Muž MiHl [55] - Cichlidy – Re: forepa
počítej i větší nádrže se silnějším sklem tak 1200,- Kč/m2
tak si spočítej plochu skla a máš to
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2008 07:23 forepa
Prosím muže nekdo odpovědět na kolik to tak zhruba vynde?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2008 23:51 forepa
Na kolik tak vynde prední sklo 260 litrového akva...95 délka a šírka nwm...Na kolik by to zruba tak cca mohlo vyjít?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2008 20:05 Muž DonJuanKarlos [30] – Re: juro127
lehko asi ne ale používajá se k tomu nástroj podobný žiletce palec Žiletkou se dají ostranit lehce přebývající silikon když si akva lepíte sami a máte moc tlusté okraje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2008 19:12 Muž juro127 [6]
zlepene akva ziletkou len tak lahko nerozdelis ale newa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2008 12:25 Ploutev
Díky za rady a morální podpodru. Kočka Koulička se běžně vyhřívala na krytu světla na té nádrži, někdy tam byly i dvě koťata. Říkala jsem jim, to bude psina, až to praskne a kožichy se vykoupou. A po několika letech se i stalo. tone Nastal gejzír, ten jsem zmírnila tím, že jsem před prasklinu dala obě krycí skla. Z proudu se stal malý pramínek a rybičky jsem v klidu odlovila.
Pokusím se domluvit se sklenářem na opravě a nechám tam vlapit další výztuhy. Za ušetřený peníz zakoupím kryt s osvětlením. Jen bych ráda našla zdroj na dřevěný. Ty plastové se mi nelíbí. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2008 12:06 Muž TomášB [12]
jo jo sklenář ti to spraví
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2008 12:00 Muž DonJuanKarlos [30] – Re: Ploutev
Prasklá skla se běžně mění, silikon odřízne žiletkou a znovu celé slepí X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2008 11:56 Ploutev
Dobrá rada, Hanzi, že se sklo dá dát nové do okny, to vím. Nebyla jsem si jistá, jestli sklenář dokáže odříznout jednu stěnu, aby nepoškodil ten zbytek a dolepit tak, aby to byla zase nepropustná nádrž. Ono už jen to stěhování bude masakr. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2008 11:50 Muž hanz [27]
Vzal bych to ke sklenáři a poprosil ho, jestli by mi to přední sklo nevyměnil ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2008 11:48 Ploutev – Co udělat s prasklou nádrží?
Prasklo mi přední sklo na 200 litrovém akva. Ryby zachráněny, rostliny jsem přestěhovala do menší nádrže. Co s praklým předním sklem? Šla by i zlikvidovat, ale ráda bych ji zachovala nebo obnovila. Mám pod ní přesně stojan kovový 100x40 cm. Existují koupit nádrže o půdorysu mého stojanu i s osvětlením. To by ale znamenalo značnou investici. Původně jsem chtěla investovat jen do toho osvětlení.
Máte někdo zkušenosti, a /nebo radu?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2008 13:58 Muž gigimasters [8] – Re: mch.sokolov
Tak já nevím radši se ptám.. Neznám tvé skušenosti s akvaristikou tak jsem radši opatrný.. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2008 13:52 Žena bucliik [99]
není tam napsáno, že je to na akvária jen v českým překladu?
mám pocit že zrovna v OBI jsem na malinkatý lepidlo koukala a dost jsem se divila že na akvária bylo uvedeno jen v překladu-ale původně nikoliv
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2008 13:34 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – Re: gigimasters
mysliš že bych si koupil něco,kdyby tam nebylo napsáno akvarijni silikonové lepidlo? ano je to na akvária:-) smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2008 13:12 Muž gigimasters [8] – Re: mch.sokolov
Díky ale je to speciálně na akva? nemůže z toho nic unikat do vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2008 12:44 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – Re: gigimasters
zrovna dneska jsem si koupil tubu v OBI černýho silikonu(lepidla) cena asi 60kč,60ml,taky se chystám přilepit proužky,kvůli krycimu sklu,takže lepidla až až,náklady minimálni :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2008 11:46 Muž gigimasters [8] – čím slepit sklo?
Potřeboval bych ke stěnám akvária přilepit skleněné plošinky tak abych na ně mohl položit sklo které by mi zakrylo vršek akvria. Je to možné v domácích podmínkách? Nebo to jde jen u výrobce.. ? A pokud to jde tak čím sklo přilepit prosím? :-)
Potřebuji to kvůli tomu abych na akvárium mohl položit zářivku. Tak jestli má někdo jiný nápad než já tak at klidně napíše.. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2008 11:45 klicko – akvarko
myslim z eked kces tak male akvarko tak si si mal kupit tie gulate na stol co sakupuju frajerkam na narodky :-D ale ked si zakladas akvarium nesetri na blbostiach...to su peniaze ktore ked ta to bavi neolutujes..a trosk uvacsie akvarko by sa lahsie prevadzkovalo a aj by sa ti tam mestilo viac napadov na zkraslenie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2008 10:30 morgul – Re: Dinamit
ahoj, jaké jsou rozměry toho akva? případně kde je ten bazar?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2008 20:52 Tomm
na to si netroufnu no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2008 18:05 Tomm – Re: petak
nooooo, je to 400L akva ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2008 18:03 petak
bych to sklenáři nenosil slep to sam nic to nejní a pokud budeš odřezávat stěnu tak to nezapomen zatížit až dáš silikon.mnoho úspěchů a neboj se toho jsi snad chlap ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2008 17:46 Muž matrix069 [79]
Záleží na tom ako staré je akvárium(spoje) Ak viac ako 8-10 let,tak by som ho rozhodne dal nanovo zlepit sklenárovi. Ak má tak 3-4 roky,tak prelep akvasilikonom vnútorné spoje (tam kde to rosí+nad tým aj podtým aspoň 5cm).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2008 16:40 Tomm
Já jsem to neviděl, prý to rosí minimálně, takže nevím. Ale nemám s tím tolik zkušeností. Myslíš na tom místě dát ještě jednu vrstvu silikonu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2008 16:33 petak
bych to osobně jen zalepil silikonem a pohoda
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2008 16:24 Tomm – Akvárium teče (rosí)
Zdravím, pokud akvárium rosí v horní části, dá se to nějak opravit? Nebo je lepší rozebrat a znovu nechat slepit? Momentálně je akva vypuštěné. Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2007 20:28 Žena Dinamit [68]
Ono občas je i dobrý zajít do bazaru nebo zastavárny. U nás maj asi 300l akvárium za 650. Kdybych měla místo, už je u mě doma ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2007 15:01 Page
Tak já chudej taky nejsem. Jen přemejšlím kam peníze investuju!;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2007 13:19 Rybář
filipsi: On ti to sklo prodá totiž dráž i samotné, ty když si to řežeš, tak to sklo nemáš tak levně jako on.
A takový mini akvárko udělá za 10 minut čistýho času a během schnutí dělá jiné věci.
A taky bude spíš z těch zbytků.

Page: Každej není tak chudej aby ho stovka vytrhla a ke sklenáři musíš 2x a čekáš na něj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2007 13:03 Muž filipsi [1298]
Jednoduche, vysvetlim. Musi najit nejakeho sklenare, co to dela. Musi tam zajit, vysvetlit, co chce. A pak prijit akvarko vyzvednout. Celkem minimalne pul h. A to stoji za vic, nez 100 kc, zustane o tu pulhodinu dele v praci :). Ale kdyz chce extra burty, musi to holt podstoupit.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 32 33

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 38459x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3858-praskle-sklo-a-jeho-lepeni?od=1431