Prasklé sklo a jeho lepení
0 21.06.2007 19:41 PietroK – Jak slepit prasklé akvárium?
Dnes jsem svou neopatrností klepl trochu do 60-ti litrového akvária a z drobné prasklinky mi pomalu kape voda.
Chtěl bych se zeptat, jestli mi někdo nemůže poradit konkrétní lepidlo či jiný preparát na zalepení prasklinky, děkuji.
Starší reakce
0 23.05.2007 20:53 Maer – Silikon
Zdravim upravoval jsem akvarium a mel jsem tam pricku kterou jsem vyrizl. Ale zustal mi tam silikon. Poradte jak to setrne sundat aniz bych poskodil sklo akvaria.
Starší reakce
0 07.05.2007 16:57 oldkiwinka nejsem zkušený akvarista, ale když nám po napuštění začalo kapat asi 10cm od spodu, tak jsme použili tmel, takovej, co se asi po půl hodině mění v kov.Na našem balení je napsáno super TMEL. je to takový pásek, asi 12 cm velké a uvnitř je něco jako plastelýna. Stačí to tam pořádně napatlat, zatlačit do té mezery zatlačit a nechat schnout. Ale mám rámové akvárium, tak nevím, jestli to půjde na lepené...
pravda
asi hloupý dotaz, ale jak jsi poznala, že ti teče zadní stěnou? Mám 112 a rozhodně ji neprohlížím ze všech stran, navíc mám na zemi koberec, takže loužička taky nehrozí.. ??
(ale co, stejně mi dřív prdne ten peřiňák, a pak to poznám
)
Starší reakce
0 04.05.2007 12:57 Lucy 0 03.05.2007 09:23 moribundus zalezi na velikosti, u malych AQ (do 100 litru) bych sel rovnou pro novy
Zlej sen, kazdyho akvaristy! Nevim, co budu delat, az me tohle potka
1 02.05.2007 14:19 Vrubouš – matlala
Matlala,je to jen docasne reseni.Nejlepsi by bylo zalepit to znova.Cele vypustit a aspon tu jednu stranu prelepit celou od vrchu dolu.
0 02.05.2007 13:39 Vrubouš – Akva
V bankomatu akva nekoupis,skusil bych spise sklenarstvi
trochu vazneji
:Akva vypustit,rozlepit,zalepit.Nebo koupit nove.
0 02.05.2007 12:18 Lucy – Teče mi akva
Hilfe!!!!!! Neteče to nijak moc, spíš kape, asi tak 10cm od vrchu na zadní stěně. Jak to mám slepit??? Anebo mám letět do bankomatu a koupit nový? Je starý asi tak 10 let.
Starší reakce
0 28.04.2007 13:45 Vitekm Ty Tvoje "mikrosasanky" jsou láčkovci. Obvykle si to domu zaneseš spolu s kytkama. To je docela pohoda, když máš hladový ryby. Mě se dokonale osvědčili čichavci.
0 28.04.2007 13:43 Vitekm Pátý den po založení akvárka a opětovném promytí písku dáváš rybičky?????
Se ani nedivím, že chcíply. Taky jsem začínal letos v lednu, ale opravdu to chce nejdřív číst, pak přemýšlet a potom něco dělat. Bílá drť asi není to nejlepší. Mnohem vhodnější je říční písek. Optimální zrnitost 2-4. seženeš všude. Hlavně tmavší dno!!!
Taky není od věci ten písek po promytí vyvařit. Na a nakonec to nej. Rybičky nejdřív po 3 týdnech.
Pokud jsem to v 1. větě odhadnul správně, tak si asi založení akvárka zopakuješ brzy znovu. Přeju hodně štěstí a brzy se pochlub fotkama.
0 27.04.2007 17:28 georg – bili svinstvo na skle
Čaues lidi , zalozil sem nové akvárko(80l),jako základ na dno sem koupil bilou drt,a do ni zasadil 3 méně rostlé rostliny a pěkné keramické úkryty,i po důkladném proprání se mi v akvariu udělal bílej zákal.Ryby(2 páry Agasisek,chovný párek skalárů,a nějaký živorodky)sem tedy nechal přes noc v belíčku.Vodu sem honil přes nový,dost výkonný filtr s aktivním uhlim,druhý den se mi to zdálo good , a tak sem ryby přelovil do nového.Z prvu se nic nedělo ale den na to mi chcípla samice skalára,točila se dokola jak otrávená,samec ještě žije ale dělá cukavé pohyby jak ploutvema tak i plave,nežere, a ty samý příznaky má jeden z dominantních samců agasisek,furt se skovává přitom dříve hrdě projížděl celé akvárko.Už je to pátý den a voda je na pohled čistá ale na skle a rostlinkách se coby usadilo,vypadá to jako mikro sasanky,světlé malé,a jsou všude,i na rostlinkách.NEWIM CO MAM DELAT . . .PORADTE PROSÍM.
Starší reakce
0 02.02.2007 14:50 Karl – Karl
Díky všem.
0 02.02.2007 12:28 Petr – Sklo
oprava, omlouvám se. Ne CIP, ale pochopitelně CIF.
0 02.02.2007 12:26 Petr – Sklo
Na krycí sklo se zaschlým bílým povlakem se mě nějlíp osvědčil manželčin tekutý CIP a houbička. Sklo umyju v koupelně a pořádně opláchnu čistou vodou.
0 02.02.2007 12:23 smejd Na bílé svinstvo na vrchním skle určitě kyselina citrónová,používám ji taky na konvici a jde to jako v reklamách na CILIT BENG
.
0 02.02.2007 10:30 Sidonius – Kyselina citrónová
Ještě lepší a bez nutnosti větrat je potravinářská kyselina citrónová.
A nejen na sklo...
Třeba na vodní kámen v rychlovarné konvici. Nezanechává žlutavé zbarvení, nečpí, vodní kámen odstraňuje velmi účinně.
Dobré je to nejdřív nechat v octové lázni. Je ale třeba koupelnu zavřít a hodně větrat
0 02.02.2007 04:29 Havel-st – krycí sklo
Hodím si hadr do vany, na něj postavím sklo, podepřu ze spodní strany dlaní a odrbu tvrdým kartáčkem na ruce.
... ale jsem celkem izolovaný samouk, možná je na to něco lepšího
0 02.02.2007 00:09 Karl – ???
Mně by spíš zajímalo,jak očistit krycí skla od toho bílýho bordelu,nějak to nejde.
To je vodní kámen?
Starší reakce
0 26.10.2006 10:26 Vodník – .
Stojí tak asi 100 kč, přesně nevím. Lepit nemůžu, mám jen 5 cm ke zdi a s akvárkem teď hnout nemůžu, leda ho vypustit a vyndat písek
re: vodnik:
takze ked to ide dole, tak to je o.k. neskusal si to znovu nalepit? sklo ti to lepidlo moc nezaspini? co to lepidlo stoji? teda zhanam ho uz dva tyzdne a stale bez uspechu.
0 26.10.2006 10:09 Vodník – .
Odlepit to jde, vydává to takovej zvuk při odlepování, přetržení nehrozí.
Ja sem ji nenamacel vubec jen sem ji tam proste prilepil izolepou
proto je tak spatne videt ale to mi moc neva
mrakoplash: o.k. skusim teda olej, a daval si aj po obvode izolepu? bubliny sa ti netvoria?
vodnik: a da sa potom este odlepit? alebo to je uz na trvalo, teda na stalo?
0 26.10.2006 09:50 Vodník – .
Já to dělal tímhle a mám tam hrozně bublin(už od nalepení), ale to asi že jsem to zprasil, to nebude lepidlem.
Misto vody pouzij stolni olej
caute kolegovia - akvaristi!
mam na vas jednu otazocku. ake mate skusenosti s lepidlom JBL fixol ktore sa pouziva na prilepenie vonkajsej tapety na stenu akva. zaujima ma ci po pouziti tohto lepidla sa da tapeta dat dole, alebo uz to nejde. prosim poradte. tapetu som osadil tak ze som ju namokril vodou, ked sa prilnula o zadnu stenu tak som pravitkom povytlacal jednotlive bublinky + po obvode prelepil izolepou. lenze po urcitom case mi tam vzniknu bublinky a je to take trosku nepekne. zas na druhej strane ked mi narastu rastlinky tak to nebude ani vidiet. co by ste odporucili? dakujem za rady.
Přidat reakci
1 ...... ...... [32] 33
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 38455x