Prasklé sklo a jeho lepení
0 19.02.2011 20:46 ladis – Re: romant
ono netece ja jsem to chodil kontrolovat a bavime se o tom malym akvarku ja to poradne zaplepim a jeste z venku dam listy
Jasně to je taky možnost, ale na koho se pak svede, kdyby nedej bože teklo?
0 19.02.2011 20:39 ladis – Re: romant
A staci kdyz to maly akvarko co jsem mel napusteny jen zevnitr nove zalepim to by melo stacit
Začal bych určitě tím co teče a uvidíš, jak se Ti zadaří a když to akva co přelepíš bude o.k. tak proč se třeba pro sichr nepustit i do těch ostatních, ale taky to můžeš nechat tak jak to je, když netečou, to je jenom na Tobě.
0 19.02.2011 19:03 ladis – Re: romant
ja mam dve ty 150 a dve ty 90 a nevim jestli to mam udelat vse postupne
Tak jestli to co máš napuštěný je v pohodě, tak až přelepíš to první a to co máš napuštěný nepoteče, tak se pak můžeš rozhodnout, jestli se pustíš i do toho dalšího, když už budeš mít nějaký zkušenosti.
0 19.02.2011 18:50 ladis – Re: romant
celi to mam udelat a mam jeste 2 90l od toho chlapika a v tom jednom mam ted vodu na zkousku na balkone a zatim drzi tak nevim jestli ho mam rozebrat i to druhy mali
Tak pokud tam 6 let nebyla voda tak to bych nic neřešil a udělal to jak Ti tady doporučoval Haimdol.
0 19.02.2011 18:40 ladis – Re: GP
Tak jak to mam teda udelat mam ho celi rozdelat a pak slepit tece z boku u dna zatim jsem neprisel na jinou diru prej 6 let tam nebyla voda tak nevim
0 19.02.2011 14:05 GP – Re: ladis
pokud tece u dna, treba by stacilo vlepit prouzek skla do toho rohu
edit: ten navod je na lepeni na dno, pokud jsem se nejak po prolitnuti nesplet. ty 150 by bylo lepsi lepit kolem dna, ale ono to stejne pujde slepit jen jak je to ted, tak je to sumak...
Pokud dodržíš postup, bude pořádně odmaštěno a nebudeš šetřit se silikonem nic se nestane. Já si lepím nádrže sám už léta a věř, že na tom nic není. Tady máš jeden z postupů jak na to
www.anjincz.com/… Hned po slepení zabezpeč spoje proti pohybu třeba papírovou lepící páskou a alespoň 24 hodin s nádrží nehýbej.
0 19.02.2011 13:38 ladis – Re: Haimdol
A muzu s tim potom hybat a nebo kdyz to necham pres noc na zemi a rano ho dam do stojanu udelam s tim neco aby se mi nenarusil silikon
Pokud budeš nádrž přelepovat kompletně tak to slep najednou.
0 19.02.2011 12:22 ladis – Re: Haimdol
Tak ja to skusim snad mi to nerupne a necham to stat aspon 4 dny budu to lepit doma a mam slepit cele akvarko najednou a nebo po kusech
Ořezat, očistit od zbytků silikonu co to půjde, odmastit, já to dělám technickým lihem, a slepit. Doba vulkanizace závisí (mimo teploty okolí a vlhkosti vzduchu) na síle lepeného spoje, což bývá cca 2mm za 24 hodin. Takže bych to po slepení nechal 48 hodin stát a pak otestoval napuštěním.
0 19.02.2011 09:57 ladis – Re: Haimdol
a jak douho to mam nechat zaschnout a cim to mam ocistit tem starej silikon muzu redidlem
Pokud protékají tak rozlepit očistit a znovu slepit. Akvaristické silikony dnes vyrábí téměř všichni větší výrobci. Já používám Siliru AQ od Soudal.
0 19.02.2011 09:39 ladis – potrebuju radu
Zdravim mam doma 2 akvarka 150l a protikaji potrebuju poradit jestli je mam rozlepit a dat novej silikon a nebo jen je vymazat ze vnitr a jakej silikon mam pouzit aby mi to neprasklo nikdy jsem to nedelal tak mi nekdo poradte prosim i jakou znacku silikonu mam koupit dekuji moc
Starší reakce
taky bych ho nechal nejdřív napustit a pokud neteče tak jen pro sichr přemáznout silikonem, dělal jsem to u menších nádrží zrovna tak
To víš ty tři kila vraž do ryb než do nového akva.Napustil jsi ho ?Pokud neteče a máš silikon tak vymázni všechna spoje ,nejlépe ,ale předtím žiletkou odstranit starý silikon.Potom prstem ,nebo něčím udělej klínek a nech 24 zaschnout.
to je pravda. prijde na to. jenom ted jsem kupoval nejakou techniku i do velkeho akvarka, - viz moje album. tohle by melo byt jenom na poter, treba na pavi ocka. a stejne bych to akv. vyuzival dal.
No myslím, že než se pouštět do záchrany staré dosluhující nádržky o objemu 28L bych raději z důvodu bezpečnosti volil koupit si novou, ty 300stovečky nejsou zas tak moc, za krásné nové akva...
Ahoj kamaradi, mam starsi akv. ma jenom 28L, rad bych ho ale trosku vysparoval. Pujde to normalne silikonem? a jak? nanesu do spar pak setru mokrou houbou a hotovo? Diky
Starší reakce
Já osobně bych do toho nešel..
no jasně opravit se to dá, ale podívejte se na přístup toho majitele...pokud mu takhle kecá, nikdo nemůže vědět, co se tomu akva ještě stalo a co si nechal pro sebe, že...
A jak dlouho se v tom "bordelu" to akva válí??? Navíc to jako horní roh moc nevypadá osobně bych hádal spíš dno podle fotek. Nebo ho majitel má dnem vzhůru a pak má pravdu že je to horní roh
Nový akva stojí cca 2000Kč (Sklorex) a je se zárukou. Jak zde zaznělo, investice do nápravy po vylití 200l akva budou nesrovnatelně vyšší než ona pořizovací hodnota nové nádrže. Moje rada je nebrat, ale rozhodnutí musíš udělat sám.
Jo... ta výměna poškozené tabule je taky řešení, ale aby koupě a oprava nebyla nakonec víc než to nové... tak šťastný pořízení.
Jaká je cena akvária?
Pokud by se vyměnila jedna stěna a nevyšlo to příliš draho, tak nevidím důvod do toho nejít.
Toto není nic neopravitelného.
0 22.01.2011 15:51 vodnik Ahoj tak to bych nekupoval muže se stát že když akva naplníš tak to ta stěna nevydrží a pak budeš hodně sklamanej až ti to vytopí celej pokoj
řekla bych dno
a snaha o zbroušení? jestli mě oko neklame
jj vypadalo to jako horno roz z techto fotek je jasne ze je to dolni
No to velmi na horný roh nevyzerá
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
--------------------------------------------------------------
................................................................................
nove foto vypada to uz lepe .......................
jestli dá do inzerátu tuhle fotku tak to fakt čučím. Určitě ne. Ty peníze navíc za nějaký jiný kvalitní a asi dražší akva pak ber jako investici do budoucna. Do nervů, ryb, vaší podlahy a stropu sousedů, jestli nějaký máte.
Jak jsem již psal a píší i ostatní, já bych to nekupoval. Tvrdit že je to v horním rohu může, ale i ta fotka je podezřelá. Tohle kdyby chtěl tak nafotí tak aby to bylo vidět.
Závěr zní NEKUPOVAT!
Martin Honzejk
podle pana je to v hornim rohu
jj fotka je mizerna ale v inzeratu jina nebyla
moc pěknej kufřík s popelnicí. na té fotce není skoro nic vidět, ale z toho co vidět jde je to uštíplé hodně, nešla bych do toho, i kdyby to bylo v horní části akva.
Tohle bych nekupoval. Fotka je fakt mizerná a není vidět, kde je to akvráko štíplý. Navíc jakékoli poškození je vždy riskantní, jelikož může být narušena i celá tabule skla.
Martin Honzejk
Zdravím hodlám koupit akvárium 200 l ale má tuto vadu odštípnutý kousek viz foto.Myslíte bude to vadit ?
Starší reakce
A co takhle reklamovat?? Když je akva nové??
0 25.12.2010 11:21 RAP – Re: Imothep
Silikon vydrží hodně v tahu, takže pokud bylo sklo řádně odmaštěno, mělo by vydržet. Taky se to dá zpevnit vlepením skleněným páskem. Jinak zkušebně napustit.
Koupil jsem nove akva 80x35x40 112L,ale doma jsem zjistil ze dno je spatne urizle.Sice je to pekne slepene,ale nevim jestli to nepovoli.Co vy na to.
Starší reakce
podle toho co tady čtu.....asi nebudu spát....tet sem nově napustil slepené AQ
Starší reakce
Musí prasknnout,protože ono stejně jednou praskne .Sklo se vlepuje zevnitř.
Na půlky neprdlo,je tam tak 30cm prasklina.Řeším pokud vlepím sklo dovnitř,tak by to nemělo téct,ale je to zase pracnější než kdybych ho přilepil zaspodu,ale tam bych se bál,že to trochu poteče přes tu prasklinu v úplným kraji.Ale kdybych tu prasklinu ještě přejel silikonem,tak by to mělo být snad dobrý
Pokud prasklo na dvě poloviny, tj. čistý lom, tak menší čast odřízni žilekou pořádně očisti a opět slep ,samozřejmě slep k sobě i prasklinu.Lze i dát záplatu je to opičárna ,ikdyž to většinou schová písek.Dnes se obří nádrže lepí tak ,že je dno segmentové lépe se vyrovná splochou na ,které sedí.
Přidat reakci
1 ...... [9] ...... 32 33
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 38455x