Přihlásit se RYBICKY.NET »

Prasklé sklo a jeho lepení

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 29 Přejít na další stránku   1  
Prasklé sklo a jeho lepení
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik – Re: RAP
Ja sice cernym ale na jednom rohu jsem pri plnem AQ mnel steny slepeny silikonem dole cca 0,2mm a nahore ty skla byly od sebe uz 4mm !!!! Nevim jestli to uz bylo takto slepeno ze nahore nekomu ujela ruka a dal tam vic silikonu a sklo trochu sikmo ale me nervy po cca vic jak 15 letech co to AQ mam koupene od KONCICIHO AKVARISTY s tim ze to mnelo ostipane hrany uz nevydrzely a objednal jsem si nove.
Bohuzel stale pocit mokra v noci trva a obcas svitim baterkou k akvarku :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAP – Re: lucass
Takže neprasklo, ale povolil silikon.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAP – Re: ghostik
Teprv začínám! Mám akva xlet starý, lepený bílým silikonem. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik – Re: RAP
Bojis ? :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAP
Taková to témata bych zakázal! :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik – Re: marsz
Trosku ? To jsi asi jediny co si to preje smich
Ja nedavno odnesl na pudu cca 18let stare 200 L AQ sice s cernym silikonem a stale vodotesne ale uz mne nebavilo se furt probouzet u kazdeho nocniho lupnuti se strachem ze to tece. Proste jsem koupil nove a tohle slo na pudu a nekdy z nej treba bude terarko :o)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marsz
Vlastně na to, abych přesvědčil ženu k nákupu nového, by se mi docela hodilo, kdyby nějaké staré trošku prasklo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lucass – Re: prisavnik
Tak ono to bude trošku jiné akva, než jsem měl. Už jsem se rozhodl, že malawi znova nechci, takže teď rozjedu holanďana. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - prisavnik
tak jasne si to zlepis podla seba a budes mat zaruku ze to je nove,nech sa ti rychlo vrati do tej teraz stratenej rovnovahy X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lucass – Re: prisavnik
Já na to kašlu, stejně to sklo bylo na zadní stěně nahoře krapet okousaný a celkově bylo vidět, že to akva už něco pamatuje. Nechal jsem si těď slepit nový, přesně podle svejch požadavků bez kompromisů a lepený černým silikonem, to starý bylo ještě průhledným. Člověk nakonec zjistí, že šetřit se v případě akvária vážně nevyplatí. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DoctorT
Mě prasklo minulý měsíc, to co mám tady v prezentaci, tedy 63l. Prasklo taky v rohu, ale přednim, až úplně dole a ještě ke všemu v noci, takže ráno jsme měli v oobýváku z parket "plovoucí podlahu"
koberec jak houby, skříň pod akvem nacucanou a nabobtnalou, rotlinky vesměs polámané, některé rybky kaput úplně, jiné částečně.
Nejdřív jsem byl rozhodlý s tim seknout, ale po úklidu, vyschnutí a hlavně mém uklidnění jsem koupil nové a včera už jsem sázel rostlinky - jo, je to závislost :)
Takže je dobrý, že Tě to neodradí ;-)
Hodně zdaru a žádná prasklá akva všem. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - prisavnik – Re: lucass
tak si ho daj prelepit ocisti stary silikon a daj novy ak je sklo dobre
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lucass
Mělo 280 l a naštěstí prasklo v levém zadním rohu asi 10 cm od shora a já byl naštěstí doma. Švagr si to akvárko zrovna prohlížel a najednou říká: Hele dyť ti to teče! A já: Jó jasně dobrej fór, otočím se a už jsem mastil pro kýble a hadice. Prasklo to v silikonu a ten tlak vody to trhal pořád víc a víc, ale tím jak jsem začal vypouštět vodu tak to přestávalo. Nakonec vyteklo tak 20 litrů, takže pohoda. Kdybych nebyl doma tak bylo byl mazec. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Štěpán
Pokud má člověk velké akvárium a někdo pod ním bydlí je nutné být pojištěný na odpovědnost za škodu. Údajně je tohle pojištění součástí pojištění domácnosti, ale bylo by lepší si to ověřit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tweety1
tak by mě moc zajímalo kde prasklo, a kolik mělo litrů... a jakej to mělo nejspíš důvod?? taky chystám zprovoznit o něco starší akva cca 160L to by mě sousedi moc nepochválili :(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marsz
To je nadělení. Nevím teda, jestli jsou aspoň i sousedi vytopení? Nějaké podrobnosti by byly zajímavé, jojo. Mám zrovna ve vaně 54-litrové, které sem dostal před dvaceti lety a asi pět let provozoval. Už je v něm den voda a zatím neprasklo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MiHl – Re: lucass
a je i nějaká fotka po?

Kde konkrétně prasklo?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - prisavnik
z toho si nic nerob aj mne sa to stalo ale mojou chybou :) radcej vysol viac prachov a neco kvalitnejsieho ne setrit na vsetkom,aj mnne sa to vela krat vratilo ked som kupil haraburdu X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lucass – Re: lucass
Fotka k příspěvku A takhle vypadalo před prasknutím.

Reagovat na tento příspěvek 0  - lucass – Akva mi PRASKLO ! ! !
Fotka k příspěvku Tak po roce a půl piplání se s malawi mi akvárium prasklo! To je vážně k nasrá.. No co se dá dělat, konečně chápů pocity lidí, když si tady stěžovali, že jim prasklo. Bohužel jsem se snažil šetřit a koupil akva starší. Sice jsem ušetřil, ale teď se mi to bohatě vrátilo. Už jsem ale objednal nové u sklenáře, tak se těším, ale s malawi končím a rozjíždím holanďana.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: midiborec
Málo co je samo od sebe. Píšeš, že akvárko je poškrábané. Tam bych hledal možnou příčinu nehody, každý hlubší škrábanec ve skle je nebezpečný. Dále píšeš, že se jedná o bývalé bydkliště želvy-tedy možná terarium, které je většinou ze slabšího skla. Když spojím ty dvě věci, příčina je zjevná. Uvidíš coti řekne sklenář.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - midiborec – prasknuti
TAk dnesky mi prasklo akvarko samo od sebe 45L vubec to nechapu vcera bylo jeste vporadku...Praskla mi bocni strana ta mensi 50x30x30 a praskla vodorovne v puli akvarka.nastesti tam byla jen prasklina avoda protikala nedokazu si predstavit kdyby to ruplo poradne...NO aji me to mrzelo a mrzi prece je to jen kus prirody nakterou sem cekal nejakou dobu...zitra zajedu do sklenarstvi at me slepi to same akva a hned to prehodim.
Tak se mi ta bublinka udělala i v druhém rohu. Snad to fakt není nic vážného, ale pro jistotu si zítra nechám od rodinného psychologa předepsat prášky na nervy a od obvoďáka na spaní. A i kdyby tohle nepomohlo, tak si sklidim zahrádku, usušim a vykouřim a bude. smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sokar
Ptal jsem se na to samé ve sklorexu.Prý se nic nestane,protože silikon je pružný a přizpůsobí se pnutí v akváriu.Bublinka časem zmizí. ahoj
DÍKY všem love
po Vašich odpovědích se mi dostal tep ze 160min. na 90min a tlak taktéž snížen.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Snofrev – Re: DoctorT
já tam bublinku nevidím :-O
jestli je v silikonu, tak NO PROBLEMO
to že se dá do silikonu dloubat a je měkkej, je normální u každého silikonu, i u akvaristického
malá podložka? 3mm, není problém, určitě ne u 63l

ještě k té bublince, nikam se nehýbe, tak je jasné, že nemůže nikam utéct, takže je tam dobře utěsněná, pokud nejsou nikde okolo žádné kapičky vody, tak bych s klidem usínal, pokud jste si akva dnes přinesl, tak bohužel asi budete pár nocí hůře spát, ale to zná snad každý akvarista, který si přinese nové akva X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MiHl – Re: DoctorT
Já bych se taky zajímal o to, kde jak a proč to původní akvárko prasklo. Hlavně pozor na podložku, pokud se moc prohýbá nebo je rovnou křivá, tak ani podložka nepomůže.

Uvedené problémy, co píšeš jsou v pohodě, není třeba je řešit. Ale do silikonu bych tedy opravdu nehtem nedloubal ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: DoctorT
Jak už napsal mch.sokolov, mělo by to být bez problémů, je normální po problému slyšet trávu růst. Kapička na skle zvenku může být tak z tvého potu. :-)
Že by někdo odpověděl!!! tone
Už si objednávám kardiostimulátor, pro případnou srdeční arytmii, až se budu v noci hroutit, uvidím-li kapičku zvenku na skle. smich

Jo jinak z parket jsem si tu "plovoučku" udělal. A bez práce.
Hipy jájá hipy hipy jééé
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomášB
Yirka napsal: . Buď rád že máš parkety a ne plovoucí podlahu.....
jak už násem znázornuje, plovoucí podlaha, když plave tak musí být voda né? :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: DoctorT
Naleju trochu černého humoru. Buď rád že máš parkety a ne plovoucí podlahu.....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DoctorT – Re: Štěpán
Šak píšu že mě z toho hrabe, máme parkety a prasklejch 63l mi připadlo minimálně že je to kubík a půl vody. Krom toho prasklo v noci a přišli jsme na to až ráno.
Akva máme hlavně kvůli malé dcerce a vysvětlujte jí pak kde má neonky a kam šli rybičky :-(
Proto se bojim, bojim všeho.
Z venku do těch lepených spojů můžu strčit kousek nehet a toho už se taky bojim, zda je to normální. Prostě mám to akva pod drobnohledem. :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Štěpán
DoctorT napsal: .... či co!!!!! ... NEJDE VYTLAČIT !!! Mám panikařit... Já bych panikařil. Můžeš třeba vyskočit z okna a pak budeš mít asi jiný starosti ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov
1)2-3mm neni problém:-)
2)sama zmizne určitě:-)
X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DoctorT – Prasklé akva - prosím poraďte
Fotka k příspěvku Dobrý večer všem,
před cca 3mi nedělemi mi prasklo mé akva co mám tady na profilu, dnes zakládám nové - ten samý objem a asi už mi hrabe a mám schýzu, ale hledám všude netěsnosti, bojím se "blbostí" tak se obracím na Vás zkušené, aby jste mě uklidnily, nebo vyvolaly paniku.
Za prvé : koupil jsem si akva podložku - tu jsem předtím neměl, ale na každé straně mi akva cca 2-3mm přečuhuje. Nemůže to nějak prasknout či co!!!!!
Za druhé : v jednom z rohů se mi utvořila taková zajímavá bublinka ( viiz. foto ) a NEJDE VYTLAČIT !!! Mám panikařit, nebo to tam může být.

Vím jsem asi blázen ne ale pokud mi někdo neodpoví, pak dnes neusnu.
Díky za pochopení a rady. Tom ahoj

Reagovat na tento příspěvek 0  - matesss
8mm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - spooky – Re: Ivca
Dal by som jednoznačne 8 mm a máš pokoj.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tonys – Re: RAP
To je 160litrů pokud se nemýlím? u 8mm je to mislim 10kč za litr když to seženš dobře. U 6mm je to 8kč za litr. Zvaž rozdíli cen Jestli ti těch 400,- za risk stojí. Ber také v potaz že 8mm bude odolnější vůči nárazům. Co se týče krytu... souhalsím s většinou kup si elektrický předřadník patice a máš to za pár kaček. Jen bacha na použití lamina. Tam je docela problém s úpravou stran. Takže bych použil normální dřevo a odolný lak. ;-) Muj názor
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAP – Re: Polux
Něco jiného je mít takové akva v rybárně a něco jiného v obýváku. Klonil bych k těm 8mm. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tweety1
Taky si myslim, že by mělo 6mm stačit, myslim že i ve stejných rozměrej i se stejnou tloušťkou skla se akvárka normálně prodávají... K tomu krytu, radši si ho udělej sama (nebo s někým) ty kupovaný plastouvý sou na.... Vetšinou v nich je nedostatečné osvětlení (bohužel se tam ani nijak zvlášť šikovně nedá přidat trubice, a když jo, tak se to pak kroutí...) i manipulace s plastovým krytem není nic pohodlného (možná ty dražší sou řešeny líp než ty levnější) přečti si nějaký návody na netu a opravdu zvol vlastní výrobu, budeš spokojenější...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Polux
6mm pouzit muzes kdyz na to nebudes nic pokladat uplne v pohode ja uz jsem ti odepisoval na jinejch strankach a nakej borec ti to tam pise taky dokonce i s rozmerama ze to ma a v pohode
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Ivca
1/ Se 6mm bych to při tom objemu neriskoval, šel bych do 8mm.
2/ Když už ušetříš tím, že nekoupíš komplet, ale samostatné AQ, pouvažuj o krytu vlastní výroby, příjde tě maximálně na polovic co kupovaný.
;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivca – sklo
Dobrý den.
Mám 2 dotazy:
1) Stačí na akvárium o rozměrech 100x40x40 tloušťka skla 6mm? A nebo je to málo?
2) Když si koupím zvlášť akvárium, a zvlášť kryt, je třeba ten kryt nějak přidělat na akvárko, a nebo se prostě jenom nasadí....
Předem děkuji za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek 0  - poltergeist
mě akvárko shodil pes, sice v něm naštěstí nebyly rybičky ale jedna stěna total failed, vzal jsem skalpel a vyříz jsem to, žiletkou jsem pak odstranil zbývající silikon, teď jen lenost musí dovolit to opravit :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAP – Re: forepa
Záleží na tloušťce skla.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - forepa
Já nemyslím matematiku...Já myslím výpočet ceny...;)Zhruba...A vypočítat m2 obdelníku 96 a 60 zas tak těžké není...;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - spooky – Re: Ploutev
Veľmi pekné kryty(drevenné) majú tu: www.zekia.cz
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MiHl – Re: forepa
to je tak těžká matika? neznám druhý rozměr, ale odhadem to bude tak 650-700,- za to sklo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAP – Re: juro127
Dá se použít i struna
 Reagovat na tento příspěvek 0  - forepa
Ojé....

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [29] ...... 32 33

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 38470x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3858-praskle-sklo-a-jeho-lepeni?od=1401