Prasklé sklo a jeho lepení
Úklid to nebylo tak hrozný...ale nemám na nový
Skla můžeš použít tak maximálně jako krycí....Po 25 letech bych je fakt už nepoužívala.
Držím palce a hodně energie na úklid. Dan
Na to jsem čekal..........
25 let je slušná životnost. I Suchý psal, že nic netrvá nikdy věčně, ani láska k jedné slečně.
invalida napsal: Nemůže to bejt třeba starým sklem?
to asi nie...to sa da povedat o oknach...ale aqua???
tazko povedat -preco?
Přední stěna...už po 25 letech
Tak dlouho se hrabe hrubýho dna a odkaluje se dokud se dno neproškrábe. Prdlo taky dno nebo jen stěna ?
určo ne
Neťukls do toho třeba při údržbě?
Nemůže to bejt třeba starým sklem?
Ale je to nepochopitelný....Někde se stala chyba..jen netuším kde...a vodsralo to topítko..voda s ním flákla na zem
asi sem zachránil všechno nebyly tam naštěstí krevetky..ty se blbě zbíraj....jednou mi prasklo ještě u našich po přistání vrtulníku po bouračce u nás na křižovatce..ale jen moje je tohle první
Som znepokojený
pravdaze sa vyplati - sklo je drahe...
Vyčistil dolil zapnul a prásk přední stěna
?Môžem sa spýtať čo sa stalo?
Právě před chvílí mi prasklo 200 litrový...asi nedostanu véču ale jinak poho..spíš se zeptám..když očistím zbylý skla a vemu je sklenáři slepit...o kolik to bude levnější než nový akva...vyplatí s to? Moje první prasklý
Starší reakce
celkom dobra vecicka
...celkom dobra vecicka - nahodou som na to narazil a Nemeckom webe...
Starší reakce
Vďaka. No viem kolko roboty bolo s tridsiatkou, tú stovku by som ozaj nechcel zažiť
Pod mísu s leknínem se dostal malý kamínek no a jednoho dne sklo ten tlak nevydrželo. Bylo to v pátek asi v 23.30 hodin. Znám lepší činnosti než kolem půlnoci pobíhat s kyblíkama a nosit vodu.
Ako k tomu prišlo prosím?
Aby Vám nebylo líto, aneb neštěstí cizích potěší. Před měsícem mi prdlo dno v jedné stovce. Je to hodně stará nádrž, kterou jsem lepil sám a bude to znamenat (s ohledem na systém lepení) celou nádrž rozřezat, skla očistit, nechat uřezat nové dno a vše slepit.
Děkuju za rady, udělám to tak ...
Je lepené... pokud se nikdo nevyjádří tak, že by přilepení kousku skla opravdu pomohlo, tak nám nic jiného nezbyde.
Jestli je to lepené akvárko, tak bych stěnu raději vyřezal a vlepil novou. Sklo je prevít a i to vrtání může tu prasklinu jenom rozšířit.
2 21.06.2010 12:59 švíco – Re: Sewer
Takovou prasklinku spolehlivě zastaví pouze díra vyvrtaná na konci té prasklinky. Ale musel by to udělat asi sklenář pomocí nějakého diamantového nástroje
0 21.06.2010 12:00 JuraS – Re: Sewer
mám na balkoně 50 lt kýble od nějaký barvy na vodu pro kytky..když je to plný tak s tím sotva pohnu..50 kg takhle naráz je dost síla..nádrž musí být vyrobena jako akvárko (si myslím)..už od základu se s tím musí počítat, že to má držet nějakou vodu...
Tady tohle je taky ze 4mm, ale je menší, má jen 50 litrů ...
Taky mě napadlo to přelepit kouskem skla, ale zase je problém kvůli krytu. Musel bych to sklo nalepit do vnitřku akvária... Aby se o to ryby neporanili...
0 21.06.2010 11:51 JuraS – Re: Sewer
prasklinka se určitě rozjede..spíš bych se ale zaměřil na sklo ze kterého je akva vyrobeno..já takhle koupil na inzerát potřebný tvar 50*50*50 a že jsem to kupoval v noci tak až doma na světle se mi potvrdilo přesvědčení, že je akva nějaké lehké..ono je ze skla 4mm..není to tedy akvárium ale terárium...
Podla mňa sa šíriť môže, ja by som to riešil asi nalepením kúsku skla, ako som to riešil na jednej svojej nádrži. Nemuselo by to ale pomôcť, tak by som si radšej ešte počkal na radu od niekoho skúsenejšieho
Dostali jsme starší akvárium, ve kterém bydlel křeček a chtěli jsme z něj udělat další nádrž, ovšem všimnul jsem si, že v horním rohu je na boční stěně malá prasklinka (asi 1,5 cm). Může se taková prasklinka po napuštění akvária vodou dále šířit nebo se nemusíme obávat?
Děkuji za rady.
Starší reakce
Pls dajte tu radu k zlepeniu... podomacky z bezne dostupnych materialov
najlepsie asi bude dake krajsi hmyz...
no ja som chcel skrecka ale moja mama na to nedopusti monzo ze ten hmyz by bo dobry... z komosom by sme mohli pavuky.. alebo by so tie slimaky
Jen tak mimo akvaristiku: Kladou, křeček NE - 25l je dle mého názoru na křečka dost málo...
Aha a nejake male zvieratko by sa tam nedalo chovat??? napr dake malicke suchozemne korytnacky?
0 15.04.2010 17:26 remusator Rozrezat, ocistit od silikonu. Staru stenu odmerat, kupit taku novu, znovu zalepit.
Ked spocitam naklady, tak ti poradim asi kupit novu...
Ahoj,mal by som otázku ci by sa dalo zalepiť miniaquarko max. 25l z bočnej strany je to celé puknúte iba z tej malej strany... čo mi poradíte???
Ďakujem...
Starší reakce
0 11.04.2010 17:45 Tengo – Akva
Taky mam obcas strach kord kdyz mam akva cca 1 mesic a neco.Ale co se ma stat necht se stane.Ale drzim palce at nikomu akva nepraskne a uziva si jen pohody a prozitek z krasnych pohledu na sve prace.
Oh pane bože, jak si tady čtu vaše zkušenosti s ,,prasknutí akvária,, tak začínám mít úplně strach, že mi to akvárko taky praskne
, ale úplně strašně moc velký strach.
- doufám, že se mi to nestane, protože já mám v tomto roce samou smůlu.
nejlepsi je, kdyz nekdo vyzkousi akva s vodou nede venku, prinese domu, nasype pisek, rostliny zapoji techniku a napusti hadici a prd. akva spraskne a je potopa...nevydrzelo vahu pridanych veci...
no to mate stessti... ze jen dake max 200L aqa pukly .... To ako moj bratranec boli sme vonka na dvore pred domom a zrazu 1000L aqa praskolo a roztristilo se to bola spust z balkona tiaklo ako vodopad rybky sme nestastie stihli zahranit a ta voda dokonce obliala aj nas ... potom to schlo pekne dlho...
Jestli to chceš fotit ostré nastav si na foťáku digitální makro.
0 11.04.2010 15:40 miso21 tak to nevadi kludne ho napust videl som aj horsie
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 32 33
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 38455x