Prasklé sklo a jeho lepení
0 11.02.2013 15:53 Radim já spíš uvažuji, že bysme to nesli zrovna na stojanu- je jeklový obložený dřevotřískou- tu bych asi odšrouboval.
Na tuhle velikost je to spíš nutnost
Ona ta manipulace bude i tak docela "oříšek"
Jako výbornej pomocník jsou sklenářský přísavky na nošení skla, pokud nemáš, tak je někde zapůjčit se vyplatí.
0 11.02.2013 14:32 Radim no mě čeká o víkendu převoz skoro 1300 litrového akva, které jsem koupil použité, tak se děsím toho převozu. Doufám, že nás na naložení a vyložení bude stačit šest chlapů a že to někde neťukneme. Dlouho jsem přemýšlel, jestli do toho vůbec jít, ale chtěl jsem si kupovat nové a toto o délce 316 cm i se skříňkou,krytem a osvětlením mě vyšlo na 6 litrů. Ještě musím před napuštěním zkontrolovat pojistku.
0 11.02.2013 14:12 ferkov – oprava
No to je to ze jsme ho stehovali do auta v 5 lidech.. ono to vozit ke sklenari je problem.. No zavezt zpet 600km taky nebude to pravy orechovy.. Budu to muset nejak opravit. Mela to byt dobra cena teda dokud jsem nezjistil az na miste ze to ma tu prasklinu
bohuzel jsem projel 4000,- Kč jen za cestu a tak jsem zacal kalkulovat zda to neni naprd se vratit prazdnej zpet. no nechal jsem se zlomit na slevu 1400,- Kč takže to mohu eventualne dat do opravy..
Akva jim zavez zpět a kup si nové akorát ti tímto přidali problémy. Já bych jim akva vrátil
Přiklonil bych se k tomu co říká Yirka....
S prasklinou 10cm ode dna nahoru bych vůbec neuvažoval o tom to napouštět, 600 litrů na podlaze není zrovna málo. Jak tě utvrdili že to neteče? Ukázali ti to? Na plně napuštěném akva?
Zkoušeli to oni sami? Počítám že ne když jim to prasklo při manipulaci....
Něco tam vlepit je polovičaté řešení, dle mého. Stejně by ta vlepená stěna musela být schopna nést plnou zátěž, té prasklé bych nevěřil. To už je myslím lepší dát tu boční stěnu úplně novou. Myslím že u tak velkého akva není moc prostor pro experimentování "třeba to vydrží".
V tom případě jsi ho měl dostat skoro zadarmo a když si netroufáš sám, tak bych ušetřené peníze věnoval na opravu u sklenáře.
0 11.02.2013 11:26 ferkov – Prasklá boční stěna
Ahojky, tak se mi podařil skvělý kousek. Jel jsem si pro akva na inzerát a tam se dozvěděl , že při manipulaci se jim udelala prasklina na boční stěně cca 10cm směřující ode dna nahoru. Samozřejmě mne utvrdili že to neteče ale ... Vzhledem k rozměrům, síla skla 12mm, 2m délka, 70cm výška předek vypouklý takže 40 - 55cm šířka to má něco přes 650l a ten tlak mi to určitě otevře. co s tím? Celý bok si vyměnit netroufám, napadlo mne, že bych koupil sklo 12mm ve velikosti vnitřního rozměru a zevnitř ho tam přilepil. Stačilo by to?
Starší reakce
Viděl jsem již spoustu otlučených nádrží fungujících dlouhá léta. Ale může to být, pochopitelně kus od kusu jiné. Nezbyde ti než to risknout, což jsi už vlastně udělal. Přeju ať ti to vydrží.
0 20.01.2013 10:23 marcel ružička –
Re: Yirka Dobrý den,je to 8mm,a děkuji že jste napsal,byl to takoví větší střípek okolo 4cm na výšku,a na délku asi 3-5mm ve spoji.Chyba že sem to nevyfotil před tím než sem to slepil
Z té fotky není vidět, jako tlošťku ten kousek má, tudíž těžko posoudit. Jinak pozor na jednotky. Tloušťka skla je určitě 0,8cm, neboli lépe 8mm.
0 18.01.2013 22:30 marcel ružička – praskle akvarium
Ahoj všem koupili jsme akva,síla skla je 0,8mm 150litru,v krajních v rozích ve spoji je kousek odštípnutý dal sem silikon,a kousek skla přilepil nevím zdali to bude držet děkuji,za radu.
Ahoj,
prošlo mi rukama už hodně starých akvárií, ale pokud je silikon správně udělaný, tak prorůstání řasy nehrozí. To si spíš ublížíš tím čištěním
ahijte minule som cistila akvarko, a citala som aj tuna nejake clanky o tom ako moze riasa prerast cez lepenie-silikon a je velmi zle, akvarko praskne, toho sa desim....STAVA SA TO CASTO???? ja mam 30 litove lepene akva z ochchodu zatim ho mam dva roky, riasy pravidelne cistim,predne a bocne skla, ale zadnu stenu nechavam zarastenu -neodstranujem riasy pre ancistrusov ...minule som si vsinla ze riasy rastu vsade aj pri tych rohoch kde su spoje lepenie a bjim sa aby neprerastli???ako to mam cistit? ziletkou sa okolo silikonu bojim cistit, tak som pouzila zubny kartacek, ale ta riasa aj tak zo zilikonu nechce ist dole...poradte
Starší reakce
pokud to sklo není oslabený na 1-2mm nebál bych se toho... Kdybych chtěl mít jistotu, tak akvárko vypustím, plpnu tam silikon a po zasschnutí zase napustím
Zoidik napsal: Ja bych se toho nebál. Na starém akvárku jsem toho měl celkem dost. No já nevím mám strach zdá semi že vté dírce je asi malinkatý kamínek nebo nějaké smítko..
Ja bych se toho nebál. Na starém akvárku jsem toho měl celkem dost.
0 12.01.2013 16:45 Lucka – Prasklina
Ahojte před dvěma dny jsem si přestěhovala akva a napustila a dnes jsem objevila takovou prasklinu. není to přímo na dnu ale jeto na okraji skla ne uplně na dně. poradíte mi co stím?nepraskne to?fotka je sice trošku tmavá ale jde to poznat. prosím poradtě
Starší reakce
Nic zvláštního se nestalo,prostla řasa sklem.Vypustit ,odříznout očistit,odmastit a znovu slepit.Práce cca 30 min.
Vcera mi zniceho nic zacalo tect akvarko, jeste ze jsem u toho byl... Povolilo predni sklo v levem rohu. Nevite cim to mohlo byt?
1.) Měl jsem v obou prednich rozich celkem dost ras, ktere jsem tam nechaval, protoze to vypadalo zajimave.
2.) Nebo to mohlo byt zpusobeno vibracemi z magneticke sterky? Sterku jsem pouzival tak co 2 tydny na predni sklo...
Takhle vypadalo:
rybicky.net/nadrze/16257Starší reakce
Mně když se rozlepily akvárka tak jsem to řešil podobně jako ty - ořezat žiletkou do čista do čista, potom lněnou utěrkou odrbat a nakonec jelikož jsem spíš kuchyňka než domácí kutil odmastit jarem. Na nové lepení už jsem nepoužil transparentní, nýbrž černý silikon a musím říct, že drží a že se mi líbí ten černý spoj víc než transparentní.
Já to čistil benzínem nebo lihem, a pro jistotu odmašťoval vždy perchlorem. Přesně je to asi Perchlorethylen technický a spoje drží v pohodě, nikdy mi neprorostla řasa mezi sklo a lepidlo. Zkus se zeptat ve sklenářství. Já to tam před lety okoukal takhle
. Ať se dílo podaří
Já odmašťoval vždycky technickým lihem.
Včera jsem odříznul žiletkovým nožem odlepenou stěnu akvárka. Zbytek toho lepidla, nebo tmelu nebo čím to tam bylo nalepené odškrábu nožíkem nebo hadýrkem odrhnu, to problém nebude, ale čím byste doporučili odmastit? Technickým benzínem (prej se do něj dodává nějaká olejová složka, tak asi to vhodné nebude) nebo nějakým lihem třeba? S čím máte zkušenosti?
Starší reakce
Normálně přilep tu starou stěnu. Dobře očistit a hlavně odmastit, bez problému!
Starší reakce
Mno když to vidím, tak zásadně nekupovat sety, zejména ty polský. Akva jedině od místního sklenáře, s pěkně předimenzovanou tloušťkou skla. Když jsem tuhle viděl 112 litrů ze 6mm skla, který nemělo horní výztuhy, jak bylo vyboulený o dobrej půlcentimetr, toho bych se asi fakt bál.
Jak moc prasklé fotka by nebyla?
Starší reakce
Nalep ji na stávající vzpěru. Vymezení vyplň akvaristickým lepidlem taktéž. Dilatace je dilatace.
myslis ze od toho pozadi? pozadi je lepene ke sklu, ale je fakt ze uplne volne pod tou vzperou neni. mno uvidime, uz se mi u sklenare reze 10ka sklo, tak ho nalepim o malo vyse aby pozadi do toho netlacilo. jen doufam ze neni to pozadi odlepene a nesnazi se vyplavat :(. to nevim jak bych to lepil kdyz tam mam priserky.
Primárně bych se zaměřil na to pozadí.
Je tam hodně napasované, že?
I když kolegové mají nejspíš pravdu, mne to připadá jako prasklinky vzniklé jinými silami nežli průhybem zadního skla.
To je fakt. dik za radu. odpustil jsem 30% vody a zitra si sezenu novou vzperu radsi o 1-2 mm silnejsi.
Ved som napisal, reklamacia je ta najhorsia moznost
Ak je prehyb 1mm, vystuha si stale plni funkciu. Ak by nebola, mozno by bol prehyb fatalny (predpokladam, ze by vystuha povolila cela naraz a neviem ako by sa zachovalo sklo, ak by sa tak rychlo prehlo. Ale to je len teoria, mozno zla). Zatial teda aj prasknuta vystuha drzi, plni si funkciu. Ale nikto ti nezaruci, ze o hodinu, den, tyzden,mesiac (a mozno nikdy) nepovoli este viac.
prilozil jsem k zadni stene metr, ktery ma rovnou plochu a na krajich akvaia je mezera mezi stenou akva a metrem 1mm, tak mi prijde ze to prohnuti je minimalni ikdyz je vyztuha prskla.
jaky je rozdil mezi cerny silik. a pruhlednym? mam doma tubu toho pruhledneho, muzu ho na to pouzit?
zitra si nekde necham uriznout pas skla asi o 1mm tlusci a nalepim ho tam.
jaka by mela byt mezera ve spoji, kdyz to nema byt nalepene uplne fest?
Doporučil bych to opravit co nejdřív
Stalo se mě to samé, ten průhyb byl takový, že jsem upustil okamžitě půl akva, a hned druhý den se to předělalo
Reklamaci si nedokazu predstavit. Jsem z Prahy a kupoval jsem ho v Ostrave(na akva byla 30% sleva). A pokud uz bych ho tam nejak dopravil, tak budu cekat nez to opravi. Co potom s rybama, filtrem atd...
Nejsem si jist, ale nemelo by to vadit, ne? Tim ze se zadni stena vybouli pri tlaku vody, tak se ta vyztuha vlastne svira do sebe a tedy zadni stena je porad drzena. nebo doporucujete ihned odpustit vodu a rychle vyresit?
Ak si akvarko kupoval ako nove, je este v zaruke. Cize reklamovat. (asi ta najhorsia moznost).
Pravdepodobne bolo akvarium zle zlepene a medzi zadnou stenou a vystuhou neostal priestor na pracovanie skla (jeho prehnutie). Sklo sa pri napusteni nadrze trosku prehne (menej ako bez vystuhy) a ak bola vystuha nalepena moc natesno na sklo, praskne.
Prosim lidi potrebuju rychlou radu.
mam akvarium 205l s vypouklym celnim sklem.
zadni stena je rovna a nahore je nalepena podelna kolmo lepena vystuha.
objevil jsem ze na teto vystuze jsou, zhruba uprostred jeji delky, 3 praskliny.
JE to velky problem? jak je mozne ze to prasklo? to prece neni mozne.
co stim? akvarium mam teprve rok.
prikladam foto:
Starší reakce
to de! ani nevíš jak si mě potěšil
Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 32 33
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 38455x