Prasklé sklo a jeho lepení
O tlak nejde,ale o to,že nezatěsníš prasklinu pod těmi nešťastnými svlaky,kdyby tam nebyly,tak stačilo odříznou menší část prasklého dna,nanést na lom praskliny lepidlo a klasicky přilepit zpět,obdobně se dělají nádrže do L a Účka.
0 03.02.2018 22:14 Karlos – Děkuji
Děkuji, no je tam velkej tlak.
Za mne,jednoznačně vyměnit dno.Prasklinu pod svlaky nezatěsníš.Mám ověřeno po nesčetných rekonstrukcí nádrží,že svlakování je o ničem,je to pouze komplikace při rozebírání nádrží.Držím palce,ať se Ti podaří dno odříznout a při lepení nového by jsem místo svlaků použil vystěrkovaný fabion.
0 02.02.2018 18:01 Karlos – Praskle dno akvaria
Starší reakce
0 11.01.2018 17:33 poldaCB – akvárko - kraš
rohodl sem se že to už řešit nebudu stalo se to před nákou dobou, ale dnes mám velký akvárko na urovni který vytunim ( pro lidi coi neumí anglicky, tak to zanmená jako vylepšit).
děkuji za pozornost!!!!
Někomu tu muže přijít vtipné, ale víte jak je v dnešní době těžké sehnat levné 12ti litrové akvarium?
Nenech se odradit zdejšíma chytrolínama. Tohle se běžně lepí a jestli ti nějaké kusy schází, tak nezoufej, obkresli místo kam to chybí na papír a ve sklenářství ti to přesně na míru nařežou a vytvarujou.
Tak tohle by nedal dohromady ani profesor Rubik se svým kolektivem...
0 10.01.2018 19:49 poldaCB – pokus - opavit
To má kámoš smůlu teda. Lidi dneska ukradnou všechno koukám...
0 10.01.2018 19:36 poldaCB – kvalitní
tak sem skusuil najít všechny kousky a některý chybí. tak nevím kam se to podělo. a že bi mi to někdo ukradnul je se mi nezdá
A nebylo by jednodušší, pokud je ten kámoš insolventní, vyhodit střepy a zkusit pohledat v inzerci, případně si dát inzerát, zda někdo nedaruje nějaké menší akvárko. Sám vím že leckdy se ve sklepích skladují naprosto zbytečně nádrže, které by někomu jinému udělaly spoustu radosti. A určitě tam bude výrazně menší riziko vytopení než použití lecjak slepované nádrže po crash testu.
Hele borče, nevim jestli jsi to myslel vážně, ale pokud se kamošovi podaří slepit ty střepy a napustit tak, aby to zas nemusel vytírat, určitě bysme tu všichni uvítali návod pro případ, že by nám taky akvo spadlo z výšky..
nevim co s tim dělal. asi s tim někam letěl a někde mu to vylítlo z ruky. chápeš ne? kdyš to nepude slepit tak se koupí noví no.
Jak je to akvárko velký? Nespadlo mu náhodou, když se ho snažil zavěsit pod lustr...?
Každopádně bych to borče nelepil. Jestli praskla stěna, tak to sice slepíš, ale když to napustíš, tak bych nevsadil, že to bude držet. Teda kámoš až to slepí...
To zní jako plán
EDIT: Ty jsi zatím se svým akvárkem moc nepokročil, co?
on ještě čeká až ta voda ze země odteče, protože se bojí to utřít kvůli třepům. můžeš si to zapíchnout do ruky a cevou se ti to dostane do srtce ani nevíš jak. zítra se zjistí jestli jsou všechny kousky a on ten kámoš to pak zkusí slepit. a pak se ozve
Kdyby ne, tak může zajít ke sklenáři a zadarmo nebo za nějakou malou částku koupit odřezky skla a případné díry přelepit přes to tím kouskem skla.
jo díky, nevím jestli ten kámoš našel všechny kousky, protože mu to spadlo z vejšky a dole se to rozlítlo.
Akvarijním silikonem. Ale raději to bude potřeba přelepit celé, pro případ, že by byl nárazem poškozen i silikon ve spojích.
Nejprve odstranit dokonale starý silikon, pak odmastit (acetonem třeba) a potom slepit a nechat vytvrdnout. Pak se to umyje pod vlažnou vodou od zbytku kyseliny octové a je to.
mislím že to pujde slepit, ale nevím čím
Čus borče! Na jak malí kousky se rozlýtlo??
0 10.01.2018 18:32 poldaCB – prasklé akvárko - trochu
čus borci, kámoš se chce zeptat jestli de slepyt akvárko, který od někud spadlo. a čím. - kámoš nemá moc penez, tak to chce něco levnýho. děkuji za pozornost
Starší reakce
Dávali sme dnes na miesto do regálu nové akvárium (100x50x50) a na konci som si všimol, že z vnútra je na bočnej stene 5cm od dna približne v strede buchnuté. Očividne tie krycie sklá, čo prepravovali vnútri, tam rohom urobili dieru. Veľkosť asi pol na pol centimetra, hĺbku neodhadnem, ani milimeter. Prasknuté sklo nie je.
Vadí to? Napúšťať vôbec vodu? Alebo cez to prelepiť ešte jeden pás skla (bude to tesne pod pieskom, tak by to nevadilo). Alebo čo s tým?
Na prvej fotke ešte pred očistením skla je pre porovnanie i hadica 12/16, ďalej záber z vonka a z vnútra.
Starší reakce
sklo nepraskne určitě, může to časem začít trochu prokapávat, ale myslím, že je to v pohodě, pokud je vcelku silikon na vnitřní straně, tak bych to neřešil, mám podobných bouchanců na akvárkách spoustu.
Na tomhle objemu by to mohlo vydržet
0 10.01.2017 21:44 Kucas
Starší reakce
Domnívám,že u ohýbaného skla se jednalo o vnitřní pnutí,což bych přisuzoval vadnému kusu z výroby (ohřev,chlazení).
0 19.09.2016 21:15 nnick – Prasklá 112 Diversa
Tak jsem se v noci z 12 na 13.9. přidal do klubu vytopených akvaristů. Během noci bez zjevné příčiny prasklo sklo na 9 měsíců starém akvárku. Akvárko bylo postavené na obývací skříni vevnitř vyztužené železo-laminovou konstrukcí - průhyb desky je vyloučen. Na desce byla klasická podložka pod akvária + akvárium bylo umístěno na originál spodním rámečku.
Takže nevím jestli vadný kus, ale za mne už určitě ne Diversu a určitě ne vypouklý. Momentálně řeším způsobenou škodu na vybavení a suším podkladový beton. Uvidím jestli mi manželka ještě umožní vrátit se k akvaristice.
Starší reakce
Pokud neni do kraje, pravdepodobne jen skrabanec, ale i ten skrabanec to muze oslabit za urcitejch okolnosti...
Když se podíváš na tu "prasklinu" víc z boku rozsiruje se?
Prasklina bývá po celé šířce (sile) skla tanze čelní pohled může vypadat jako nitkovita Prasklina avšak při pohledu víc do boku se musí rozšiřovat.
No já právě tu zadní stěnu nečistím vůbec.Jediné co mě napadá tak když jsem se k akváriu dostal byla zadní stěna od vodního kamene a čistilo se to žiletkou.Vím že z fotky to posoudit nejde jen mi jde o to že nevím jak se prasklina v napuštěné nádrži chová a jestli je vůbec možné aby to prasklina byla když to pořád drží.Každopádně děkuji za odpověď.Zatím riskuji a nádrž jsem nechal napuštěnou.Jen pořád přemýšlím jak zjistit o co se jedná
EDIT- Kdyby ještě někdo mohl napsat svůj názor k mému dotazu budu rád..každopádně vím že je těžko něco takhle posuzovat z fotografie ale tak snad alespoň podle zkušeností a chování prsklin jestli to na ni vypadá nebo jestli už by vzala za své...děkuji za každý názor
Takhle z fotky těžko říct,přiklonil bych se víc k poškrabání.Nečistil jsi třeba skla?Možná se ti dostal kamínek pod houbku,nebo už jsem viděl poškrábané sklo i od žiletky.
0 22.06.2016 22:46 MirisekCipisek – Prasklé sklo nebo rýha
Starší reakce
Je to pouze odraz a lom světla ve skle.Na osvětlené části lepidlo při průhledu dostane šedavý nádech,když ve dne zhasneš světla,tak bude opět černé.Ludvík Ti napověděl, o čem to je.
Víc světlé je to tam, kde je méně štěrku, že?
Ahoj, mám týden staré akva 120x40x50 a dnes jem si všiml na čelní stěně prošednutí silikonu (viz. foto). Mám se toho bát?
Starší reakce
Silikon ve vnitřních rozích se nazývá fabion,má nejen optickou přechodovou funkci mezi plochami,ale zvětšuje šířku slepu a tím snižuje namáhanost spoje a možnost průsaku.
Takze pro shrnuti...sklo to byt nemuze to by poskodila jenom rana napriklad kladivem a prasklo by naraz nemuze se tam nejaka prasklinka prohlubovat a silikon ten by nepraskal jenom prosakoval na nejakem miste?
Ťukání nevadí, prasklo by celý a to po pořádný ráně. 6 nebo 8 sklo to už drží, neboj se silikonu (velmi nepravděpodobný) kdyby byl nekvalitní tak bude prosakovat a jistě nepovolí po celé ploše.
Ať koukám jak koukám,nevidím nic závadného
Akvarium je 120 l. Ta cara je kousek rostlinky ja mel namysli tu cernou silikonovou caru mezi bocnim a zadnim sklem k cemu slouzi ale to je jedno...praskani skla je tedy blbost...ikdyz jsem do neho parkrat tuknul kamenem pri zakladani?
Jak velké je to akvárium? Ta čára je tedy prasklé sklo?
Nic nevidím
Ale platí že dnešní lepidla jsou "neprůstřelná" jestli máš akvo lepené profesionálně tak havárie hrozí v promilích. Pokud by mělo prasknout sklo tak by to určitě nebyl kousek ale pod tlakem by prasklo celé a hned. Praskání co slyšíš nemůže být podle mně od skla.Teď jsem se zadíval ještě jednou a je-li to označené prasklina tak to bych tedy vyhodil, to by se ale muselo stát před lepením.
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 32 33
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 38455x