Prasklé sklo a jeho lepení
to se lehce řekne,ale ničit 300stovku kvůly kytce moc nechcu,ale nějakou tam hodím (jávský mech a ještě jednu takovou nenároučnou plovoucí stonkovku)

0 25.12.2008 19:11 RAP – Re: prikpa
Ale nějakou květenu bys jim tam mohl dát

Neboj,ty ryby tam budou jenom do 6.1.09

0 25.12.2008 18:16 mupatrik – Re: prikpa
no že by jsi měl moc malé hodnocení
Nějak jsem tě nepochopil....

0 25.12.2008 10:55 mupatrik – Re: prikpa
no to na profil nedávej

a ted vyplašeny ryby.....

náhradní 260tka,je tam jenom 100litrů,kvly léčivům a nevím,jak je na tom to akva.

takže dneska ráno....
Seběhlo se to všechno moc rychle:přišli jsme z výletu v 16h a když jsem v kro čil do obýváku,tak to muselo prasknou před 10 vteřinami,páč sem vidět,jak to letělo,tak se rychle lovil ryby a vysával vodu,pak sem přestěhoval skřínku a akva ven a pak jsme jenom drhli koberec a zvedly hoo,hned se zajelo asi 15km za příbuznýma a to znamená:V 16:00h prasklo a vysoušeče tam už byly v 16:45h a ten už je podlaha skoro suchá a jak se chodí,tak je podlaha v pořídku,ale tam jak bude skřínka,tak když se po tom projdu,tak se to kroutí.....Ještě že tam bude ta skřínka.Ryby jsem nachal ve 2 kýblech i přes noc se vzduchováním (20ks neonek,10ks pancéřníčků) a do dnešního rána sou 3 neonky kaput.....

.V garáči mám prázdny 260l akva,tak jsme to dal na polystyreny do kotelny,kde jsou kachličky (nechcu už riskovat koberec),protože to akva sem ještě neměl vyzkoušeny a budu celý týden pryč,tak aby se nic nestalo,max. by umřely ryby,ale jinak to prostě nejde.....

0 25.12.2008 09:09 mupatrik Ahoj to máš dobrý ,mně prasklo 160 litrů,a vyšlo mně to na 20 000 kč.Naštěstí mně to zaplatila pojištovna....
Podle tvých posledních 2 fotek už to vypadá celkem OK. Udělal si dobře, že si hbitě sehnal ty vysoušeče

.
0 24.12.2008 23:38 marsz Včera jsem si vysypal uprostřed obýváku 10 litrů písku s vodou.

Přeji teda ať zůstanou parkety kde jsou. Čuz
Ta skřínka už byla definitivně připravená pro 300l akva se vším všudy a podlaha rovná,skřín se nekývala,fakt nevím,vím jenom to,že to prasklo přesně jak bylo topítko,možná se dotíkalo stěny a ta vlivem tepla rupla,jinak fakt nevím......
To jo, dost často v červenci sem v pokoji u akvárka nachytal kolem 200l vody.. střechu sme neměli asi 3 týdny

. No, ale docela mě děsí, že by mi jen tak prasklo akva.. Nebyla nějak křivá skříňka nebo něco?
Tohle je jedna z největších firem na akvária,skřínky a krytu v Čr,tak si myslím,že i kvalita tomu musí odpovídat.

Taková letní bouřka v obýváku při sledování televize.

To by bylo o dost hoší,už mě to tak ani nebere,sem si na to nějak zvykl a už jenom občas kontroluju nebo ještě něco usuším a hotovo....
Berte to i z lepší stránky. co je voda z takového nebo i nekolikanásobně většího akva proti tomu, když zrovna nad barákem není střecha a začne vytrvale a dlouho pršet

.

Nevím,nevím......

Takže jsem začal sušit v 17 hodin,ted je 22 hodin,už se to lepší......

0 24.12.2008 22:13 Ivo Plánuji objednávku kompletu u firmy Zekia. Máte někdo zkušenosti s jejich skříňkami, jestli jsou opravdu dobré? Byl bych velmi nerad, aby moje budoucí 400 - 500 L akvárium po naplnění svou vahou rozdrtilo skříňku pod sebou a zřítilo se.
Tak aspon už mám zkušenosti,který nikdo nezávidí,ani já,když jsem to ted poznal.Ale dík VŠEM za rady.
No uz sem zazil 2 slusny povodne, proto me napadl ten vysousec

Né,dělal jsem si s tou plísní srandu,mám tam 2 ventilátory a je tam celkem velkej průvan.

(podlaha už je celkem vyschlá,zatím to zdržuje jenom koberec...,ale ta podlaha se klidně zvedne až zítra,což z toho mám strach)
A vysousec nikdo znamy nema?
čisto,to asi jo,ale jestly to chytně plísen,to bude horší

´Budu mít aspon v obýváku představu sněhu

Nebylo to velké akva (130l),ale to 300l akvárko je novy a tam tu pojistku mám.Jak se ted dívám na tu dřevěnou podlahu,tak to začíná být asi průser.......,no uvidíme,ted to ještě nepoznám,to až tak za týden.Ted tam jedou 2 pučeny ventilátory,tak to snad pomůže.
SMRT nikdy nevrátíš,tak jsme si říkali,že takový vyhazov z práce,5tka ve škole,nabourany auto,ted už i prasknutí akva,tohle to VŠECHNO JE ÚPLNÁ PRKOTNA oproti nějaké smrti!!!Takže v klidu.
Vypadlo to u nás nějak tak:
rybicky.net/rady/clanek/172

Soucítím s tebou. O vánocích je to fakt průšvih, ale dějou s horší věci. Hlavně zdraví. Chce to vysoušet a vysoušet. V nejhorším si k Ježíškovi nadělíte novou plovoučku. Kdybych šel do tak velkého akva, nebudu určitě plnit staré x let. Někteří výrobci dnes na akva dávají garanci náhrady škody do 2 000 000 Kč. Říkám to ze zkušenosti. Nám prasklo 350 lt a koberce měli vyprané ještě 3 patra po náma (panelák).
No Apinek se bojí o 250l akva aco mám říkat já s 540l

no kašlat na to udělal jsem si pojistku bydlím v přízemí a na pojistce jen hlupák je škodnej
Jinak ti nezávidím s tím sušením ale pokud si od někoho půjčíš přímotopy nacpeš jich víc do pokoje tak by jsi to měl mít za pár dní suchý jen s těma parketama bude sázka do loterie pak dej vědět zda a jak to vše dopadlo držím palce

0 24.12.2008 18:17 oldkiwinka – Re: apinek
Strach máme i my s těmi malými... U nás je koberec pod čtyřmi skříněmi, pod půlkou pokoje, pod stolem kde je ještě 25ka, to by byla prča, kdyby to křuplo

Naštěstí jen dvakrát protékalo
0 24.12.2008 18:14 apinek to je v p****i,tak zkus co nejvíc vysušovat a přeju ať to dobře dopadne.jako koukám co tobě udělalo 130l aqua a ani bych nechtěl vidět,co by udělalo 250l aq.ted mám z toho docela strach,páč mám prohnutou stoličku a bojim se aby mi neprasklo dno.začínaji mě s*** velký akvárka.
O skřínku se nebojím,je na to aspon tochu uspůsobená a ještě k tomu sem ji vysušil do sucha,ale v těch některých spojích je vlhko.....Ale já se bojím o ty parkety,který můžeš vidět na 1. fotce,páč kdyby se zvedly,tak je to průs** nad průser.Ale nejhorší zatím je to,že to asi nemůžu dlouho sušit,protože v pátek jedu do jižních čeh a přijedu až po silvestru,tak je budu muset asi odložit.Se**e mě to,že ani nevíte jak,zrovna ted,když jsou vánoce,takže 1/3 dárku promočených,páč byly hned vedle skříně.... Za 2. mě málem zabila elektrika,protože to teklo jak můžete vidět,přes zásuvku.....

0 24.12.2008 17:58 VALDEZ Upřímně tě lituji protože vím o čem to je protože před nedávnem jsem si domů donesl třístovku kterou jsem koupil na inzerát,no tak jsem ho napustil a ono mrcha v noci praskla,ve spoji.No a jak tak bydlím v paneláku tak si asi dovedeš představit co si asi říkali sousedi když jsem v noci ,já,moje ,děti a žena stěhovali nábytek aby jsme mohli srolovat durch mokrý koberec.Mám doma parkety,v pokoji kde se to stalo,parkety v poho,ovšem do obýváku to taky nepatrně zateklo a co čert nechtěl tak tam se ty parkety zvedly.No a na těch parketách mám plovoucí podlahu,takže po Novém roce se budou opravovat.Samozřejmě jsem koberec nakonec vyhodil a šel koupit nový.Ale těch řečí co jsem si vyposlechl od manželky.O o dalším akváriu už nechce ani slyšet,ale já se nedám a určitě ji zlomím.
0 24.12.2008 17:55 Zdenek58 – Re: vena
Já teď použil akva, kterému je hodně přes 20 let, na suchu bylo 17 let a zatím je 14 dnů v pohodě... Pravda, je pouze 45litrové.
Jinak je nutno se na příhodu dívat i z té lepší stránky, kdyby prdlo to 300litrové, tak té vody bylo víc jak 2x více

.
0 24.12.2008 17:33 apinek – Re: prikpa
dřevotříska asi nabobtná a dýhy se rozlepí.pro jaký akvárko byla ta skříňka?pro tu 300vku?
Ale ted co udělá ta dřevostříska........

Tak to přesně nevím,tak přibližně 8 let.Silikon je sice takovej průhhlednější,ale prasklo sklo a nebyla to chyba silikonu.
Na té 4. fotce je takovej červenej rámeček a tam je vyznačeny prasknutí skla.Prasklo to z ničeho nic.......

Když jetě bylo v provozu.... je to 3 dny stará skřínka

Prasklé 130l akva,zbylo tam cca 20l vody.

ryby....

Sušení skřínky......

Zdravím,tak jsem dneska dostal takovej dárek,že na něj určitě nezapomenu...
Začalo to tak,že jsem si v nedělu udělal skřínku pod 300l akva a bay si skřínka ,,sedla´´ ,tak jsem na ni dal 130l akva,to takle do dnešních 16:00h fungovalo,uděli jsem si procházku atd.,ale když jsme přišli,tak jsem našel moje akva a skřínku a obývák v tovém stavu viz. fotky,že jsem dostal šok a ted to začalo....No a ted je už konečně po té úmorné vysušovací práci klid.
Tak co?Taky jste dostali takovej dárek?
PS:Prasknutí akvária nepřeju nikomu,protože.......
Starší reakce
Vďaka za rady, už mám doma nové akva

. Foto pošlem hneď ako ho zariadim

Přidat reakci
1 ...... 32 33
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 38459x