Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Artemie

 

NápovědaFórum » Krmení » Živé krmení 

Přejít na předchozí stránku 17 Přejít na další stránku   1  
Artemie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.11.2013 17:06 Žena Raviolka [2148] Re: Urtman
Urtman napsal: Když už jsme u artémií, pipláte si je někdo do dospělosti, pro větší ryby?
Řeším, jestli se jim při normálním růstu (když už jsou všechny vylíhlé a normálně krmím) musí vzduchovat, nebo je to, jak mám podezření, spíš kontraproduktivní... Co myslíte, máte někdo zkušenost?
Já jsem artémii do dospělosti chovala bez vzduchování - také jako MichoCZ v mělkých miskách. S nedostatkem vzduchu není problém, může být dost nahusto. Ale ona vážně roste strašně pomalu, nesrovnatelně lepší na krmení je artémie sladkovodní. Výživná je stejně nebo dokonce i více a do velikosti 1 cm se dostane klidně za týden. O sladkovodní artémii je tu ale jiné téma, kde je to dost podrobně rozepsané.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2013 16:43 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Mě se teď uvolnila jedna kostka 27L a přemýšlím že si zase nechám dorůst, mám doma ještě dost komerčního krmení od Hobby a je mi to lito vyhodit. Kolik cca soli tam mám naházet? :) Nejlépe SZ, díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2013 14:43 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Urtman
No maličko. Je toho relativně dost. To tvoje by se dalo zvládnout se dvěma, třema miskama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.11.2013 14:40 JoKa Re: MichoCZ
Souhlas, bez vzduchu se dá, když ti stačí maličko, krmíš jeden potěr. Já krmím: 100 čichavců, 70 pancéřníčků, pár skalárů a bojovnic a k tomu si piplám hejno 10ks albínů kančíka příčnopruhého. V takovém množství bych tvými petriho miskami zaskládal celou místnost... ;-) pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.11.2013 14:04 Žena TerezaP [5]
tak se mi vylíhli přibližně po více jak 24 hodinách a je jich dost :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.11.2013 13:52 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Urtman
Kdysi jsem si je nechal vyrůst a je to k ničemu. Rostou pomalu a je s tím spousta práce. Lepší je krmit odrostlejší ryby něčím jiným. Jinak já je dávám do normálně čerstvé vodovodní vody, do misky 25x17cm dám asi 3cm vody, tři až čtyři kávové lžičky směsi sůl/soda (mácháni podle oka, ale sody je tak 10-20%) a půl kávové lžičky vajíček. Nechám to tak být. Nevzduchuji a ani žádné další opičárny s tím nedělám. Když je hodně teplo tak se líhnou už za 16 hodin, ale průměr je tak 24-36 hodin a krmím. Dokonce si jen na rožek položím ledku a nasaju do stříkačky. Tu dám tak jak je do akvárka, ale nevymačkávám. Artemka z toho pomalu vypadává a rybky si berou kolik chtějí. Sice to zvedá salinitu akvárka, ale ve větším objemu to moc nevadí a stejně vodu měním. Navíc sůl je prevence proti různým nemocem a parazitům.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2013 13:31 JoKa Re: malyLibor
:) Aha, já to napsal až moc oholeně, sůl jsem bral jako samozřejmost... Kromě důkladně odstáté vodovodní vody přidávám vrchovatou polévkovou lžíci mořské vody bez jódu do litru vody a půl kávové lžičky vajíček... :)

Když už jsme u artémií, pipláte si je někdo do dospělosti, pro větší ryby?
Řeším, jestli se jim při normálním růstu (když už jsou všechny vylíhlé a normálně krmím) musí vzduchovat, nebo je to, jak mám podezření, spíš kontraproduktivní... Co myslíte, máte někdo zkušenost?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2013 09:04 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Urtman
S artemkou od Dajany mám taky dobrou zkušenost. Nicméně předpokládám, že do té své vodovodní vody bez jakýchkoliv úprav přidáváš aspoň nějakou sůl :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2013 15:07 JoKa Re: TerezaP
Neco vzdycky, dej tomu cas...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2013 14:03 Žena TerezaP [5]
aha, tak doufám, že se vylíhne alespoň něco..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2013 13:50 JoKa Re: TerezaP
Vyzkoušel jsem mnoho výrobců a dle mých zkušeností je zrovna sera mix nejhorší, co se týče procenta líhnutí. Je jasné, že to totálně ovlivní i použitá voda. Já používám důkladně odstátou vodovodní bez jakýchkoli úprav (nepřidávám ani sodu, jak někdo tady radil). Teče mi voda měkká a lehounce kyselá a nejlépe mi jde Dajana profi. Je to ale bez záruky, s použitím jiné vody se výsledky porovnávání mohou dramaticky lišit. Každopádně Sera se mi při pokojové teplotě 24´ líhla průměrně po 36 hodinách...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2013 13:33 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: TerezaP
Líhnu v misce bez vzduchování a jak píše robo, líhnou se některé i po čtyřech až pěti dnech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2013 13:30 robo111 Re: TerezaP
liahne sa po 36 a viac hodinach - mne sa nikdy neliahla rovnomerne a este sa mi dost velka cast liahla aj po 5tich dnoch.

P.S. Teraz budem zvozeny, preco si nekupim poriadny pakel a kvalitu, ale je to tym, ze nechovam dako produktivne druhy - potrebujem skor male davky s niekolkotyzdnovymi prestavkami a na to su prave male Sera balenia idealne (velke balenia artemky sa pri mojom sposobe pouzivania este pred minutim prakticky neliahnu...).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2013 13:30 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: TerezaP
To záleží na teplotě a vodě, ve ktéré je líhneš. Někdy to může být i 36 hodin. Počkej a uvidíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2013 13:17 Žena TerezaP [5]
Zdravím, jakou máte zkušenost se Sera artemia mix? Mám to tam něco málo přes 24 h a pořád se nic nevylíhlo.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2013 09:22 Muž LiborSprysl [9015] Re: Tondach
Tondach napsal: Nechci nějak vstupovat do diskuze ale každy profi akvarista při líhnutí artemie používá sodu.Musím dát za pravdu happymu i když vám to špatně vysvětlil


Já ne...pH 8...a kombinuji s vodou z odvlhčováku :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2013 07:43 Happy71 – Artemie
Za velmi významné preventivní opatření, proti patogenním bakteriím resp. proti mechanickému zanesení zažívacího traktu ryb skořápkami z vylíhnutých, ale i nevylíhnutých vajíček, považujme chemické ošetření vajíček artemií (Artemia salina) před líhnutím.

Problém: Povrchová vrstva obalu je "členitý terén" kde se mohou usazovat spory bakterií a plísní rodu Vibrio sp., a Saprolegnia. Líhnutím artémie v solném roztoku se však bakterie neodstraní a protože líhnutelnost je mnohdy malá, dostávají se při zkrmování do vody i vajíčka nevylíhnutá ve stádiu 1-3 (často nacházím ve střevech potěru ryb nevylíhnuté artémie a skořápky již vylíhnutých artemií, které se dostávají do vody při zkrmování). Takto se dostávají spory plísní a bakterií do vody resp. do organismu ryb. Podle pozorování je tento stav příčinou velmi častých a jinak nevysvětlitelných úhynů, zvláště plůdku ryb. Obal vajíček artemií je tvořen třemi vrstvami 1. Vrstva alveolární  pevná lipoproteinová vrstva protkaná chitinem a hematinem, který způsobuje hnědé zabarvení vajíček. Chrání embryo proti mechanickému poškození a proti UV záření. Pod touto skořápkou se nachází 2. tzv. vnější kutikulární vrstva permeabilní membrána chránící embryo před pronikáním molekul větších než molekula CO2. 3. vrstva se nazývá embryonální kutikula  průhledná a velice elastická vrstva, která se během inkubace vyvíjí v líhnoucí membránu.

Vývojové změny artemie: 1. Suché tvrdé vajíčko, 2. Hydratované vajíčko- začátek metabolismu. 3. Stádium (umbrella), 4. Nauplius – larva opouští obal., 5. Prázdná skořápka.

Řešení problému: Touto metodou se odstraní vnější hnědá, tvrdá lipoproteinová vrstva vajíčka. Tím odpadá oddělení vylíhnutých a nevylíhnutých vajíček od sebe a energetická hodnota stravy, takto vylíhnutých artémií je o 30 - 50% vyšší, protože v další fázi líhnutí nespotřebují artemie energii na protržení obalu. Po odstranění tvrdého obalu můžeme dekapsulovaná vajíčka použít přímo ke krmení, nebo je dáme standardním způsobem dále vylíhnout do slaného roztoku (tím se navíc zvýší líhnutelnost téměř na 100 %, takže můžeme využít i horší, levnější artémii s malou líhnutelností).

Postup při dekapsulaci artemií.

1) 3-5 g vajíček ( lžičku) suchých vajíček dáme do 150 ml vody (bez soli) v klasické Vaší vyvýječce a necháme je 1 hodinu nabotnat (hydratovat) za bohatého provzdušńování. 2) Po 1 hodině přidáme do vyvíječky 1 ml 5% ního louhu sodného (zásobní roztok louhu sodného připravíme rozpuštěním 50 g NaOH / l destilované vody) a 180 ml SAVA s obsahem 4,72 % NaOCL. Ihned po přidání SAVA nastává rozpouštění obalu vajíček. Přívod vzduchu upravíme tak, aby nedocházelo k pěnění roztoku. Jak se obal rozpouští, pozorujeme změnu barvy vajíček z tmavě hnědé, přes šedou do oranžové. Vajíčka ztrácejí schopnost vznášení. Tento proces trvá několik minut ( obvykle 3-8 minut) a je ukončen, když jsou vajíčka úplně oranžová !!! Reakci sledujeme a ve  chvíli zoranžovění vajíček proces ukončíme. 3) Dekapsulovaná vajíčka propláchneme v sítku pod tekoucí vodou a nakonec je ponoříme do dezaktivačního roztoku  (při menším objemu zpracovávaných vajíček stačí důkladné propláchnutí dekapsulovaných vajíček pod tekoucí vodou). Dezaktivační roztok si připravíme  do zásoby, kdy do 1 l vody nalijeme 10 ml AQUA regulátoru ( AQUAR ). Oranžová vajíčka ponoříme na 5 vteřin do tohoto roztoku a nakonec propláchneme pod tekoucí vodou.

Dekapsulovaná vajíčka můžeme:

a) Uschovat v ledničce při 0 – 4 oC po dobu několika dní až dvou týdnů a potom použít přímo ke zkrmení nebo k dalšímu vývoji v klasickém solném roztoku

b) Nechat ihned po dekapsulaci vajíčka klasickým způsobem dále vyvíjet v solném roztoku. Pro rychlejší vývoj vajíček osvítíme vyvíječku lampou s intenzivním světlem 40-60W a svítíme z takové vzdálenosti abychom zároveň zajistili i potřebnou teplotu solného roztoku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -6   25.07.2013 07:28 Tondach – Artemie
Nechci nějak vstupovat do diskuze ale každy profi akvarista při líhnutí artemie používá sodu.Musím dát za pravdu happymu i když vám to špatně vysvětlil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2013 05:59 Muž LiborSprysl [9015] Re: Happy71
Happy71 napsal: ....a to bude to samé u mořské vody taky bude měkká .myslím si když odchovávam terčovce tak musím o vodě asi něco vědet já jsem vám chtěl jen poradit aby jste nemuseli brečet že se vám nelíhne artemie ..

Jestliže jsem na začátku této besídky konstatoval, že artémie Coral je dobrá v poměru množství/cena, pokud se líhne, pak jsem tedy určitě nemyslel to, že bych nevěděl, jak se líhne artémie. Protože jsem ji jednu dobu používal hodně často, tak vím, že zhruba každý pátý pytlík se prostě nelíhl. A kupodivu to věděl i dovozce :-P . Takže jsem si rady fakt nežádal, zvláště pak takto podmiňované a rozhodně jsem nebrečel... ;-) Jedna věc je totiž si myslet, a druhá opravdu něco o vodě vědět...třeba i mořské (jak byste měřil měkkost či tvrdost? pH je přes 8, proto ta soda k artémii u vod, kde je nízké pH). U mořské vody je nejdůležitější salinita, chlorinita a hustota. S ohledem na její bohatou sbírku prvků, které obsahuje, asi moc měkká nebude, a tudíž ta soda je u vod s pH kolem 8 úplně zbytečná k přípravě artémie, protože naopak bude ze své podstaty mořskou vodu ničit.... smich a vůbec k získání znalostí není nutné odchovávat terčovce. Ty už dneska odchovává "každý jouda" ( omlouvám se slovutným diskařům)...a někdy je to vidět z písemného projevu... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2013 04:46 - Re: Happy71
OT:
Mne hlava zas nebere prečo si mal nick Milan a teraz si Happy71. :-|
Takto ti poviem, kopec cichlidárov si myslí že ich voda je tvrdá lebo majú vysoké pH.Čo nie vždy je pravda.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2013 20:08 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: Happy71
:) Doporučuji se podívat na stálou a přechodnou tvrdost vody. Neberu ti to, že dešťovka, pokud je bez kontaminace může při odchovech pomoci, tohle se dělá desítky let. Akorát pořád nevím jak s tím souvisí dekapsulace artemky na přímé krmení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2013 19:57 Happy71 – Artemie
Když jsem začínal chovat a odchovávat terčovce a neměl jsem peníze abych si koupill RO na výrobu vody tak my bylo doporučeno zkusit dešťovou a ejhle ta voda měla ohodně nižší ph a najednou ty terči vodili mladý a to bude to samé u mořské vody taky bude měkká .myslím si když odchovávam terčovce tak musím o vodě asi něco vědet já jsem vám chtěl jen poradit aby jste nemuseli brečet že se vám nelíhne artemie a ne číst že někomu to hlava nebere.koukněte na net o chovu terčů jak někteří chovatelé dekapsulují artemku pomocí sava a louhu na okamžité zkrmení nebo k dalšímu lihnutí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2013 19:54 host Re: prasan
Moje reakce byla na tohle:
"To mi teda hlava nebere i kdyby to bylo napsané na deseti wikipediích."

Co se týká artemky, ano, je nesmysl používat sodu kvůli změkčení, ta se používá ke zvýšení a stabilitě pH.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.07.2013 19:21 - Re: Happy71
Pri artemke ide o alkalitu.Tak ako napísal Deathbull.Myslím,že si aj napriek odkazom host i ty Happy71 zle vysvetlujete tvrdosť vody.Pretože táto je jednak stála i prechodná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2013 18:44 host Re: Deathbull
Třeba zde, strana 4 - 5:

www.ft.tul.cz/…

Jinak chemie ze základky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2013 18:37 Happy71 – Artemie
Nemá cenu nad tím moc přemýšlet vím že to funguje tak to vyzkoušejte v malém množství jestli se bojíte zničení artemie tak je to zbytečné líhnuti v této vodě je kolem 90% .z mojí hlavy to není ale od lidí co se chovem ryb živí a ty určitě vědí co dělají
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.07.2013 17:38 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Hýbat s PH, zvyšovat alkalitu...ale změkčovat? To mi teda hlava nebere i kdyby to bylo napsané na deseti wikipediích..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2013 16:58 Muž 150koni [653]
pro neználky, než se začnou někomu vysmívat prosím zde o sodě ... cs.wikipedia.org/…

jen citace: V domácnosti je soda používána jako změkčovadlo vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2013 14:55 - Re: haka
haka napsal: Soda na změkčení vody ?
To by zaujmalo aj mňa. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2013 13:49 haka Re: Happy71
Soda na změkčení vody ?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2013 07:55 Happy71 – Artemie
Nikdy nepoužívám ty připravené směsi se solí.vždy jsem měl problémy s artemii od sery.teď kupuji velké balení moje oblíbené jsou sanders,osi,ocean nutrition ale ty jsou ve směs dost drahý ty kupuji když jsou někde v akci.ale pak jsem vyzkoušel tu ruskou koral ,ta má lihnivost hodně slušnou a 500g je pod tisíc kč ty ostatní je 1400 a vic.moc bych neřesil s těma lacinejma nemá to smysl já potřebuji žábronožku líhnout hned a ne experimentovat.duležitá je ta soda na změkčení vody ale to ti málo kdo řekne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2013 05:00 Muž LiborSprysl [9015] Re: Happy71
Když se líhne, je to skvělá artemie... ;-) Jen nevím proč se nelíhne každý sáček...a že už jsem jich měl... smich :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2013 17:52 Happy71 – Artemie
Já používám ruskou koral není tak drahá a líhnivost je velká a vůbec neřeším teplotu mám to na okně a za 24-26hodin můžu krmit.dělám ji v 3litrové lahvi od okurek.na každý litr vody polévková lžíce soli a jedna polevková lźíce jedlé sody a na konec vajíčka artemie také pól.lžíce každý den udělám jednu lahev a než se udělá tak tu první zkrmím.mám teď od páru daimondů 340mladých rybek a ty už něco sežerou

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.07.2013 16:08 - Re: Nikola90
To ti predajú hoc kde v akva predajni.Resp.si môžeš objednať v hocktorom eshope.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2013 14:07 Žena Nikola90 [5] - Halančíci – násada artémie
Ahojda neprodáváte někdo násady artémií? Potřebovala bych pro potěr. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 20:46 Muž sixkiller [-6] Re: rriki
díky, to jsem nevěděl, všude se zminuje nejodizovaná. Tak jdu do toho, snad se mi zadaří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 16:19 Muž rriki [818] - CichlidyRe: sixkiller
Posypová ,bazénová,tabletová , ale na artemku stačí obyč. jodidovaná
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 12:21 Muž sixkiller [-6] – chov artemie
kde seženu nejodizovanou sůl? Dá se koupit normálně v obchodě? Nikdy jsem ji neshánel, tak nevím.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.06.2013 09:13 Falco Re: LiborSprysl
Byl to samozřejmě překlep... Asi se mi potvrdilo, že se na některých věcech nevyplatí šetřit, protože v konecčném důsledku to vyjde podstatně dráž.

Ještě zkusím nějaký ten pokud s easy fish, aby jsem mohl definitivně říci, že je na ......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 08:56 - Re: wladys
Artemku sera mám doma minimálne dva roky po dobe spotreby a stále sa liahne bezproblémovo.Záleží od várky a uskladnení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 08:45 Muž wladys [291] - Cichlidy
Já jsem s Easy fishkou zatím podobné problémy nepozoroval. Podle mě to bylo tou prošlou dobou spotřeby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 05:18 Muž LiborSprysl [9015] Re: Falco
Nevím co je "vyjíčky", možná překlep, a je jen o řádek na klávesnici výš :-), ale oceánka je nutno říci - bohužel - jistota. Proč bohužel? Easyfiška byla vždycky levnější, a pamatuji časy, kdy měla svou kvalitu stálou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2013 23:20 Falco
Tak nakonec můžu říci, že to bylo vyjíčky. Dnes jsem již krmil artémii od Ocean Nutrition.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2013 14:41 Falco Re: LiborSprysl
Sehnal jsem si artémii zn. Ocean Nutrition, tak se uvidí, jestli to bylo podmínkama nebo nekvalitní násadou... Snad se mi už ale podaří vypěstovat, protože už na artémii čekají hladový prcci od terčovců :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   13.06.2013 05:35 Muž LiborSprysl [9015] Re: Falco
No chválená...když máte kliku, můžete si pochvalovat. Když nemáte, tak se líhne blbě a nebo vůbec. V poslední době má velké výkyvy...jedna piksla není stejná s druhou... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2013 16:06 Falco Re: rriki
Mám tuto: krmivo-pro-ryby.heureka.cz/…

Když jsem si pročítal forum před jejím nákupem, tak byla tato značka docela chválena...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2013 15:34 Muž rriki [818] - CichlidyRe: Falco
Záleží co máš za artemku,ale lepší dát míň soli ,já dávám polévkovou lžíci na 1,5 litru.Ale pokud máš nějakou sr..ku tak Ti nic nepomůže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2013 14:08 Falco Re: Spiike
Díky. Vyzkouším:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2013 13:04 Muž Spiike [63] Re: Falco
Hoj, zkusil bych dat víc soli. Matně si vybavuji že jsem dával tři lžíce na litr. Za pokus nic nedáš. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2013 11:58 Falco – líhnutí
Dobrý den,

chtěl by jsem se zeptat v čem může být problém, že se mi vůbec nelíhne artémie. Mám ji v petce, ve vršku jsem udělal díru, jejímž prostřednictvím vzduchuji přes kamínek. Vodu mám bez chloru s pH 7,5, sůl dávám na 1 litr polévkovou lžíci (mořskou bez floru a chloru), teplota je 27. Měl jsem první sáček od sery i se solí a nic, nyní mám easyfish (sice 3 měsíce po expiraci, ale otevřeno tento týden). Světlo je denní a spíše méně.

Předem díky

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [17] ...... 37 38

Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 41034x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3833-artemie?od=801