Artemie
V tomto vlákně 05.02.2013 v 17:21. Nastuduj si to. Já jim tedy topil na 28°C a líhly se mi už za 18 hodin.
Sodu berem od firmy Brenntag a sůl myslím Salinen z Rakouska. Když jim napíšeš, tak by ti možná kilo vzorku poslali. Pokud ne, tak bych zkusil zajistit nějaký odprodej vzorku od nás.
To se někdo má,
A bylo by možné zdroje poskytnout?? Samozřejmě ne zadarmo.
Pač vůbec nemam tucha kde bych to sháněl
Máme firmu, která se zabývá výrobou pracích prášků, takže dávám sodu, kterou máme doma do prášků. Sůl mám ze stejného zdroje.
Asi tři stránky zpátky tu byl článek z knihy o Halančíkách a líhnutí artemky. Akorát místo několik hodin odstáte vody jsem použil vodovodní a funguje mi to stejně.
Ahoj,
Takový blbý dotaz, o sodě sem něco čet ale teď čtu poprvé že jí někdo přidává. O jakou se jedná?? hydrogenuhličitan sodný ( jedlá soda ) nebo jen uhličitan sodný ( soda na praní )???
Díky
Good luck
Děkuju!!!
Používám na to buď misku 10x15 centimetrů nebo 15x25cm. Vody tak na tři centimetry a soli tak dvě velké čajovky soli a čtvrt lžičky sody. Půl lžičky vajíček. Artemka přežije až ve 30% roztoku soli takže to zas tak kritické není. Pokud se ti to hned nevylíhne tak se neděs. Může to trvat i ten den a půl.
Kolik vody, kolik soli, kolik sody prosím?
Díky
Mě už z toho bublání hrabe.
Našel sem tenhle ale v mém okolí to v kamené prodejně nikdo nemá abych si ho mohl poslechnout píšou Hlučnost 43 dB (A)ale to nevím co si pod tím představit
www.akvarista.cz/…
prolezl sem i vlákna s tématikou vzduchování ale vesměs nic
Měl jsem stejnej problém. Z tohoto důvodu jsem si přestal líhnout artemie.
Takže bych taky ocenil odkaz na tichá vzduch. motorek
škoda, že už se neprodává Elite 799. Mám ho už snad 10 let. Mám i Atmana At-1500 a trochu vrčí.
Nemá někdo tip na vzduchování k líhnutí artemie ale velice tiché většina vzduchovacích motůrků je dosti hlučná hlavně v nočních hodinách
Živé vířníky? Já mám mraženého mořského vířníka od Aquamasteru. Skvěle mi to berou už čerstvě rozplavané kardinálky vietnamské, ale ty potvory betky ne. Nechtěj žrát vůbec nic... ale vzhledem k tomu, že ještě žijou, tak přeci jen asi něco žerou... třeba si tajně zobnou vířníka nebo artemky, když se nedívám. Každopádně mne krkají, protože jeich rodičové takhle upejpaví tedy nejsou ani v nejmenším.
Vířník je co???
s tím sem se ještě nesetkal.
Mě by spíš zajímalo co to máš za vířníka.
Já mám teď živé viřníky a záměrně jsem k nim dal líhnout tu nejmenší artémku co je (Sanders Pro).
No a když ty dva druhy porovnám, tak ten vířník je tak 10x menší než artémka.
Hm, mne by tedy zajímalo, kolik jsem to platil já za těch 100ml vajíček od Dajany. Líhnou se z nich úplně malinkaté artemky, veliké asi jako mořský viřník.
Edit: Už jsem to našel - 192,-Kč za 100ml = 40g. To je srovnatelné s tím eBay.
Ano super 95% jako si objednal spiike, jen to bylo 100g. Celé mě to přišlo na 330,- Kč.
Tak se pak nezapomeň ozvat jak se líhnou a jak jsou veliké. Ty moje od Hobby jsou jaksi velké a moje dánia je berou až tak po týdnu od vykulení. Jak někdo píše krmit hned od začátku, tak mi pochcípe všechen potěr hlady.
Které to byly? Ty super 95% nebo něco slabšího? Až mi dojdou tak bych do toho šel. I když mám zatím artemku aspoň na dva roky
Přes eBay jsem kupoval artémku, tu co je v těch stříbrných sáčcích. A byla super. Teď mám easyfish v sáčku a taky super.
No přes ebay jsem nakoupil už víc než 100 artiklů i pro akvaristiku. Ale vajíčka zrovna ne. Spirulinu pro krmení různé havěti jo a je to kvalitka, z anglie mikry a taky došli živé i v mrazu. Nebál bych se toho a risknul to. Když se něco pokazí tak příjdeš o stovku až dvě, ale když to výjde tak můžeš mít taky kvalitní artemku za pár korun.
A máš zkušenosti s nakupování vajíček přes ebay??
No řeší, ale každý chválí tu svoji osvědčenou značku. Já nic vyhraněného nemám, líhne se mi kde co a teď dokonce líhnu víc bez vzduchu než ve vzduchované líhni. Používám Hobby vajíčka.
A taky se nějak řeší jaká a od koho?? z hlediska kvality atd?
Většina lidí frčí na slané. Mimo jiné snadněji seženeš násadu slané než sladké.
Mě funguje bezproblému jen v zelený vodě, dobře se množí,když potřebuju ta si nadělám a jestě pořád mám v zásobe vajíčka od Semtexe
0 15.02.2013 09:21 eotto – Sladkovodní Artemie
Nevěděl by někdo kde koupit sladkovodní artemii?
A nějaké novější info a chovu, reprodukci atd..
No mě se podařilo z artemii vytvořit asi 3mm velkou obludu asi po tejdnu však umřela ve stále stejné vodě jako se líhli.. jeden den tam byli a druhej už ne.
Buchanky a perloočky jsem zatím nedělal, ale zkusím to až bude o trošku lepší počasí. Co se týče té žábry tak dost jsem toho popsal u mé nádrže "Krmení", ale znovu. Měl jsem doma akvárko 25x18x17cm v krabicovém krytu s led žárovkou umístěné v "kumbálku nad schodama". Nalíhnul jsem si z Hobby mix sul a vajíčka litr žáber v petce se vzduchováním. Po třech dnech co jsem nezkrmil (pár tisíc jedinců to mohlo být) jsem přelovil do tohoto akva. Vodu jsem vzal rovnou z vodovodu a na tohle akva jsem dal 250g průmyslové soli do pracích prášků (úplně obyčejná sůl bez dalších přísad, do 3Kč kilo) a asi tři čajovky hydrogenuhličitanu sodného (těžká soda, do pracích prášků). Trošku jsem to zamíchal, zavedl topení a vzduchovací kamínek. Topil jsem tomu na 29°C. Topítko jsem měl z ebay 25W a můžu na tento pokus jen chválit. Večer jsem nasypal na špičku lžičky Hobby Mikrozell. Liquizel jsem nepoužil ani jednou. Později mi přišel z ebay ještě pytlík jemné spiruliny. Po nasypání té voda začala pěnit, jak jsem vzduchoval, ale zase se lepší nechala rozmíchat a udělala zelenou vodu. Krmit tímto se musí opravdu málo ale i třeba dvakrát denně. Když začal semestr tak jsem přidal o malinko víc této spiruliny a akva začalo kolabovat. Co přežilo jsem zkrmil a celou srandu zrušil. Za dobu fungování akva (asi měsíc) jsem asi třikrát odsál zbytky ze dna a doplnil vodu. Žábronožky vydrží až v 30% roztoku soli, takže i při normálním líhnutí z mixu v petce dávám ještě lžičku směsi mojí soli se sodou. Lepší víc soli než míň. Každopádně pokud to chceš zkusit tak tě upozorňuju, že to nemá nijak zvlášní význam jako krmivo. V tak malém objemu toho uděláš nula-nula-nic. Spíš pro zajímavost.
Ps. vzduchování a svícení bylo furt puštěné.
Zkus tu artémku nekrmit, případně né tak často. Vypnout vzduchování, nebo spíše omezit na pár bublin aby to s nima nemlelo. Mně přežilo opakovaně jen několik (10 - 20) kousků v půllitrové zavařovačce.
Většinou pomřely po výměně vody, nedokázal sem trefit stejnej poměr
0 14.02.2013 12:11 eotto – Kontinuelní chov artemie
Již půl druhého měsíce se znažím o odchování Žábronožky solné do dospělosti v 1l slané vody, stále bez úspěchu. Ocenil bych jakékoli info o chovu v malém prostoru 1-7 litru.
Mé pokusy:
V bubláku nalíhnu artemii a cca 20-30 ks přesunu do 1 litru slané vody kde již nevzduchuji a po týdnu až 14ti dnech dojde ke kolapsu, artemie mají něco kolem 3mm.
Sůl: 30g/l a to obyčejná kuchňská, Chemicky čistá NaCl z lékárny, sůl přímo z mixu vajíček artemií a různé kombinace těchto solí, vždy ale 30g/l.
Krmení: kapičky pro atremie za 180kč - kapka 2x i 3x deně, kvasnice, krmení pro ryby na prach a kombinace.
Dále se sanžím vypěstovat zelenou vodu, bez úspěchu.
V uřízlé PET lahvi, bez vzduchování, osvětlené od akva, pohnojené Kristalonem, 1/3 vody z akva, něco málo vody z rybníka a zbytek čistá.
Úspěch mám s perloočkami a buchankami. Uříznutá PET lahev s 1 litrem vody z akva, před cca dvěma měsícemi nalovena v rybníce násada. Jednou týdně odelju půl lahve s planktonem do akvária a doleju vodou z akvária krmím vším co mě napadne: kapičky pro artemky, drcené rybí žrádlo, kvasnice, mléko, ale vydrží i 14 dní bez krmení "ožírají řasy asi".
Ono to hledání není zase tak složité...
já ji nakrmím krmivem pro potěr a pak ji zkrmím...z hlediska dlouhodobého růstu to chce vířníka a pak řasy...
Podívej ke mě do nádrží Krmení. Zkoušel jsem ji nechat vyrůst. Ale první dva týdny to je mizerné a naroste tak na dva milimetry. Ty jeden a půl centimetrové potvory jsem měl asi za měsíc. Ale za tu piplačku na krmení by mi to nestálo. Spíš mi šlo o to se podívat jak roste a jak žije větší artemka. Že by se nějak divoce množili se říct nedá. Spíš stagnace. Z dávky na litr jsem tak půlku nezkrmil a do dospělé velikosti jsem odchoval tak 150-200 jedinců a ty za dvě minuty sežralo hejno pavích ok.
Dospelou kupuju pouze na vystave nebo obcas na burze.Jinak k dostani neni.Tak budu muset hledat ve foru,..
Jde, návody tu jsou, dospělá se živá koupit dá rovněž.
0 14.02.2013 09:23 Kindr Dobry den,..chtel bych se optat,zda jde vylihnutou artemii pro poter jeste nechat dorust do vetsi velikosti??moji cichavci artemii miluji a pokud to jde ji nekde sehnat zivou tak hned kupuju.
jo jasně, já si řikal, že jsem musel něco špatně pochopit
To jo, ale ve slané vodě...
Já také artémii víceméně nesvítím k líhnutí či životu...ale ve slané vodě....
Máš recht v tom, že se snažíme krmit, aby to bylo co nejf¨dříve snězeno, mě se to tenkrát povedlo, když jsem v podstatě s artemkou začínal a trochu jsem to přehnal. Každopádně se mi nezdá tvůj náror na tmu a vylíhlou artemku. Dřív v petce ted v tý mističce bez vzduchování (které mám u akvárek v obýváku) mi normálně noc a tudíž tmu normálně přežiji
Semtex napsal: asi to záleží na druhu, co jsem viděl doma tak 6-12 hodin nejvíc...
No víc než šest asi nee, a nevím jak to má vlk, jestli permanentně svítí, ale jakmile je tma, je konec. Artémie jde za světlem, jak lehne na dno chcípne. Hlavně nerozumím ale tomu, proč tu debatujeme o nějakých dvanácti hodinách...krmíme snad tolik, ryby sežraly a nijak výrazně jsme nezatěžovali nádrž odpadky.
Přidat reakci
1 ...... [21] ...... 37 38
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 41074x