Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtrace

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 34 Žádná další stránka   1  
Filtrace
Přesunu debatu sem: https://rybicky.net/forum/9043
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2006 20:49 Martin – Eheim vnitřní filtr Aquaball 2210
Prosím vás o radu.Koupil jsem si akvaset 126L, kde je výše zmíněný filtr. Průtok mam na maximum a z výtoku se zdá poměrně silný proud, ale zdá se mi, že špatně saje. Když kolem filtru plavou nějaké nečistoty, tak jako by tam vůbec nebyl, nečistota není nasátá do filtru.Čím to je? Je to normální? Díky za odpověď.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2005 19:54 Patrik – Re: Mikeee
Mikeee:Skuz dát na ten filtry kde jsou ty diry nějakou punčochu nebo něco takového!!!!!!!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2005 19:49 Dracula – Re: Věra
ja osobne pôdny filter nepoužívam....počul som totiž hrôzostrašné príbehy o tom ako sa pri čistení pôdneho filtra muselo rozoberať celé akvárium.......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2005 19:10 Věra – Půdní filtr
Chtěla bych se na něco zeptat, než se ponořím do literatury. Má někdo delší zkušenosti s půdním filtrem. Já za tu malou chvíli tu nejlepší, ale co funguje hned od počátku a napoprvé, je podezřelé, tak bych ráda slyšela i nějaké zápory - jsou-li. Dík za jakoukoli zkušenost nebo zlepšovák.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2005 18:57 Mikeee – Otvor
Zdravim!

Mam problem s neonkama a s filtrem. Mam filtr tetratec 600, na jeho zadni stene je takova mala skvirka(akorat na neonku) do ktere se mi uz po druhe za dva dny vsala neonka(bohuzel kdyz jsem ji vyndal byla uz mrtva). Nevite nekdo jak by se to dalo vyresit??? Predem dekuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2005 12:38 Dracula – Původ zákalů
Takze, zákaly vody moze sposobovat - 1, zle premytí strk, prípadne kamene, 2, pri zakladaní akva, alebo pri nejakých vacsich zmenach sa moze stat ze sa akva na nejaky cas zakali, zakal by mal po par dnoch sam zmyznut /vlastne skusenosti/ Vobec to nemusel mat na starost ten filter. To ze sa ti tam ta voda "vali" nieje bohvieco. Vzduchovadlo by malo fachat rovnako ako filter - nonstop. A liek na depku? Citaj, studuj, pytaj sa...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2005 12:37 Radka – Zákaly
Ahoj! Dostala jsem k Vanocum akvarko 112l. Mam lehci problem. Voda se mi porad zakaluje. Puvodne jsem tam mela filtr co byl v setu AQUAel-2, ale mela jsem pocit, že to vůbec nestačí. Dostala jsem ještě starší filtr SHARK 3. S ním se mi to zdá lepší,ale děsně v akvárku teď "valí" voda... Jo a taky jsem se chtěla zeptat, jak dlouho se musí vzduchovat (mám kámen u dna). Filtr mi běží nonstop. Jsem v lehčí depce z toho, že dělám někde chybu a netuším kde. Můžete mi, prosím pomoc? Díky moc!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2005 12:35 Dracula – Dostatečné
Podľa mňa by to malo stačiť. Pre akváriá s tvojim objemom sa odporúčajú filtre približne s takým prietokom aký si uviedol. Ja osobne mám v 84 l akva filter s prietokom 450 l. Ak ti to ale nestačí, može byť problém vo filtračných médiách....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2005 12:33 Robi – Průtok
Ahoj, mám v akvárku 100x45x45 2 piraně netererovy, 6 čichavců a nějaké sumečky. Potřebuji poradit, jaký je dostatečný průtok filtru. Mám v akvárku dva filtry s průtokem dohromady cca 1000 l/hodinu a nestačí to. Krmím patentkama, koretrama a kuřecím masem cca 1,5 kg na 14 dní. Díky za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2005 22:21 xdis – Vývod
Vývod standartního filtru mám asi 8 cm pod hladinou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2005 22:19 Jirka – Instalace filtru
Koupil jsem klasicky molitanovy vnitrni filtr. poradte, jak ho spravne nainstalovat (vyskove). A/ vyvodova trubice kousek (centimetry) nad hladinou a bude tam vytekat filtrovana voda (uvidim, ze filtruje). B/ vyvodova trubice na urovni hladiny C/ vyvod pod hladinou (jak jsem se docetl na tomto webu). Diky za radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2005 22:16 xdis – Rychlost filtrace
Základy jsou asi tyto: Když je málo rostlin a mnoho ryb, odkaluje se třetina vody za týden. Rychlost filtrace - nádrž aby protekla za hodinu, u tak velkého počtu ryb, jako u Vás, i víc. Provzdušnění = Viditelné bublinky vypouątěné těsně pod hladinou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2005 22:13 Underground – Eheim
Chtěl bych si koupit filtru Eheim classic 2215, nevíte náhodou někdo jak moc je účiný, hlučný atd.? Jestli někdo něco víte, tak mi, prosim, napište každý detail, děkuji za každou informaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2005 22:12 Underground – Vnější filtr
Jakej byste mi doporučili vnější filtr na akvárium asi 300l?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2005 21:29 xdis – Vývod
Leda zkus namířit vývod filtru na stěnu, nebo možná do dna, jinak jinej filtr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2005 21:28 Tomisto – Velký tlak
Ahoj, mám akvárko 63 l. Filtr Fluval 2 a zdá se mě, že má moc velkej tlak ačkoliv běží na minimum a rybičky musejí pořád plavat. Mám neonky,tetry a sklaláry. Jsem úplný začátečník tak je každá rada vzácná díky!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2005 21:21 Katka – Díky
Všem vám strašně moc děkuji!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2005 21:20 xdis – Nonstop
Souhlasím s Vláďou. Filtrace zapnutá nonstop. Na tvou velikost akvária průtok na minimum. Jestli ten filtr nijak neprovzdušňuje vodu, tak bych doporučoval níže uvedený způsob provzdušnění. (pumpa, fajfka, molitan). Hodně úspěchu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2005 21:18 Vláďa – Vnitřní filtr
Vnitrni filtr ma mit prutok, aby se objem vody precerpal 4x za hodinu. Je to prehnane, filtry mame na minimu a vodu cistou. Pokud mas filtr, co ho lze smerovat, pust proud sikmo na sklo, vireni se zmirni. Nektere filtry resonuji - pri dotyku rukou na sklo je citit chveni a to se pak rybam nedari. Takoveho se hned zbav. Dobre jsou Fluvaly. Filtr musi bezet nepretrzite, krome mechanickeho cisteni se v molitanove vyplni mnozi "cistici" bakterie, ktere pri nedostatku proudicich necistot (potravy) hynou a naopak akvarko zamoruji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2005 21:17 Katka – Aqua-El
Moc děkuji za informace. Já mám malé akvárko - 37l. Mám tam filtr Aqua-El a mám pocit, jako by se ho rybky bály. Když ho zapnu, tak neplavou a sedí u dna, pohybují se minimálně. Tak fakt nevím, co to znamená. Myslíš teda, že si mám to vzduchování pořídit? Dám na radu. Na stránkách www.lucky.olomouc.com jsem zase četla, že vzduchování ne. Ale převážně slyším názor že ano, tak se tak zařídím. A ještě se chci zeptat, jesli filtrace musí jet 24 hod. a nebo ji můžu třeba na noc vypnout? Ještě jednou děkuji za ochotu odpovídat!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2005 21:15 xdis – Eheim
Hodně záleží na tom, jak velké máš akvárium. Značka EHEIM je opravdu snad nejlepší. Na 50l akvárko stačí např. vzduchovací pumpa a fajffka s molitanem(vzduchování+filtrace). Vzduchování si určitě pořiď. Pokud máš 100l a výš, tak ke vzduchování taky filtr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2005 21:14 Katka – Filtrace
Ahoj, chci poprosit o radu, jsem začátečník. Chci ze zeptat, jaká je opravdu kvalitní filtrace. Četla jsem o výrobcích zn. Eheim, tak bych ráda znala názor někoho z vás. A potom bych ráda něco věděla o vzduchování, zda je nutné a nebo kdy je nutné. Moc předem děkuji.
Přesunu debatu sem: https://rybicky.net/forum/9043

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 33 ...... [34]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 43044x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/380?od=1651