Filtrace
Ten fluval x 5,6 se zdá bejt trochu velkej,neni to moc?
A proč se na to ptáš mě? Nejsem vševěd. Když někomu něco doporučuješ, tak by jsi měl mít alespoň základní povědomost a ideál je nějakou zkušenost s danou věcí. Právě z odpovědí a doporučení, jak jsi teď předvedl, vznikají nedorozumění a šíří se tak neúplný informace typu "jedna paní povídala", to raději mlčet.
no mně oprvdu zajima zda je v tom rozdil ? mimo to čerpadlo, které je do akvaria si nevhodne, trochu nechapu tu uvaděnou kapacitu kdy akvarijni Eheim 2076 uvadí do 450L a třeba ten FIAP Pond Active 8000 při relat.stejném oběmu filtračního materialu 4000L , když pominu cenu tak kde je rozdíl ?
Já bych kolegu nechal v klidu rozkoukat, vím že to nemyslíš špatně, ale řekl bych že do začátku to nebude ta správná volba.
jazierkové sú zvedša na vedši objem skôr nájdeš do vedšieho akva ako malého jazierka ale použiteľne by to určite bolo.
Tak to co máš v hledáčku, to zní velmi dobře. Hlavně se mě líbí, to že uvažuješ o kombinaci, vono náhoda je blbec. Prostě do akva čerpací hlavu s kostkou biomolitanu a pod akvo kanystrovej filtr. Ještě se mrkni na Fluval FX5,6.
nádrž mám 130x60x60,a chci do ní afriku-malawi. Přečetl jsem již spoustu názorů na filtrace. Rozhoduji mezi JBL 1501 nebo Eheim 2076, možná i Atman cf 1200 ? Uvažuji i o pořízení vnitřního filtu, hlavně jako náhradní možnosti při poruše. díky
taky bych mněl dotaz když už se ptaš není vyhodnější si koupit pro tak velké akvarko už jezirkovou filtraci ?
Trošku návodný dotaz a i odpovědi pro tebe můžou být od kolegy rastrota z dnešního dne, jste na to tak trochu podobně, mrkni na to, jsou to možný varianty a trochu zamýšlenou nádrž popiš, osádku, zaměření, rostliny atd. Nemusí to bejt slohovka.
0 29.01.2014 20:44 Jonáš – filtrace - co za filtr
Mám akvárium cca 400l. Řeším otázku fitrace? vnější nebo vnitří? a pokud vnější, jaký? rád si přečtu vaše zkušenosti. Začínám, žádné nemám.
Trošku jsem nabyl dojmu, že to tlačíš hodně na cenu a tudíž ten můj návrh.
To co navrhuje kolega sasula, to je jasně komfortnější řešení a jako alternativu k jeho doporučení bych uvedl třeba
www.akva-exo.cz/… diky něco zkusím a přemýšlím i o tom zda nemám vydržet a pořídit si venkovní filtr asi jsem si měl pořídit levnější akvárium třeba nějaký set než akvárium na zakázku sice vypadá krásně je i se skřinkou ale ted si říkam zda mělo 350 litrů vůbec smysl kor když si uvědomím kolik ještě do toho budu muset investovat možná bylo lepší třeba poloviční i s vybavením jako mají třeba v Hornbachu.
neboj se predimenzovani... v 350L mi jede filtr papirovejch 3500L/h a klidne bych i pridal... dulezitejsi nez mnozstvy vody je objem te filtrace, proto je lepsi exterak tim ze to nezabira misto v akvarku... na 350L spolecenskeho akva bych dal tak 12l filtracniho materialu neco jako ma TetraTec Ex1200. pokud bude prerybnene akva treba Malawi, tak 2x tolik... klidne dva ty filtry...
pokud jen malo ryb, hodne rostlin tak klidne i slabsi. ale cim vetsi bude mit objem tim lepe...
Aby byl odpovídající výkon, proudění vody a dostatek filtračního materiálu k osídlení pro nitrifikační bakterie v podobě těch dvou kostek biomolitanu. Naddimenzovaná filtrace, ve svém účinnosti se vždycky hodí, čímž ovšem neříkám, že to bude naddimenzovaný. Mrkni se do vlákna "Roztřikovací rampa" a vodu z těch čerpadel si klidně napoj do té rampy umístěný po dýlce akvária a máš pořešenou filtraci.
Díky za radu tak že jsem tam kde jsem byl nevíš ty o nějakém levnějším filtru pro tak velké avárium?děkuji
Ten výkon si vyděl dvěma a dostaneš se na cca výkon po zašpinění a teprve s tímto číslem pracuj. Do 350 litrovýho akva bych to nedával.
píší tam ale že je vhodný pro akvária do 200 litrů myslíš že stačí pro 350litrové?prý by to mělo nádrž přefiltrovat 5krát za hodinu ale to se píše nechám si poradit za ty peníze bych do toho šel pokud by to na 350litrůstačilo co myslíš?děkuji moc za radu a odpověd
Děkuji moc a stačí pro 350litrové akvárium?a co se týče bezpečnosti myslím ventilu nemusím se bát že mi to všechno vyteče?Děkuji jestli píšeš že je dobrý tak do něj půjdu nepíšou tam na kolik litrů je pokud by stačil tak ho koupím myslíš že stačí?děkuju
no nejdřív než ho budeš vyndavat z akva, navleč přes něj igelit. pytlík. Ten usazenej bordel se ti nerozvíří po celým aq.
Na aukru máš filtr za necelou tisícovku a až budeš potřebovat náhradní díly, hledej pod "filtr Druid". Je to to samý, akorát že nestojí dvaapůl.-)
Už ho zdražili, bejval za 800:
aukro.cz/…
Má to i skimmer a je i tichej.
- jak vycistit molitan ?! mno odpustis do vedra vodu z AQ a v tom kyblu ho properes/vymachas/vymackas, dokud nebude cisty podle tvych predstav
- je to urcite mnohem jednodussi nez cisteni ext. filtru
Tak že bys doporučil spíš našetřit a koupit externí?nevíš náhodou o nějakém dobrém a cenově dostupném?S tím molitanem to asi není nejlepší nápad nehledě na to jak takový molitan čistit.
já bych koupil ten největší co se ti na výšku akvária vejde. díra tam je s plastovým náhubkem. Když to koupíš všechno třeba od Atmana, tak ti to sedět bude.
Stejnou službu to neudělá. V externím si můžeš volit filtrační materiály (uhlí, rašelina, vata, molitan, zeolit, atp.), tady máš jen ten molitan.
Děkuji za radu a udělá mi to podobnou službu jako drahé externí filtry?Jen nevím jak nasadit mám udělat do toho molitanu díru? a jak velký molitan by byl potřeba a kde ho koupit?děkuji za radu a omlouvá se že se tak hloupě ptám
0 29.01.2014 11:01 rastrot – prosím o radu jaký filtr pro 350 litrové akvárium
Dobrý den může mi někdo poradit nějakou levnější variantu jak filtrovat 350 litrové akvárium?V akvaristikách nabízejí a doporučují jen drahé externí filtry ale na ty ted?bohužel nemám poradí nějaký zkušený akvarista?Někdo kdo má zkušenost jak filtrovat větší akvárium?slyšel jsem že by stačilo nějaké čerpadlo a nasadit na molitanovou kostku.Ovšem já jako technický antitalent vůbec nevím jak jestli jen nasadit do molitanu prostě nevím.Budu moc rád za vaši radu děkuji moc.
Když dáš trochu níže pod hladinu ten fitr, tak to není tak silné jako na tom video z youtube. Jak vidíme na tom video, tak tak to bejt nemůže. Chudáci ryby.
Pro zruba 32L. Chovám tam bettu, gold molly a živorodku
- diky te rampe to pujde zregulovat z "kolotoce" na normalni AQ
nemám sice žádnou zkušenost s tím filtrem,ale co jsem se díval na to video co sem dal Designer, tak si nejsem jist, zda půjde ten průtok zredukovat natolik, aby to v tom malém akvariu nebylo jak ve vířivce,ale třeba se pletu.
- nereg. JirkaD nenapsal to nejdulezitejsi - pro jake Aq ten filtr ma
- pro male neprerybnene - napr. Krevetarium s nenarocnymi rcherry muze ten zregukovany filtr nacpany jemnym molitanem udelat nejakou sluzbu
může i pár mm.. tak aby se ti cerila hladina a nestrikalo to nad ni...
proste kdyz to bude s hladinou tak vodorovne, pokud 3cm tak cca 45 stupnu k hladine
A kolik cm to má bejt pod hladinou?
Proto ti vsichni rikaj aby si tu rampu dal pod hladinu...
0 28.01.2014 19:26 JirkaD Já jsem tam měl tu rambu, jak je na tom plánku, ale dělá to velkou hluk a voda stříkala trochu z akvárka.
Ak máš akvárium väčšie tak sa to ani za filter pokladať nemôže, žiaľ len ako miešatko vody
Jestli chces, vyndej tu "houbicku", napis sem jeji rozmery, a ja Ti napisu, pri jakem prutoku vody filtrem bude schopna nitrifikovat. Je to jednodussi, nez bych to znovu vysvetloval (i kdyz najit to ve foru lze, uz se to rozebiralo). Aspon budes vedet, jak ten filtr nastvit, aby fungoval v ramci svych moznosti jak muze nejlepe. Zazrak to nebude nikdy, zbytecne plasty zerou misto moznemu dalsimu mediu, ale tak kdyz uz ho mas, treba se k necemu dopocteme...
Ale samo jen jestli chces, muzes na to taky hodit bobek a proste to zkouset
.
Mám ten samý filtr v 10L akva pro dochova a karanténu, jelikož proud s filtru byl moc silný a dělal z akva vír tak jsem tam přidělal 2 průmery hadic tak aby do sebe zapadly (těsní a drží) a nasunul to na úustí filtru, na konec hadic jsem dal kolínko co mám z filtru elite jet flo 150 ve velkém akva a nasměřoval to k hladině. Hloubkou podnoření filtru a náklonem kolinka (do boku) si můžeš regulovat "míchání" vody a čeření hladiny
rybicky.net/fotogalerie.php… Ryby potrebuji vzduch. az prijdu domu, tak to predelam. Bez te rampy se mi zda, ze je to prilis silne. Takze tam nasadim to celo.
To je sice možné, že tam regulace průtoku je, ale ta filtrační houba je malinkatá...
- vsechny Atmany maji dnes uz regulaci prutoku
- i na tom videu z jůtubu tusim je..
- to jen vyrobce "frajeri" jakou ze silu ma ten jeho pidi-filtr
www.youtube.com/…
A pri tomhle proudu vody ta pidi houbicka uvnitr bude osidlena nitrifikacnimi bakteriemi, aby to mohlo nitrifikovat? Spravna odpoved je, ze nebude, bohuzel...
Nechat rampu a rampu dát pod hladinu, tak aby ty otvory směřovaly směrem k hladině zhruba v úhlu cca 45 stupnů. Rozčeří to hladinu a tím se do vody dostane kyslík, bude to tiché a bezproblémové.
Prodavač v akvaristice mi tvrdil, že je lepší ta úprava a noc ho mám ponořit. To se mi zdá, ale jako blbost, protože když ho ponořím do vody, tak jim tam nepůjude vzduch a bude to jen filtrovat.
Přidat reakci
1 ...... [24] ...... 33 34
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 42856x