Přihlásit se RYBICKY.NET »

Chlazení akvária

NápovědaFórum » Technika  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 30 Přejít na další stránku   1  
Chlazení akvária
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras Re: Jiri_99
no já to tak mám a 2-3 stupně to udělá, až budou pařáky, zkusím to otočit jakej bude rozdíl ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jiri_99 Re: Miras
Není tak účinné. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras
a co raději odvádět větráčkem teplo z krytu než tam foukat :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jiri_99
Já teda filtr nepoužívám žádný a je svatou pravdou, že skrz hladinu není skoro vidět.. :-(
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Miras Re: j0hny
filtrů je celá řada: www.softcom.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 2  - pavelbartek Re: kortezhugo
Používám filtr pro vysavače
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo Re: j0hny
Ved mozes pouzit mriezku z filtrom.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo Re: Dona
Nebezpecne to nie je -ved su na 12V -a vecsinou sa pouziva este menej 6-8? :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dona – Vlhko
Nevím, možná se to tu už řešilo, ale nenašla jsem...všechny tyhle návody na zabudování větráků používají PC větráčky, které jsou takové polotovary-není to nebezpečné, dávat je do krytu, kde se sráží voda? Existují větráky určené pro akvária?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - j0hny
Priblizne rovnaka ucinnost = priblizne rovnake teplo.
T5 he trubka s el. predradnikom bude na tom rovnako ako led.
V porovnani s t8+klasicka tlmivka to uz je nieco ine :-)
Inak zaujimalo by ma kto z vas pri pouziti vetrakov filtruje nasavany prach zo vzduchu. :-O
Skusil som nedavno pri horucavach ventilator a na druhy den bola hladina plna bordelu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - EiFFeL
mám dotaz z trošku jiného soudku - máte někdo vyzkoušeno o kolik vyleze teplota když se nasadí LED místo trubic a bude to zavřený v krytu?? protože moje 6W diody celkem topí...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eva_R Re: Jiri_99
Jo, už vidím, jak to je. Taky to zkusím, díky palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jiri_99 Re: Eva_R
Fotka k příspěvku Ahoj, jo byl. Jen jsem ho pilkou trošku zvětšil ano Větráček je téměř vodorovně - mírně šikmo. Tak, jak se tam vlezl. Normálně ho tam nemám, jen když je teplota moc vysoko, napojím ho do spínacích hodin k osvětlení. Pač ty zářivky hrozně hřejou. rozzureny

Vím, foto nic moc. Je to teď na rychlo. :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Eva_R Re: Jiri_99
Ahoj, ten otvor v tom krytu už byl? Ten větráček je na horní straně, umístěn vodorovně? Nebylo by, prosím, foto celého krytu? Taky plánuju, jak větrák přidělat do krytu..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomasgRe: Jiri_99
No kryt je zespodu otevřený, tak že krycí sklo kryje trubice, jinak nemá žádný zvláštní význam, koupil sem to tak v kupě a zatím jen okukuju co a jak aby rybky pak netrpěli mými začátečnickými chybkami. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jiri_99 Re: tomasg
Dík. Tak sklo vyhoď, nebo to má nějaký zvláštní důvod, proč tam je? Jinak odvod vzduchu u toho žádný nemám. Krom dvou otvorů zezadu krytu na hadice od filtru.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomasgRe: Jiri_99
Problém je v tom že pod krytem mám ještě krycí sklo, tak že by to asi nefungovalo tak dobře, ale jinak to umístění toho větráčku se mi libí :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Jiri_99 Re: tomasg
Fotka k příspěvku Mám plastový kryt, na léto ve "zdířce" vložený větráček o průměru 90mm, který fouká dovnitř a teplotu mi to stáhne až o čtyři stupínky v poho.

Reagovat na tento příspěvek 0  - tomasgRe: kortezhugo
Já budu muset osvětlení na léto pořešit taky, protože krycí sklo a na tom ještě kryt s osvětlením to budou rybky jak v troubě, asi budu muset ten kryt na léto sundat, nebo to nějak pořešit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo Re: tomasg
No ja prave prerabam osvetlenie tak to potom skusim pomerat -teda ci tam bude rozdiel aj realne.
A chcem vyskusat 2 von potom 2 dnu a potom tu kombinaciu.Rozdiel tam bude urcite.Napr. aj v PC na procaku ked sa otoci vent. a bude tahat? -tak teplota pekne stupne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jajaapaja Re: marek21
Teplej vzduch stoupá.Tak není problém odsávat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomasgRe: kortezhugo
Tudíž platí moje teorie jeden dovnitř jeden ven :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo Re: muťa a marek21
Poklial ide o chladenie vody v akva? -je lepsie ked vent. fuka vzduch na hladinu.
Skuste si dat v lete vent. nad hlavu co je lepsie? :)
Pokial ide o teplo z trubic? -tak to bude asi lepsie tahat von z krytu.
Tak ze idealne je ked sa pouziju 2 vent.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jajaapaja Re: muťa
Taky odsávám.A mám jednu vrtulku z PC.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jajaapaja Re: davidek75
Tá cena platí plus poštovné a něco za práci?Kolik to stojí celkově asi bych se chtěl domluvit.Mám termostat z boileru ato není ono.Dál to jde přes spínaci relé což je zase více elektřiny.Zkus mi napsat na :sevcik.mal@seznam.czMoc se mi to zamlouvá.Předloni jsem si tak uvařil chovné páry Skalárů.A vloni mi to ten jeden ventilátorek uřídil.Dík za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomasg
Fotka k příspěvku

Fotka k příspěvku

Fotka k příspěvku Re: dair - Omrknul jsem :-) a zajímavá spleť kabelů :-) u mě to nebude lepší protože plánuju topení/chlazení automatizovat a i osvětlení bych rád na automat.

Myslím že u mého akva to stejně asi budu muset řešit tím že na léto sundám kryt, protože mám krycí sklo a ještě kryt viz. příloha. A do skla nechám říznout díry a nasadím větráky a napadlo mě jedním tlačit dovnitř a druhým sát ven jako v pc bedně.

Reagovat na tento příspěvek 0  - muťa Re: marek21
Jestli je řídší nebo hustší to nevím, ale jelikož se teplo drží nahoře a chlad dole, tak bych z logiky věci řekl, že teplý vzduch se bude odsávat daleko lépe, když už nahoře je.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marek21
podla mna je lepsie tlacit studeny dnu ako teply von ... teply vzduch je riedsi tak sa tachsie odsava ... aspon moj nazor
 Reagovat na tento příspěvek 3  - muťa Re: tomasg
Mně přijde schůdnější varianta odsávání teplého vzduch ven. Tím pádem neřešíš hladinu atd. Navíc já třeba mám krycí sklo, tak by byla úplná blbost foukat něco dovnitř - radějí odsát.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dair Re: tomasg
Ja taham studeny vzduch z venku. od svetel vyhani prave pryc. podivej se na muj profil...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - milosak Re: Jiri_99
Zkusim z dálky velkým větrákem kompletně ochlazovat AK i s výbojkou.

Nic lepšího nevim.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jiri_99 Re: milous
Namířit větrák přímo na výbojku?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - milosak
Mě by zajímalo, jestli někdo z Vás řešil chlazení větráčky pro AK otevřené.

Půl metru nad nim svítim 150 w výbojkou, takže v létě nevim,nevim.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomasgRe: keydoc
Logiku věci zatím jen pomalu nasávám :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - keydoc Re: tomasg
Logika věci velí, že bude záležet na rybkách. Labyrintky by ti jistě "nepoděkovaly".
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomasgRe: dair
Mě to jen tak napadlo a ještě mě teď napadá, jestli je lepší prát ohřátý vzduch od světel do vody nebo lepší sát vzduch jakoby pryč, všichni používají vzduch do, tak že už se v tom nebudu rýpat :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dair Re: tomasg
Ahoj. ja pouzivam taky vetracek ktery fouka primo do cereni vody a zadny problem. teplotu tim shodim cca o 3 stupne. myslim ze kdyz tak nebudes mit stropni vetrak tak je to ok:)
Jen takový drobný dotaz - nevadí rybkám když začnou větráky prát vzduch přímo do vodní hladiny? V souvislosti s tím jak se tu řeší že proudění vody musí být takové a makové, ani silné ani slabé tak mi přijde že ten větrák s hladinou a prouděním řádně zahýbe. Jen hloupý dotaz začátečníka tak prosím nekamenovat :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eva_R Re: davidek75
Ahoj, už dopředu plánuju na léto chlazení, byl by někdo ochotný vyrobit a prodat větráčky na tři střední a jedno malé akvárko? S tím termostatem by to bylo ideální...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: fido16
Fotka k příspěvku Tak už jsem vymyslel jak to budu mít udělané s ventilátorama budou tam asi 3 90tky. Které budou přiděláné na pleštiskle a do pleštiskla budou vyvrtane otvory přesně pro ventilátory na pleštiskle budou zároveň připojovací konektory aby se daly ventilátory snadno odpojit a sklo jednoduše sundat. přidávám pro představu náčrt. Mělo by to fungovat :-). A ještě jeden ventilátor bude za vývodem od filtru.

Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: Mrakoplash
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash Re: davidek75
Odkaz klidně dej sem, to se může hodit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: davidek75
Prosím pošli. Děkuji
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidek75 Re: fido16
podle toho na co to chceš použít , já osobně používám spínaný zdroj 12V/1000mA , stojí cca 120kč , nechci dělat reklamu ale jestli chceš tak ti odkaz mohu poslat.
Díky. No já kryt nemám ale i tak by se možná zešel kdyžtak ti dám vědět a mohl by jsi mi ho vyrobit? Alektrice trochu rozumým ale na tohle si netroufnu. Jinak ještě dotaz jak je to s těma adaptérama? Který vybrat? Nejlépe s regulací voltů
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidek75 – termostat
Fotka k příspěvku termostat je vnější , hlídá teplotu vzduchu pod krytem , nebo kam si dáš čidlo , můžeš si ho něčím zalít , silikonem , pryskyřicí , dát do trubičky , jak je libo , fantazii se meze nekladou , trimrem si nastavíš teplotu a je to . Tranzistor jsem použil co jsem zrovna měl , může se použít i jiný , tento snese 10A takže nějakých 120W . Při spínání ventilátoru ho ničím nechladím . A ještě jedna věc , je to napájené 12V .

Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: Mispulin
Děkuji
Ten termostat funguje jak? To je vnější asi že? Ne přímo do vody do akva?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [30] ...... 49

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 55021x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3519?od=1451