Co je to za plže?
To jsem si taky myslela, ale nemá ten dýchací nesmysl, a nežere ani jemnolisté či křehké rostlinky, zato řasy na kamenech to je fofr.
0 14.02.2013 19:33 jitkaS Zdravím. Prosím řekne mi někdo co je to za šnečka. Je velmi rychlý,umí lést po hladině, nežere rostlinky ani moc neznečištuje vodu. Fotka bohužel nedokáže ukázat jeho krásné tělíčko které vypadá jako nebe plné hvězdiček. Zavlečen zřejmě s rostlinkami ke krevetkám.Děkuji
Starší reakce
Přesně tak. Levatka a okružák.
Přesně tak. Vlevo okružák, vpravo kružník, oba zrovna stejně velcí (cca 4 mm).
Tak abych to tu trošku uvedl na pravou míru. Jedná se o nějakého okružáka. V akváriu je nejčastější okružák kanadský.
rybicky.net/atlasostatnich/okruzak_kanadsky
Kružníci jsou hodně malí a tohle fakt kružník není. I malá levatka má "točenou" ulitu.
Kružník nemá takhle širokou ulitu.
Je to jak píše Toník.
Fakt okružák? U mně v akvárku takhle vypadají mladé levatky. Jako useklé, ale vlevo mají strukturu ulity. Tady mám dospělou:
rybicky.net/fotogalerie.php…
Ty "useklé" bych odfotil v noci, teď žádnou nevidím.
Kterého okružáka máte na mysli? (Jde o kružníka - Gyraulus sp.)
Prdlajs levatka, nějaký Gyraulus.
To bude levatka s ještě nevyvinutou ulitou. Paniky netřeba, jsou to užiteční šneci
. Asi se ani moc nemnoží, v akváriu se mi objevují jen po zhasnutí a málo. Dobře čistí kytky od řas.
Podle barvy spíše docela zerodovaná Thiara winteri, granifery bývají tmavší. Ale mohou to být obě.
Granifery budou určitě častější
Asi to bude granifera.. teď vypadám, že si ani neumím projít atlas
Jsem kdysi dostal šneky pod názvem granifera a vypadali úplně jinak než tihle.
Granifery budou asi tohle a kdo ví tedy co bylo tenkrát.. možná ty ostnité
Podívej se jestli ostnitá nebo granifera
A ještě tu mám dalšího šneka, těchhle mám nejvíc, jen mi pořád nejdou slušně nafotit. Taky jsou hodně zahrabaní v písku.
My máme taky některé bez kresby, ale proč to tak je, to netuším
Ta s hnědýma flekama je věžovita určitě. Ta druhá si netroufám určit, ale třeba ta samá bez kresby.
Ahoj, která z nich je věžovitá a co je zač pak ta druhá, nebo proč jsou rozdílně vybarvené ?
Starší reakce
Kružník čínský je maximálně velký 0,5cm.A ten druhý je 1,5cm?Čeleď okružákovitých je to určitě,tam patří i kružníci.Těch druhů je víc.
Prosím ještě o jednu identifikaci.
Je to opravdu okružák?
U mě tedy malí Okružáci skvrnitou ulitu nemají a jsou pěkně placatí, až když rostou dál tak se některým ulita "poskvrní" a ztloustne. Ale malí vypadají že snad by ani na skle akva nešli rozmáčknout jak jsou placatí ...
Proto jsem se tu kdysi v tom vlákně ujišťoval co to vlastně mám.
Nemyslím si, že se unáhluju. Mladí okružáci se mě kružníkům vůbec podobní nezdají. Mají totiž mnohem širší ulitu a velmi často jí mají skvrnitou.
Neunáhloval bych se s identifikací na Kružníka. Malí Okružáci jsou Kružníkům aspoň u mě velmi podobní. Pokud porostou dál budou to Okružáci, pokud už víc nevyrostou tak to budou Kružníci ....
Okružák, natož ploský, to fakt není.
Říkal bych mu Gyraulus chinensis.
0 26.01.2013 19:32 monty [86] - Amerika Co je toto za plže?
Přitáhl jsem si to asi s rostlinkama.
Má tak 3 mm.
Nejspíš je to ona. Ty "chapado" jsou výčnělky pláště.
Je to levatka? A co to má za "chapadla"?
Už u té první fotky jsem si nebyl jist Johane tvým tvrzením a po téhle druhé fotce bych řekl že to Levatka je ....
EDIT jsem blb jasně že není, má ulitu na druhou stranu, ale tvarem se jí podobá ....
Tezko se foti...mam je pd kamose a on taky nevedel..
Chce to jinou fotku. Z toho se pozná akorát to, že to není levatka.
Prosim vas co to je za slimaka dekuju
Starší reakce
Kružníka malého a k. čínského od sebe takhle nepoznáte - musel byste pod lupou zkoumat rýhování ulity. Ale jeden z těch dvou to bude určitě a jelikož v akváriích je s naprostou převahou kružník čínský.....
Starší reakce
Prosim o radu
Nedokazal by nekdo podle techto fotek poznat, co se mi to "vyrojilo" v akvariu? Mam tam 4 ampularie, ale podle me je to jinej plz. Nejspis sem si ho dones domu s rostlinama
Zkusim jeste udelat lepsi foto nejakyho vetsiho kousku
Starší reakce
Řekl bych, že jsou stejné, jen ty tvé mají lepší lak
Ty, co jsem chytil Johanovi, nebyly o moc větší. Ty tři, co jsem předevčírem fotil, se mi chytit nepodařilo, ale já si na ně počíhám a změřím si je pořádně.
Přidat reakci
1 ...... [18] ...... 25
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 51900x