Co je to za plže?
A není to tak, že Pomacea bridgesi je platný název šneka, který se dříve jmenoval Ampularia australis?
Posílám ty slíbený fotky.Nemám kvalitní foťák,ale věřím,že zkušený poznají.Mám se jich raději zbavit nebo to stím žraním trávy není tak hrozný?Požírají řasy?Už se mi objevila.
A není Pomacea bridgesi náhodou ona zmiňovaná ampulárie?
A nemůže být ten žlutý Pomacea bridgesi?
Ano, taky si myslím, Planorbarius corneus a Ampullaria australis.
Pravdepodobne jde o okruzaka a ampularku.
A co takhle foto ?
PS:Ja mam doma psa a ma 4 nohy a hnedou barvu muzes mi rict co je to za rasu ?
0 11.07.2008 18:12 Péťa – Dva druhy šneků
Mám v akvárku 2 druhy šneků.Jedni jsu takový tmavý malý,který prý nikdo nechce,že žerou rostliny.Ten druhý je žlutý,větší,a podle toho co zde čtu tak je to ampularie.Píšete,že taky žerou rostliny.Může mi někdo říct co mám?
Starší reakce
0 02.07.2008 21:49 fester Takéhoto mám v akva ja
Bithynia tentaculata
Starší reakce
Pokud nechceš malý šneky, tak je vem a vyhoď... hlavně je nenechej vylíhnout do akvárka
Pokud je chceš nechat narodit, tak ten kokon s vajíčkama přendej někam do sklenice... nebo do jinýho akva, ale pozor, nesmí bejt pod vodou
dakujem vam za info, moc sa v slimakoch nevyznam, a je mi jasne ze maju vajicka ale nevedel som si spomenut na spravny nazor, mam 4 takychto slimakov, takze preto sa stale oplodnuju a su aktivny..
ale neviem co s tym..ci ich niekde vykupia alebo lepsie im tie vajicka vybrata je pokoj...
Jj, je to rozhodně ampulárie, čili né hermafrodit
Pokud je ti divný, že nakladla vajíčka a máš než jedinýho šneka, tak ji zřejmě máš od někoho, kdo měl i samečka a ona pak může klást vajíčka i několikrát za sebou bez přičinění dalšího samce
Moje to tak taky udělala a byla to zrovna tahle modrá forma
rybicky.net/atlasostatnich/mechyrovka_vychodni nebo super Horácoweb:
www.horacovoakvarium.cz/… )))
Podle nakladených vajíček (jikry kladou ryby) si přečti něco o Ampullariích (Měchýřovkách).
0 05.05.2008 08:11 kasal – Slimak modry a jeho aktivita
Zdravim, teraz bojujem s krupickou tercovcou, a prekvapili mam moji 4 slimaci jeden z nich mi nakladol "ikry" ale kedze uz je to asi 5 raz neviem co stym? viete mi poradit co su to za slimaky a co treba robit aby ikry ostali? slimak je hermafrodit takze neviem...
Starší reakce
Starší reakce
To jsem si taky myslel. Sice to na této fotce není vidět, ale Gyraulus albus má mít na ulitě výrazné podélné a příčné rýhování, které tvoří mříškovitou strukturu, což oni mají jen příčné rýhování. Nebo to podélné prostě nevidím. A tak by to měl být G. laevis, ale jak jsem psal, není to v potoce u rybníka.
Ale nikdo mi to neurčoval, jen to co čtu v knížce=/, ale tak když to říkáte, tak ho ještě neškrtám
Bohužel jsem na internetu nenašel těch dvou druhů fotky živých exemplářů=(.
Gyraulus (albus?) - kružník (bělavý?). Také si jich "pár" v akviškách hýčkám...
(Dru
ch?)
Starší reakce
Starší reakce
Marisa
cornuarietis poradil by mi nekdo rposím co to je za šneka ? koupil jsem ho v odchovně a zapomel jsem na název a nemužu ho najít
Starší reakce
OK, takže
Č.1.....rohy trojúhelníkové, bez víčka a pravotočivej ..... PLOVATKA
Č.2 -3..... šnek s víkem, rohy nitkovité.....pravotočivej bude asi nějaká POMACEA canaliculata
Č.4....rohy nitkovité, ulita plochá....OKRUŽÁK
Č.5.....růžky nitkovité.....bez víka.....ulita levotočivá.....LEVATKA
spíš bych si taky vsadil na plovatku -hlavně kvůli tykadlům(víčko rozhodně nemá), krom toho levatka má taky "chobot" a má nitkovitá tykadla a levotočivou ulitu, toto je pravotočivá.
0 31.01.2008 04:47 Chrostík Měl bych ještě jeden dotaz na druh šneka. Včera jsem v akvárku našel zase novou odrůdu hajzlíka, kterého jsem tam viděl poprvé. Víte někdo o jakého šneka jde tentokrát? Všilm jsem si, že nemá uzávěr ulity a má úplně jiný rvat růžků, než-li levatka a okružák. Může to být nějaká plovatka? Máte to někdo také v akváriu? Jak velké to bude až to vyroste? Nebude to škodit?
Jestli se ptas na sve obrazky tak je to okruzak
0 29.01.2008 15:16 Alofok – ---
?
Levatka to opravdu není
0 28.01.2008 17:39 Chrostík – Co to je za šneka?
Ahoj, chtěl bych se zeptat, co je to za plže. Na levatku se mi to moc nezdá, ty mám v aq také a ty mají o dost ostřejší ulitky. Nevíte někdo co to je za hajzlíka?
Díky moc.
Starší reakce
Starší reakce
Zdar mám v aquariu tyhle sneky. Ze začátku byl jen jeden, prinesl jsem si ho na korenu z akvaristiky a hodne se rozmnozil. Chtel jsem se zeptat, jestli je z tohodle druhu nějaký užitek, např. požírač řas, nebo je to peklo do aqua, žere to kytky a už se toho nezbavim. Ten co je na fotce je největší co tam mám
Strašně lezou do mýho Interního dueta a neco tam žerou. Diky za info
Starší reakce
Nechci, aby to vypadalo, že jsem posedlý ampulárkama (protože tomu tak skutečně je :o), ale podle mě je to opravdu Ampullaria australis. Foto je z knihy Sladkovodní akvárium od Hanse J. Maylanda. P.S. Proč maj tu nohu jednou žlutou a podruhý fialovou se mě ale neptej. :o)
Koupila jsem tohohle sneka, mela jsem radost, ze pry neokusava kytky a to mi stacilo.
Nevim, jak se jmenuje - je fialovy.
Starší reakce
Fotka není moc ostrá ale spíš než okružák to bude Levatka, to je myslím ještě větší potvora
0 09.08.2006 09:06 pavco – prosím poraďte
Mohl by mi někdo poradit jestli je to ten okružák kterého je třeba likvidovat. Ten na fotce
Starší reakce
Snad Ampulárie čili měchýřovka východní,ne??
Prosím o určení šneka. Díky
Starší reakce
Neritina natalensis a Neritina zebra by nemělo být totéž:
Neritina natalensis - jižní Afrika, Neritina zebra - Jižní Amerika.
www.sweb.cz/…
perso.infonie.be/…
www.aquahobby.com/…
Obchodníci mají k těmto věcem svůj přístup. Když jsem nedávno ty světlejší kupoval ve Sklorexu, říkal jim p. Šmerda "tygr".
Zdravim,chtěl bych zjistit co to je za šneka to oranžový vlevo na kořeni...ten vpravo je šnek zebra.
Kdo má zkušenosti nebo má spolehlivý zdroj s informacemi o nějakm z těchto dvou šneků,tak sem s nima...chci aby pak mohli jít do atlasu plžů
Starší reakce
To bude piskořka tu tam klidně nechej.....
0 03.04.2006 18:22 jirka – šnek
Ty šneky jsi si zřejmě přinesla i s kytkami,kde byly nakladeny vajíčka,jestli ovšem nechodíš chytat krmení do přírody.Možná ti už dospěli a kladou sami vajíčka,která jsou po důkladném pozorování vidět na skle,nebo rostlinách,v takovém rosolovitém útvaru.V malém akvárku se dají po pečlivém sledování odstranit.Musíš sledovat ty největší,aby nekladli vajíčka a odstranit je.
Přidat reakci
1 ...... ...... [25]
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 51900x