Co je to za plže?
0 26.02.2018 20:05 Džukel – cerny obyvatel v akvariu
Ahoj tochto cierneho obyvatela som dnes vytiahol z akvarka bol skovany pod listom anubiasu
co to moze byt ? akvarko mam tyzden zalozene asi sa mi tam dostal v nejakej rastlinke
Starší reakce
Starší reakce
1. Hermafrodit na množenie partnera potrebuje.
2. Nie všetky slimáky (šneci) sú hermafroditi, niektoré druhy sú gonochoristi.
3. Okrem toho treba brať do úvahy aj matrotrofiu a ako bolo spomenuté aj partenogenézu.
Starší reakce
Starší reakce
Lepší fotku asi neudělám. No jako Faunus ater mi nepřipadá taky, pokud existuje tmavá verze klasické piskořky, nejspíš je to ona. Doma mám jen ty světlé.
Já tam teda skoro nic nevidím, ale přijde mi to jako obyčejná piskořka, ne jako Faunus ater, pokud toho myslíš černou piskořkou. Ale chtělo by to lepší fotku.
Mě to spíš připadá jako obyčejná Piskořka věžovitá.
To větší je obyčejná piskořka věžovitá, to malé bych odhadoval, že taky. Faunus ater mám, ten to není.
Ahoj. Našel jsem v akváriu tohoto plže. Kupoval jsem teď na Aquatera Olomouc údajně 2 piskořky černé(které by se v akváriu neměli množit). Na první fotce malý neznámý, na druhé piskořka černá?
Starší reakce
Nějaká Brotia to bude - prý velmi pomalý a neakční plž. Ale pěkný, ale když není vidět, tak to trochu ztrácí ten efekt, že ano....
Mi to trošku připomíná Brotia dautzenbergiana.
Poznáte tohodle šneka? Vím co je to za druh, chováte je někdo? Koupil jsem 4 a jednu ulitu už jsem našel prázdnou ostatní 3 nevím, více jak měsíc jsem je neviděl. To ale nemusí nic znamenat, mám to požádně zarostlé.
Starší reakce
Druhýmu se při pohledu od hlavy (nohy) točí ulita doleva, takže souhlas s levatkou...
První souhlas, druhý bych porovnal s levatkama.
0 03.11.2017 20:25 MrX Zdravím,
co jsou zač tito dva šneci, jež se nedopatřením vyskytli v mém akváriu? Jsou to Okružák kandaský a Blátivka americká? Děkuji moc
Starší reakce
Okružák kanadský
Vsadím všecku svoji sinici, že to je okružák...
Dobrý deň,
Dnes som po 4 dňoch prišiel domov a kde sa vzali, tu sa vzali, noví obyvatelia a už aj dosť veľkí. A urobili mi riadny bordel na dreve. Zvláštne, lebo rastliny som nepridával skoro mesiac. Ide o okružlákov? Lebo podľa fotiek v atlase mi to nejako nesedí.
Starší reakce
Díky. Akorát mě klamou ty ostny. Ale je to dost podobný.
Tak to druhý bude ono.
Pravděpodobně piskořka Melanoides granifera.
Je to prcek - pokud by se ty ostny na ulitě staly časem výraznější, mohla by to být i Thiara winteri.
EDIT- kolega byl rychlejší
0 24.10.2017 16:21 králas – Kdopak to je?
Nevíte někdo, co mi to přibalili ve Viváriu? Zatím mám piskořky a okružáky. A tohle nevypadá ani na jednoho z nich.
Starší reakce
Kakaová skvrna velikosti mexického dolaru je jasná na obou fotkách
Tak ještě mít jistotu, že je to ten samej a začnu taky pochybovat.
Podle této fotky už to bude kružník. Měli jste pravdu.
Iny pohlad ... buduci tyzden jedneho (je ich tam par kuskov uz) vylovim a spravim neaku normalnejsiu fotku ak tato nepomoze.
100% to není kružník.
Šnek na fotce je zaoblený. Trochu, jako jablko. Nikdy kružník.
P.S. Znejistil jsem. m8trix, můžeš, prosím, toho šneka vyfotit z jiného úhlu?
Heh ok uvidime casom, ale vyzera to teda naozaj viac na toho kruznika, kedze ulita je plocha a je polozena bokom
Kružník je taky docela plochý, narozdíl od mladého Okružáka podobné velikosti, který by byl více do hloubky. Okružák docela rychle přeroste velikost dospělého Kružníka, takže za pár týdnů v tom budeš mít naprosto jasno
Když leze, má ulitu nastojáka, jako klasický šnek, nebo položenou na bok? Okružák ještě vyroste, kružník už moc ne.
Ono je to prakticky jedno, užiteční jsou oba
No ked pozeram tie fotky v atlase tak sa na to moje podobaju viac ako okruzakove. A taktiez su malicky, velkost okolo 2-4mm a maju priesvitnu ulitu tak ako je uvedene v jeho popise. Hmm
0 28.09.2017 07:38 m8trix – Novy najomnik
Zdravim, v nadrzi sa mi objavil novy obyvatel .. odhadom to bude neaky typ okruzaka. Nevedel by niekto urcit presny typ?
Starší reakce
To je klasickej okružák.. mám je doma taky.
Toto je dáky druh okruzaka? (Ten väčší, ma tigrovanu ulitu), ak vie niekto celý nazov sem s ním
Starší reakce
Předpokládej, že to je nejběžnější druh. Jinak - nezdílím tvé nadšení, je to plž o kterého se třeba starat, krmit a stejně se ti může pustit do rostlin.
No právě tyhle stránky jsem studoval, ale jsou ještě malincí, tak pro mě to určit je nemožné
uvidíme jestli mi sežerou rostlinky nebo ne
-pochybuji ,že i odborník by vám to určil z uvedeného fota
- viz. určování druhu
applesnail.net rozkliknout Czech , následně vidíte jak správně postupovat v určení druhu
0 12.08.2017 20:44 Stryko – Která to je? :)
Zdravím, nepozná někdo z odborníků jestli je tohle ampulárie australská a nebo argentinská? Vím, že je hodně malá, ale dneska jsem si ji přitáhl a zverimexu moc nevěřím s tím co píšou na těch kartičkách
. Měli tam napsané australská ale podle různých stránek mi to podle tvaru ulity spíše příjde jako ta argentinská.
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [9] ...... 25
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 51900x