Co je to za plže?

Je tohle Piskořka Melanoides granifera??
Starší reakce
0 13.02.2015 20:56 jennis83
Starší reakce
Na první fotce okružák, na druhé a třetí okružák a levatka.
Starší reakce
pokud umí plout i ve vodě je to levatka, ale spíš je to plovatka. Nech je v akva, pro záběh potřebuješ nějaký zdroj amoniaku.

V akva 25l se mi objevil šneček, asi jsem si ho přinesla na rostlince. Akva je momentálně bez rybiček, zabíhá se, takže vůbec nekrmím, přesto mám na hladině po pár dnech spoustu malých šnečků, první várku jsem rozmačkala a druhý den tam byla nová. Co s tím? Nechat je než se akva zaběhne a co potom? Nebo se jich hned zbavit? Co je to za šneka - je to levatka? Pomůže akvárku, nebo uškodí? Díky
Starší reakce
Tak to vypadá na Levatku a nebo Plovatku.

Tak som ho vybrala a vyfotila aj na tmavom aj na bledom podklade.
To určitě nemohou, jiný tvar ulity

Nemůžou to být mladý Ampulárky?
Zkus toho plže vyndat a vyfotit mimo nádrž proti tmavému pozadí. Mohlo by se jednat o Galba truncatula.
To by aj slo ale nemaju vyrastky.
Praveze maju uplne ine ulity. Spiralovite a zlte
Starší reakce
Tak ta levatka mě napadla jako první, vypadá tak. Ale zmátla mě jednak barva, je tmavší než všechny ty, co doma mám a hlavně ta velikost. Nechci mít velké oči, ale centimetr má stopro a moje ostatní jsou fakt poloviční, takhle velkou jsem ještě neviděl...
Mě to připomíná jen levatku. Trochu mi to připomíná i Aplexa hypnorum, ale ta to také není...
A poradíš co to tedy je? Docela se mi designově líbí, ale jestli nadělá víc škody než užitku, jako třeba plovatka, tak dostanou mřenky jednohubku...
Bahnatka ani plovatka to není.
měli jsme je taky tak velké , záleželo zřejmě od podmínek , přijít to mohlo třeba s krmením
Na to se mi to zdá také moc velké. Neměřil jsem ho, ale ten ancák, co se válí vedle něj má 1,5cm...
A hlavně doma mám jen levatky a okružáky a žádné nové rostliny jsem do vytíračky nedával... Takže ani nevím, odkud přišel...
tak to bude bahnatka

0 12.12.2014 09:23 JoKa – Šneček

Zdravím, poradíte mi, co to je? Na levatku i na plovatku je to moc velké... Objevilo se mi to ve vytíračce a netuším, kde se to tam vzalo, podobné doma nemám...
Děkuji
Starší reakce
Pravohrotá

0 06.12.2014 10:08 Zweter – Co je to?

Chtěl jsem se zeptat co to je, myslel jsem že z toho vyroste šnek a pak si to identifikuju, ale už to dál neroste. Tak budu rád když se najde někdo kdo mi poradí ;)
Levatka

Tak šnek vylez ven a už jsem ho našel a mám ho
Lepší fotka by nebyla? Dle té světlé nohy a světlých teček na ulitě bych hádala spíš jiný druh - levatka, plovatka, ale bez detailu je to opravdu jen hádání. Vyndej jej a vyfoť z větší blízkosti na suchu a pak zase vrať do vody

Dobrý den, dnes jsem objevil v akváriu šneka mohly by jste mi pomoc s identifikací? Špatne vidím respektive nerozeznám detaily. Děkuji
Starší reakce
No vidíš! Len si ich pekne nechaj a staraj sa o ne. Raz im budeš vďačný

dakujem. myslim, ze som ich tam nasiel. ten na lavo je asi Levatka a ten napravo Kružník malý.
Neškodí, nýbrž pracují

Oba dva jsou ve zdejším atlasu.

Ahoj. chcel by som vas poprosit o identifikaciu tychto dvoch slimakov a ako mozu skodit v akvarku.
Starší reakce
Moc děkuji. Já jsem si podle fotek nebyla jistá, protože má to "točení" zvláštně placaté

Veľmi vzácny okružák

nech sa mu darí!
Okružák

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Dnes jsem si koupila nějaké rostlinky do akvária a doma jsem zjistila, že jsem si donesla i šnečka. Pomohl by mi někdo s určením, o jakého šnečka jde? Předem děkuji.
Starší reakce
0 01.10.2014 21:37 honza259 – šnek

Co je to za šneka, našel jsem ho v aq a nevim jak se tam dostal.
Starší reakce
Nejspíše levatka, ale jaká to z fotky fakt nedávám

Tipuji to na nějakou levatku.
Starší reakce
Malý okružák nebo větší kružník. Nechat

Přidat reakci
1 ...... [14] ...... 25 26
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 52407x