Co je to za plže?
Mě to připomíná jen levatku. Trochu mi to připomíná i Aplexa hypnorum, ale ta to také není...
A poradíš co to tedy je? Docela se mi designově líbí, ale jestli nadělá víc škody než užitku, jako třeba plovatka, tak dostanou mřenky jednohubku...
Bahnatka ani plovatka to není.
měli jsme je taky tak velké , záleželo zřejmě od podmínek , přijít to mohlo třeba s krmením
Na to se mi to zdá také moc velké. Neměřil jsem ho, ale ten ancák, co se válí vedle něj má 1,5cm...
A hlavně doma mám jen levatky a okružáky a žádné nové rostliny jsem do vytíračky nedával... Takže ani nevím, odkud přišel...
tak to bude bahnatka
0 12.12.2014 09:23 JoKa – Šneček
Zdravím, poradíte mi, co to je? Na levatku i na plovatku je to moc velké... Objevilo se mi to ve vytíračce a netuším, kde se to tam vzalo, podobné doma nemám...
Děkuji
Starší reakce
Pravohrotá
0 06.12.2014 10:08 Zweter – Co je to?
Chtěl jsem se zeptat co to je, myslel jsem že z toho vyroste šnek a pak si to identifikuju, ale už to dál neroste. Tak budu rád když se najde někdo kdo mi poradí ;)
Levatka
Tak šnek vylez ven a už jsem ho našel a mám ho
Lepší fotka by nebyla? Dle té světlé nohy a světlých teček na ulitě bych hádala spíš jiný druh - levatka, plovatka, ale bez detailu je to opravdu jen hádání. Vyndej jej a vyfoť z větší blízkosti na suchu a pak zase vrať do vody
Dobrý den, dnes jsem objevil v akváriu šneka mohly by jste mi pomoc s identifikací? Špatne vidím respektive nerozeznám detaily. Děkuji
Starší reakce
No vidíš! Len si ich pekne nechaj a staraj sa o ne. Raz im budeš vďačný
dakujem. myslim, ze som ich tam nasiel. ten na lavo je asi Levatka a ten napravo Kružník malý.
Neškodí, nýbrž pracují
Oba dva jsou ve zdejším atlasu.
Ahoj. chcel by som vas poprosit o identifikaciu tychto dvoch slimakov a ako mozu skodit v akvarku.
Starší reakce
Moc děkuji. Já jsem si podle fotek nebyla jistá, protože má to "točení" zvláštně placaté
Veľmi vzácny okružák
nech sa mu darí!
Okružák
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Dnes jsem si koupila nějaké rostlinky do akvária a doma jsem zjistila, že jsem si donesla i šnečka. Pomohl by mi někdo s určením, o jakého šnečka jde? Předem děkuji.
Starší reakce
0 01.10.2014 21:37 honza259 – šnek
Co je to za šneka, našel jsem ho v aq a nevim jak se tam dostal.
Starší reakce
Nejspíše levatka, ale jaká to z fotky fakt nedávám
Tipuji to na nějakou levatku.
Starší reakce
Malý okružák nebo větší kružník. Nechat
Tohle jsem po měsíci a něco od založení našel v akvu. Copak to je? nechat, zabít, sníst?
Starší reakce
Já jen doplním, protože nevěřím, že téhle velikosti dosáhla plovatka v akváriu (ostatně i když je to krásný šnek, tak do běžného akvária v téhle velikosti nepatří, ale to je zmíněno v atlase): plovatky bývají velice často mezihostiteli různých parazitů, mj. motolice. Proto není dobrý nápad je dávat k rybám, ať už jsou z volné přírody, nebo z jezírka.
V širším měřítku se to týká většiny plžů, hlavně plicnatých.
0 16.07.2014 08:00 akvarijnirybky – velký hnědý šnek
potřebuju poradit,nikde jsem ho nenašla.
Starší reakce
Zdar,
z niceho nic se mi v AQ objevil nejaky snek, nejak nevim ani odkud (i kdyz tusim). Netusite co ja to tam mam za potvoru? Jen dodam, ze pred mesicem jsem kupoval na AQ burze v OV Valisnerku a vsiml jsem si na nich nejakych vajicek. Ale vsecky co jsem videl jsem odstranil i s listama.
Ale ty potvory se asik umi schovavat.
Starší reakce
bych to viděl na kružníka, neco hodně podobného mám ve svých nádržích také.
Starší reakce
Vypadá to jako levatka. Levatka je kámoš a dělník bez odborů
Když nebudeš překrmovat, budou se držet v úměrném počtu, nech je tam, jsou užitečné
Ahoj,
poznáte někdo prosím co je to za šneky? Jsem začátečník a nerad bych si zamořil akvo nějakým parchantem
šneky jsem poprvé objevil u přísavek za vnitřním filtrem, zatím mají pár milimetrů. Snad jsou z fotky poznat... díky moc!
Starší reakce
Co se ti na té barvě nezdá? Mám je takhle normálně zbarvené
Všechny šneci jsou normální šneci
ano je to ona.
i přes tu tmavou barvu? tím líp, to je alespoň normální šnek...
Není to piskořka?
v poslední době sbírám kuriozity... tohle asi piskořka nebude, je tmavě hnědý až černý, velikost cca 1cm. Mně to spíše připomíná dle atlasu zde Tylomelania gemmifera. Opravdu jsem si nanosil s kytkama všechny šneky, co jsou k dostání /okružáky, levatky, teď tohle/
Takže poraďte, pokud se z toho dá něco vyčíst....
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [14] ...... 25
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 51900x