Co je to za plže?
Starší reakce
Piskořka
Starší reakce
Na té fotce je -Plovatka bahení-.
0 19.07.2015 08:58 verča – jaký název?
Dobrý den chtěla bych se zeptat co je to za šneka vodního.je z rybníka ale nevím jak se nazívá.děkuji za každou odpověd.
www.shutterstock.com/…Starší reakce
No, tohle je kružník. Objevují se v nově založených akváriích. Zpočátku se hodně rychle rozmnoží, pak ale sami vymizí. Nikdy jsem nezjistil proč... zřejmě jak se v akva nastolí rovnováha, rostliny začnou růst a není pro ně dostatek stravy ve formě odumřelých částí rostlin... Já bych je neřešil. Krom toho, že jsou na skle vždy na nejblbějším místě, když chceš něco vyfotit, v akváriu nijak neškodí a do půl roku všichni zmizí.
Vypadá to jako normální šnek, mohl by to být Kružník, sám je mám ve filtr:
www.rybicky.net/… . Do akvária se dostane lehce třeba s rostlinami. Asi se ho už nikdy nezbavíš, leda odlovit krevetky a zkusit nějakou chemii.
0 02.06.2015 21:25 amater1 – Nevíte co je to za šneky?
Našel jsem toto v krevetariu a vůbec nevím kde se tam vzal?
Starší reakce
Zdravím,taky jsem si domů z rostlinkami donesl šneky,nevíte o jakého jde?Díky
To menší, hnědé je okružák, to pruhované bych viděla jako ampulárku.
Starší reakce
Brotia, povedal by som, že B. herculea...
Ahoj, objevil se mi v akváriu plž, bohužel znám jenom rod (nebudu napovídat), ale nepamatuju si druh. Pozná někdo?
Starší reakce
0 03.04.2015 10:59 MrUnknown
Starší reakce
Malej okružák nevypadá nikdy jako kružník - okružák je kulička, kružník placička
jo, kružník. Nebo malej okružák
připadá mi to jako kružník...
Prosím,pomůže mi někdo identifikovat tenhle druh?Teda pokud je to možný.Díky
Starší reakce
Rozhodně mu z toho není dvakrát do skoku, zlatá naše plzeňská "betonová" voda, tady se jim hezky daří. Dej mu tam kousek sépiové kosti (ve zverimexu v ptačím regále) a pokud někdy v budoucnu budou mít plži nedostatek vápníku, najdou si ji, ale vytvořenou ulitu již nezachráníš, jen tu nově narůstající část.
odvápněná to asi plž nebude uplně fit? pokud bych si ho chtěl nechat můžu mu nějak pomoc?(původně jsem chtěl jen rosltiny ale na jedné byl i on)
Řekla bych okružák s odvápněnou ulitou.
Starší reakce
To vypadá spíš jako okružák. Nechat - nepřekrmovat. Je to dobrý pomocník.
0 25.02.2015 15:31 ivet – plž
Nevíte co je to za plže? Koupila jsem si řasovou kouli a tohle je na ní.. Díky moc
nevíte co je to za plže koukal jsem do atlasu a nejsem si na stopro jistej díky
Je tohle Piskořka Melanoides granifera??
Starší reakce
0 13.02.2015 20:56 jennis83
Starší reakce
Na první fotce okružák, na druhé a třetí okružák a levatka.
Starší reakce
pokud umí plout i ve vodě je to levatka, ale spíš je to plovatka. Nech je v akva, pro záběh potřebuješ nějaký zdroj amoniaku.
V akva 25l se mi objevil šneček, asi jsem si ho přinesla na rostlince. Akva je momentálně bez rybiček, zabíhá se, takže vůbec nekrmím, přesto mám na hladině po pár dnech spoustu malých šnečků, první várku jsem rozmačkala a druhý den tam byla nová. Co s tím? Nechat je než se akva zaběhne a co potom? Nebo se jich hned zbavit? Co je to za šneka - je to levatka? Pomůže akvárku, nebo uškodí? Díky
Starší reakce
Tak to vypadá na Levatku a nebo Plovatku.
Tak som ho vybrala a vyfotila aj na tmavom aj na bledom podklade.
To určitě nemohou, jiný tvar ulity
Nemůžou to být mladý Ampulárky?
Zkus toho plže vyndat a vyfotit mimo nádrž proti tmavému pozadí. Mohlo by se jednat o Galba truncatula.
To by aj slo ale nemaju vyrastky.
Praveze maju uplne ine ulity. Spiralovite a zlte
Starší reakce
Tak ta levatka mě napadla jako první, vypadá tak. Ale zmátla mě jednak barva, je tmavší než všechny ty, co doma mám a hlavně ta velikost. Nechci mít velké oči, ale centimetr má stopro a moje ostatní jsou fakt poloviční, takhle velkou jsem ještě neviděl...
Přidat reakci
1 ...... [13] ...... 25
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 51900x