Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za plže?

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

Přejít na předchozí stránku 22 Přejít na další stránku   1  
Co je to za plže?
https://rybicky.net/clanky/1055-plzi-v-akvariu-i
https://rybicky.net/clanky/1062-plzi-v-akvariu-ii
https://rybicky.net/clanky/1088-plzi-v-akvariu-iii
https://www.schnecken-und-muscheln.de/

Toto téma slouží výlučně k určení druhů plžů. Je-li plž správně určena, pak další otázky (např. k jeho chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování plžů přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2010 22:39 Muž O.Tom [439]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku kdo by vedel ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2010 11:35 Muž Uli [17] Re: melvilko
Nejjednosušší způsob jak se jich zbavit je vysbírat je z akvaria.. Ale kdyby sis krom podívání ten atlas přečetl, tak víš, že se nemáš proč těch šneků zbavovat. ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2010 11:18 Muž melvilko [4] Re: Uli
veru že som pozeral a vyzera to na levatku...ale nvm no neviete ako sa toho zbaviť zatial som našiel iba jednu naštastie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2010 10:51 Muž Uli [17] Re: melvilko
že by nějaká levatka? koukni do místního atlasu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2010 10:39 Muž melvilko [4]
Fotka k příspěvku ahojte nezakladam nove tema a pytam sa tu prosim vas čo to je za slimaka ??? neako neviem kde sa mi tam vzal z ničoho nič....

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2010 10:31 Muž Johan [4955] - RostlinyRe: Erik
Kružník to je. Jestli G. chinensis nebo G. parvus se takhle poznat nedá, ale to ani není podstatné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2010 10:23 Erik Re: Eff
Fotka k příspěvku Tak posílám svoje obyvatele dna.Co myslíte,je to kružník čínský?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2010 16:25 Muž Eff [417] - RostlinyRe: Erik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2010 16:22 007 Re: Erik
Existuje :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2010 16:00 Erik – Minikryptookružáci?
Vždy jsem měl v akv.okružáky,klasické cca 1cm velká ulita,bylo jich stále dost večer vylézali k hladině.Nešťastnou náhodou jsem v říjnu 2007 zlikvidoval celou osádku akv.,když jsem kýbl vydesinfikoval SAVEM, pak jsem na to zapoměl a vodu po 14 dnech považoval za čistou,odstátou.Přežil pouze párek Ancistrusů,který žije a tře se dodnes.Zmizely rostliny,invazní nitěnky, okružáci.
Nyní již cca 1/2 roku při výměně vody a odkalení dna ze dna odsávám živé minikopie okružáků (velikost 1-2 mm) a je jich hodně,kteří prostě žijí ve dně,venku na skle ani na rostlinách jsem je ve dne ani v noci neviděl.Fotit se to moc nedá jsou vždy na dně vědra ale je vidět ,že se hýbou.
Existuje nějaký takový druh, nebo je to nějaká šoková mutace? Erik
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2010 21:15 Muž Johan [4955] - RostlinyRe: bali
V tom případě to může být opravdu něco jiného. Neviděl sem větší blátivka než něco málo pod 2 cm. Při velikosti 2 cm a takovéhoto tvaru ulity nevím. Plovatka bahenní jí při 2 cm má úzce kuželovitou (přibližně jako piskořka), toulavá může mít různé tvary, ale dorůstá max. 2 cm. A p. malá takových rozměrů také nedorůstá. Krom toho blátivka by při 2 cm měla mít nohu opravdu hodně tmavou, ale jak sem psal níže, třeba jí v tom něco brání. Zkuste jí přeměřit (pouze ulitu). :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2010 20:47 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetkyRe: Johan
ok, dik, uvidime co z nej bude, jen me mate ta velikost (udajne 1cm), tenhle ma minimalne 2cm a to vyrost hodne rychle (jeste pred mesicem sem o nem ani nevedel :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2010 20:34 Muž Johan [4955] - RostlinyRe: bali
Myslím že jo. V mládí má nohu světlou a ve stáří tmavne. Krom toho třeba není v kondici nebo má jen nějakou poruchu tvorby melaninu. Uvidíte časem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2010 19:40 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetkyRe: Johan
Fotka k příspěvku urcite? i kdyz ma bilou nohu?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2010 19:19 Muž Johan [4955] - RostlinyRe: bali
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2010 18:46 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetky – plovatka?
Fotka k příspěvku poprosim znalce o identifikaci sneka, ma zatim asi 2cm, muj tip je plovatka bahenni
dik
ale zase nema tak spicatou ulitu a ani neni flekata (jako treba tady v atlase)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2010 14:11 Muž Eff [417] - RostlinyRe: Verča.D
rybicky.net/atlasostatnich/kruznik_cinsky
Do rostlin se ti nepustí. Pokud by jich bylo víc, stačí mačkat na skle, rybky si smlsnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2010 13:36 Žena Verča.D [3] – Škodlivý šnek nebo ne?
Fotka k příspěvku Ahoj lidi,
včera jsem v akva objevila (pro mě)
neznámý druh šneka. Asi jsem ho tam přitáhla
s novými rostlinkami a zajímalo by mě, jestli
může nějak škodit rostlinkám nebo ne?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2010 21:29 Muž fantuomas [35] - RostlinyRe: Johan
dík, tvar sedí ale nie-je to on, no už som si to zistil..je to jeho zrejme príbuzný ale viditelne väčší..to čo ja myslím :) - septaria porcellana
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2010 11:18 Muž Johan [4955] - RostlinyRe: fantuomas
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2010 10:14 Muž fantuomas [35] - Rostliny – ?
Zdravím nevie niekto názov slimáka, ktorý je úplne iný aspoň ulitou ako väčšina ostatných slimákov = je taký placatý, že vyzerá skor ako nejaká "mušla" než slimák..foto žiaľ nemám, ak sa zadarí spravím..dík

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2010 18:31 Žena Lila1 [31] Re: Johan
Já vím, ta fotka je tak děsná, že už ani já sama nevím, co na ní je! A ještě k tomu jsem si myslela, že se tomu šnekovi točí ulita doprava! V atlase na fotkách jde rozeznat šneky, to jsem asi napsala špatně, ale já nedokázala toho svého šneka na těch fotkách podle atlasu poznat coze , prostě se mi nehodil k žádnému šnekovi z atlasu. Ještě, že nemám známku z určování plžů, to by bylo za 5!
Díky za odpověď a Váš čas
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.03.2010 16:27 Muž Johan [4955] - RostlinyRe: Lila1
Rozlišení je velmi jednoduché, což v atlase na fotkách vidět je!
Levatka: ulita levotočivá, tykadla nitkovitá

Plovatka: ulita většinou pravotočivá, tykadla uchovitá

Z vaší fotky nikdo nic nepozná.. ;-), ale je to levatka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2010 08:35 Žena Lila1 [31] – Copak je to za šneka?
Fotka k příspěvku Dobré dopoledne, dnes jsem našla v akváriu tohoto šneka a nedokáži jej určit (žádné zkušenosti). Připadá mi, že by to mohla být levatka nebo plovatka ?
Prosím o radu, děkuji.
Edit: Ještě doplním. Šnek má asi 0,5 cm, je po Clea Helena v akva druhý největší šnek.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2010 21:12 blackarrow Re: TomasEnderson
Fotka k příspěvku Nejspíše to bude ona, jejich chování tomu odpovídá. Jen mě zmátla ta jejich hladká ulita.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2010 21:04 Muž Tomas Enderson [697] - TetryRe: blackarrow
Tohle by měl být on taky se mi někde v akvárku toulají. hop ahoj

rybicky.net/atlasostatnich/piskorka_melanoides_granifera…

Martin Honzejk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2010 20:13 blackarrow Re: NASREDDIN
Fotka k příspěvku Tady je ještě foto z boku.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.03.2010 20:06 Muž NASREDDIN [1384] Re: blackarrow
www.akvarko.cz/…
že by pikořka ? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2010 20:00 Muž čichavec [0] - ŽivorodkyRe: blackarrow
vipadá to na levatku má podlouhlou ulitu nebo ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2010 19:52 blackarrow
Fotka k příspěvku Ahoj, zajímalo by mě, jestli víte, copak je tohle za šneka?

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 20:37 Žena Lila1 [31] Re: křupka
Přijde mi, že je podobný tomu mému novému - Clea Helena
rybicky.net/atlasostatnich/plz_clea_helena
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 20:30 křupka – Jaký je to šnek?
Fotka k příspěvku Dostala jsem šneky a chtěla jsem se zeptat jaký je jejich název.Majitel co je měl tak už to zapoměl a já bych prosila o radu.Dostala jsem dva a už mám od nich mladé a to je nemám ani měsíc.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 20:20 Žena ustavprochore [567] Re: Kamilstrom
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 17:59 Muž Yirka [9222] Re: Kamilstrom
Barva se může trochu měnit, zkus porovnat ještě zde: images.google.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 17:33 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: Bob66
Nevim,nezda se mi to byt Piskorka(barva a vroubky na ulite)Chovani je podobne ale oziraji mi rostliny a ani Plovatka ta zije jinak.Ono to uz je celkem jedno co to je,ale jak se toho zbavit?? ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 15:40 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Kamilstrom
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 09:42 Muž Yirka [9222] Re: Kamilstrom
Je to piskořka. Podívej se do atlasu ostatních a dozvíš se o ní více.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 05:43 Muž Kamilstrom [539] - Rostliny – Co to je za sneka?
Fotka k příspěvku Prosim vas je tohle Plovatka mala?Mam jich stovky a neda se jich zbavit,uz jsem zkousel vse,vysbirat je nejde jsou drobni,ziji pres den v substratu a vylezaji v noci,na pasti kaslou,heleny pouzivaji pro svou prepravu a srandu,zkusil jsem pripravek s medi proti snekum a stim si cistili zuby a rechtali se,Mrenky si jich nevsimaji,kdyz krmim mene-zerou mi rosliny!! :-O Asi budu muset vse vydensifikovat a zalozit znova(coz bude tragedie).Co snima,ma nekdo nejakou jinou radu???Dik. hmm

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 13:47 Žena ustavprochore [567] Re: vlacek
Okružák nemá šanci zdravé kryptošce ublížit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 13:08 Muž arnošt [37] - RostlinyRe: vlacek
okružák kanadský na milion procent - mám je taky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 10:40 Muž vlacek [402] Re: JurajSssk
Fotka k příspěvku Bude to okruzak, muj vypadal presne stejne, na pruhledne ulite tmavsi kolecka. Za mesic a pul vypada jako na fotce. Ktery presne a ni po takove obe nedokazu urcit. Brzo se ho zbavim, je prvnim kandidatem na pachatele okousane cryptocoryny. Nevim proc, ale mam jen jednoho a vubec se nerozmnozuje, zatimco levatky pribyvaji geometrickou radou. Mozna je jeste mlady, ale ma tak 1.5cm v prumeru.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 08:37 Žena geminika [39] - ŽivorodkyRe: Jurajsssk
Mohol by to byť Český název: Okružák ploský (eurosibiřský) Latinský název: Planorbarius corneus, ale neviem, lebo v týchto sa nevyznám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 00:01 Muž JurajSkkk [1] - Cichlidy – A tieto su čo zač
Fotka k příspěvku Prosím čo sú to za slimáky mám tam neritu a piškorku , ale toto neviem čo je. rozzureny rozzureny

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2010 09:29 Muž Chem [837] Re: pancéřníček
Levatka to není - ulita plže na fotce se točí naopak, než se točí levatkám. To už do tohoto vlákna píšu podruhé..

Je to uchatka toulavá (Radix peregra) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2010 00:10 Muž pancéřníček [168] Re: geminika
Vypadá to na levatku ostrou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 15:09 Žena geminika [39] - Živorodky – slimáky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Otváram znovu túto diskusiu, lebo som urobila nové a ostrejšie fotky. Vie niekto na 100 % o akého slimáka ide? A či náhodou neviete, ktorý je ON a ktorá ONA? Boli totiž len oni dvaja v akvarku a nakládli vajíčka. Neviem, či sú "sebestační" a nepotrebujú partnera.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2010 21:33 Muž pancéřníček [168] Re: TraumaZero
Mohla by to být ampulárka okružákovitá neboli Marisa.Nejraději má aq rostliny tone Rychle se jich zbav,nebo ti aq vyžerou až ke kořínkům.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2010 21:23 Muž TraumaZero [2] - Labyrintky – prosím o určení šneka
Fotka k příspěvku Donesl jsem dnes domů dva šneky do společenského akva, prodávající znal jen latinský název který jsem si dobře nezapamatoval, přikládám foto, šneci mají cca 3cm v průměru, podle všeho by to snad měl být okružák ? (Ploský, kanadský ?), jen mě mate to pruhované zbarvení každopádně v akva se velmi rychle zabydleli. Každopádně již zdecimovali list anubisu barterova, možná byli vyhládlí, tak nevím, každopádně nerad bych je touto pěknou dužnatou rostlinou krmil. Díky za info...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2010 10:34 Žena geminika [39] - ŽivorodkyRe: Johan
Na toto sa to nepodobá. Tie moje sú biele a nemajú takú pretiahnutu ulitu. No ale nevadí. Tu som sa dozvedela o Clea helene a asi si ju zakúpim, keď ju niekde uvidím. Ako som písala, keď som ich dala do spoločenského, tam sa stratili. Niekto si na nich pochutnával. Mám tam Ancistrusov, panciernikov, mrenky, skaláre a gubky. Možno niektoré z týchto. Pozri moju prezentáciu TROJUHOLNÍK.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2010 10:26 Muž Johan [4955] - RostlinyRe: geminika
Jinak zvyk vylejzat vysoko nad hladinu má ta blátivka.
rybicky.net/nadrz/6362/o5376.jpg
https://rybicky.net/clanky/1055-plzi-v-akvariu-i
https://rybicky.net/clanky/1062-plzi-v-akvariu-ii
https://rybicky.net/clanky/1088-plzi-v-akvariu-iii
https://www.schnecken-und-muscheln.de/

Toto téma slouží výlučně k určení druhů plžů. Je-li plž správně určena, pak další otázky (např. k jeho chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování plžů přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [22] ...... 25

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 51900x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3158?od=1051