Co je to za plže?
0 12.05.2009 13:30 Petr – Poznáte ho někdo?
Tohodle šneka jsem si zavlekl asi z nějakou rostlinkou a pěkně rychle se množí tak bych rád věděl co je to za šneka... troufnete si někdo říct název, respektive mi dát odkaz kde bych v nějakém seznamu mohl hledat?
Díky...
Starší reakce
Tak se mi v akváriu nějak množí tito šneci viz foto, velikost cca 4 mm. Za poslední týden jsem jich vytahal snad třicet. Poradíte co to je za druh a jak se jich zbavit?
vypadá to jako melanoides granifera.Tvar ulity má na dálku stejný.Nějaká bližší fotka by nebyla?
0 28.04.2009 16:59 petulevrtule Tak jsem si donesla domů 4 kousky tohoto šnečka a i když jsem se koukala do atlasu, nejsem si jistá, jaký to je
Co si myslíte vy? Je to pidi šnek, v krámě jsem si vybrala tyhle největší co měli, víc to už neroste. Sami nevědí, co to je...Díky za odpověď
Jj, ale není důvod dávat zamračeného smajlíka=).
Ahojte, tohle je teda asi taky levatka, že? Donesl sem si ji zřejmě na rostlině z obchodu :(
To právě není pravda (viz příspěvek od ustavprochore). To první není ampulárka (Marisa, Pflanzenkiller - zabiják rostlin), ale Ampullaria (Pomacea, měchýřovka). Kdo říká měchýřovce ampulárka, riskuje nedorozumění a zmatky na diskusních fórech (a také to, že přijde o všechny rostliny :o).
Souhlasím s ostatními, první je ampulárka (moje žerou rostliny jen když vyloženě "suší hubu", přednost dávají žrádlu pro ryby), druhé neritina, baští výhradně řasy. V sedmém čísle časopisu se o nich můžeš dozvědět víc, jsou víc než zajímavé. Aspoň já se na ty moje ampulárky vydržím koukat hodiny.
www.klub.akva.sk Budu trošku oponovat, zde v atlase takové kategorické tvrzení rozhodně není. Když tak dej odkaz, protože to opravdu není pravda. Do rostlin se opravdu pustí jen při nevhodné stravě a nebo když jsou rostliny poškozené či odumírající.
Ahoj,
Potřeboval bych poradit co je to za šneka. Je docela malej a mam jich v akvariu docela hodně asi kolem 15ti. Neuškodí nějak v akvariu?
To přece není povinné, pokud má co žrát jiného, proč by se dřela s okusováním kytek
To druhé je nejspíš neritina
Potreboval bych zjistit, co je to za sneky. Myslim si, ze prvni je ampularka, u druheho neznam vubec, v atlasu sem ho nenasel. Jestlize je prvni ampularka, jakto ze mi nezere rostliny?
Starší reakce
0 19.04.2009 13:54 aoel Copak je to za šneka..?
sem zoufalý...
Starší reakce
Je to suchozemský slimák,asi Balea perversa-ciha obrátená
Žádný takovýto vodní šnek unás nežije. Připomíná mi to závornatku, ale ta nemá "víčko".
Zdravím,
zajímalo by mne, jestli někdo náhodou nepozná tohoto šneka. Ani vlastně nevím, jestli je přímo vodní, ale synátor tvrdí, že je našel v potoce a někteří lezli i v bahně na břehu. Třeba ho má někdo v jezírku nebo tak. Ulita cca 1,5-2 cm, uzavíratelná černým víčkem. Díky za případné reakce.
Starší reakce
0 03.03.2009 19:04 hf [54] Ahoj,
Při nákupu v akvaristice jsem zahlédnul tohohle šneka. Přišlo mi to jako piskořka věžovitá a tak jsem prodavačku ukecal ať mi s rybičkama vyhrábne i pár šneků (v akvu jich bylo docela dost).
Co myslíte, je to skutečně piskořka a můžu ji pustit do akvárka?
Díky,
H.
Říká se mu vojenská helma, ale název. Mám ho taky. Ano je to jako neritina co se týká rozmnožování ve slané vodě, ale s tím, že neritina klade po akva vajíčka, což nevypádá zrovna vábně. Tento by neměl. Jinak pokud jde o spásání řasy, tak by to mělo být stejné. Ten název???
Chjo.
Není to něco jako neritina?
Dnes na burze v Brně jsem koupil šneky.Ale zapoměl jsem jeho jméno.Rozmnožuje se ve slané vodě.je tmavě hnědej.Nevíte o něm něco?Přidávám foto.
Řekla bych, že mám úplně stejný šneky od léta v akvišku taky. Jsou super
Taky jsem zkoušela trochu pátrat a došla jsem k tomuhle:
www.allesumdieschneck.de/…
Bez záruky
Starší reakce
Nevi nekdo copak je to za sneka? Zda li je nejak skodlivy? ci prospesny? Pravdepodobne prinesen v drivejsi dobe s kytkama z hornbachu
Starší reakce
Buďto to je člunka provohrotá (na vrchu ulity je takovej výběžek a ten směřuje doprava) a nebo člunice jezerní (výběžek směřuje doleva). V akváriích bývá člunka.
Jak už jsem tu psal. Podle mě to je Planorbella anceps.
je to planorbella scalaris, včera jsem po tom ještě pátral, uložil do prezentace ale sem už jsem neodpověděl. pak tady mám fotku asi okružáka která tady už byla, ale nikdo nenapsal přesný název ...
Podle jednoho z těch odkazů ( ten třetí) by to měl být Planorbella scalaris. A koukám, v prezentaci ho máte určeného=).
0 15.01.2009 23:20 Johan [4955] - Rostliny To teda koukám co všechno se po Vašich akváriích nachází
já mám jen piskořky a v riccii mi žijí kružníci tak bacha na riccii z aukra
ale přecejenom mám fotku šneka který u mě žil v akvaristických začátcích. Detail není moc ostrý ale snad někdo pozná...
Starší reakce
Piskořka je to 100%, když je tahám z písku, mají ty konce taky podobně omlácené, když je vybírám z filtru, mají koneček úplně do špičky a ostrý jak jehla. Asi si to o ten písek otlučou
Řekl bych, že je. V atlase se píše: Silnostěnná ulita piskořky s 6–8 závity je štíhlá, vřetenovitá. Její vrchol bývá často ulomený., takže bych v tom neviděl nic neobvyklého.
0 01.12.2008 19:59 1trebor – Je to piskořka věžovitá ?
Zdravím,
sehnal jsem od známé pikořky, ale nemají konec ulity špičatý, vypadá jako ulomený. Je to piskořka ? Nevíte co to může znamenat ?
díky
trebor
Starší reakce
0 13.11.2008 13:07 Jurasekch – Neritina ano,či ne?
Koupil jsem dnes dva šneky, kteří byli v místní akvaristce pojmenovány Neritina sp. ....... Bohužel si však myslím že jde o úplně jiný druh, protože hned po vložení do akvária se mi zavrtali do písku což asi neritiny nedělají. Přikládám foto.
Starší reakce
To je clithon corona, je příbuzný neritin a prá se chová stejně jako ony. Pokud to vyjde, tak bych měla příští víkend pár mít.
rybicky.net/nadrze/4261 tohle je ta nádrž, kterou hledáš
0 09.11.2008 07:30 Imii [46] Potřebovala bych poradit
Někdo tu měl prezentaci a v ní zajímavý šnečky. Bohužel si nevzpomenu kdo a v atlase nejsou.
Vypadali jak malé ampulárky akorát měli na ulitě takový výrustky (antény
)
Je to ona.. Nelikvidoval bych
.
Zhruba po deseti dnech od založení akva a nasázení kytek z Akva-daho se vyrojili šneci. Je na fotkách levatka? A nakolik akutní je nutnost likvidování jedinců větších 0.5cm, o čemž se píše v profilu?
Starší reakce
Takto vypadá skutečná blue - modrá Pomacea bridgesi.
Starší reakce
Okružáci jsou mí oblíbenci. Neustálým seškrabáváním přisedlých řas pečují o čistotu rostlinných listů. A mladé ampulárie mám vyzkoušené na sinice. Zázraky ovšem neumějí ani okružáci ani ampulárie; tam, kde mají řasy ideální podmínky a přemnožují se, tam šneci nestačí.
Jak napsali Scryc a TomášB – jde o okružáka a ampulárii.
Přidat reakci
1 ...... ...... [24] 25
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 51900x