Co je to za plže?
Ta noha vypadá velmi typicky pro Filopaludiny dost možná je to ona...
Nejvíc mi připomíná filopaludina sumatrensis polygramma kdyby šlo vyfotit tělo a noha tak by to bylo lepší ta tvoje má moc špičatý konec ulity
0 05.02.2019 17:24 JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez techniky Kdo byste znal celý latinský název, napište, prosím
rybicky.net/fotogalerie.php…
Zatím vím, že je to bahenka a je živorodá. Velikost 3-4 cm.
Prosim Vas toto su kotulky? Ak ano, tak ake?
Dakujem.
Starší reakce
No podle mě to je slimáček síťkovaný.
www.abicko.cz/…
Rostlinka byla pěstována zřejmě emerzně.
Prosím co je to za slimejša bez ulity? Byl v pytlíku se zakoupenou rostlinou.
0 06.01.2019 22:13 fufa Dobrý den,
prosím o rozluštění, co jsem si donesl s rostlinami za "šneka"?
Děkuji kamarádi akvaristé.
Hodně chovatelských úspěchů!
S pozdravem Fufa
Na fotkách jsou i jiné piskořky, ale ta tvá je opravdu Melanoides granifera. Sám ji mám v akva.
Zda se me ulita protahla a uzka na fotkach vypada predek tlusty
To jsem si myslel puvodne taky ale po tom co jsem videl na fotce helenu jsem si myslel ze je to ona ty barvy sedi
Okružák určitě. To druhý bych tipnul spíš na Piskořku, ale kdoví
Ahoj dotahl jsem do karanteny tyto 2 sneky pozna nekdo co to je muj typ je helena a nejaky okruzak diky.
Starší reakce
Já tam vidím plovatky(a nebo to jsou levatky?), kružníky a okružáky.
Kružnìk a žádné jiné tam nevidím
Kružníci a malí okružáci.
Když už jsme u těch slimejšů, co jsou zač ti placatí a ti druzí? Poznám jen levatky.
Starší reakce
Vajíčka od surmovky vražedné(clea helena) surmovky nejsou živorodé a nejsou ani hermafroditi.
0 14.12.2018 15:28 turbik – copak je to za vajíčka?
v nádrži s pavími očky se mi vposledku objevují takováto vajíčka. žijí tu Neritiny, piskořky (živorodé) a pár Clea helena (živorodí?). standardní bílá vajíčka Neritin známe. Tohle mě ale na držáku topítka dost překvapilo. Vodu pro ryby dosoluju (od oka). velikost jednotlivých útvarů je cca 1mm, nastavit makrofotku byl celkem boj. Dík za radu
Starší reakce
Moc pěkná fotka Leni
Ta moje má tmavě šědou nohu
ale asi to bude ta věžovitá. Variant je asi víc, než si myslíme
Péťo, já mám podobnou. Zrovna dneska si to plazila po kryptokoryně.
A podle mě mám véžovité.
Já jich mám mraky schovaných v písku, ale jsou tam kousci, co jsou tak voprsklí, že si to štrádují po dně celičký den. Vůbec mi nevadí. A když mi přijde, že je jich moc, tak dám do misky tablety, druhý den ráno vytáhnu misku a stavy jsou zredukované
Je to možné, měřítko nemáme, ale co ty zoubky u vchodu? Jestli to není nějaký kříženec
To jo, je tu jenom ta jedna. Ale myslím, že stačí
ale máš jen jednu.
Tamčo, zdaleka nekrmím každý den
A Platy už vůbec né
Peťo, když najde dost potravy na povrchu, zahrabávat se ani nebude. Já jich mám stovky a zahrabou se, až když mají ryby víc jak den půst.
Ta už je tomu podobná víc. Je mi ale divný, že se vůbec nezahrabává a lítá si po celém dně
Ulity jsou taky docela dle barev dost variabilní, ale jednu jsem v kartě podobnou našel,
díky Lenko
Díky za tip, ale ta to asi nebude. Ten můj má ulitu užší a delší
Já bych to tipovala na věžovitou...
0 08.12.2018 18:16 Angus68 – nevím
Starší reakce
Piskořka
0 07.11.2018 18:26 Dewari Zdravím, teď jsem si všiml že mám v AQ zajímavého šneka
. Přes den se schovává v substrátu a ven vylézá jenom v noci.
Starší reakce
To záleží na Tobě.
Tak doufám že se nepřemnoží
Je to levatka. Šoupni to do akva. Tvé ryby to neokoušou.
Ahoj dnes jsem si donesl 2 neritinky a v pytlíčku jsem oběvil ještě něco malého blbě se to fotí a nevím zda to je také malá neritinka, koukal jsem do atlasu a podle ulitky vypadá spíše na levatku i ta rychlost lezení v pytlíčku se mě nezdá a má delší ocásek
a popřípadě co dělat s takto malím šnečkem neokoušou to rybky dávat do akvária nebo nedávat společne s netrinkou? dík za rady!
Starší reakce
0 24.10.2018 19:41 Karla – Cerny snek nici drevo?
Dobry den, koupili jsme na burze cerne sneky. V akvariu mame drevenou dekoraci a snek je na ni prilepeny...a co nevidim, to drevo zcernalo? Nevite nekdo cim by to mohlo byt? Nebo co je to za sneky? Dekuji za odpoved
Starší reakce
Jo jo, levatka
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 25 26
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 52209x