Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jak zlikvidovat plže

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

Přejít na předchozí stránku 36 Žádná další stránka   1  
Jak zlikvidovat plže
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2006 17:18 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – to: Roman
jasně že raději bez chemie!ale někdo rád použivá:) jen škoda rostlin,sem rád že nemám ani jednoho potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2006 17:14 Muž [] – plži
Mám jich taky dost a okusujou co můžou.Dávám plátek okurky pro ancistruse a oni na ni jdou.2x za den ji vytáhnu a oklepu je velkým rybám.Je to lepší než brzdit růst rostlin algicidem nebo schneckopurem ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2006 17:00 Štěpán – .
já bych tam žádnej chemickej sajrajt nelil ale byl bych pilnější ve vyzbírávání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2006 16:46 mch.sokolov – šneci
hm kup připravek ALGICID je to na likvidaci řas a toxicky pro šneky,rybkám nevadi co na tom čtu:) nebo jedině vyvařit pisek a všechno vyprat,já to měl taky:(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.08.2006 16:42 Hany – nechtění šneci
Založila jsem akvárko, po nějakém čase se mi tam objevili drobní šnečci, (asi jsem je koupila i s rostlinama nebo se dnem, museli tam mít zárodky) žerou mi rostliny už mi zlikvidovali 2. Každej den je vyndavám, pořád se objevují noví. Jak se jich mám zbavit ?Poradíte mi někdo. :-( :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2006 20:16 brekeke Re: fesoj
Tak svuj problem se šneky jsem vyřeřil přípravkem jmenem Limnacid první dávka 1 kapka na litr akvaria a před tim vyměnit třetinu vody ,tři dny nechat a po tě vyměnit stejne množství vody. tuhle medicinu sjem zopakoval za týden znova a je to paradní akorat par kytek to nesnaší dobře hlavě přesličkovité rostliny např kabomba a dalši
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2006 12:13 Killer Re: brumla
mě ty šneci vadí,protože
1)je jich v akvárku hafo - prostě se mi to opticky nelíbí.
2)když nakladou vajca tak mi pak mrňata prožerou díry do kytek
3)množí se jen ty co tam nechi

ale mam je zároveň rád protože:
1)je občas pozbíram a nakrmim tim tlamovce
2)některý nejsou špatný (věžovky-sežerou pouze nepořádek a rostliny nechaj,navíc je to jedinej druh co přežije u tlamoců)

nejhorší jsou okružáci a plovatky.To sou zmetci co dokážou zlikvidovat všecko zelený.věžovka mi krásně postupně vytlačuje malý druh okržáků.Je tam sice hafo věžovek,ale ty neškodí.

Jinak když nasadíš jakoukoliv rybu na požírání šneků,tak ti požere i potěr pavích oček.Biologickym bojem se jich nikdy nezbavíš,vždycky jeden přežije a pak se hajzl rozmnoží.Chemie ničí kytky a ancistrusy.Jedinej správnej způsob už zmíněnej je mechanicky založit znova akva a každou rostlinku před umístěním řádně prohlédnout a očistit od šneků.Takle to funguje.Ale musíš si dát opravdu pozor,já sem to vzdal po 3 pokusech,ale kamarádovi to vyšlo hned na první pokus.Když koupíš nový kytky tak je nech na 3 dny plavat u tlamovců,spolehlivě požerou šneky i vajíčka co na nich budou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2006 22:43 Stoupa – Přemnožení šneků
Dostal jsem se do situace, že jsem musel vylovit všechny ryby z akvária. V té době jsem měl stejný problém se sněky jako vy. Použil jsem přípravek " Molucit", dle návodu k použití, ale výsledek se mi zdál nejistý. A tak jsem přisolil vodu v poměru 10g na 1l vody, kterou jsem v akváriu ponechal přibližně po dobu 14 dnů. Následně jsem vodu celého akvária vyměnil. Ryby jsem do akvária dal asi po týdnu. Opravdu nevím, která z těchto dvou variant šneky vyhubila, ale nyní je to 5 měsíců, co se mi žádní šneci v akváriu neobjevili. Upozorňuji však na to, že tato metoda nesvědčila rostlinám. Avšak po správném hnojení se jejich stav brzy zlepšil. Přeji hodně zdaru.
PS: Chtěl bych ještě dodat, že před sadbou nových rostlin je vhodné rostliny namočit do nějakého roztoku, aby se opětovně šneci do akvária nedostali.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2006 12:09 fesoj Re: brekeke
Také jsem se potýkal s těmito obyvateli akvaria, když jsem si je přinesl s novou rostlinou. Rozmnožili se natolik, že ruční likvidace v akvariu byla zcela nemožná. Proto jsem si v HORNBACHU koupil od fy JBL past na plže. Je to taková krabička, kam se umístí (jako návnada) tableta zeleného krmiva. Šneci do této krabičky nalezou otvorem, který je přisbůsobený tak, žaby se jim už nepodařilo vylézt zpět .Za několik dní je je po šnecích. Je nutno si uvědomit, že tito malí šneci vyvýjejí svojí aktivitu převážně v noci, přes den jsou z větší části zavrtáni pod kameny, kořeny nebo i v pískovém dně. Tato past je na šnaky velmi účiná. Ale ten, kdo má v akvariu ryby typu ancistrus,obývající dno akvaria různé sumečky nebo které se živí zeleným krmivem, musí tuto past něčím zatížit, aby ji ryby nepřevracely a hlavně se nedostaly dovnitř. Řešil jsem to tím způsobem, že jsem přes otvor této krabičky, který je obdélníkového tvaru, přetáhl několik slabých gumiček do vlasů a zatížil jsem ji kamenem. V noci tam pak šneci nalezli a ráno byla krabička plná těchto návštěvníků. Podobnou krabičku fungující na stejném principu, jsem též viděl i od fy SERA.
Ještě uvedu další možnost sběru šneků, kterou nevědomky vymyslel můj kamarád, když chtěl vytvořit úkryt pro své ancistrusy. Dal do akvaria na dno polovinu skořápky z kokosového ořechu. Jelikož udělal na vrcholu skořápky maký otvor a ancistrusi se tak nedostali dovnitř, snažil se druhý den tuto chybu napravit. Když tuto skořápku vyndal z akvaria, byl mile překvapen, jak byla z vnitřní části obalena šneky. Tímto způsobem se mu v krátké době podařilo zlikvidovat všechny nežádoucí šneky v akvariu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2006 21:27 Romik Re: brekeke
Ahoj, taky jsem měl velký problém se šneky a koupil jsem na doporučení v akvaristice přípravek Limnacid 100ml postačí na 200l vody (cca 140Kč). Vřele můžu doporučit od aplikace za cca 40dní jsem v akvárii neobjevil jedinného šneka. Důležité je dodržet postup: vyměnit třetinu vody vyjmout uhlí z filtru a aplikovat přípravek. Následně nechat měsíc působit a opět provést výměnu třetiny vody a aplikovat druhou dávku. Aplikace druhé dávky je důležitá hlavně z toho důvodu, že přípravek ničí pouze dospělé jedince nikoliv vajíčka. Aplikace se proevila i negativně a to tak, že došlo k hnití některých rostlin např. Egeria densa a Valisnerie. Aplikaci přežili: Echinodory a Sagitarie.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2006 15:59 Hof. Re: brekeke
No néjlepší je vyndat vše rostliny,kameny a založit akvárko znova vše pořádně vyvařit a kytky vyprat v slabé octové lázni a opláchnout čistou vodou až dáte dno +estetické vybavení akvária tak potom dát spět kytky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2006 14:42 brumla Re: brekeke
Nechápu proc ty sneky tak nenávidite? Ja je mam rad, protoze me skvele cisti akvarko a pomahaj me! Všichni stě na ne zly, když je tak hbitě! Co vam udelali?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2006 14:34 beeda Re: brekeke
koupil sem bojovnice ,ty my sneky docela obstojne nici. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2006 22:05 Xara Re: brekeke
Ahoj,taky sem vyzkoušela všechno možný!Rájovce nemůžu mít ze stejnýho důvodu jako ty a mřenka nádherná potřebuje taky víc místa a to nemam(60l).Zkusila sem chemii-schneckopur,sera.Šneky to tak po 4 hod.zabije,pak je musíš vysát(vyzbírat),vyměnit část vody a zvýšit vzduchování.Zní to skvěle,ale šneků se zbavíš tak na tejden!!!Po tejdnu se zas objevili(ty miniaurní svině!)Takže na vajíčka na rostlinách to očividně nefunguje :-(
Teď šneky zase jen vybírám,ale jak řikáš-je to nekonečný!!!
Chtěla sem si koupit mřenku malou nebo trpasličí,ale nevim,jesli taky žerou šneky,sou fakt dost malý..Poraďte někdo,prosiiim..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.01.2006 09:57 Dan Re: brekeke
Ja jsem daval na noc tabletu (muze to byt jakekoliv zradlo) do zatizeneho kolicku na provazku. Rano, nebo prubezne jsem ho vyndal s hromadou sneku - ty jsem vyhodil. Takhle jsem to udelal cca 10x a muzu rict, ze jsem se sneku 99% zbavil a v akvariu zadneho nevidim. Ja tuto metodu zvolil, protoze jsem nechtel davat chemii - mrtvi sneci by hnili a nechali ulity. Vyndat sneky, byla vzdy rychlovka a nebylo to nic otravneho... Doporucuji. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2006 23:35 ivan Re: brekeke
Mřenka nádherná-Botia macracantha spolehlivě sežere všechny šneky-nadobro!!!Měl jsem 2ks s neonkama a pavíma očkama(i potěr) a vše ok.Od té doby šneky neznám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2006 21:03 brekeke Re: Anita
a není na ně nějaka chemie mam fakt je tam nechci a furt vybírat šneky manualně to je nekonečny
nakolik je učiná ta chemie ,kdybych rajovce tam dat nemužu je to akvarko kde mam lihen pavích ok a a proto i mrtě mladejch a nemužu je dat do jinejch akvarek bud by si na nich pochutnali skalary a nebo v druhym akvarku tlamovci a rajovec by si na nich taky určitě přednostně pochutnal před šnekama
radši zvolim chemii mužete mi nějakou doporučit mate s nějakou skušenosti?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2006 20:31 Tomas Re: brekeke
Já jsem si taky přitáhl šneky do akvária s novou kytkou. Teď jich tam mám hodně a tak je jednou za čas vysbírám. Malé šneky rozmáčknu o sklo a ryby je vyžerou. Šneků se asi nikdy úplně nezbavíte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2006 20:06 anita Re: brekeke
Já myslím, že se jich nikdy úplně nezbavíš... Můžeš si koupit šnekožravé ryby, vybírat je síťkou, ale i rukou, dát do hluboké mističky tabletu, ke které přilezou a pak se nevyhrabou nahoru... Ale já už jsem si na ně zvykla a beru je jako součást akvárka, jen je občas vybírám čímž snižuji neúnosný stav.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2006 19:57 brekeke – přemnožení šneku
ahoj lidi koupil sem si rostlinky a bohužel s nima sem si zatahnul do akvaria i šneky.je to ten nejběžnější druh mužete mi prosím napsat jak se jich co nejryhlejc zbavit?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2005 23:44 David Re: R.o.b.
Přesně jak píše PeThan. Já mám v akváriu také okružáky, kteří se rychle rozmnožují, ale nikdy jich nemám tolik, abych je musel nějakými přípravky likvidovat. Spozoroval jsem totiř, že flíčky s vajíčkama, ze kterých se vylíhnou šnečci požírají přísavky thasjké, které jsem si koupil kvůli řase.

PS: Dnes ráno se mi na předním skle objevili tři fleky s vajíčkama a odpoledne už tam nebyly, jelikož je přísavky sežrali, takže pokud ćhcete šneky regulovatm tak si raději pořiďtě nějaké ryby, které se jimi živý, než nějakou chemii.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2005 16:02 PeThan Re: R.o.b.
No šneky si člověk donese třeba s novou rostlnkou a nemusí se objevit bezprostředně po jejím zasazení, ale klidně až po nějakém čase. Když se ti nebude dařit delší dobu šneky postupňe porozmačkat a nebo vybrat doporučuji vybrat největší a potom nasadit rybky, které se budou malými šneky živit a tím je postupně vyhubí. Mě se osvědčili rájovci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2005 15:59 xdis Re: R.o.b.
Šneci se rozmáčknou o sklo prstem. Požírají řasy a zbytky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2005 15:59 R.o.b – Šneci
Zdarec mám takový problém mám akvarium s rybičkami a ted jse mi tam z ničeho nic objevily malý šneci nevíte proč to je co mám proti tomu dělat. Zajíma mne to protože se tam vyrojily sami a já je tam nechci co mám proti tomu udělat

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 35 ...... [36]

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 29421x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2928-jak-zlikvidovat-plze?od=1751