Jak zlikvidovat plže
no to je kanibalismus
No tak tohle je hodně dobrý..
mně okružáky likvidovala Parmička čtyřpruhá, ne tak jako ty čverzubci, ale číhali až vystrčí z ulity nos a pak ho chytla a pustupně vytáhla z ulity
podarene video doporucuju.
jinak take bych radeji lovil mackal nez tam neco nalejval.
ted je lovim a hazu zelvam a nerekl bych ze jich mam moc, uz jsem poridil i male akva ked je prave chovam na krmeni
3 20.07.2009 15:10 Jakub – Re: Delfinka26
Nedávnu tu běžela diskuze právě o tomto...A Clea Helena se mi z řešení líbila nejvíce. Je to zajímavý "slimák"
a kdyby dva kusy zlikvidovaly všechny okružáky, tak jim ve sklenici za odměnu budu chovat další baštu...A kdyby ne, poradí si i s tím co na ně zbyde...
Zamysli se nad svým příspěvkem. Opravdu si myslíš, že je lepší šneky chemicky likvidovat než přirozeně?
Osobně preferuji čisté prostředí než mít z akvária chemickou laboratoř
Hazel jsem je tam cca. 2 mesice a nic. Ted jsem nasel 5 kousku ve dvou akvariich.
Přesně tak, když je v aq rovnováha, tak se šneci nepřemnoží. Takže když se někomu přemnožili, tak je chyba asi někde jinde. Nejčastěji překrmování.
Otázka je jak dlouho je tam házíš. Ve větší aq je tak rychle nenajdeš a pak se jich může najednou objevit hodně.
Muze to tak byt, nebo staci pouze neprekrmovat???
Může to tak být.
0 20.07.2009 12:19 grizly [146] Chtel bych se podelit o zkusenosti a zaroven porovnat s Vasimi.
V krevetkariu , 60 litru jsem mel okruzaku opravdu hodne. 1x tydne jsem je hazel do akva 240 litru. Tam se narozdil od mensiho jiz dale nemnozili, dnes je spocitam na prstech jedna ruky. Premyslel jsem proc se jim nedari. Voda je stejna, chemii nepouzivam. Napadlo me, ze by to mohlo byt rybi obsadkou. V te dobe tam byly tetry zhave, neonky, pavi oka, pancernici, ancitrusi a 30 mladych molek. Rybicky jsem dle meho nazoru neprekrmoval a tak smejdili po akva a sneci vajicka a mlade sneky zrali nebo svym doternym chovanim mechanicky nicili a zabijeli. Zadny jiny duvod me nenapada. Mate stim nekdo taky takove zkusenosti? Snazil jsem se je rozmnozit nedarilo se mi to. V puvodnim akva, kde tyto rybky nebyly se jim darilo. Nikde jsem se nedocetl, ze by tyto druhy ryb nejak aktivne proti snekum pusobily, takze bych zde nechtel byt stimto tvrzenim za blbce.Muze to tak byt, nebo staci pouze neprekrmovat???
Moje zasada, chemie do akva co nejmene
Na sneky z rybek ctverzubec, primo se jimi zivi a vyzaduje je, kdyby ti dosli sneci.. nemel by co zrat :(, taky "muze" byt nebezpecny pro ostatni rybky, kdyz kousne, tak i pekne hluboko do masa.
www.youtube.com/…
Nebo mrenka nadherna, ta basti male mlade sneky jako doplnek, nepotrebuje je. Jinak ja jsem sneky rozmackl a nechal sezrat rybkama. Zkus treba tyden poctive 3x za den rozmacknout vse co uvidis. Hodne schovanych jich vyleze tak pul hodinky az hodinku po setmeni. Pak staci rozsvitit, ci prijit jen s baterkou a mackat
Preji prijemnou zabavu pri lovu
1 20.07.2009 09:38 JuraS – Re: Dana
Přesně tak. Před časem se mi v akvu rozjeli šneci. Okružáci, levatky, piskořky. Nevadili do té doby než masivně užírali kytky. Sehnal jsem nejprve jednu helenu ale když jsem viděl jak pomalu šneci mizí dokoupil jsem ještě jednu..přidal jsem taky krevetky..krevetky se úspěšně množí, šnekům odebírají zbytky potravy pro ryby a heleny se začali množit...zdá se že pomalu dochází k rovnováze..
na sneky je uzasna i zelva
chutna jim to
tedy pokud nekdo mam sneku hromadu a nevi kam je dat hlasim se. je je nutne je nalovit a nekde v Praze si je predat
už to tu bylo, ale buď rozmačkávat nabo tam dám na noc okurku a ráno ji vyndám oblepenou šnekama
Nejdříve bych předeslal že šneci v AQ nejsou žádnou katastrofou, spíše přirozeným obyvatelem. Pokud se přemnoží (v prezentaci jich však uvádíš minimum) je většinou chyba u chovatele. PPředevším překrmování a nedostatečná hygiena nádrže tomu napomáhají. Pokud je chceš redukovat nedoporučuji chemii, většinou má fatální dopady i na rostliny či některé rybky a vůbec na klima v AQ. Nejlepší je mechanický sběr, popřípadě je nalákat přes noc na nějakou dobrotu a ráno sesbírávat a hlavně omazit krmení. Pokud již predátora (a je jich dost ať již ryb či šneků) musíš to mít opravdu promyšlené co s ním až je vychytají. Pokud si na tuto otázku odpovíš, bude čas se na predátory zeptet.
Poradite mi prosim aka rybka je najlepšia na požieranie slimakov???alebo ked tak nejaky chemicky prostriedok...tych slimakov sa vobec neviem zbavit poradte mi prosim
Starší reakce
Jak píše kristian jsou to vynikající zahradníci.Neumím si akvárko představit bez šneku ať to jsou okružáci,ampulárky nebo piskořky.Přemnožíli se pár jich rozmačkám a ryby mají změnu v potravě.
Nac ta panika a hysterie? Jak se ti nelibi, tak je sesbirej nebo rozmackej.
Jste stastnej clovek, co ja bych dal za to aby se mi jich urodilo vice. Jsou to vyborni zahradnici. Ve spojeni s krevetkama se naprosto dokonale staraj o nadrz. Pokud se premnozuji ma to jiste svuj duvod. Maji mnoho potravy, tzn nezdrave rostliny, prebytky krmeni. Zamyslet se nad udrzbou a krmenim.
Je to stopro o krmení.. dej rybám jen tak dvakrát do týdne obvyklou dávku krmení a za chvíli máš po šnecích
Pak můžeš zas krmit víc ale míň než dosud
Navnaď je na okurku nebo tabletu (pro sumečky) a poté vylov.Pokud pro ně nemáš využití zkus je inzerovat, byly tady inzeráty že chtějí šneky, nevyhazovat do kanalizace, nebezpečí zavlečení cizího druhu.
Já jich mám v akvu několik (kružníků, okružáků) a vůbec mi teda nevadí. Likvidují řasu, případné zbytky žrádla, rostliny neničí..nijak výrazně se nepřemnožují jelikož je bojovnica slupne když má hlad. Já jsem za ně ráda, nevím proč tolika lidem vadí
No já měl v akvárku přešnekováno z důvodu že jsem na to dlabal, ted jsem udělal kompletní čistku v akvárku a mám tam par šneků které vytahuju hned jak je vidím..ale musím se přiznat že jsem jich hodně zabil tím, že jsem vyvařil šterk..
Mě žerou vše na co přijdou, já preferuji to mačkání, moje ampulárie má aspon vápník z ulit
A vadi ti sneci necemu? Zerou zdrave rostliny, nebo neco podobneho? Co se s nimi proste smirit jako s pomocnikem (sezerou prebytky krmeni, nejakou tu rasu, ...) a soucasti akva?
Ale podle Kalupincinych rad se ridit kazdopadne muzes, asi krmis moc.
Nepřekrmovat ryby, občasný půst neuškodí. Šneky vybírat ručně nebo na spařeném salátu, který dáš do akva a až nalezou, vyndat. Můžeš je i v akva rozmáčknout a rybky je požerou, je to zpestření jídelníčku.
0 30.06.2009 12:55 Sama – Pomooc šneci
V nádrži se mě objevili malý šneci asi z nových rostlin jejich čím dál tím víc nevíte jak se jich zbavit.Nejde to ani vyfotit sou moc malý.
Starší reakce
jj, já je taky rozmačkávám a je jich tam jen pár což si myslím nevadí
1 17.06.2009 11:56 Dana – Clea Helena
Už se i u nás dá sehnat dravý šnek Clea Helena dříve Anentone). Je velmi efektní - proužkatý a poradí si se všemi šnečky,i s pískořkami.Pouze pozor pokud máte v akvariu likvidátora řas neritinu, mohl by si na ní také pochutnat. Okružáci chutnají všem rybám, pokud jim je rozmáčknete. Neošklíbat se - je to lepší než je trávit chemií!
Nevim proc se vsichni za kazdou cenu snazi cpat do akvaria super chemicke pripravky. Ja mam ted v krevetariu snecku jen trochu( radove do 20 kusu) a cekam kdy se rozmnozej, nejak se jim v posledni dobe nedari. Je to skoda, protoze jsou to vyborni zahradnicci. Vyborne se staraj o rostliny a cistej krasne od rasy. Proto rikam resit problem premnozeni sneku!! Nikoliv dusledek!!
1 16.06.2009 11:08 Mrakoplash – Re: spinokrkavec
No jo a ty mrtvolky vytahá kdo ?
Myslíš že nezkazí vodu, když budou šnečkové přemnožený ?
2 16.06.2009 08:43 spinokrkavec najrychlejsi a najspolahlivejsi sposob ako sa zbavit slimakov, je pouzit pripravok Sera Snail Ex. aplikujete, 4 hodiny nechate posobit a potom len vymenite 1/3 vody a mate s nimi pokoj. mam to odskusane. nevyhoda je ze hubi aj krevety a do akvaria s poterom sa tiez nedoporucuje. no mne pomohol vyborne, po slimakoch ani stopa
nestraš
ale zase..kdo tady z přítomných má živé,pohybující se dno??
až budeš mít piskořek tolik co já, teď to vypadá jako by piskořky tvořili to dno
Ale Heleny už pracují na tom aby to bylo jako dřív.
Příroda si poradí sama asi tak..ale piskořky přes den nevidím a nepochutnávají si na mých rostlinách
a takové vytloukání klínu klínem
trochu se to tomu podobá
Pokud to mělo cca 10cm a plavalo to ve vodě, tak to nebyl brouk, ale ploštice. Tipoval bych mohutnatku (např. Lethocerus indicus).
images.google.cz/… Přidat reakci
1 ...... [28] ...... 35 36
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 29652x