Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jak zlikvidovat plže

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

Přejít na předchozí stránku 29 Přejít na další stránku   1  
Jak zlikvidovat plže
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Semtex – Re: Horác
trochu se to tomu podobá ano
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Horác – Re: Semtex
Pokud to mělo cca 10cm a plavalo to ve vodě, tak to nebyl brouk, ale ploštice. Tipoval bych mohutnatku (např. Lethocerus indicus).
images.google.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Yirka – Re: Semtex
A víš jak je velká píď? Proto jsou asi tvé odhady trochu mimo. cs.wikipedia.org/… ;-) :)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Semtex – Re: pařa:)
no pravítko sem sebou neměl, a ty potvory byli celkem aktivní, ale na píď to tak nějak mohlo mít.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - pařa:) – Re: Semtex
Tak to máš nějaké divné odhady...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - EMSI – Re: Verouš
No ja som v staršom akvárku nasadil Rajovce (1+2) a slimákov za týždeň aj celkom ubudlo (akoby sa schovávali :-D), ale po mesiaci sa tuším rozmnožli viac a Rajovce si ich už ani nevšímajú.
Každopádne v obchode odkiaľ som si ich "doniesol" na rastlinke už dávno radšej nič nekupujem.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Johan – Re: Horác
Až na ten konec jo :) .
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Horác – Re: Johan
Je to tak www.hmyz.net/… ... Semtex: Nebyla to jen něčí polívka, v který plavali švábi? :-D
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Johan – Re: Semtex
No, to teda nevím co tam měli. Vždy sem měl zato, že největší vodní brouk světa je náš vodomil ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Semtex
nedávno jsem v Brně na Táborskí viděl potápníka co tam měli, ale to vám byl kus, dobrých 10 cm možná i víc. Ten by klidně slupl i majitele smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Verouš – zlikvidování šneků
kup si rájovce,ten je sní hop
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Horác – Re: Bak
Vždyť jo ... je jich spousta druhů (cs.wikipedia.org/… - masožraví - potápníkovití) ... ale s vyjímkou potápníka širokého (pozor - chráněný!) jsou všechny (naše) druhy menší než potápník vroubený. Ten tvůj už bohužel větší nebude ...
pozdě :o)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Johan – Re: Bak
Unás je v čeledi potápníkovití okolo 130 druhů ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bak – Re: Horác
Právě jsem kdesi našel že potápníků existuje víc druhů (?!)
A já pořád čekal kdy ten můj malý potápník doroste na toho velikého 3 cm brouka
jako znám z malých let z rybníka...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - pařa:) – Re: matlala
tam bylo šneků skoro tak jak rybiček...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - matlala – Re: MShanti
Nejen na aukru, bývají teď i na Burzách v Brně.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - MShanti – Re: kortezhugo
To teda jo.... coze coze coze
 Reagovat na tento příspěvek 1  - MShanti – Re: tomino1978
Zkusila bych Anentome Helene (to je šnek, který žere šneky). Dost špatně se shání, ale viděla jsem jej teď na Aukro za pade. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Horác – Re: Bak
Nerozumím tomu "zatím" ... brouci už přece nerostou.
Velikost brouka závisí od druhu a od toho, kolik potravy měla k dispozici larva před zakuklením.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bak – Re: Horác
Jednoho potápníka jsem si pořídil před měsícem, má zatím 8 mm, ale šneků mi neubývá, ryby se nedotkne, asi je divný.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Horác – Re: Johan
Past? Tak to mě zajímá. Já to zkouším s tím masem v košíku (viz odkaz), ale nějak se nedaří. Mohl bys když tak (třeba do vzkazů?). Díky
No jo. On sežere vše živé.. Jako klučina sem ho měl taky :) .
Měl jsem na jejich chytání jednu moc šikovnou past..=)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Horác – Re: pařa:)
Já to samozřejmě myslel jako vtip. Mně naopak vadí, že ty šneky žere, páč teď nikdo nečistí akva.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - ČUPR
Já kdysi likvidoval přemnožené piskořky věžovité tabletami zakoupenými v akva-prodejně. Ale momentálně si nemohu vzpomenout na název těch tablet. Bylo to velmi účinné, bez následků na rybách a rostlinách. Vřele doporučuji. Pokud si vzpomenu na název, ještě se ozvu. A...B...C...... hmm
Tak pokud někdo nechce přijít o rybičky, ale chce podobnej způsob, tak doporučuji hltanovky. Ale na ty se tak pěkně nekouká :-D .
 Reagovat na tento příspěvek 1  - pařa:) – Re: Horác
Tak to mi přijde jako rozumnější řešení ta mrkev nebo okurka :-D I když to není úplné...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo – Re: Horác
Tak to je sila. coze
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Horác
Pokud někdo pořád neví, co s přemnoženýma okružákama, tak jsem objevil další velmi efektivní (a zcela přírodní) způsob likvidace. Akorát při něm asi přijdete i o rybičky smich ... www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex – Re: MShanti
Menší oprava. Teď už je správně "Clea sp. Helena". A já je ve Vivariu u burze viděl za 40,-
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MShanti – Re: stifam
Zkus si pořídit Anentome Helena, to je šnek, kterej žere šneky a dokonce si troufá i na větší než je on sám. (Mrkni na stránky www. aquapage.cz.) Je špatně k sehnání, ale viděla jsem to teď v aukci na Aukro (myslím, že za to chtěli 50 kč za kus). ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Viola – Re: JuraS
hop Dík
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS
tady je ta aukce..
www.aukro.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS
Chce to obejít akvaristiky..třeba v Praze -dejvicích je mají normálně..v nymburce jsem zase normálně koupil neritiny..a jinde když jsem se ptal tak na mě koukali jako na blázna..narazil jsem i na akvaristiku ..praha -vysočany kde měli piskořky...takže jen obejít ..v mb jsou dobré akvaristiky..pamatuju si na tu na starým městě v podloubí..a někde na sídlišti byla taky jedna dobrá..a nemusíš jezdit 50 kiláků pro pár šneků..to by se ti pořádně prodražil..a apropo teď se zrovna nabízí na aukru...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LucaBrasi1 – Re: Viola
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Viola – Re: Semtex
Já jsem od Mladé Boleslavi, tak to mám do Mělníka kousek, navedete mě? Dík
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex – Re: Viola
Ja je mam z Mělníka-Vivaria. Teď byli v Brně na burze.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Viola – Re: Gerrik
Já bych měla zájem o jednu Helenku, poraďte mi kde se dá koupit. Dík
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Viola – Re: Semtex
Můžete mi prosím poradit, kde ty Helenky seženu? V každé akvaristice na mě koukaj jak na blázna. Dík
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Semtex
Pokud má v každém biotopu nastat rovnováha, nezávislá na zásazích člověka...
Takto to může fungovat v přírodě, v akvaristice sotva. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex
Pokud má v každém biotopu nastat rovnováha, nezávislá na zásazích člověka, je třeba počítat i s predátory, bez těch to bohužel nejde.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gerrik
Kup si Heleny a máš po nich, osobně odzkoušeno ;-) Já se jich ted zbavuji, nemaji co žrát :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kristian – Re: Johan
Jak pise johan. Pokud je v akva dobra rovnovaha sneci se nebudou premnozovat. Staci jen pravidlne cistit a neprekrmovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gošice
Miras napsal: no možná je to neetické, ale vím že to pomáhá, nehledě na to že tato rada už tady také byla :-D

To bylo na mě? :-) Já je nemačkám, já je dávám kančíkům, jako zpestření jídelníčku smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: Zdencek
Starat se jinak o akvárko a šneci jsou pryč.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: Semtex
no možná je to neetické, ale vím že to pomáhá, nehledě na to že tato rada už tady také byla :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex – Re: Zdencek
Nic nemačkej, to je ne-etické. Raději pořiď si Heleny, ty ti to budou redukovat sami a získaš dalšího pěknýho šnečka do akvárka, je to přirozený výběr druhu.
Mačkat šneky, to je jako by někdo řekl: "Lidí je moc, pár jich rozmačkáme".
Není třeba, oni se zedukují sami, nebo rovnou vyhubí. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: Zdencek
jasan bud okurku, nebo jako já, rozmačkávat, rozmačkávat, rozmačkávat a oni začnou pomalu mizet :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gošice
Kde sehnat heleny nevím, ale šnečci se dají snadno přilákat na plátek okurky, nebo salát. Nabodni na špejli a nech přes noc v akva, ráno vyndáš okurku obalenou šneky. Když to uděláš dvakrát, třikrát tak je zredukuješ. A pak už jen podle potřeby.. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zdencek – HELP ME :-D
nevite jestli se daj v okoli Prerova sehnat ty snekozravy :-D sneky mam plny akva tech malych smejdu a chtel bych jejich pocet zredukovat bo se jich uplne zbavit oziraji mi mlady vyhonky nekterych rostlin dekuju za rady palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: Micky
no ja levatku likviduju, protoze ji nechci, ale okruzaky, ampularku a neritinku ty chci, proto pinzeta, chemie by zlikvidovala vsecky....

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [29] ...... 35 36

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 29806x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2928-jak-zlikvidovat-plze?od=1401