Jak zlikvidovat plže
Mě připadá že jsoun nesmtelný Strejc má akva a mov so o něj nestrará spíš vůbec majich tam asi 10 000
Nepřekrmovat a nepodceňovat údržbu akva.
no tak filtr beží celý den 1 mesíšně výměna vody denně krmení.Máš nějaký konkrétní nápad?
Co se takhle zamyslet nad tím, proč se ty šneci přemnožily? Asi mají vhodné podmínky, tak se jim tak daří. Spíš než používání zázračnejch vodiček bych se zaměřil na příčiny a neřešil až důsledky.
Potřebuju něco co zabije jen šneky a neuškodi rostlinam a rybam
Nieco sa povrava, ze pomaha pripravok No Planaria. Ale to zabije aj roznu haved v akvariu, krevetkam neskodi.
to nejde mám v akvárku živorodky
Nejbezpecneji tak, ze se do akvaria daji ryby, ktere sneky zerou, ale takove, aby nesezraly co sezrat nemaji
.
0 21.02.2011 12:40 Petr – Okružák kanadský
Dobrý den v akváriu se mi přemnožil Okružák - kanadský chci vědět jak ho zlikvidovat protože se množí strašně rychle.Potřebuji něco účiného co neškodí rybám a zlikvidu je šneky
Starší reakce
0 02.01.2011 18:37 nasa – Šneci
Čauvec, já jsem si u rataje koupil na šneky rybičku a super, jenom se tam válí ulity šneků, žadná chemie přírodní cestou, ale název vám neřeknu, nevím ho a v atlasu ryb jsem ji taky nenašel. Zkusím ho vyfotit.
Mám taky cleu helenu, to bys viděl, za chvíli ty šneci zmizej, je zajímavý se koukat jak je vysávaji...
Mrenku jsem si poridil ze se mi libila a mel jsem premnozene sneky a byla to chyba, je to hejnova ryba, rychle vyrose, vyzere sneky a pak zacne delat takovy bordel, preryvat dno, cupovat rostliny, tu urcite nedoporucuji.
Nejuniverzalnejsi, nejjednodussi, nejsetrnejsi vuci akvariu bude clea helena.
Dobri snekozrouti jsou jeste ctverzubci, ale zas je nelze pouzit jen jako pripravek proti snekum, je treba myslet co snimi dal, jak je chovat.
Není to špatná volba, ale ne do každého akvárka se mřenky hodí. Clea helena je přec jen vhodnější i do menších akvárek.
Martin Honzejk
0 02.01.2011 14:45 sloufovaj – Jarka
nejideálnější likvidování šneků jsou zásadně mřenky nádherné,je to jejich menu.
1 02.01.2011 10:13 olesko77 – šneci
já jsem je měl taky a spolehlivě jsem je odstranil dalším šnekem.jsmenuje se helena a da se sehnat skoro v každym zverimexu.funguje 100%.
=
Kup si plže Clea helena a máš po problému...ta si poradí i s australákek potvůrka nenápadná..
Jak často, kolik a čím krmíš?
To je opravdu takový problém vysbírat šneky z 54-litrového akvárka ????
Rad tu máš dost, chemii si nech na číštění WC.
Velmi by mne zajímalo, jaké máš plže, že žerou zdravé rostoucí rostlinky. Ti obyčejní, co se v akváriích rádi přemnožují (okružáčci, levatky a piskořky), rostliny nelikvidují. Pouze některé větší druhy plžů (např. některé ampulárky a tylomelánie) dokáží sežrat kytky z celého akvária. Mám v akváriu opravdu hodně druhů plžů. V posledním půlroce jsem bojovala s ruduchou a rybičky dostávaly opravdu jen tolik krmiva, aby na plže nic nezbylo. Zlikvidovali všechny řasy i ruduchu, ale rostliny nechávají na pokoji. Jen nejstarší listy echinodoru mají drobné dírky. Nemá úbytek kytek jinou příčinu?
Je třeba řešit příčinu a ne následek. Pak nebude třeba o chemii ani uvažovat. (A na téma příčiny přešnekovanosti je tu spousta materiálu).
Starší reakce
0 20.10.2010 15:26 volfik – Re: Dave84
Zdravím,
já ještě ani nezačal s akvaristikou, protože se snažím získat nejdřív co nejvíc informací a teď čekám na AQ a potom začnu, ale co jsem vyčetl, tak výborný požírač šneků je další šnek
- CLEA HELENA. Měl by stačit jeden nebo dva... Teda nemluvím z vlastních zkušeností, protože jak už jsem psal, nejsem ještě praktický akvarista, ale jen teoretický
.
Otazkou je, co si představuje pod pojmem "přemnožení" šneci. Mnoho akvaristů svádí své neuspěchy při pěstování rostlin na těch pár chudáčků, co jsou přežraní k prasknutí zbytky krmiva, které se valí po celém dně. Okusujou jim "údajně" rostliny a taky jim prý kazí vodu......
Záměrně jsem choval v 60-sátce okružáky, jako krmivo , bylo jich tam víc než 100 dospělých a hafo dorostenců. Jediné co dělali s rostlinkama bylo to, že je perfektně očistili od řas.
Používal jsem akfa jako čistírnu.
Na šneky nepotřebuješ ani nějaké speciální likvidátory. I obyčejné rybky si s nimi hravě poradí. Neustále šmejdí, šťourají a dlubou do vajíček a malých šnečků a tím je mechanicky ničí.
Podminkou je, aby nebyly přežrané a nežily si jak "prasata v žitě".
Raději vyřeš příčinu masivního množení šneků...
Ze začátku bych zkusil tu okurku a až to nejhorší zredukujete, tak nasaďte do akvárka pár helenek.
Ja daval kazdych 12h oloupane kolecko okurky napichnute na spejli a zastrcil spejli pod kamen (vypada to jako lizatko), aby na to sneci (okruzaci) mohli. Po 12ti hodinach proto, ze za 24h jsem mel z okurky brecku. To lizatko jsem vytahoval z akvarka obsypane. Sneku se tak uplne zbavit neda, ale jejich stav jsem snizil na unosnou miru - prestal jsem s tim v okamziku, kdy okurka mela nizsi efekt, nez sbirat rukou po kousku. Jinak jsem v sobotu videl mladickou Betta splendens, jak vyzobla sneka - hezky pohled.
0 19.10.2010 19:41 Draculla – Re: Lucianetta
děkuji za radu, zkusím sehnat
co zkusit šneka Clea helena? Prý je celkem účinný
0 19.10.2010 19:25 Draculla – radu prosím
zdravím. Mám přemnožené šneky (nejspíš okružáci) a v akva mám živorodky(mladé). akva má objem 65 litrů, takže mřenka nepřipadá v úvahu a můj favorit čtverzubec taky není zrovna to pravé pro ty živorodky. Nevíte o nějaké rybičce, která by mi pomohla vyřešit můj šnekózní problém??
Starší reakce
Noo veď nejde o to že by som mal tých okružákov úremnožených, len by som tam proste mal radšej tie levatky
Škoda, ale co se dá dělat?!
Poté, co jsem je ručně vysbírala, se staly součástí jídelníčku parmiček nádherných.
Nech sa premnožia, spotrebujú všetku potravu a znova sa to dá do normálu
Přebytečné levatky s radostí ubytuji!
S levatkami to bude spíš stylem "z bláta do louže", ne? Někdy loni se mi levatky dostaly do odchovničky pro paví oka a během velmi krátké doby se přemnožily a dost zaneřádily akvárko. Okružáci i piskořky se tam taky množí, ale zdaleka ne tak rychle.
Nejde o ich prispôsobivosť ale o to, že nemám zrovna záujem ich chovať
Kupovať niečo živé po nete sa mi príliš nepozdáva a akvaristiky u nás mám pobehadné všetky, ale videl som jedine nejaké neritiny
no teda nevím, jak tak tady na to koukám, tak kdo nasadil helenu, pomohla a u mě pořád nic, už jí mám asi 2 měsíce, ale šnečkům se žije vesele dál...asi se nechce moc namáhat či co
takže pomalu přemýšlím o tom čtverzubci trpasličím, ale nevím, zda by mi to dělalo dobrotu s mejma platama a neonkama...má někdo z vás osobní zkušenosti s touto kombinací?na osobní zkušenosti se ptám cíleně, protože přeci jen u různých lidí slýcám různé věci, třeba někomu jde betta s krevetkama, jinému ne, takže prosím opravdu jen o vlastní zkušenosti, popisky z atlasu znám...
Jak nebudou mít co žrát, tak se přizpůsobí...a sehnat se dají třeba na aukru...nebo po netu od nějakého akvaristy, na jakékoliv výstavě, v Ostravě jich měli kvantum....a také v nějaké lepší akvaristice
chce to trochu pohledat...
Helenky po prvé nemám kde zohnať a neviem ani čo by som s nimi spravil keby som ich už nepotreboval
Ahá no tak to teda raz skúsim a keď to nevyjde tak to nechám tak..
Přidat reakci
1 ...... [22] ...... 35 36
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 29652x