Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jak zlikvidovat plže

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

Přejít na předchozí stránku 7 Přejít na další stránku   1  
Jak zlikvidovat plže
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   23.01.2017 12:22 R Muž romant [27982] Re: Hajle
Pokud nechceš šneky, potom jsi neměl pořizovat akvárium. ;-) Ať budeš dělat cokoliv, vždy se nějakej ukáže a ty co pozoruješ, to jsou dělníci, který si hýčkej a nesnaž se bojovat s větrným mlýnem, nevyhraješ. Buď se spolu naučíte existovat a nebo chovej křečka. X-)
Edit: Jednoduchým opatřením, které ovšem není nikdy 100% je krátkodobá koupel nově zakoupených rostlin ve slabém(růžové barvy) roztoku hypermanganu. 10 minut vykoupat, potom opláchnout v čistý vodě a dávat do akvária. Když už v akváriu jsou, dbát na to, aby nedocházelo ke zbytečnýmu překrmování rybí osádky a snažit se udržovat rostliny v dobrý kondici, nebo-li co nejvíce omezit přísun potravy, tedy i množení daných jedinců, opět to není 100%.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2017 12:15 Hajle – chemie
Ahoj, mám zatím akvárium bez ryb s rostlinami a chtěl bych se zbavit drobných šneků. Patrně levatka (i pár okružáků). Díky tomu, že tam nejsou ryby, tak se dá použít i radikálnější věc. Zkoušel jsem tam dávat Dajana molucid a výsledek nic moc. Zvyšoval jsem dávky a stejně skoro nic (nejsem chemik a možná i to je chyba). Máte nějaký tip na řešení? Šneky tam nechci vůbec. Mám k nim odpor. Zatim ani nechci sahat po nějakých šnekožroutech, když je ta možnost to řešit radikálně. Díky za rady

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2016 14:08 Eliška Re: Eliška
Super, děkuji moc za rady :) myslím ze mi to dost pomohlo a ted už nebudu mít presnekovano :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2016 14:01 R Muž afc1886 [14655] Re: Eliška
Zaregistruj se tady,vyhotov prezentaci akvária a půjde líp poradit.Jinak bych nechal vše v akváriu a dal tam tu okurku. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.05.2016 13:57 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Eliška
Jak již bylo jednou zmíněno, šnek není nepřítel, jenom nesmíš moc krmit a šneci se ti nepřemnoží. S helenkou jsi udělal dobře, ale šneky k životu potřebuje, takže se je tam neboj mít. Sice nejsem příznivcem hradů a podobných umělých "dekorací" ale klidně ho tam vrať i se šnekama i rostliny tam dej, šneci vylezou, ty na špejlu napíchneš kolečko okurky, šneci přijdou na pastvu a vytáhneš je i s okurkou. Párkrát takto zopakovat a jsi téměř bez šneků. Šneky potom někomu daruj, určitě se najde někdo, kdo se jich ujme buď jako krmivo pro ryby, nebo jako pomocníky s údržbou. Jinak co se krmení šnekama týče, ty taky můžeš, stačí každý den pár šneků rozmáčknout o sklo a ryby si pošmáknout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2016 13:47 Eliška Re: afc1886
Ano, bylo to prekrmovanim, což jsem zjistila až po přečtení tady na te strance, takže si myslím ze by se tam ted neměli objevovat + jsem si koupila sneka, který je ma kdyžtak sníst - bylo mi to doporučeno v petcentru.

V akvárium ted nemám skoro žádné kameny nic - protože se bojím abych tam nedala nějakého sneka, stejne jako jsem tam měla kytky a v kořenech a listech je hodně těch sneku - zatím mam tu kytky jinde než v akvárium a nevím jak se zbavit těch sneku abych ji mohla vrátit zpět do akvária.A mam ještě jeden dotaz - měla jsem v akváriu hrad - ve věži toho hradu jsou sneci taky a nemuzu se k nim dostat, když to nechám uschnout umrou ty sneci? Nebo ji dlouho přežijí bez vody? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.05.2016 11:53 R Muž afc1886 [14655] Re: Eliška
Šneci nejsou zlo v akváriu,když nebudeš překrmovat,tak nebudou šneci přemnožení.To znamená také vytahovat uhnilé,nebo odpadlé lístky rostlin.Když nemáš mořské akvárium,tak bych ty mořské mušle vytáhl.Určitě bych nic nečistil jarem,ale když už se chceš zbavit nějakých šneku,tak dej do akva kroužek okurky a uvidíš,jak bude okurka obsypaná samými šneka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2016 11:48 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Eliška
Někde je chyba, že se tak moc množí. Nepřekrmujete ryby? Chtělo by to prezentaci akvária pro lepší radu.
Jsou i komerční přípravky, co šneky zabíjí a rybám neškodí, ale není to úplně bez rizika. Takže dokud nezjistíš příčinu přemnožení šneků je nekupuj.
Mytí v jaru a jiné velké zásahy do fungujícího akvária nedělej!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2016 11:19 Eliška – Pomoc
Ahoj všichni,
také se nám stalo ze jsme měli plné akvárium snecku, byli po všech stranách ze jsme ani neviděli dovnitř, už jsme zjistili čím to je, akvárium vycistili, koupili nový Písek ATd, ale mam krásne mušle z moře které bych chtěla dat zpátky a taky rostlinky, ale všechno je plné sneku - jak je dostat z tohohle? Pomůže když nechám ty mušle vyschnoutba ty sneci umrou? Nebo to umýt v jaru? Ale zase aby se to nedostalo po umyti do akvária, no a z te kytky nevím jak tak dostat :(

Prosím tedy o pomoc :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2016 08:25 JoKa Re: David
A jsi si jistý, že za to může kružník? Není možné, že by se to přicpalo stejně i kdyby nebyl v nádrži jediný? Třeba proto, že ten směšně malý pidi filtr na tvé akvo prostě nestačí?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2016 15:45 David Re: sivon
Kružníci jsou jako mláďata tak malý, že se dostanou do filtru běžným nasávacím otvorem a pak tam vyrostou. Co se týká hřebenové trubice výpustě, tak jak se dostávají dovnitř, to netuším. Ale nikdy jsem neviděl jejich vajíčka, z čehož soudím, že jsou při vylíhnutí miniaturní, proniknou dovnitř a jak rychle rostou, ucpou jednotlivé hřebínky a tím sníží výrazně cirkulaci (po 4 dnech od čištění ucpou 3-4 hřebínky zevnitř z 9)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2016 14:26 Muž Mislow [304] Re: David
Tak ono cisteni techto minifiltriku jednou za 2 tydny neni nic neobvykleho. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2016 12:57 Žena sivon [1694] - PlžiRe: David
Také nějak nechápu ucpávání filtru kružníky. Pokud se do filtru nedostanou malé krevetky, tak kružníci také ne. A pokud se dostanou až do vrtulky, buď projdou skrz bez úhony, nebo neprojdou a zbytky stanou se potravou zbytku osazenstva. Pokud jsou jen zvenku na povrchu, nedovedu si představit, kolik by jich muselo být, aby filtr ucpali.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2016 09:21 David Re: Mislow
Je to ten původní ze setu (bez expanzního modulu):

dennerle.com/…

Měnil jsem nedávno rotor, teď funguje filtr dobře.

K čištění:
1x týdně výměna 10L vody
2x měsíčně odkalování dna
2x měsíčně čištění filtru kmpl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2016 00:06 Muž Mislow [304] Re: David
Muzes poslat odkaz na ten filtr, co mas? Ja mel jeden, kterej sem koupil v rychlosti, jinej do miniakva tenkrat nemeli, jsem udelal blbost, nefachcil uz po par dnech, mel takovy divny naplne, zatim je na pude, casem tam asi dam neco normalniho dovnitr a zas ho pouziju. Nerikam, ze problem je zakonite ve filtru, ale pises, ze problem je, ze ti ucpavaj filtr, tak by mne jen zajimalo, jaky presne mas. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2016 23:54 Muž Tojsouvěci [3585] - Kytky s čudlamaRe: David
Zredukovat se dají slupkou,nebo tenkým plátkem okurky zatíženými na dně nádrže,po shromáždění šneky mechanicky odstranit a po 24 hodinách obnovit nástrahu,další možnost past na šneky,nebo hladoví rájovci. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2016 23:50 Muž Mislow [304] Re: David
Njn, ono to neni jen o zradle, ale i udrzbe rostlin napr. A treba i dna coz vetsinou nebyva takovy problem, pokud vse ostatni klape ... A kolik tech kruzniku vubec mas? Ja taky nachazim prtavy snecky v molitanu filtru, ale mi ho to zas tak neucpava .... Zatim bych zalozil tu prezentaci jako prvni krok. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2016 23:44 David Re: Mislow
S první částí souhlasím, prezentaci připravím.
K druhé části - dost jsem toho načetl tady i jinde a nemyslím si, že bych to akva překrmoval. Ty miniaturní dávky krmení, co tam dávám, to se snad už ani nedá moc zmenšovat. Přesto to nemělo na populaci šneků významný vliv...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2016 23:43 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: David
Nemám, nemáš prezentaci nevím tím pádem o čem se z tebou mám bavit. Že se nemůžeš zbavit šneků z důvodů že překrmuješ je ti snad jasné. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2016 23:41 Muž patamatix [408] Re: David
Tak se podívej kolik prostoru a jaké prostředí čtverzubec potřebuje rybicky.net/atlasryb/ctverzubec_trpaslici tvoje akva není vyhovující ani pro tohoto prcka. Nic držel bych se toho co řekl kolega Mislow a další.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.02.2016 23:36 Muž Mislow [304] Re: David
Ono o tom ve foru bylo napsano uz dost, ja bych se spis odrazil od te prezentace. Prezentace neni jen o tom ji udelat az to mas vse super a chtit se ukazat, ma taky velky vyznam, pokud se vyskytne problem a je potreba ho resit. :-) Jinak se zamysli nad tim, co je potravou snecku, omezit prisun potravy znamena zpomalit jejich mnozeni, cim vic maji co zrat, tim vic jich bude. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2016 23:35 David Re: patamatix
Myslel jsem, že krom mražených Artémií mu budu dávat šneky, kteří se namnoží v jiné malé nádrži. Jestli by to stačilo, to netuším...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2016 23:30 David Re: vaaclav
Fajn, něco konstruktivního nemáš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2016 23:18 Muž patamatix [408] Re: David
No a čím budeš čtverzubce živit až vyžere šneky? Já je měl,tak vím o čem mluvím ;-),spíš bych se zaměřil na důvod přemnožení. Jo a taky mají rádi ploutvičky jiných ryb :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2016 23:07 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: David
Tak ty nasadíš čtverzubce aby zlikvidoval plže a myslíš si že krevetky nechá na pokoji. Dva roky s nimi neúspěšně bojuješ v 30 litrovém akváriu. To že jich máš tolik je ale tvoje vina. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2016 22:49 David Re: Mislow
1) Díky, prezentaci plánuji, ale ne okamžitě, ještě nejsem dostatečně spokojen s tím, jak to teď vypadá. Aspoň stručně: Mám NanoCube 30L set 4roky, nově s kvalitním osvětlením LED (ZETLIGHT 11W) dávkování tekuté CO2+Hnojivo Profilants

2) Souhlasím s tím, že šneci jsou důležití a můj boj vedu proti Kružníkům, kteří mi za 3 dny od vyčištění "z ničeho" vyrostou a ucpávají výpusť hřebínkového filtru od Dennerleho a snižují cirkulaci v akva. Ani se mi Kružníci nelíbí, Okružáci jsou zajímavější a dají se líp omezovat

3) Boj vedu 2 roky:

Clea Helena vyzkoušena - trochu je omezí, ale ne moc. Asi by jich chtělo více, ale již mám zkušenost, že dají i šneka velikosti Ampulárky

Na začátku roku jsem přistoupil k totální rekonstrukci akva a v rámci toho k chemii od firmy Gastropex. Samozřejmě, že šneci přežili v substrátu a na rostlinách. Po třetí kůře se šneci tvářili, že je to nezajímá (nad tím kroutili hlavou i v renomovaném Sklorexu v Brně). Těžko říct, co to odbouralo - napadl mě Dennerle deponit Mix, který to třeba navázal na sebe...nestabilní poměry v akva...těžko říct...

4) Čtverzubec by nebyl jen kvůli šnekům, dost se mi zamlouvá jeho chování - uvažoval bych o něm i bez Kružníků. Mám tam mimo menších rybek i Krevety rodu Neocaridinae, ale dle toho, co jsem si načetl, by to mohlo klapat (pokud nenarazím na obzvláště agresivního čtverzubce)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2016 22:21 Muž deck [85] - Všeobecně akvaria
Je pravda, že zrovna tyto šneci škodný nejsou. Třeba děj jen na nasávání filtru molitan. Bude to i takový předfiltr a šneci se tam nedostanou ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2016 22:13 Muž Mislow [304] Re: David
Roman ma pravdu, ja to kdysi taky resil Helenkou, ted jsem rad, ze sneky v akvarku mam. :-) Pri spravne udrzbe se premnozovat nebudou, udelej tu prezentaci. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2016 21:44 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: deck
Helenka ti na Kružníky moc nepomůže. Pár jich možná zezobne, když jí přijdou do cesty, ale jinak si jich moc nevšimne. Okružákem nepohrdne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2016 21:41 R Muž afc1886 [14655] Re: David
Jaké problémy ti dělají ve filtru?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2016 21:37 Muž deck [85] - Všeobecně akvariaRe: David
Clea helena ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2016 21:32 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: David
Proč hned čverzubce. Jak máš velké akvárium. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2016 21:14 David – Na jak velké šneky si Čtverzubec trpasličí netroufne?
Zdravím, v menším akváriu mám zavlečené populace Okružáka ploského a Kružníka čínského, které se mi bohužel nepodařilo zlikvidovat ani chemickou cestou (jako poslední možnost jsem použil neúspěšně renomovaný preparát). Kružníci mi vadí více, protože vlezou kvůli své velikosti do filtru, kde dělají problémy a nejdou vyzbírat.
Proto uvažuji o predátorovi, který mně s nimi pomůže. Mám tam ale žlutou Ampulárii velikosti 4cm a nikde jsem nenašel, jestli je to šnek, na kterého si Čtverzubec netroufne, případně od jaké velikosti tam mohou šneci zůstat?
Díky předem za radu z Vašich zkušeností.
David

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.10.2015 10:51 Muž NASREDDIN [1383] Re: MajdaLickova
Ohledně soužití čtverzubců a jiných ryb bych se mrkl sem : rybicky.net/forum/12924

Čtverzubec je sice častá, leč nepříliš vhodná rada, tedy pokud je pořizován jen k hubení plžů. Jinak je to moc pěkná a zajímavá rybička.

Často bývá také doporučována Helenka rybicky.net/atlasostatnich/surmovka_vrazedna
to je dle mne přijatelnější varianta.

Dále je možný sběr pomocí pastí a samozřejmě úprava podmínek v akváriu.
To je sice na dlouho, za to asi nejlepší řešení.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.10.2015 10:48 R Muž afc1886 [14655] Re: MajdaLickova
Chtělo by to zřídit prezentaci,potom se dá poradit.Možná stačí nepřekrmovat.A šneci jsou super pomocníci . ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2015 10:40 MajdaLickova – Nechtění návštěvníci
Hodně lidí mi říká ať si pořídím čtverzubce a taky bych to udělala jen mám jediný dotaz: mám už trochu starší malé rybičky kolem 2cm a problém je že se bojím jestli mi je nesní? Nevíte někdo prosím? Děkuji za odpověď coze

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2015 13:38 zvedavka Re: Legioix
Přečti si dobře, co jsem napsala a všimni si, že se ten smajlík směje až za ušima... Pokud si pořídí čtverzubce, tak bude do týdne bez šneků a ještě o ně bude prosit - na tom se shodnem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2015 21:30 Muž patamatix [408] Re: NHKG
Je pravda,že jsem to nepřečetl komplet,ale to na mém názoru nic nemění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2015 21:24 Muž Legioix [574] Re: reklama
reklama napsala: Pořiď si čtverzubce (stačí trpasličí a JEDEN) a do týdne jseš bez šneků.. Ještě o ně budeš prosit. smich
Dost blbej nápad. Co potom s ním až tam šnečci nebudou? Pokud jsou ve filtru, tak tam dělají jen službu a není nic složitého jim zabránit ve vniknutí do vrtulky od čerpadla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2015 21:19 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: patamatix
Bylo mi odpovězeno do pošty, tímto dotyčnému děkuji. Nechtěl psát sem, protože ví, jak všichni tady reagují na slovo chemie.

@patamatix: Kdyby jsi četl co jsem psal níže, tak by jsi o omezení krmení doufám nepsal a neměl by jsi ten mínus.

EDIT:
@RBeil: Výluh by Ph neměl ovlivňovat. Čtete vůbec někdo co píšu? Do akvária nic lít nebudu, odpojím filtr, naliju to do něj, vypustím z něj vodu a bude. A fakt nevím o rybách, co by byly schopné proplavávat biomolitanem a požírat šneky. Tím molitanem myslím neproleze ani Helena.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2015 21:17 Muž RBeil [174] Re: NHKG
NHKG napsal: Zbožňuju ty rady lidem s přemnoženými šneky, ať míň krmí, že oni zmizí... Spíše ti chcípnou ryby hladem než se tím omezí šneci. Těmhle malým potvorám stačí troška řasy.
A v tom filtru mě štvou, protože jak se jednou dostanou do hlavního akvárka, tak sem v <> a budu muset použít chemii na celé akvárko.

A vůbec co se tak nervuješ ? Děláš jak kdyby se ti do akva měla dostat dávka kianidu.... Chemie je ta nejposlednější možnost. Jsou taky ryby co ty šneky požíraj nebo i šneci... A i kdyby se ti do akva dostali tak pokud nepřidáváš, něco co dělá tvrdší vodu a ještě přidáváš výluch co dělá vodu kyselejší tak se ti rozpustí. To bude asi i důvod proč se ti tam stále nedostli....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2015 20:59 R Muž romant [27982] Re: NHKG
Zkoušel jsi tomu filtru dát větší očistu? Prostě ta souvislost s přísunem papáníčka, ale trošku z jinýho pohledu. ;-) Smozřejmě pěkně postupně, ne to vyprat dočista dočista najednou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2015 20:18 Muž patamatix [408] Re: NHKG
Přestaň překrmovat a začnou pozvolna ubývat sami,i bez chemie ;-) Nemluvě o tom že i plži mají v přírodě své místo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   03.04.2015 18:22 zvedavka Re: NHKG
Pořiď si čtverzubce (stačí trpasličí a JEDEN) a do týdne jseš bez šneků.. Ještě o ně budeš prosit. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2015 12:51 Muž RBeil [174] Re: NHKG
Tak nasaď do filtru heleny :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2015 12:48 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: ludvik
Jedná se o vnější komorový otevřený filtr (skleněné akvárko). Žerou nejspíš rasy ze skel a hladiny, ale žrádlo se přes filtrační vatu a 17cm molitanu prakticky nemůže dostat. Na osádku akvária, krmení a osádku ty šneky fakt nejde svádět. Zbožňuju ty rady lidem s přemnoženými šneky, ať míň krmí, že oni zmizí... Spíše ti chcípnou ryby hladem než se tím omezí šneci. Těmhle malým potvorám stačí troška řasy.
A v tom filtru mě štvou, protože jak se jednou dostanou do hlavního akvárka, tak sem v <> a budu muset použít chemii na celé akvárko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2015 12:28 Muž RBeil [174] Re: ludvik
Taky se mi stalo že jsem měl šneky ve filtru a když najednou nějaký vyrostl a dostal se do vrtulky tak ji sekl a filtr nejel + se poškodila vrtulka a ty taky nesjou 2x nejlevnější...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2015 11:23 Muž ludvik [1082] Re: NHKG
Tobě se dostane krmivo i do filtru? Zajímavé ... V každém případě tam žijí protože tam mají co žrát. A žrát mají co, protože máš možná trochu neoptimální osádku, či údržbu :-)

Mimochodem, čemu vadí plži ve filtru? Ještě chápu, že se někomu nelíbí v akváriu, ale když nejsou vidět?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2015 11:19 Muž NHKG [3900] - Hadohlavci – Přípravky proti šnekům
Zdravím,
momentálně mám Kružníky čínské (nebo něco podobného) v externím filtru. Je nějaká chemická metoda, jak se jich rychle zbavit a nezabít bakterie ve filtru? Můžu filtr odpojit od akvária (mám v něm jen ryby, žádné rostliny), ale maximálně na 24hodin, jinak hrozí nárůst dusikatých látek v akváriu a úhyn ryb.
Biologická cesta není možná, klidně si žijí v molitanu i ve druhé komoře filtru, kde se již nedostane prakticky žádné krmivo a není možnost tam nasadit nějakého šnekožrouta.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   28.02.2015 15:58 Žena sivon [1694] - PlžiRe: Daniela210
Kružník je malinký - ty 3 mm odpovídají, větší "bráška" se jmenuje okružák. Jsou neškodní, většinou se jejich počet časem upraví sám. Pokud píšeš, že je čtverzubec vyžral a oni se znovu objevili, tak chyba bude opravdu někde jinde (hodně řas, zbytků).
Nemáš zde prezentaci a neuvádíš, jak je akvárium velké, tak ti někdo těžko může radit, jak na ně.
Jen jedna rada - Clea helena na kružníky nefunguje. Možná by stálo za úvahu pořídit si nějakého řasožravého plže, aby na kružníky nezbývalo a prostě je eliminovat ručně - rozmáčnutí budou všem rybkám chutnat.
Návnada s masem je na ploštěnky, na plže funguje (jak zde už bylo asi 100x napsáno) okurka nebo spařená kopřiva, ale kružníky, bohužel, na zeleninu nenachytáš.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [7] ...... 35 36

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 28909x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2928-jak-zlikvidovat-plze?od=301